مراسم یادواره شهدای روحانیت شهرستان جهرم
به گزارش روابط عمومی نهاد نماینده ولی فقیه در استان فارس و امام جمعه شیراز، مراسم یادواره شهدای روحانیت شهرستان جهرم با حضور آیت الله دژکام، برگزار گردید.
متن کامل بیانات آیت الله دژکام در این مراسم بدین شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
امیرالمومنین علی (ع) می فرماید” مَا ضَرَّ إِخْوَانَنَا الَّذِینَ سُفِکَتْ دِمَاؤُهُمْ وَ هُمْ بِصِفِّینَ أَلَّا یَکُونُوا الْیَوْمَ أَحْیَاءً یُسِیغُونَ الْغُصَصَ وَ یَشْرَبُونَ الرَّنْقَ، قَدْ وَ اللَّهِ لَقُوا اللَّهَ فَوَفَّاهُمْ أُجُورَهُمْ وَ أَحَلَّهُمْ دَارَ الْأَمْنِ بَعْدَ خَوْفِهِمْ “، آن دسته از برادرانى که در جنگ صفّین خونشان ریخت، هیچ زیانى نکرده اند، گر چه امروز نیستند تا خوراکشان غم و غصّه، و نوشیدنى آنها خونابه دل باشد. به خدا سوگند، آنها خدا را ملاقات کردند، که پاداش آنها را داد و پس از دوران ترس، آنها را در سراى امن خود جایگزین فرمود.
در ابتدا درودهای خالصانه خود را تقدیم می کنیم به پیشگاه مقدس آقایی که جهان در انتظار اوست تا طعم عدالت را بچشد و درخواست رحمت های الهی می کنیم برای بزرگ مردی که حرکت انقلاب اسلامی را برای زمینه سازی ظهور آن حضرت به راه انداخت و همه ما در این دوره آخرالزمانی پیش از ظهور مدیون حرکت عظیم او هستیم یعنی بنیان گذار نظام مقدس جمهوری اسلامی حضرت آیت الله العظمی امام خمینی (ره) که این شب ها هم یادآور رحلت آن بزرگ مرد است و هم یادآور آغاز نهضت او در ۱۵ خرداد.
عزیزان در قضیه ۱۵ خرداد اینجایی که شما نشسته اید کانون حرکت انقلابی شهر جهرم بوده است، قبل از انقلاب و در زمان پهلوی خفقان عجیبی حاکم بود و کسی جرات نمی کرد روی منبر سخنرانی کند. مردم، برای انقلاب زحمت خیلی کشیده شده است، اینجا و مقبره خاندان آیت اللهی این اتفاقات را به خود دیده است و روحیه انقلابی و دیانتی این شهر با زحماتی که علما کشیده اند حفظ شده است که امروز الحمدالله جنبه دیانت و انقلابی بودن شهر از شهرهای نمونه و مورد توجه مقام معظم رهبری است.
ان شاء الله امیدوار هستیم این مسیری که با این زحمات طولانی به اینجا رسیده است خدا توفیق دهد همان طور که مورد رضای خاطر امام زمان(عج) است ادامه دهیم البته سختی و زحمت کار کم نیست و خدای متعال در آیاتی از سوره مبارکه بقره می فرماید ” وَلَنَبْلُوَنَّکُمْ بِشَیْءٍ مِنَ الْخَوْفِ وَالْجُوعِ وَنَقْصٍ مِنَ الْأَمْوَالِ وَالْأَنْفُسِ وَالثَّمَرَاتِ وَبَشِّرِ الصَّابِرِینَ ، الَّذِینَ إِذَا أَصَابَتْهُمْ مُصِیبَهٌ قَالُوا إِنَّا لِلَّهِ وَإِنَّا إِلَیْهِ رَاجِعُونَ ، أُولَئِکَ عَلَیْهِمْ صَلَوَاتٌ مِنْ رَبِّهِمْ وَرَحْمَهٌ وَأُولَئِکَ هُمُ الْمُهْتَدُونَ “، و البته شما را به پارهای از سختیها چون ترس و گرسنگی و نقصان اموال و نفوس و آفات زراعت بیازماییم، و صابران را بشارت و مژده بده ، آنان که چون به حادثه سخت و ناگواری دچار شوند (صبوری پیش گرفته و) گویند: ما به فرمان خدا آمدهایم و به سوی او رجوع خواهیم کرد ، آن گروهند که مخصوص به درود و الطاف الهی و رحمت خاص خدایند و آنها خود هدایت یافتگانند. پس کار سخت است و به صورت مداوم خدا ما را امتحان می کند.
