دیدار با مجموعه مدیران اداره کل تعاون کار و رفاه اجتماعی استان فارس
به گزارش روابط عمومی نهاد نماینده ولی فقیه در استان فارس و امام جمعه شیراز، دیدار مجموعه مدیران اداره کل تعاون کار و رفاه اجتماعی استان فارس با آیت الله دژکام، دوشنبه ۵ اردیبهشت ماه برگزار گردید.
متن کامل بیانات آیت الله دژکام در این دیدار بدین شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
خدای متعال در آیه ۳۹ سوره مبارک نجم می فرماید “وَأَنْ لَیْسَ لِلْإِنْسَانِ إِلَّا مَا سَعَى”، و (نمیداند) اینکه برای آدمی جز آنچه به سعی و عمل خود انجام داده (ثواب و جزایی) نخواهد بود؟ روز کارگر و هفته کار و کارگر را خدمت شما تبریک عرض می کنم و از حضور گرم و صمیمی شما بزرگواران تشکر می کنم.
مسائل جامعه کارگری مسئله دیروز و امروز نیست.تقریبا بیش از یک قرن به صورت رسمی در دنیا این بساط به صورت سوال جدی مطرح شده است. باید تاریخ بررسی شود و نگاه تاریخی به مسئله در حل مسئله کمک می دهد ولی متاسفانه در جامعه ما به این موضوع به قدر کافی توجه نمی شود.
نمی شود نگاه غیر علمی بیاوریم چون مسئله حل نخواهد شد. ما وقتی بررسی میکنیم بیش از ۱۰۰ سال در دنیا مسائل جامعه کارگری وجود داشته است. و این سوال بوده است. این موضوع را بیان کردم تا از خود سوال بپرسیم چطور برخی کشورها در این زمینه پیشرفته کرده اند؟آیا پول من و شما را نبرده اند و حال ادعای پیشرفته بودن می کنند؟نه فقط پول ایران بلکه پول کشورهای دیگری را نیز برده اند و خود بهره مند شدند.مگر آفریقا از نظر منابع بیشتر از اروپا نبوده است؟البته با اینکه دنیا را دوشیده اند و پول ها را جمع کردند هنوز مسئله خود را نتوانسته اند حل کنند.
نهضت ضد سرمایه داری در فرانسه راه انداخته اند. همین سرمایه داری که همه پول و منابع کشورهای دیگر را برده اند هنوز در کشورهای خود بر سر آن گیر هستند. برای مسائل کارگری ۲ راه حل بیشتر به ما نشان نداده اند.یکی همین سرمایه داری است که خود در آن مشکل دارند و یک راه حل هم همانی است که کمونیست ها گفتند و از تمدن اروپایی همین دو راه حل بیرون آمده است. کمونیست و سرمایه داری توان حل مشکل جامعه کارگری را نداشته اند و ما به عنوان مسلمان موظفیم راه حل سومی را به جهان ارائه دهیم و این موضوع را به صورت عالمانه و در قالب مسائل نظری پیگیری کنیم.
به نظر بنده خانه کارگر، جامعه کارگری و امثالهم باید طوری این پرسش را بزرگ کنند و از اهل علم راه حل بخواهند. و اینکه همه گله داریم به این علت است که معلوم نیست به اصل مسئله پرداخته ایم یا نه؟ خانه کارگر فارس می تواند کار اساسی کند یعنی گله کردن را تبدیل کنید به راه حل پیدا کردن و راه حل عالمانه را پیشنهاد دهید و بنده حامی آن راه حل علمی باشم.
راه حل مارکسیستی کمونیستی به جایی نرسیده است و دنبال آن نرویم و عده ای هم رفتند و باز به جایی نرسیده اند. راه حل سرمایه داری هم دچار مشکلات سنگینی است و باید این مشکلات را بشناسیم و آن را بررسی کنیم.
حال آیا ما به عنوان مسلمان راه حل سومی داریم؟این موضوع را به صورت مباحث نظری باید پیگیری کنیم. جواب نمی دهد الا اینکه شما که نهاد کارگری ریشه دار هستید و سالیان است کار می کنید و راه ها را سنجیده اید جواب علمی ارائه دهید. این را شروع کنید و فارس برای کشور در این جهات حرف های تازه ای داشته است.
شما باید از نظر تولید ثروت در جایی باشید که بگوییم به اندازه نیاز مردم خود ثروت تولید می کنیم. ببینیم نقش بخش کارگری برای افزایش تولید ثروت چیست؟ مسئله تولید را که امسال رهبری به صورت جدی تاکید فرمودند را هرچقدر جلو ببریم توقع داریم به موازات آن همان قدر مشکل جامعه کارگری برطرف شود. زیرا مشکل این است که ما تولید ثروت به اندازه کافی نداریم.
۷۰ درصد اشتغال ما در بخش خدمات است یعنی تولید کننده نیست و ثروت ایجاد نمی کند. ۷۰ درصد مشتغلین در غیر بخش تولید است یعنی پول می گیرد اما تولید ثروت نمی کند و صرف خدمات است معلوم است نمی توانیم مخارج را تامین کنیم و باید این را اصلاح کنیم. باید بپذیریم که خیلی وقت ها اکثر مدیران به بخش خدمات فشار می آوریم. اما این ایجاد اشتغال هزینه بر بر است چون شما هرچه در بخش خدمات نیرو اضافه می کنید بار آن بر روی بخش تولید می رود. حال ببینید در بخش تولید چقدر ثروت تولید کرده ایم؟ تا این مسیر را تغییر ندهید مسئله حل نمی شود. کارگر تولید ثروت می کند.تولید کننده ثروت را دریابید و مجموعه کارفرمایان و کارگرانی که در تولید زحمت می کشند اصل و محور هستند تا اینها را رشد ندهیم مسئله حل نمی شود.
دیدگاهتان را بنویسید