تقویت قدرت بازدارندگی وظیفه عقلی، دینی و ملی است/خانواده از مسائل مهم اسلام است که باید به آن توجه شود
به گزارش روابط عمومی نهاد نماینده ولی فقیه در استان فارس و امام جمعه شیراز، آیتالله لطفالله دژکام امروز، ۱۹ مرداد ماه در خطبههای نماز جمعه شیراز ضمن توصیه به رعایت تقوی الهی به سیاستهای امنیتی رهبر معظم انقلاب اشاره کرد و گفت: معظمله در سیاستهای کلی برنامه هفتم بند بیست و سوم تقویت بنیه دفاعی به منظور ارتقای بازدارندگی را هدف امنیتی در برنامه قرار دادهاند.
وی با بیان اینکه دشمن هیچگاه آرام نخواهد نشست و این مسئله در قرآن کریم نیز تأکید شده است، افزود: همه ما به امنیت، استقلال و عظمت کشور علاقهمند هستیم و از طرف دیگر دشمن هیچ وقت آرام نخواهد نشست و به تعبیر آیه ۲۱۷ سوره بقره که می فرماید “وَلَا یَزَالُونَ یُقَاتِلُونَکُمْ حَتَّى یَرُدُّوکُمْ عَنْ دِینِکُمْ إِنِ اسْتَطَاعُوا”، دشمن دائم تلاش میکند تا اگر بتواند ما را از دین خود برگرداند و به کمتر از آن هم رضایت نمیدهد و اگر احساس کند نمیتواند ممکن است شعار دیگری دهد اما به تعبیر نظامیان این یک تاکتیک است و میخواهد به شکلی شما را درگیر کند تا برسد به این نقطه که دست از دینتان بردارید، اگر کسی دست از دین خود بردارد خود را جهنمی کرده است.
نماینده ولی فقیه در استان فارس ادامه داد: ما باورمان این است که دینمان حق است و نمیتوانیم دست از دین برداریم بنابراین باید با کمال جدیت مراقبت کنیم تا دشمن نتواند به ما لطمه بزند وگرنه تا آخر جلو میآید.
آیتالله دژکام با تأکید بر اینکه دستور دینی و قرآنی رهبر معظم انقلاب در برنامه هفتم توسعه آن است که آنقدر قوی شویم که دشمن هیچ کاری نتواند انجام دهند، گفت: بازدارندگی صرفا با داشتن سلاح و مهمات در انبارها محقق نمیشود. اینکه رهبر معظم انقلاب فرمود «دوره بزن در رو گذشته است و اگر بزنید میخورید» برای این است که بازدارندگی تکمیل شود و دشمنان بدانند که هم سلاح و هم جرأت و شجاعت برخورد با هر قدرتی در این جهان را داریم و در مقابل آنها با توکل به خدا میایستیم و پوزه هر دشمنی از دشمنان خدا را به خاک میکشیم.
نماینده مردم فارس در مجلس خبرگان رهبری اظهارکرد: این ویژگی امروز در امت اسلامی ایجاد شده است و طلایهدار این حرکت شجاعانه ملت شریف ایران بودهاند و در ۸ سال جنگی که به ملت تحمیل شد مردانه و شجاعانه ایستادند و شهید دادند و از دشمن کشته گرفتند، اما هیچ وقت تن به ذلت ندادند.
آیتالله دژکام افزود: ۱۵ هزار شهید سرافراز استان فارس که چند ماه آینده در آستانه برگزاری یادواره آنها هستیم نشان دهنده آن است که این ملت مصداق آیه سیزدهم سوره مبارکه توبه هستند و از هیچ کس و هیچ چیز به جز خدا نمیترسد.
امام جمعه شیراز تصریح کرد: نتانیاهو در کنگره آمریکا گفت ما با ایرانی رو به رو هستیم که مرگ را تقدیس میکند؛ بله، مرگ در راه خدا باید تقدیس شود و شهادت افتخار است و آنها مرگ در راه خدا را نمیفهمند و باید خوار و ذلیل باشند و باید فراری از مرگ باشند تا وقتی که عزرائیل یقه آنها را بگیرد و به دره جهنم سرنگون شوند. این ویژگی ملت شریف و سربلند ایران که به حمدالله این روحیه را به سایر ملتهای اسلامی هم صادر کردند و آنها نیز همین گونه شده اند باعت شده است که ما بتوانیم انشاالله صفحه تاریخ را به نفع امت اسلامی ورق بزنیم و تغییر دهیم.
وی در عین حال از سکوت برخی کشورها درباره جنایات صهیونیستها در نوار غزه انتقاد کرد و افزود: تخاذل کاری است که برخی از کشورهای همسایه فلسطین اشغالی نسبت به حماس انجام دادند و کمک نمیدهند، رهبر معظم انقلاب فرمود اگر کمک نمیدهید لااقل نگذارید کمک به اسرائیل برسد، اما این بدبختها واسطه شدند تا کمکهای کشورهای غربی به اسرائیل برسد.