این یک قسمت از یادآوری خاطرات مقبره است که ما اگر اینجا مجلس گرفته ایم یاد یک خاطره طولانی تقریبا ۶۰ ساله حرکت انقلابی شهر جهرم را به یاد شهدا گرامی داشتیم و انشاالله روح همه آنهایی که در این مسیر زحمت کشیده اند خدای متعال شاد و غریق رحمت کند.
مسیری که امام و شاگردانش شروع کردند را در جنگ تحمیلی بر علیه نظام اسلامی در طول ۸ سال این شهدای عزیز ما ادامه دادند. جهرم ۱۲۰۰ شهید دارد، ۱۲۰۰ سرو سرافراز و نخل سربلند شهادت در این شهر آرمیده اند. در میان این شهدای عزیز و بزرگوار یک عده ای هم از روحانیت و طلاب و سربازان امام زمان(عج) و شاگردان مکتب امام صادق(ع) بودند که اینجا شما ۱۹ تصویر نورانی از شهدا می بینید که ۱۷ نفر از طلبه های مدرسه امام خمینی بودند و ۲ نفر هم طلابی هستند که از جهرم در جاهای دیگری تحصیل می کردند. روحشان شاد باشد. تک تک آنها گردن ما حق دارند و امشب ما باید از آنها تجلیل کنیم.
امشب بخشی از خطبه ۱۸۲ نهج البلاغه را خدمت شما بررسی می کنم و مطالبی را یادآور می شوم.
فرمود ” أَلاَ وَ إِنَّهُ قَدْ أَدْبَرَ مِنَ اَلدُّنْیَا مَا کَانَ مُقْبِلاً وَ أَقْبَلَ مِنْهَا مَا کَانَ مُدْبِراً وَ أَزْمَعَ التِّرْحَالَ عِبَادُ اللّهِ الأَخْیَارُ وَ بَاعُوا قَلیلاً مِنَ الدُّنْیَا لاَ یَبْقى بِکَثیرٍ مِنَ الآخِرَهِ لاَ یَفْنى”.
مردم در مکتب امیرالمونین علی (ع) هستیم، مکتب مردی که فرمود دنیا خود را به صورت یک زن زیبایی به من عرضه کرد و گفت با من کنار بیا تا کلید همه عالم را به دست تو بسپارم و حضرت علی(ع) فرمود تو را سه طلاقه کردم. ما متاسفانه گاهی در یک فضایی می افتیم که گفتن و خواندن سخنان امیرالمومنین به گوش ها سنگین می آید.
در خطبه ۱۸۲ امام علی (ع) اول در رابطه با دنیا صحبت می کند.ابتدا باید حسابمان را با اینجا صاف کنیم وگرنه ایستادن در مسیر دین و انقلاب سخت می شود. می فرماید مردم آگاه باشید که دنیا به شما پشت کرده است و چیزی نمی گذرد و نسل ها عوض می شود و آنچه به نظر دور است نزدیک شده است. مرگ دائما به ما نزدیک می شود و ما کمتر به فکر بعد از مرگ می افتیم.
مگر این همه شهید که پیرو مکتب امیرالمومنین علی (ع) بودند آیا از ما مطالبه ندارند که لحظاتی از مکتب علی (ع) یاد کنیم؟ ” وَ أَزْمَعَ التِّرْحَالَ عِبَادُ اللّهِ الأَخْیَارُ ” ، خوبان قصد رفتن کرده اند، این جمله اشاره دارد به حال خود امام علی (ع) که یک هفته بعد از این بیان به شهادت رسید. همان آقایی که مقابل پبامبر (ص) گفت من عهد بستم با برادرم جعفر و عمویم حمزه که من برای شهادت بوده ام و پیامبر فرمود علی چه حالی داری وقتی محاسنت از خون سرت خضاب می شود و علی (ع) پاسخ داد آن زمان وقت خوشحالی من است، امیرالمومنین بعد از پیامبر ۳۰ سال انتظار شهادت کشیده است، در خطبه آخر فرمود مردم بندگان خوب خدا قصد سفر کرده اند.
