besmelah
daftar home
emam
  • زندگی‌نامه
    • شهید آیت الله دستغیب
    • مرحوم آیت الله حائری
    • مرحوم آیت الله ایمانی
    • آیت الله دژکام
  • بیانات
  • خطبه ها
    • خطبه ها
    • مجله آدینه
  • چند رسانه ای
    • فیلم
    • تصاویر
  • کتاب
  • ارتباط با ما
    • پرسش و پاسخ
    • ارتباط با دفتر
  • امور شرعی
date دوشنبه, 24 فروردین , 1405 5:16 ب.ظ
نماینده ولی فقیه در فارس :

bullet انسداد عقلانی و بن‌بست محاسباتی استکبار ثمره جنایت علیه بشریت است


تصاویر ::

به گزارش روابط عمومی نهاد نماینده ولی فقیه در استان فارس و امام جمعه شیراز، آیت‌الله دژکام روز دوشنبه ۲۴ فروردین در سلسله جلسات تفسیر قرآن کریم در حرم مطهر حضرت سید علاءالدین حسین(ع) شیراز، با استناد به آیات هفتم تا نهم سوره مبارکه «یس»، به تحلیل مبانی دشمن‌شناسی و وظایف مؤمنان در جریان جنگ فعلی میان جبهه اسلام و کفر پرداخت.

وی با تاکید بر لزوم شناخت وظایف قرآنی در صحنه نبرد، اظهار کرد: یکی از مباحث مهم، حرمت «فرار از زحف» است؛ به این معنا که گریختن از برابر دشمن از گناهان کبیره به‌شمار می‌رود و این دستور دین است. متأسفانه امروز چون تمدن مقابل ما متنِ دستور الهی نداشته و تنها تحلیل ارائه می‌کند، این روش تحلیل‌محوری در میان ما نیز رایج شده است؛ در حالی که ما باید تکلیف خود را از قرآن بیاموزیم. قرآن در حکم دینی مشخص کرده که اگر در جنگ یک مسلمان متدیّن برابر ده نفر از دشمن قرار گرفت، باید ایستادگی کند؛ چنان‌که در آیه ۶۵ سوره انفال خدای متعال می‌فرماید: «إِنْ یَکُنْ مِنْکُمْ عِشْرُونَ صَابِرُونَ یَغْلِبُوا مِائَتَیْنِ»؛ یعنی اگر از میان شما بیست نفر صابر باشند، بر دویست نفر چیره می‌شوند.

آیت‌الله دژکام با اشاره به تجهیزات نظامی دشمن افزود: قائد شهید ما صریحاً می‌فرمود دشمن تجهیزات فراوانی دارد، اما ما «خدا» را داریم. همان‌گونه که در جنگ بدر پیامبر(ص) در پاسخ به شعار کفار درباره بت «عزی» که می گفتند «عُزّی از آنِ ماست و شما مسلمانان آن را ندارید.»، فرمود بگویید ما خدا را داریم و شما هیچ ندارید، امروز نیز در برابر ادعای تملک ناو «آبراهام لینکلن» توسط استکبار، پاسخ ما همان منطق نبوی است که ما خدا را داریم و دنیا و آخرت متجاوزان تباه است.

وی ادامه داد: یکی از وظایف مجالس دینی، مساجد و روحانیت این است که وظایفی را که قرآن تعیین کرده تبیین کنند. اگر به این دستورات عمل کنیم، فتح و نصرت الهی شامل حال ما می‌شود.

امام جمعه شیراز در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع دشمن شناسی اشاره کرد و گفت: قرآن کریم دشمن را معرفی می‌کند؛ گاهی پرسش‌هایی مطرح می‌شود؛ مثلاً درباره ماجرای جنگ و مذاکرات اخیر در پاکستان می‌پرسند امروز در برابر اینها چه باید کرد؟ آیا به مذاکرات برویم یا نه؟ دین تکلیف را روشن کرده است؛ اگر دشمن پیشنهاد صلح داد، نباید با رد آن بهانه جنگ‌طلبی به دست محافل بین‌المللی داد، بلکه باید اعلام کرد ما صلح‌طلبیم اما صلحی مبتنی بر انصاف و عدالت و اگر بی‌انصافی باشد، ما پای حرف خود هستیم.

وی با تاکید بر اینکه ایران آغازگر هیچ جنگی نیست، بیان کرد: امام راحل و امام شهید ما فرمودند ما آغازگر نیستیم، اما به حمله دشمن پاسخ محکم می‌دهیم.این دستور دین است و خداوند کسانی را که به دستورش عمل کنند یاری می‌دهد.

