در گام دوم انقلاب، دوره گزارش دادن های بی نتیجه تمام شده است
“با شعار، رونق تولید اتفاق نمیافتد!”
این، درد دل صریح یکی از جوانان نخبه در فارس است. درد دلی که به نظر میرسد آیتاله دژکام نماینده مقام معظم رهبری در این استان با آگاهی از آن، به سراغ جوانان نخبه رفت.
او در جریان دیدارهای پیدرپی با اقشار مختلف جامعه، این بار و در سال “رونق تولید” حدود ۱۰۰ تن از جوانان نخبه دانشگاهها و شرکتهای دانشبنیان فارس را در شیراز گردهم جمع کرد تا آنها درد دل کنند و نماینده مقام معظم رهبری هم درد دل بشنود.
در این دیدار که معاون برنامهریزی و اقتصادی استانداری فارس و رؤسای دانشگاههای شیراز، صنعتی، آزاد اسلامی، پیام نور و بنیاد ملی نخبگان حضور داشتند، حدود ۱۵ تن از نخبگان به نمایندگی از سایرین، در سخنانی خواهان بهرهگیری از آموزههای ۸ سال دفاع مقدس در جهت جهاد علمی، توجه به مسایل معنوی و ارزشی نخبگان، کاهش بوروکراسی اداری، گرایش مباحث تئوری دانشگاهی به سمت تولید، همگرایی و ارتباط مناسب شرکتهای دانشبنیان، ارایه مشوقهای مالیاتی، مهلت بازپرداخت تسهیلات بانکی و استمرار برگزاری نشستها با نماینده مقام معظم رهبری شدند.
آنها همچنین از عدم حمایت کافی از سوی برخی مسئولان و ادارات دولتی به نخبگان، عدم ارتباط و اعتماد بین صنعت و دانشگاه و از دست رفتن هویتهای ارزشی انتقاد و ابراز نگرانی کردند. حال در همین رهگذر، اظهارنظر برخی نخبگان در جای خود قابل توجه بود.
یکی از این نخبگان جوان که ظاهراً هنوز ازدواج نکرده بود، وقتی در جایگاه سخنرانی قرار گرفت، با بیان اینکه چیزی که ما یادمان رفته این است که، از کی چه میخواهیم؟ خواستار پادرمیانی آیتاله در جهت تسهیل ازدواج جوانان نخبه شد!
و نخبهای دیگر، از برخی مؤمنین سرمایهدار در شیراز شکایت به نماینده رهبری برد و گفت: برخی مؤمنین در شیراز، میلیارد ها تومان از سرمایهشان را در بانک خواباندهاند و بدون توجه به بحث ربوی بودن، حاضر به سرمایهگذاری در حوزه جوانان نخبه، شرکتهای دانشبنیان، رونق و تولید نیستند!
و جوانی دیگر با تأکید بر لزوم استمرار نشستها و بررسی بازخورد جلسات، خطاب به آیتاله دژکام گفت که برخی جوانان نخبه حاضر به حضور در این نشست نشدند چرا که باورشان این است که تشکیل این جلسات هم راه به جایی نخواهد برد!
و نخبهای دیگر، با تأکید بر اینکه ما خودمان کله خرابیم و نیاز به “امید کاذب” نداریم، در عین حال از توجه آیتاله دژکام به منظور برگزاری این نشست مشترک قدردانی کرد و گفت: ما احساس میکنیم که دیده و شنیده شدهایم حتی اگر مشکلی از ما برطرف نشود.
دوره گزارش دادن تمام شده است
در دقایق پایانی این نشست و در حالی که آیتاله دژکام دقایقی از وقت خود را هم در جهت شنیدن بیشتر سخنان جوانان نخبه اختصاص داده بود، در سخنانی کوتاه و در پاسخ به درخواست شماری از سخنرانان مبنی بر استمرار این نشست با لبخند گفت: من امروز و در پایان این جلسه، یک ناهار به شما میدهم و به منظور بررسی و بیان پیگیری مشکلات مطرح شده، یک ناهار دیگر به شما خواهم داد!
آیتاله دژکام در همین رهگذر خاطرنشان کرد که صحبتهای مطرح شده در زمینه “رونق تولید” تقریباً یک خطبه بود که منجر به افزایش آگاهی خواهد شد لذا نباید به خودمان سخت بگیریم که ممکن است این جلسات، نتیجهای در برنخواهد داشت. او با بیان اینکه در جهت ایجاد تحولات، نیاز به اشتراک مساعی داریم، یادآور شد: آقای ستاری معاون رئیس جمهوری دو روز مهمان من در فارس بود و وقتی از ظرفیتها و توانمندیهای استان در حوزه شرکتهای دانشبنیان با او سخن گفتم باور کردنش برایش سخت بود اما برای نمونه من از او خواستم به جهرم برود و با این ظرفیتها آشنا شود و بعد از یک روز که به شیراز بازگشت، عذرخواهی کرد.
نماینده مقام معظم رهبری در چنین شرایطی، تحریمها را هم یک فرصت دانست و تأکید کرد: اگر قرار است یک جایی از خارج، قطع امید کنیم تحریمها این فرصت را به وجود آورده است لذا شرکتهای دانشبنیان باید تحریمها را یک فرصت بدانند.
آیتاله دژکام در بخش پایانی سخنان خود، حضور معاون استانداری و رؤسای دانشگاههای شیراز در نشست دوم با نخبگان را خواستار شد و در همین رهگذر تأکید کرد که در گام دوم انقلاب، دوره گزارش دادن تمام شده است و باید “نقد و تجویزی” مشکلات را بررسی و برطرف کنیم.
در پایان این نشست و هنگام خروج مدیران، مسئولان، رؤسای دانشگاهها و نخبگان از تالار مجتمع “ولایت” دانشگاه علوم پزشکی شیراز به نظر میرسید طرفین از برگزاری نشست یاد شده، خرسند بودند هر چند، آیتاله هنوز فراموش نکرده است که یک ناهار دیگر به نخبگان، بدهکار است!
دیدگاهتان را بنویسید