فارس در زمینه آموزش عالی در جایگاهی که باید باشد قرار ندارد
به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل نهاد نماینده ولی فقیه در استان فارس، آیت الله لطفالله دژکام با وزیر علوم و هیئت همراه دیدار کرد.
متن خام سخنان آیت الله دژکام در این دیدار به شرح زیر می باشد :
بسم الله الرّحمن الرّحیم
واقعیت این است که در رابطه با مسائل علمی در سطح استان نکته ای وجود دارد که استان فارس در زمینه آموزش عالی در جایگاهی که باید باشد نیست و این غیر از این است که دانشگاه شیراز از دانشگاه های خوب کشور است برای اینکه توسعه کمی و کیفی آموزش عالی محدود به یک دانشگاه نیست.
یکسری مسائل درون استانی بوده که باعث این قضیه شده است و یکسری از تصمیم گیری های در سطح ملی عامل دیگر این اتفاق است.
متاسفانه یکی از ایرادات برخی از معدود مدیران استان فارس این است که برای مدیران رده عالی کشور خیلی مزاحمت ایجاد نمی کنند. یعنی شما اگر برخی از مشکلاتی که در استان فارس هست را در استان دیگری داشتید به نظر من می رسد برای هر دولتی مشکلات بسیاری درست می شد تا آن مساله حل شود.
مرحوم آیت الله حائری می فرمودند که ما به خاطر اینکه نظام در برهه هایی نیاز به گذشت و ایثار داشت سکوت کردیم و این رسم شد و سکوت استمرار پیدا کرد.آن زمان فضای جنگ و بعد از جنگ بود و ویژگی هایی داشت که نیاز به سکوت بود و این سکوت امروز ادامه دارد.
بنده در خصوص آمایش علمی دانشگاههای استان نگرانی های بسیاری دارم.
اگر بنای مشورت در کار هست بهتر این است که در رابطه با این مسائل با مدیران دانشگاه ها جلسه همفکری برگزار کنیم و در راستای اهداف ببینیم برای فارس چه تصمیمی مناسب است اما گاهی ابلاغیه از تهران می آید و خود حضرت عالی با مشغله کاری که دارید مسلما تک تک ابلاغیه ها را بررسی نمی کنید و مشاور یا کارشناسان کنار شما بررسی می کنند و آن مشاور و کارشناس با هر رتبه علمی و تجربه باشد بالاخره می تواند در استان با اهالی علم و فرهیختگان همفکری کند تا مسئله بهتر حل شود.
در خصوص آمایش آنچه بنده از اساتید دانشگاه شیراز که درگیر با قضیه هستند پرسیدم آنها آمایش را چیزی جز کوچک کردن آموزش عالی فرض نمی کنند یعنی عقیده دارند آمایش کردن یعنی حذف کردن برخی رشته ها و واحدهای آموزشی در حالیکه آمایش مفهوم گسترده تر و عمیق تری دارد.
مقام معظم رهبری در خصوص آمایش دستور داده اند و ما با اصل قضیه مخالف نیستیم بلکه همراه نیز هستیم و حتی مطالبه ما هست اما رهبری در رابطه با اینکه آمایش معطوف به عدالت باشد دستور دارند و عین تعبیرات ایشان است.
این مسئله را به نحوی بزرگواری کنید تا مسیر به طور مناسبی طی شود تا نهایتا در اجرای مطلبی که مصوب می شود همه با علاقه پای کار بیایند نه اینکه با اکراه کار کنند.
آمایشی که نمی خواهد اجرا شود به چه درد کشور می خورد؟
اگر بنا هست چیزی اجرایی نشود چرا می نویسیم و چرا می گوییم آمایش انجام داده ایم؟
بنده جریانی و خطی فکر نمی کنم و این مسئله بیشتر مصالح کشور و استان است.در این مسئله برای فسا و جهرم نگرانی هست.کازرون لطمه شدیدی خورده است و بسیاری از شهرستان های دیگر درگیر با این قضیه هستند.ما مواجه هستیم با اینکه شهرهایی که از سال های قبل از انقلاب دانشکده داشتند و امروز مجموعه آنها کوچک شده است و به سمت تعطیلی حتی می روند و این در فارس اتفاق افتاده است.
استان فارس به سمتی پیش می رود که در برخی شهرها دانشکده ایجاد شده و به سمت دانشگاه می رود و در شهر دیگری که دانشگاه داشته کم کم تعطیل و حدف می شود که با سابقه تاریخی شهرها و جایگاه آنها در سطح ملی تناسب ندارد و احساس می شود جریان هایی که قدرتمند هستند اعمال نفوذ می کنند که همه این ها با آمایش به معنایی که فهمیدیم در تضاد است.یعنی آمایش می خواهد به ظرفیت هایی که هست توجه کند نه اینکه ظرفیت ها را بیخیال شده و در جای دیگری دوباره ایجاد ظرفیت کنیم.
بنده با توسعه مخالف نیستم.اگر ضرورتی هست باید انجام دهیم اما اینکه ظرفیت های ارزشمند موجود علمی را حذف کنیم از عدل و انصاف به دور است.
می خواهیم آن هدف اصلی نظام که برای ما مقدس است تحقق پیدا کند و استفاده بهتری از امکانات ملی شود و اگر دوستان مسئله را به گفت و گو بگذارند تا همه توجیه شوند و طرفین دست از این جزم گرایی بردارند به نظر شرایط بهتر می شود.
اگر در چارچوب منصفانه و عالمانه تصمیم گیری شود خوب است و غیر از این فرسایش اعصاب است و جواب نخواهد داد.
هر چه کار روی اسلوب دقیق علمی جلو رود مسلما نتیجه آن برای کشور بیشتر خواهد بود، باید کار عاقلانه و عالمانه انجام شود و بنده نیز به اندازه توان و حوصله در همین راستا در خدمت شما هستم.
والسّلام علیکم و رحمهالله و برکاته
دیدگاهتان را بنویسید