نماینده ولی فقیه در فارس افزود: امروزه یاری خداست که با وجود سلطه رسانه‌ای غرب، فضا علیه ترامپ شده و حتی سران خودشان او را «دیوانه» می‌خوانند. دموکرات‌ها هم با ما رفاقتی نداشتند و به‌خاطر داریم که تنها یک امضا لازم بود تا سندی رسمی شود و اوباما امضا نکرد. اما نصرت الهی باعث شده امروز دشمنان علیه رئیس خود سخن بگویند.

امام جمعه شیراز با تاکید بر دشمن‌شناسی گفت: سه آیه هفتم، هشتم و نهم سوره «یس» شناختی از دشمن به ما می‌دهد. در آیه هفتم می‌فرماید حتی اگر جبرئیل با معجزه بیاید، ایمان نمی‌آورند؛ زیرا گناهانی در پیشگاه خدا انجام داده‌اند که دیگر بخشایشی برایشان نمانده است. خدا بخیل نیست، اما خودشان راه را بر خود بسته‌اند.

وی افزود: شنیده می‌شود که در جزیره اپستین گوشت کودکان را خورده‌اند و چنین خط قرمزهایی را شکسته‌اند. قباحت این گناه بسیار بزرگ است؛ هرچند جنایت کشتن کودکان میناب و شهادت رهبر ما نیز کم از آن ندارد و حتی گناهانی بزرگ‌تر است.

نماینده مردم فارس در مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: در آیه هشتم سوره یس خدای متعال می‌فرماید «غل و زنجیر بر گردنشان نهادیم»؛ یعنی زنجیرِ اعمالشان دامانشان را گرفته است و در آیه نهم می‌فرماید: «وَجَعَلْنَا مِنْ بَیْنِ أَیْدِیهِمْ سَدًّا وَمِنْ خَلْفِهِمْ سَدًّا فَأَغْشَیْنَاهُمْ فَهُمْ لَا یُبْصِرُونَ»، یعنی پرده‌ای بر چشمشان افکنده‌ایم و حقایق را نمی‌بینند.

آیت‌الله دژکام، با بهره‌گیری از تفاسیر ملاصدرا و آیت‌الله العظمی مکارم شیرازی درباره آیات هشتم و نهم سوره یس، به ناتوانی عقلانی جبهه کفر پرداخت و گفت: ملاصدرا می‌فرماید زنجیر شدن دست‌ها کنایه از ناتوانی عقل نظری و عملی است. کسانی که کافر شده‌اند، بر اثر رفتارهای بد، قوّه نظری و عملی‌شان از کار افتاده است. استمرار بر گناهانی چون شراب‌خواری و جنایت، قوه درک انسان را از کار می‌اندازد. تناقض‌گویی‌های پی‌درپی ترامپ در طول چهل روز «جنگ تحمیلی سوم» گواه همین اختلال است؛ تا جایی که منتقدان داخلی‌اش خواستار برکناری او با ماده ۲۵ قانون شده‌اند تا صاحب زرادخانه هسته‌ای نباشد.

نماینده ولی فقیه در استان فارس با اشاره به سخنان رهبر شهید انقلاب که فرمود محاسباتشان درباره ایران غلط است، بیان کرد: هیچ‌کدام باور نمی‌کردیم مردم بیش از چهل شبانه‌روز در میدان بمانند؛ اما رهبر بصیر ما مردم را می‌شناخت. در جلسه شورای عالی نظامی به فرماندهان گفته بود روی مردم حساب کنید. او درست محاسبه می‌کرد، ولی دشمنان ما خطا داشتند؛ زیرا قوّه نظری‌شان دچار مشکل شده بود.

وی به جنایات هولناک دشمنان اشاره کرد و افزود: قوّه عملی‌شان نیز لنگ است؛ رفتارهایشان هرچه جلوتر می‌رود زنجیرشان محکم‌تر می‌شود. گزارش‌هایی مانند خوردن گوشت انسان در جزیره اپستین و جنایات در مدرسه میناب، مدرسه لار و شهادت هشت نفر از یک خانواده در شیراز (از جمله کودک ۱۴ ماهه)، نشان‌دهنده سقوط اخلاقی است که مسیر هدایت را بر آنان بسته است. رهبر شهید ما نیز می‌فرمود آنان هدایت نمی‌شوند چون منجمد شده‌اند و توان حرکت به سوی حق را ندارند.

عضو مجلس خبرگان رهبری با یادآوری ایمان رزمندگان به آیه نهم سوره یس، تصریح کرد: ملاصدرا معتقد است این آیه می‌تواند به‌صورت وضعی دشمن را کور کند؛ چنان‌که پیامبر در شب هجرت آن را خواند و از میان محاصره گذشت. این آیات، به اذن خدا تأثیراتی دارند و این آیات را بخوانید و از خدا بخواهید؛ خدا دشمنان شما را کور می‌کند.

