نشست سالیانه مدیران و هیئت امنا مدارس علمیه خواهران کشور
به گزارش روابط عمومی نهاد نماینده ولی فقیه در فارس و امام جمعه شیراز، آیتالله لطفالله دژکام، نماینده رهبر معظم انقلاب در فارس امروز، ۸ دیماه در نشست سالیانه مدیران و هیئت امنا مدارس علمیه خواهران کشور، ضمن گرامی داشت یاد و خاطره حماسه ۹ دی گفت: از خدای متعال می خواهیم برای ادامه راه انقلاب اسلامی به همه ما بصیرت عنایت کند.
وی بعد از قرائت آیه ۵۶ سوره مائده “وَمَنْ یَتَوَلَّ اللَّهَ وَرَسُولَهُ وَالَّذِینَ آمَنُوا فَإِنَّ حِزْبَ اللَّهِ هُمُ الْغَالِبُونَ؛ و هر کس که خدا و رسول و اهل ایمان را ولیّ و فرمانروای خود داند (فیروز است) که تنها لشکر خدا فاتح و غالب خواهد بود” و آیه ۲ همین سوره “وَتَعَاوَنُوا عَلَى الْبِرِّ وَالتَّقْوَى وَلَا تَعَاوَنُوا عَلَى الْإِثْمِ وَالْعُدْوَانِ؛ باید به یکدیگر در نیکوکاری و تقوا کمک کنید نه بر گناه و ستمکاری” بیان داشت: این دو آیه ناظر به نهاد حوزه علمیه و ارتباط آن با جامعه اسلامی است، ما گاهی دور هم که می نشینیم و به مسائل دورنی نهاد خود می پردازیم و گاهی باید به ارتباط با بیرون بپردازیم.
نماینده ولی فقیه ادامه داد: دراین جلسه که هیئت امنای محترم تشریف فرما هستند، باید نگاه خود را معطوف به بیرون کنیم و ارتباطات اجتماعی حوزه را مرور کنیم تا بتوانیم در پایان این جلسات به شکلی نقش آفرینی و ارتباطات خود با بدنه جامعه اسلامی را تقویت کنیم و توضیح مناسبی داشته باشیم.
وی خاطر نشان کرد : مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم فرموده اند ” گام دوم یک دوره جدید طولانی برای جامعه پردازی و تمدن سازی خواهد بود ” و گفت: بنابراین بازنگری نقش ها بسیار مهم است، در جامعه پردازی ما باید بدانیم حوزه واقعا می خواهد چه نقشی را در جامعه ایفا کند؟ و چگونه با مجموعه حاکمیت نظام اسلامی مرتبط باشد؟ پس باید بارها آیات مبارکه و روایاتی که در این زمینه مطرح شده است را مرور کنیم و ان شاء الله با ارشادات رهبری و بزرگان حوزه، جامعه پردازی و تمدن سازی را به یک نقطه مطلوبی برسانیم.
امام جمعه شیراز افزود: در تحولات دوره مدرنیسم اروپا مواجه شدیم با اینکه مدارس علمی چه خواهر و چه برادر در تمدن اروپایی نقش خود را از دست داد، قبل از این اتفاق را دوره اسکولاستیک می گویند، اما بعد که نقش را از دست داد university را ایجاد کردند که می گویند ادامه school است اما در دوره قبل از این اتفاق در School نوع نقش آفرینی اجتماعی و ارتباط آن با نهاد مذهب و ارتباط با نهاد حاکمیت به شکل دیگری بود که در university عوض شد.
وی ادامه داد: در اول قرن، رضاشاه university را در کشور ما تاسیس کرد همان طور که آتاتورک در ترکیه تاسیس کرد ، تا ما مانند اروپایی ها شویم. اما بعد از ۵۰ سال فشار، مردم و جامعه ما مقاومت نشان دادند و این سبک را قبول نداشتند و قدرت تفکردینی، اسلامی، ایرانی و شیعی فوق چیزی بود که آنها تصور می کردند و ورق برگشت.ورق که برگشت ما مدرسه علمیه خود را دوباره تعریف کردیم و توضیح دادیم تا ببینیم می خواهد چه نقشی در جامعه داشته باشد؟
آیت الله دژکام بیان داشت: مدارس علمیه خواهران به صورت ویژه توسعه پیدا کرده است و الحمدالله آبادی مساجد و مدارس علمیه را شروع کرده ایم و گام های بزرگی برداشته شده و واقعا مدارس علمیه از نظر کمی و کیفی توسعه خوبی داشتند و امروز مواجه هستیم با اینکه این نقش اجتماعی را برای خود درست تعریف کنیم.
وی با طرح این سوال که فارغ التحصیل مدرسه علمیه خواهران چگونه در اجتماع شکل پیدا می کند؟ گفت: ما نباید فقط آموزش دهیم بلکه باید طوری جامعه پردازی کنیم که اگر عزیزی در حوزه علمیه تحصیل می کند بعد از تحصیل خودش بداند براساس زمینه های آماده چه نوع فعالیت های اجتماعی، فرهنگی و تبلیغی وجود دارد که می تواند انجام دهد.
