قاطعیت در اجرای احکام ضروری است
به گزارش روابط عمومی نهاد نماینده ولی فقیه در فارس و امام جمعه شیراز، آیتالله لطفالله دژکام، نماینده ولی فقیه در استان فارس عصر دیروز، ۳۱ فروردینماه در دیدار با رئیس کل دادگستری استان و دادستان شیراز و معاونان دادگستری گفت: استان فارس مجموعه بسیار بزرگی است و تقریبا ۱۰ برابر برخی از استانها جمعیت دارد و قاعدتاً اداره و نظارت بر روی کار در هر بخشی از استان مشکل است.
متن خام سخنان آیت الله دژکام در این دیدار به شرح زیر می باشد :
بسم الله الرحمان الرحیم
از خدمات مجموعه دادگستری و دستگاه قضایی فارس به منظور تلاش هایی که می کنند تشکر می کنیم.
استان فارس مجموعه بسیار بزرگی است و تقریبا ۱۰ برابر برخی از استان ها جمعیت دارد و قاعدتا اداره و نظارت بر روی کار در هر بخشی از استان مشکل است و در بحث قضایی هم مسلما این سختی ها وجود دارد، اما باید هر سال یک قدم رو به جلو حرکت کنیم تا برسیم به نقطه مطلوبی که از نظر چشم انداز برای کشور ترسیم شده است.
دشمن در جهت تبلیغات و فضاسازی ۲ نقطه ضعف را برای ما جلوه گر می کند و نمود می دهد، یک مسئله این است که حس شهروندان کشور ما را به نحو تغییر دهند که در کشور ما همه چیز رهاست و مدیریتی در هیچ سطحی وجود ندارد و در این خصوص دشمن بسیار کار می کند.
قاعدتا دستگاه قضایی در این قسمت باید برنامه ریزی کند که این تصور تغییر کند. مسئله دیگر که بر روی آن خیلی تبلیغ می کنند و به دنبال فضا سازی هستند این است که در کشور ما حساب و کتابی نیست.
هر ۲ مورد جنگ نرم است و بیش از آنچه که واقعیت داشته باشد باید در عرصه مقابله با جنگ نرم بررسی شود ولی وقتی یک مورد را ولو حیله گرانه بسیار بیان کردند و در آن راستا دقیق کار کردند تبدیل به یک باور عمومی در جامعه می شود.
در قضیه مهار بحران کرونا کشور ما حقیقتا و انصافا از بسیاری کشورهای دیگر موفق تر بود اما در رسانههای غربی به نحوی ابراز شد که گویی در طول این مدت ما اصلا مدیریتی نداشته ایم و فضای کرونایی در کشور رها شده بوده است درحالیکه در مقایسه ایران با کشورهای تراز اول دنیا می بینیم که ما توانستیم این بحران را به خوبی اداره کنیم ولی این بروز پیدا نمی کند یعنی در قسمت هایی که ما موفق هستیم کسی تعریف نمی کند اما اگر جایی گیری داشته باشیم نمود پیدا می کند.
در بحث دستگاه قضایی نیز نظیر همین است یعنی از توانمندی های ما تعریف نمی شود اما تا نقطه ضعفی می بینند آن را بزرگ می کنند و فریاد می زنند. البته نقد لازم و واجب است اما این ۲ معضل و آسیب اجتماعی بسیار نیاز است که با تمهیداتی برطرف شود تا اقتدار نظام تثبیت شود و به نظر بنده می رسد که برای حل آنها باید چند مدل کار انجام دهیم.
نکته اول اینکه با همکاری روحانیت می توانیم به نقطه ای برسیم که وقتی حکمی در دادگاه بدوی صادر می شود همه اطمینان بالای ۹۰ درصد به درستی حکم داشته باشیم تا اجرا شود و نقص در حکم موجب اطاله دادرسی و مشکلات بعدی نشود.
