دانشگاه و حوزه باید درگیر حل مسائل کشور باشند
به گزارش روابط عمومی نهاد نماینده ولی فقیه در استان فارس و امام جمعه شیراز، آیتالله لطفاله دژکام در دیدار با نمایندگان تشکلهای دانشجویی دانشگاههای شهر شیراز که به مناسبت روز دانشجو انجام شد، گفت: اولین مسئلهای که نیاز امروز جامعه است و باید مد نظر قرار بگیرد این است که نباید حس ناامیدی و یاس مدام در جامعه اظهار شود.
نماینده ولی فقیه در فارس با تاکید بر این که باورمان نسبت به واقعیتهای جوامع بشری و همچنین جامعه خودمان را باید بررسی کنیم گفت: آیا به یک سیر تکامل و ثبات در سطح جامعه معتقد هستیم یا یک عدم تحول و اغتشاش؟ اگر معتقد شدیم که وضع ما نهایتا همین است و تغییرپذیر نیست و ما در نقطهای که ایستاده ایم، تا ابد خواهیم ماند قاعدتاً باید ناامید باشیم.
امام جمعه شیراز گفت: امام راحل که جلودار حرکت و انقلاب بودند در یک فضایی خیلی سختتر از این امیدوار به تحول و آینده درخشان برای ایران بودند، چرا؟ چون میدانستند که بستر جامعه بشری تحولپذیر است؛ باید ابزار این تحول را تولید کنیم. اکنون هم جامعه ما دچار مشکلاتی است که انکار نمیکنیم، اما آیا این مشکلات میخواهد تا ابد بماند؟
آیت الله دژکام ادامه داد: اگر بپذیریم یک جامعه انسانی درحال تکامل و در فرآیند تغییر است باید تلاش کنیم تا این فرایند را به نفع مصالح خود، ملت و کشورمان تغییر دهیم، و من از شما دانشجویان میخواهم این را مبنا قرار دهید. تحولات آینده وضع اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی کشور ما را قطعا بهتر خواهد کرد و آینده درخشانی در انتظار ملت ماست.
استاد و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: گام اول طرح پرسشی اساسی است که باید مطرح شود و همه به پاسخ آن فکر کنیم و دانشگاه هم جای این پرسش است؛ و آن پرسش اینست که آیا ما در جامعه دائما در فرایند تغییر قرار داریم یا بستر جامعه بستر ثبات و عدم تغییر است؟ عمده ناامیدیها از تئوری دوم ناشی میشود. اگر پذیرفتیم تکامل و تحول امکانپذیر است گام دوم این است که بدانیم این تکامل و تحول باید کجا شکل بگیرد.
امام جمعه شیراز گفت: امام راحل (ره) در وصیت نامه خود فرموده اند: دو مرکز در کشور است که باید راهبری حرکت را بهعهده داشته باشد؛ حوزه و دانشگاه. اما اکنون جای این دو در تصمیمگیریها و تصمیمسازیها پیدا نیست، از نظر اجتماعی یک مشکلاتی به وجود آمده که باید آن را حل کنیم، حوزه و دانشگاه این قدرت را دارد، اما سازماندهی و ابزارسازی نمیکنیم؛ بارها گفتهام که باید به بازآفرینی نقش دانشگاه و حوزه در تصمیمگیریها و حرکتهای اجتماعی بپردازیم.
آیت الله دژکام با بیان اینکه در محیط علمی دانشگاه و حوزه، موضوعات مورد ابتلاء جامعه باید یکییکی مطرح و دانشگاه و حوزه درگیر حل مسائل کشور باشند، گفت: بعد از طرح مسئله و پیدا کردن پاسخ، این پاسخ به راهکار تبدیل و بعد آن راهکار به مسئول مربوطه ارائه شود.
آیتالله دژکام با تاکید براینکه جایگاه دانشگاه باید آنقدر بالا بیاید که بشود آزادانه به طرح دیدگاه درباره مسائل کشور پرداخت، گفت: بعد درباره این دیدگاه استدلال و این استدلال زمینه انتخاب آگاهانه میشود، این یعنی مردمسالاری.
نماینده ولی فقیه در فارس در انتها گفت: شیراز بهعنوان یکی از شهرهایی که همیشه مرکز تفکر و منطق و فلسفه بوده باید بتواند پاسخگوی نیازهای کشور باشد. در تحولات اجتماعی ایران بعد از انقلاب، هنوز این نوعِ کار را یاد نگرفته ایم. بهخاطر نیاز کشورمان باید دور هم نشستن، گفتگو کردن، همفکری کردن و به سمت حل مشکل رفتن را تجربه کنیم.
دیدگاهتان را بنویسید