حضور اهل علم در محاکم قضائی بسیاری از مسائل را حل می کند
به گزارش روابط عمومی نهاد نماینده ولی فقیه در فارس و امام جمعه شیراز، آیتالله دژکام، نماینده ولی فقیه در استان فارس و امام جمعه شیراز عصر یکشنبه، اول تیرماه در دیدار با رئیس کل دادگستری استان و معاونان این مجموعه که بهمناسبت فرا رسیدن هفته گرامیداشت قوه قضائیه برگزار شد، فرازهایی از بیانیه گام دوم انقلاب را یادآور شد و گفت: رهبر معظم انقلاب در بیانیه گام دوم انقلاب فرمودهاند همه کارهایی که انجام میدهیم، ذیل خودسازی، جامعهپردازی و تمدنسازی است و دستگاه قضا نیز باید برنامههای خود را در ذیل این سه نکته تعریف کرده باشند.
وی با بیان اینکه در بحث خودسازی، باید هم به خودسازی درونسازمانی و هم برونسازمانی توجه داشته باشیم، گفت: اگر خودسازی را رها کنیم کشور ما با سایر کشورها در طولانی مدت فرقی نخواهد داشت.
آیتالله دژکام همچنین به مبحث جامعهپردازی اشاره کرد و گفت: یکسری شاخصههایی مانند اطاله دادرسی و غیره را درون سازمان قضائی کشور داریم، در این نگاه جامعهپردازی اگرچه شاخصهایی ارائه شده است اما اجتهاد نکردهایم، هنگامی درصدد تعیین شاخص بودهایم عموماً شاخصهایی که در اروپا در بحث توسعه قضائی بوده مورد استفاده قرار دادهایم و به نظر میرسد که این ترجمهها کافی بوده در حالی که لحظات پایانی تمدن اروپایی و آمریکایی است، البته بهعنوان تجربه خوب است استفاده شود اما مطلوب نیست چراکه اول اجتهاد ما است.
وی با بیان اینکه در بحث شاخصهای جامعهپردازی باید نگاه اجتهادی باشد که مسئولان دستگاه قضا باید بر روی آن کار کنند، گفت: اگر میخواهیم تمدن اسلامی را راهاندازی کنیم، باید اجتهادات نو کنیم.
نماینده رهبر معظم انقلاب در فارس تأکید کرد: علاوه بر اینها در بحث جامعهپردازی، مدت رسیدگی به پروندهها باید یک استاندارد به حسب قضای اسلامی پیش ما داشته باشد.
وی با تأکید بر اینکه نباید دعاوی و مسائل قضایی را طولانی کرد زیرا رسیدگی سریع به این مسائل یک نیاز اجتماعی است، گفت: در مواقعی نیاز داریم بگوییم قضیه بهصورت عادلانه خاتمه پیدا کرد. البته به نظر میرسد در برخی از مواقع نیاز به اجتهادات قویتری داریم زیرا همه چیز در اسلام از نظر مبانی است اما بهصورت حکمی که بخواهیم به آن استناد کنیم نیست.
آیتالله دژکام اضافه کرد: اگر اهل علم بتوانند در محاکم قضایی حضور پیدا کنند نوآوریها، اجتهادهای جدید و پایاننامهها متناسب با نیازهایی که در محکمه است، انجام میشود و در این صورت میتوان برای بسیاری از مسائل و مشکلات راه حل پیدا کرد.
امام جمعه شیراز در ادامه سخنان خود به نامگذاری سال اشاره کرد و گفت: از تدبیر مجموعه قضایی استان در خصوص نکتهای که در باب بانکها در سال جهش تولید مطرح شد، قدردانی میکنیم و امیدواریم مسائل جهش تولید راه حلهای عمیقتری پیدا کند و همین کار را ادامه دهیم و کاری نکنیم که یک کارگاه تولیدی تعطیل شود.
وی با تأکید بر اینکه باید تلاش کنیم تولید متوقف نشود بلکه جهش داشته باشد، افزود: گاهی این مسئله را باید بهعنوان یک حکم حکومتی مطرح کنیم و اگر بخواهیم قاطعانه بگوییم که اجازه تعطیلی و حکم ورشکستگی نمیدهیم، کار درستی انجام ندادهایم، زیرا مسئله چند وجهی میشود و ممکن است سرمایهای ضایع شود لذا هنگامی که میخواهیم حکم عادلانه باشد، باید همه احوالات و ابعاد مختلف قضایا دیده شود.
آیتالله دژکام ادامه داد: رئیس دستگاه قضا در این رابطه ابعاد مسئله را مدنظر قرار دادند و گفتند که مجموعه اقدامات ما برای تولید باید به گونهای باشد که نهایتاً تولید متوقف نشود ولی به این معنا نیست که همیشه حق با تولیدکننده است، ممکن است برخی مواقع مدیریت تولیدکننده مسئله را دچار مشکل کرده و یا اصلاً ممکن است تصور کنیم با یک تولیدکننده مواجهیم در صورتی او فردی بوده که وام تولیدی گرفته ولی وارد عرصه تولید نشده و پول را در جای دیگری صرف کرده است، اگر مدیریت مشکل دارد نمیتوان با تزریق پول و یا مهلت دادن آن را برطرف کرد.
امام جمعه شیراز بیان کرد: ظرافت کار قاضی این است که بتواند ابعاد مختلف مسئله را بررسی کند و در مقام داوری به حکمی برسد که بگوید به پیشرفت مسئله کشور کمک کردم.
وی در ادامه سخنان خود با بیان اینکه در بحث تولید و اقتصاد، ممکن است اصلاحات تدریجی داشته باشیم، گفت: اینکه بخواهیم به یکباره اصلاحات انجام دهیم، شاید دچار مشکل شویم.
آیتالله دژکام یادآور شد: اگر بخواهیم معاملات بانکی را متوقف کنیم و به سمت بورس ببریم، چند هزار میلیارد تومان پول کم داریم، از اینرو نمیتوان آن را به یک باره به اقتصاد کشور تحمیل کرد، نگرانی ما در رده عالی این است که مجلس و بانک مرکزی برای این برنامه ندارند و اگر برنامه داشتند آن را همراهی میکنیم، توقع ما نیز این است که مدیران رده عالی برنامهای متناسب با توان اقتصادی کشور داشته باشند.
دیدگاهتان را بنویسید