آیتالله دژکام افزود: توصیف صحنه امروز جامعه ما را در نهجالبلاغه حضرت علی(ع) به بهترین وجه فرموده است که “أَ لَا تَرَوْنَ إِلَى أَطْرَافِکُمْ قَدِ انْتَقَصَتْ وَ إِلَى أَمْصَارِکُمْ قَدِ افْتُتِحَتْ وَ إِلَى مَمَالِکِکُمْ تُزْوَى وَ إِلَى بِلَادِکُمْ تُغْزَى؛ انْفِرُوا رَحِمَکُمُ اللَّهُ إِلَى قِتَالِ عَدُوِّکُمْ وَ لَا تَثَّاقَلُوا إِلَى الْأَرْضِ، فَتُقِرُّوا بِالْخَسْفِ وَ تَبُوءُوا بِالذُّلِّ وَ یَکُونَ نَصِیبُکُمُ الْأَخَسَّ؛ وَ إِنَّ أَخَا الْحَرْبِ الْأَرِقُ، وَ مَنْ نَامَ لَمْ یُنَمْ عَنْهُ”، نگاه نمیکنید که سرزمینهای شما یکی یکی غصب شده و از شما گرفتهاند؟ این موجودیت اسرائیل یعنی فلسطین را از شما گرفتهاند و این سرزمین مال آنها نبوده است و نمیبینید کابینه خبیث صیونیستها اعلام میکنند که آنقدر میکشیم تا مردم رها کنند و از غزه فرار کنند.
وی ادامه داد : در اروپای شرقی نزدیک به ۹ کشور در اختیار ما بوده است و زیر پرچم اسلام و پرچم “لا إله إلا الله محمد رسول الله” اداره می شده است و در جنگ جهانی اول این قضیه رخ داد و این کشورها را گرفتند و بین خود قسمت کردند.امیرالمومنین علی(ع) می فرماید نمی بینید چه می کنند؟نمی بینید در هر شهرتان جنگ راه می اندازند؟بیروت و دمشق دچار شدند، جنگ را به صنعا کشاندند و دیگر کشورها را نمی بینید؟
آیتالله دژکام جنایت صهیونیستها در ترور شهید هنیه در تهران را محکوم کرد و افزود: بیشرمی را به این حد رساندند که در تهران میهمان شجاعان و پیروان حضرت علی(ع) را میکشند و گمان میکنند که میتوانند جان سالم به در برند. به همه غاصبان صهیونیست میگوییم که خط قرمزی را عبور کردید که تا سر جای خود نشانده نشوید، ایرانیها دست برنخواهند داشت.
نماینده ولی فقیه در فارس بیان کرد : حضرت علی(ع) در پایان این فراز از سخنان خود می فرماید “مَن نامَ لَم یُنَم عَنه”، اگر بخوابید دشمن خواب نمی رود و بر شما مسلط می شود. این عزت و عظمت اسلامی را که با خون هزاران شهید به دست آورده ایم را از شما می گیرد و شما را ذلیل می کند، “هَیهَاتَ مِنَّا الذِّلَّه” و خدا نکند چنین ذلتی بخواهد نصیب امت اسلامی شود.
وی با بیان اینکه اگر بازدارندگی قوی ایجاد نکنیم طمع دشمن هر روز بیشتر میشود، گفت: وظیفه ملی، میهنی، دینی، اسلامی، عقلی و انسانی ماست که در بحث بازدارندگی تلاش کنیم و از هر جهت وظیفه داریم.
عضو مجلس خبرگان رهبری در ادامه سخنان خود به مناسبتهای پیشرو اشاره کرد و گفت: در هفته آینده روز خانواده و تکریم بازنشستگان را داریم. بحث خانواده در اسلام از مسائل بسیار مهمی است که به نظر میرسد ما از اهمیت آن غافل میشویم.
امام جمعه شیراز در خصوص اهمیت مسئله خانواده افزود : بنده می خواندم که یک زن اروپایی به بهانه کارهای مربوط به سازمان ملل به ایران آمده و در سخنرانی های خود بحث ازدواج همجنس بازان را مطرح کرده است که این اتفاق برای جامعه ما رنج آور است که چنین افرادی وسط جمعیت ما می آیند و به آنها اجازه داده می شود تا از این حرف های مزخرف را بزنند، باید به مسئله خانواده خیلی توجه کنیم.قرآن کریم نابودی قوم لوط را وقتی می خواهد توضیح دهد می فرماید به خاطر هم جنس بازی بود، بنیان خانواده که نتیجه اش تکثیر نسل و ادامه حیات انسان در روی کره زمین است با این رفتارهای زشت به طور کلی تعطیل می شود.