امام جمعه شیراز ادامه داد: نمونه عینی این نصرت را در هدف قرار گرفتن رادار هواپیمای «آواکس» توسط پهپادی که از صدها کیلومتر آن‌سو پرتاب شده بود، دیدیم. این یعنی خداوند چشمان مادی و راداری آنان را بسته است؛ اثری که وقتی با ایمان تلاوت شود، محاسبات تکنولوژیک دشمن را برهم می‌زند.

وی اظهار کرد: اصل بحث این است که ابزار شناخت آنان ناقص شده است؛ چشم نمی‌بیند، گوش درست نمی‌شنود، عقل کار نمی‌کند. این لطف خدا به مؤمنان است و همزمان شرح حال کفار است که چه بر سر خود آورده‌اند. روزی که خدا انسان را آفرید، کامل بود؛ اما آن‌قدر در مسیر خلاف رفتند که امروز به این نقطه رسیده‌اند.

آیت‌الله دژکام در تبیین عبارت «سدی از پشت سر»، به نابینا شدن دشمن نسبت به خیرات دنیا اشاره کرد و گفت: “وَجَعَلْنَا مِنْ بَیْنِ أَیْدِیهِمْ سَدًّا”، اینکه جلوی خود را نمی بینند چون در مقابلشان سد است اما پشت سر که چشم کار نمی کند به چه معناست؟”وَمِنْ خَلْفِهِمْ سَدًّا فَأَغْشَیْنَاهُمْ”، این را اینگونه توضیح دادند که فکر آخرت که ندارند به کنار، نسبت به خیر دنیا هم ‌نابینا هستند. امروز نیز در تحلیل دنیایی رفتار ترامپ، کسی کاری به آخرت او ندارد؛ می‌گویند دنیای خود را خراب کرده است. کفار نه تنها نسبت به آخرت بینشی ندارند، بلکه دنیای خود را نیز تباه می‌کنند.

نماینده ولی فقیه در فارس ادامه داد: پایان تمدن بزک‌کرده غربی همین‌جاست؛ آخرت را قبول نداشتند و اکنون دنیای خود را هم ویران می‌کنند و ان‌شاءالله آغاز تمدن اسلام ناب محمدی در دنیا خواهد بود.

وی در پایان با استناد به پیام مقام معظم رهبری برای اربعین امام شهید، آینده‌ای روشن را پیش‌بینی کرد و افزود: همان‌طور که رهبر معظم انقلاب فرمودند، میزان همراهی امت اهمیت دارد. نفاق که برخی را در ظاهر مسلمان اما در باطن همراه کفر کرده، از میان خواهد رفت و آنچه می‌ماند اسلام و ایمان واقعی است. با ثابت کردن مسلمانی خود، تمدن اسلام ناب محمدی رقم خواهد خورد که در آن دنیا و آخرت مؤمنان آباد خواهد بود.

لینک کوتاه :
آیت الله دژکاماشتباه در محاسباتامام جمعه شیرازانسداد عقلانیتباه شدن دنیا و آخرت متجاوزینتفسیر قرانتقابل جبهه اسلام و کفرجنایت علیه بشریتحرم مطهر سید علاالدین حسین(ع)دشمن شناسیسوره یسنماینده ولی فقیه
ثبت دیدگاه
.

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهار × چهار =

فیلم
.
  • صوت خطبه های نماز جمعه ۱۹ بهمن ۱۴۰۳ شیراز video
  • صوت خطبه های نماز جمعه ۱۲ بهمن ۱۴۰۳ شیراز video
  • صوت خطبه های نماز جمعه ۵ بهمن ۱۴۰۳ شیراز video
عکس نوشته ها
.
فتنه جنگ ، مذاکره ، جنگ
اجماع آزادیخواهان جهان علیه تهاجم آمریکایی-صهیونی
تا چه زمانی بجنگیم؟
قدرت ما
اسلام، آیین گوشه گیری نیست
تلاش دشمن برای ایجاد ترس و جنگ روانی و شجاعت ملت ایران
اقتصاد کشور و وضعیت معیشت مردم
شهادت حضرت احمد بن موسی الکاظم شاهچراغ(ع)
اصول بنیادین در اجرای طرح های فرهنگی و تاریخی
اهمیت داشتن شبکه های اجتماعی داخلی
Previous Next
  • صفحه اصلی
  • آرشیو
  • اخبار
  • ارتباط با ما
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به پایگاه اطلاع رسانی دفتر نماینده ولی فقیه در استان فارس و امام جمعه شیراز می باشد