بیانات در اختتامیه ششمین کنگره بین المللی شعر ایثار و زنان عاشورایی
به گزارش روابط عمومی نهاد نماینده ولی فقیه در استان فارس و امام جمعه شیراز، آیین اختتامیه ششمین کنگره بین المللی شعر ایثار و زنان عاشورایی، امروز سه شنبه ۵ بهمن ماه با حضور آیت الله دژکام برگزار گردید.
متن کامل بیانات آیت الله دژکام در این جلسه بدین شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
در ابتدا درورد می فرستیم به روان پاک همه شهدای عزیزمان و روح مطهر امام شهدا و آموزگار ایثار و شهادت و درس های عاشورایی. تشکر می کنم از همه کسانی که این محفل ادبی را در راستای پیشبرد فرهنگ ایثار و شهادت برپا کردند و به ویژه تشکر می کنم از علمای عزیز و ریاست محترم بنیاد شهید کشور، معاون محترم ریاست جمهوری، جناب آقای دکتر قاضی زاده هاشمی که برای احترام گذاشتن به فرهنگ ایثار و شهادت وقت گذاشته و به شیراز تشریف فرما شده اند.
بنده می خواهم یک جمله را از سند سیاست های کلی ایثار و شهادت که مقام معظم رهبری ابلاغ فرمودند به خودم و همه عزیزان حاضر در جلسه یادآوری کنم و نتیجه گیری مختصری کنم.
در سیاست های کلی که رهبری ابلاغ فرمودند در رابطه با ترویج و تحکیم فرهنگ ایثار و جهاد و ساماندهی امور ایثارگران در بند چهارم فرموده اند حمایت از تولید آثار فرهنگی و هنری در جهت اشاعه فرهنگ ایثار، جهاد و شهادت وظیفه مجموعه مدیران نظام است و در سیاست های کلی نظام مجری صرفا سازمان بنیاد شهید نیست و همه ما موظفیم در این راستا حرکت کنیم. طبیعتا چنین جلساتی یک آغاز است برای اینکه این فرهنگ ترویج شود.
حیطه شعر که هنر بسیار قوی ما ایرانی هاست حیطه ای است که الهام بخش سایر عرصه های هنر می شود یعنی اگر ما بخواهیم یکی یکی در میدان ۷ هنر وارد شویم و فرهنگ ایثار را در آنجا رواج دهیم شعر هنر اول است چون ما در شعر و شاعری تردست هستیم اما در سایر هنرها اینقدر تردست نیستیم و امکاناتش برای ما دیریاب تر است ولی این مضامین شاعرانه است که بالاخره باید از ادبیات ما به سمت فیلم و تئاتر و انواع دیگر هنر بیاید.بنابراین پرداختن به این عرصه گام اول و وظیفه ای است که رهبر معظم انقلاب تعیین کردند و در این زمینه کار بسیار داریم.
یک نکته دیگر که باید عرض کنم این است که ما یک زمانی فرهنگ و هنر ایثار و شهادت داریم و یک زمانی فرهنگ ور و هنرمند ایثار و شهادت داریم. به نظر بنده می رسد هنرمندان واقعی این عرصه خود شهدا هستند. شما ببینید نزدیک به ۱۲۰۰ سال است ما قبر مطهر حضرت علی ابن حمزه (ع) را در شیراز داریم و وقتی وارد این محیط می شویم حس دیگری داریم. در این حرم چه خبر است که ۱۲۰۰ سال گذشته است و هنوز خاک آن بوی عشق می دهد.گردشگران خارجی وقتی وارد حرم علی ابن حمزه (ع) می شوند تحول روحی در آنها رخ می دهد و حتی گریه می کنند. خود ما نیز این را حس می کنیم. شهیدی که ۳ روز بعد از اینکه به شهادت رسیده است ذکر “لا إله إلّا اللّه” می گوید مسلما ماندگار است
می خواهم عرض کنم هنرمندان این عرصه شهدا ایثارگران هستند و ما می خواهیم پیام آنها را منتقل کنیم اما تا خودمان این داغ را بر دل نداشته باشیم این اتفاق و انتقال پیام انجام نمی شود.
برخی خیال می کنند شعر یعنی قافیه درست کردن و ردیف پشت سر هم آوردن؛ خیر، شعر یعنی ما بتوانیم با آن فرهنگی که میخواهیم رواج دهیم همدل و همراه باشیم. در خصوص هنرمندان عرصه های دیگر هنر نیز همینطور است.. هنرمندی که صحنه های خصوصی زندگی خود را در صفحه های مجازی و اینستاگرام به تصویر می گذارد هر چقدر هم پول دهید تا نقش شهید ایفا کند مفت نمی ارزد.
این هنرمند نیست هنرفروش است. ما هنرمند می خواهیم. کسانی که هنر خود را به بازار می آورند تا با آن کاسبی کنند هنرمند نیستند؛ هنر فروشند. فردا اگر دیگری بیشتر پول داد مسیر او را را دنبال می کنند و این هنر فروشی است. هنر بازار کاسبی نیست بلکه بازار عشق و عاشقی است.
امیدوار هستیم علاقه به هنر، عشق به هنر، پایبندی به هنر و پایبندی به ارزش هایی که هنر را جاویدان ساخته است ما را به جایی برساند که بگویند اگر حسین وار شهید نشدند زینب وار پیام حق را به همه عالم منتقل کردند.
از خدای متعال می خواهیم همه ما را در پیشگاه اولیای معصومین صاحب آبرو قرار بدهد.
دیدگاهتان را بنویسید