” وَ بَاعُوا قَلیلاً مِنَ الدُّنْیَا لاَ یَبْقى بِکَثیرٍ مِنَ الآخِرَهِ لاَ یَفْنى”، مردم علی معامله کرده است و شما که پیروان امیرالمومنین هستید معامله کنید چیز کمی از دنیا به چیز زیادی از آخرت، دنیای فانی را داده اند و آخرت باقی را خریده اند. این معامله ای است که سود دارد و در آیاتی از قرآن هم اشاره شده است.
بعضی ها دنیا را می خرند و آخرت را می فروشند و هیچ سودی نمی کنند و به نظرشان چند روزی خوش هستند. اوج آن در قضیه کربلا است که امام حسین(ع) به عمر سعد گفت از گندم ری نخواهی خورد. همیشه تاریخ صحنه این معامله هست و تعطیل نمی شود.
بعد فرمود “” مَا ضَرَّ إِخْوَانَنَا الَّذِینَ سُفِکَتْ دِمَاؤُهُمْ وَ هُمْ بِصِفِّینَ “، این تصاویر نورانی شهدا را می بینید، علی فرموده ضرر نکرده اند کسانی که خون مقدسشان درجبههها ریخته شد. همه ما در مقابل سوال های بزرگی هستیم، روحانیت بیشتر اما همه انقلابیون در مقابل سوالات بزرگی هستند.
این پرسش فرا روی ما مکررا قرار می گیرد که آیا ایستادگی می کنید؟ و اهل مقاومت هستید؟ ما پاسخ محکم به این پرسش و چالشی که آمریکا، اسراییل و جهان استکبار برای ما درست کرده است میدهیم که تا همیشه ایستاده ایم. آنها باورشان نمی شود که به فرموده امام صادق (ع) در آخر الزمان و در نزدیکی ظهور مهدی آل محمد (عج) کسانی پیدا می شوند که به میدان مبارزه با ظلم، مبارزه با استکبار و مبارزه با همه جلوه های ضدیت با دین می آیند و می ایستند، فریاد می زنند، می جنگند، فتح می کنند و جلو می روند تا حق خود را بگیرند.
آستین همت را بالا می زنند، پای کار انقلاب و نظام می ایستند و بچه های دهه نودی عهد می بندند که پای کار نظام می ایستند. این دل ها چگونه به اینسمت جلب می شود؟ کودکان ما این سرود سلام فرمانده را می خوانند. چه خبر است؟ این همان وعده ای است که امام صادق(ع) داده است و پای نظام می ایستند تا جایی که دشمن متوجه می شود همه چیز را باخته است.
امام صادق(ع) فرمود به جایی می رسد که دشمنان می گویند هرچه شما بگویید و آن زمان دیگر ما بیخیال نمی شویم. راه ما این است و باید پرچم را به دست صاحب اصلی که امام زمان (عج) است بدهیم، این حرف براساس روایات است. نمی گوییم کار آسان است که اگر آسان بود امام صادق (ع) از آن تعریف نمی کرد.
امام راحل (ره) فرمود مردم روزگار ما از مردم زمان رسول الله بهتر هستند. وعده های آخرالزمانی برای چنین کسانی است، اینحرکت عظیم شروع شده است. شهدای ما که رفته اند نزد خدا شتافتهاند ” قَدْ وَ اللَّهِ لَقُوا اللَّهَ فَوَفَّاهُمْ أُجُورَهُمْ وَ أَحَلَّهُمْ دَارَ الْأَمْنِ بَعْدَ خَوْفِهِمْ “، به خدا قسم به ملاقات خدا رفته اند، لقاالله که اوج مقام انسانیت است نصیبشان شد و خدای متعال هم در لقا خودش اجور شهدا را به آنها داد و در جایگاه امن بهشت آن عالم ساکن شدند.