نکته دیگر بحث قاطعیت است. در برخی موارد اجرای احکام زمان بر است و مدت های طولانی یک حکم صادر شده است حکم باید اجرا شود، اگر این اتفاق و قاطعیت رخ دهد مردم متوجه می شوند که در کشور ما قانون حاکمیت میکند و این نکته اگر در جامعه القا شد، این اقدام صحیح قاطعانه باعث می شود پیشگیری رخ دهد که یکی از وظایف دستگاه قضایی همین پیشگیری است.
بخشی از کار به اقدامات دادگستری برمی گردد و بخش دیگر در قسمت فرهنگی و پیشگیری باید انجام گیرد، از جمله کارهای فرهنگی دستگاه قضایی که باید نسبت به بیرون انجام گیرد از جمله همین فضاسازی ها، تبلیغات و اطلاع رسانی های به موقعی که مقابل تبلیغات دشمن را بگیرد.
اطلاع رسانی به موقع در جامعه آرامش ایجاد می کند، ترفند های تبلیغاتی در کشورهای غربی را می بینید که به گونه ای برخورد می کنند که انگار مشکلی وجود ندارد اما نوبت ما که می شود همه مشکلات نمایان می شود و هم خود می گوییم و هم آنها مشکل را نمود می دهند و همانند دو لبه قیچی شده است و این را در بحث فرهنگی باید مدیریت کنیم.
به شکلی حوزه، رسانه ها و دستگاه تبلیغی درون کشور باید به کمک شما بیایند ولی بالاخره آن نقطه ای که باید اطلاع رسانی مناسب انجام دهد و جهت گیری مناسب بدهد و هماهنگی بین دستگاه ها را ایجاد کند باید از درون مجموعه قضایی باشد.چون اگر کار کنیم اما هماهنگی وجود نداشته باشد به خاطر عدم هماهنگی نتیجه خوبی نمی گیریم.
نکته آخر بحث جهش تولید است.رهبر معظم انقلاب برای سال ۹۹ هدف گذاری کرده اند و باید ببینیم برای جهش تولید می خواهیم چه کاری انجام دهیم؟
واقعیت این است که در باب رونق تولید رهبری شاخص و نشانه ارائه نکردند و در پایان سال ۹۸ می شد بیان کرد که رونق پیدا شده است اما در بحث جهش تولید رهبری فرمودند که در زندگی مردم باید دیده شود و برای مردم ملموس است و دیگر شاخص وجود دارد و اگر دست روی دست بگذاریم و کاری نکنیم شرایط بدتر می شود و باید برای بهبود فضای کسب و کار برنامه ریزی و اقدام کنیم.
از بابت صدور حکم هایی که موانع تولید را از بین بردند تا تولید راه بیافتد تشکر می کنیم و با اینکه کار سخت است اما نیاز به چنین حکم هایی داریم تا از این مشکل خارج شویم.
مردم اگر موانع در مقابلشان برداشته شود کارهای خوبی انجام می دهند؛ یکسری موانع اداری و ضوابط و قواعدی است که همه آنها لازم نیست باشد. این مورد را کمک دهیم تا مردم وارد عرصه تولید شوند.با این ابتکار و نوآوری که در مردم ما وجود دارد باید موانع را برداریم پس رفع موانع در بحث جهش تولید مدنظر عزیزان باشد.
نکته دیگر طرح بحث از تریبون های مختلف در شهر و استان است که می تواند مفید باشد.بنابراین حداقل چیزی که می توانیم انجام دهیم این است که یک مشکل را شناسایی کنیم و از موضع تریبون هایی که در اختیارمان هست با کار کارشناسی دقیق و عمیق اعلام کنیم تا مسئولان رده بالاتر را مجبور به فکر کنیم، اگر کاری نکنیم آنها هم به فکر نخواهند بود.این موضوع را نیز مدنظر قرار دهیم
دیدگاهتان را بنویسید