وی ادامه داد : یک کارکرد خانواده تولید مثل است ولی بحث تولید مثل در چهارچوب خانواده اسلامی خیلی متفاوت است با بحث تولید مثل در روشهای غیر دینی که باید بسیار به این موضوع توجه داشته باشیم.
آیتالله دژکام بیان کرد: زمانی برای اولین بار در یک مرکز درمانی شهر شیراز مرکز مشاوره حلال و حرام برای تولید مثل آغاز به کار کرد، در ابتدا کسی اعتنا نمیکرد ولی وقتی توضیح دادیم، دیدیم که مردم روی این مسئله حساس هستند و کَم گفته شده است لذا نمیتوانیم از مسائل جدیدی که به واسطه فناوریهای نو در جامعه رخ میدهد غافل باشیم و مراجع تقلید باید فتوا دهند و روحانیت فوری حکم مسئله را بپرسند و به مردم یاد دهند. مردم عموما به این مسائل مقید هستند برخلاف برداشتی که دشمن القا میکند که کسی توجه ندارد. این از کارهای خوبی است که شیراز بنیان گذارش شده است و امیدواریم در سطح ملی توسعه پیدا کند و خدمات باروری در چهارچوب خانواده و حلال و حرام ارائه شود.
وی گفت: نقطه تفاوت تمدن اسلامی با تمدن غیر اسلامی همین است و نقطه جنگ حق و باطل همین جا اوج میگیرد، در تاریخ میخوانیم آنکه سر امام حسین (ع) را جدا کرد و آنکه اسب تازاند بر بدن عزیز زهرا (س) حلال زاده نبوده است و این یعنی خانواده مهم است و کسی که در خانواده رشد نمیکند و در مورد او حلال و حرام مراعات نمیشود رفتارش غیر قابل کنترل میشود.
نمانده ولی فقیه در فارس تأکید کرد: باید بدانیم در جنگ بین تمدن اسلامی و تمدن غربی کجا درگیر میشویم، یکی از صحنههای مهم درگیری بین ما این است که خانواده برای ما مهم است و آنها بیخیال خانواده شدهاند و بر سر این دعواست. غرب متاسفانه کارهای افراطی میکند که به زودی خودشان به آن مبتلا میشوند اما ما باید خود را حفظ کنیم.
آیتالله دژکام با بیان اینکه در خانواده دستهبندی و نقشهای مختلفی داریم، نقش بزرگترهای فامیل را یادآور شد و افزود: این بزرگتر بودن برای ما معنا دارد و بسیار ارزشمند است و وقتی آن را از دست میدهیم متوجه این اهمیت میشویم. احترام و آداب این بزرگترها باید حفظ شود همان طور که امام رضا (ع) فرمود “وَقِّرُوا کِبارَکُمْ وَ ارْحَمُوا صِغارَکُمْ وَ صِلُوا اَرْحامَکُمْ” که این “وَقِّرُوا کِبارَکُمْ” یعنی پیرترها، ریش سفیدها و خانم هایی که سنی از آنها گذشته است را همه باید مورد احترام قرار گیرند و این وظیفه همگانی مردم است
امام جمعه شیراز افزود: در همین راستا یک وظیفه هم برای مجموعه دولت و مدیران تعریف کردهایم که بحث بازنشستگی و تامین اجتماعی برای همین است که این مورد هم در برنامه هفتم که بنده مکرر تاکید می کنم سرفصل طولانی دارد و باید به جایی برسیم که بزرگ ترها هم احساس کنند مورد احترام جوانترها و خانواده هستند و شکر خدا این فرهنگ هنوز در جامعه ما بسیار وجود دارد. دولت و مجموعههای بیمه، تامین اجتماعی و بیمه سلامت هم باید به نحوی باشند که بزرگترها احساس کنند نیازهای اولیه آنها به راحتی برآورده میشود.
آیت الله دژکام در پایان سخنان خود به شهادت حضرت رقیه(س) اشاره کرد و گفت : در ادامه حدیث امام رضا(ع) نسبت به بچه ها نیز توصیه فرموده است که “وَ ارْحَمُوا صِغارَکُمْ”، اگر بچه کوچک دیدید به او رحم کنید. امشب، شب پنجم ماه صفر است و امام حسین(ع) یک دختر سه ساله داشت و جا نداشت نواده پیامبر را احترام کنند؟چقدر در این مسیر اسارت حضرت رقیه(س) سیلی و تازیانه خورد؟تا آن شبی که در خرابه به شهادت رسید. بچه سه ساله روانشناسی خاص خود را دارد و در سنی است که پدر و مادر خود را می شناسد و انس می گیرد و دیگر نمی تواند از آنها جدا شود، وقتی صدای ناله سه ساله حسین(ع) بلند شد کسی به ایشان رحم کرد؟ الا لعنه الله علی القوم الظالمین.
دیدگاهتان را بنویسید