نماینده ولی فقیه تاکید کرد: جامعه پردازی غیر از گفتن بایدها است، امروز جهان مدرن مخالف حضور شما و مخالف نقش آفرینی حوزه است.این را مطمئن باشید و دعوا سر همین موضوع است، آنها نمی خواهند در صحنه اجتماع و سیاست، نهاد دین و علوم دینی خصوصا دین اسلام حضور داشته باشد و این موضوع را رسما اعلام می کنند و حذف تمدن اسلامی جزء اهداف آنها بوده است.حال اگر این مقدمه را ثابت فرض بگیریم کار سنگینی پیش روی ما است.
وی افزود: مجال کار به شما نمی دهند، یک نوع مقاومت وجود دارد؛ چون مسیر تفکری که بعد از رنسانس در اروپا حاکم شد از حوزه شما یا دانشگاه امام صادق (ع) نمی گذرد، زیرا او به دنبال حاکمیت تفکر خودش است و باید مرد میدان باشید و آنقدر مقاومت کنید تا این سد بشکند.این کار زمان بر است و در زمان کوتاه نمی شود، وقتی ۴۰ سال از انقلاب می گذرد و رهبر معظم انقلاب می فرمایند این قدم اول بود، معلوم است کار سنگینی در مقابل داریم.
امام جمعه شیراز گفت: حوزه برای اینکه بتواند به عنوان یک نهاد علمی جامعه اسلامی نقش خود را به درستی ایفا کند، ارتباط او با حاکمیت همین نظام اسلامی چگونه باید باشد؟حاکمیت فقط دولت نیست.آیه ۵۶ سوره مائده که در ابتدا خواندم برای همین بود، ارتباط ما با حاکمیت باید خیلی واضح تر باشد.حوزه در رابطه با ولایت فقیه نمی تواند بی طرف باشد؛ ساختن جامعه اسلامی با این سازگار نیست، همه ما مدیون امام، شهدا و نظریه ولایت فقیه هستیم. حوزه در رابطه با حاکمیت وظیفه اش واضح است و ما باید محکم از ولایت دفاع کنیم.
وی بیان داشت: بنده در خطبه نماز جمعه سوم دی ماه یک جمله گفتم که “بصیرت یعنی ولی را شناختن و چراغ راه، ولی امر است و بصیرت یعنی ولی امر را بشناسید و پشت سر او حرکت کنید” و به دنبال آن منافقین در فضای مجازی سروصدا زیادی به راه انداختند؛ ایران اینترنشنال و بی بی سی تابلو می کنند و بقیه کامنت می گذارند، ما که نباید بی خیال شویم، باید ادامه دهیم و حق را باید بگوییم. در فضای مجازی شلوغ می کنند و عده ای ترسیده اند، حرف حق را می زنیم و محکم در میدان می ایستیم.حوزه نمی تواند نسبت به این مسئله بی تفاوت باشد در پیشگاه امام زمان(عج) بدهکاریم.
آیت الله دژکام تاکید کرد: ارتباط حوزه ها با ولایت باید روشن و واضح باشد، حوزه باید حزب اللهی باشد و حوزه ای که بخواهد روشن فکر مآبی در بیاورد حوزه نیست.این موضوع باید با جدیت توسط همه مدیران، مسئولان، هیئت امنا و طلبه ها دنبال شود و خط خود را روشن کنند. در سالگرد نهم دی ماه هستیم و دشمن به دنبال این است که دوباره فتنه کند و ما باید بگوییم چراغ راه کیست و پشت سر او حرکت کنیم.پس در خصوص مسئله ارتباط حوزه ها با حاکمیت دینی باید کار شود.
وی افزود: نکته دیگر ارتباط ما با مردم است و آیه دوم سوره مائده که خواندم برای همین است، هرچه روحانیت نسبت به مردم عزیز و نسبت به شیعیان مخلص اهل بیت علیه السلام تواضع کند جا دارد؛ چون مردم در این اوضاعی که مسائل اقتصاد و معیشت سخت است هرچه دارند در اختیار ما می گذارند که دین را ترویج کنیم و دین را تعلیم دهیم.
نماینده ولی فقیه در پایان سخنان خود خاطر نشان کرد: اگر مدیر، مسئول و هیئت امنا با زحمت حوزه ای را راه اندازی می کنند ما باید مراقب باشیم که مشارکت آنها و تعاونی که قرآن فرموده است را پس از شکل گیری مدرسه استمرار دهیم، و لازمه این کار یک نوع جامعه پردازی است.احترام و جایگاه و شخصیت آنها برای ادامه کار حوزه باید به کار گرفته شود، اگر می خواهیم همکاری را جلب کنیم همه باید کمک دهند و چارچوب این تعاون را باید در بین خود سامان دهیم.
دیدگاهتان را بنویسید