” أَیْنَ إِخْوَانِیَ الَّذِینَ رَکِبُوا الطَّرِیقَ وَ مَضَوْا عَلَى الْحَقِّ؟ أَیْنَ عَمَّارٌ وَ أَیْنَ ابْنُ التَّیِّهَانِ وَ أَیْنَ ذُو الشَّهَادَتَیْنِ وَ أَیْنَ نُظَرَاؤُهُمْ مِنْ إِخْوَانِهِمُ الَّذِینَ تَعَاقَدُوا عَلَى الْمَنِیَّهِ وَ أُبْرِدَ بِرُءُوسِهِمْ إِلَى الْفَجَرَهِ؟”، کجا هستند برادران من که بر راه حق رفتند، و با حق در گذشتند؟ کجاست عمّار و کجاست پسر تیهان (مالک بن تیهان انصارى) و کجاست ذو الشّهادتین (خزیمه بن ثابت که پیامبر شهادت او را دو شهادت دانست) و کجایند همانند آنان از برادرانشان که پیمان جانبازى بستند، و سرهایشان را براى ستمگران فرستادند؟
و در ادامه این خطبه امیرالمومنین گریه کرد، جا دارد برای شهدا اشک بریزیم. شهادت مزد آنها بوده است اما کارهایی که در دنیا می کردند را برای خود یادآوری میکنیم. فرمود ” أَوِّهِ عَلَى إِخْوَانِیَ الَّذِینَ تَلَوُا الْقُرْآنَ فَأَحْکَمُوهُ وَ تَدَبَّرُوا الْفَرْضَ فَأَقَامُوهُ، أَحْیَوُا السُّنَّهَ وَ أَمَاتُوا الْبِدْعَهَ، دُعُوا لِلْجِهَادِ فَأَجَابُوا وَ وَثِقُوا بِالْقَائِدِ فَاتَّبَعُوهُ”، برادرانم که قرآن را خواندند، و بر اساس آن قضاوت کردند، در واجبات الهى اندیشه کرده و آنها را بر پاداشتند، سنّت هاى الهى را زنده و بدعت ها را نابود کردند، دعوت جهاد را پذیرفته و به رهبر خود اطمینان داشته و از او پیروى کردند.
آنها قرآن میخواندند و محاسبه نفس می کردند،” إِنَّ اللَّهَ یُحِبُّ الَّذِینَ یُقَاتِلُونَ فِی سَبِیلِهِ صَفًّا کَأَنَّهُمْ بُنْیَانٌ مَرْصُوصٌ” در رفتارشان همان که قرآن فرموده را عملیاتی می کردند. در مورد اینکه امروز خدا از ما چه می خواهد چقدر فکر می کنید؟ شهدا واجب خود را شناختند؛ امروز چه چیزی واجب است که انجام دهید؟ شهدا واجب زمان خود را شناختند و انجام دادند.
آنها سنت دین را احیا کردند. محمدرضا شاه پهلوی گفت به روحانیت بگویید دوره شما تمام شده است.چه کسی دین داری را تجدید و احیا کرد؟ شهدا بودند. از وسط خیابان های شهر که شهید داده شد تا مرزهای جنوب و غرب که شهید داده شد و تا دفاع از حرم حضرت زینب(س) که شهید داده شد ایستادند و دین داری را زنده کردند.
بدعتی را که تمدن نکبت غربی آورده بود که دین را باید کنار بگذاریم شهدای ما این بدعت را از بین بردند. وقتی برای جهاد صدایشان زدند اجابت کردند، جنگ بود و تیر و ترکش اما نمی شد مانع رفتن شهدا شد. برادران و خواهران این مسیر آسان نیست اما کاری که شروع کرده ایم را به یاری خدا ادامه خواهیم داد. یک جمله را امیرالمومنین علی (ع) فرموده که اگر از دست دهیم تکلیفمان معلوم نیست.
” وَثِقُوا بِالْقَائِدِ فَاتَّبَعُوهُ “، به ولی امر خود اعتماد کنید. دشمن از این می ترسد و از اینجا لطمه خورده است. امروز همه ما باید به رهبر و ولی فقیه اعتماد کنیم. ولی فقیه تحت فرمان و نایب امام زمان (عج) است و اگر اعتماد نکنیم باختهایم، امیدواری دشمن به همین است که سخت می گیرد تا ما بی اعتماد شویم و شکست بخوریم.
مردم اعتماد کنید و به امام زمان(عج) عرض کنید به خاطر دستور شما و نایب شما پای کار نایب شما میایستیم و بقیه کار را شما درست کنید. دعا کنید و از امام زمان(عج) مدد بخواهید. انشاالله امام زمان(عج) با یک نگاه لطف و دعای خاصی که میکند مسائل حل می شود.
مردم این نهضت حسینی است و به لطف خدا امروز قدرت تشیع و قدرت اسلحه هایی که شما با بصیرت خود حمل می کنید و قدرت جوانان عزیز که در عرصه های تولید و فناوری میدان داری می کنند موجب عزت، عظمت، سربلندی و سعادت دنیا و آخرت انشاالله خواهد شد.
دیدگاهتان را بنویسید