ترویج «شکرگذاری» به منظور ترویج مصرف بهینه آب
به گزارش روابط عمومی نهاد نماینده ولی فقیه در فارس و امام جمعه شیراز، آیت الله لطف الله دژکام در دیدار مدیران شرکت آب منطقهای فارس و مدیران شرکتهای آبفا فارس و شیراز، اظهار کرد: روز اول تیرماه را به عنوان روز «مدیریت مصرف آب و برق و خانواده» نامگذاری کرده اند تا برای آب و مصرف بهینه آن فکری بکنیم. امیدوار هستیم تابستان پردردسری در پیش نداشته باشیم.
متن خام سخنان آیت الله دژکام در این دیدار به شرح زیر می باشد :
بسم الله الرّحمن الرّحیم
متاسفانه در مصرف آب مشکلاتی داریم که زحمات کشیده شده را ضایع می کند.در رابطه با اینکه کدام علم باید برای مصرف بهینه میدان داری کند نکاتی را عرض می کنم.
در گذشته برای استفاده آب باید مسافتی طی میشد تا آن را با محدودیتی شرعی و بهداشتی به منزل بیاورند اما اکنون آب جاری درون منزل و هر اتاقی که نیاز باشد موجود است.
اکنون کدام علم در رابطه با بهینه مصرف کردن آب باید بگوید چه کار کنیم؟معمولا بیان می کنند که مدیریت مصرف باید به میدان بیاید، اگر بنا است فرهنگ مدیریت مصرف درست شود بازگشت آن از نظر تاریخ علم، به اخلاق است.
هنگامی که در قله دانش قرار می گیریم نیاز به فرهنگ اخلاق و معنویت را حس می کنیم اما اگر آن حس ایجاد نشود از انسانیت بی بهره شده ایم.
اوج مدرنیسم که در اروپا رخ داد با فلسفه ای به نام پست مدرنیسم مواجه شدیم، که مدعی بودند انسان بدون معنویت نمی شود، حالا نیز میگوییم اگر می خواهیم مدیریت مصرف آب کنیم و مردم را نسبت به وجوب صرفه جویی اقناع کنیم، باید به سراغ معنویت برویم، از این رو چند عنصر معنوی وجود دارد که می تواند به این مسئله کمک کند اما هنرمندی می خواهد که آن را بین مردم رواج دهیم.
مردم شیراز باید نکاتی را یاد بگیرند که همکار آبفا شوند و این کار علم اخلاق و مدیریت است، از این رو اگر هنرمندانی پیدا شوند که کار را هنرمندانه جلوه دهند، در مرحله نخست باید شکر گذاری را رواج دهیم.
باید شکر گذاری را به عنوان یک فرهنگ رواج دهیم، هنگامی شکر گذاری را رواج ندهیم نمی دانیم از چه نعمتی برخورداریم و قدر آبی که به این راحتی در اختیار ماست را نمی دانیم، شکر گذاری مفهومی است که باید متناسب قرن ۲۱ میلادی توسعه پیدا کند،
بارندگی در یک سال اخیر مطلوب بوده است اما مسئولان بیان می کنند خیال نکنید از خشکسالی بیرون رفته ایم، این تحلیل درست نیست و این شیوه مواجهه با افکار عمومی غلط است، بلکه باید بگوییم مردم بیایید بهینه مصرف کنیم، پیامبر گرامی اسلام(ص) فرمود اگر در کنار یک رودخانه جاری و پرآب نشسته باشید، حق ندارید از آن رودخانه آب بردارید و در مصرف آب زیاده روی کنید، اگر این کار را انجام دهید گناه کار هستید، این نگاهی است که از شکر گذاری بر می خیزد.
باید مقداری در چگونگی بردن ارزش های اخلاقی به سوی مردم دقت کرد، اخلاق دینی، شکر گذاری کردن و اسراف نکردن است.
منابع طبیعی اگر چه هم زیاد باشد نباید ضایع شود، این نکات تعالیم اخلاقی دین اسلام است، که امیدواریم بتوانیم در کنار خدماتی که به مردم ارائه می دهیم این نوع تعالیم را نیز رواج دهیم.
فرهنگ مصرف آب باید همراه خدمت آن ارائه شود، در آن هنگام تمدن ما تمدن دیگری می شود، در اروپا و آمریکا هرچه بشر پیشرفت کرد حس، حال و معنویت کمتر شد اما در کشور ما هنگام پیشرفت فرهنگ خداخواهی را جلو می بریم و مردم لذت می برند.هنگامی که الگوی ارائه خدمت اسلامی شود مردم نیز رضایت پیدا می کنند.
در خصوص هدر رفتن آب در شبکه ها نیز باید چاره ای اندیشید که زیاد نشود که در آن صورت، ناشکری مردم نیست بلکه ناشکری مدیران است، البته شاید مشکل فرسودگی و تامین هزینه نیز وجود داشته باشد اما باید در فاصله زمانی مناسب چاره ای اندیشید.
اگر امکانات و بودجه موجود با آن چیزی که مردم نیاز دارند با یکدیگر مطابقت ندارد مشکل مدیریت نیست در چنین مواردی باید از جای دیگری کار را شروع کنیم؛ نکته این است که در چنین مسائلی ما باید صادقانه با مردم سخن بگوییم.
باید مشکلات را به صورت صمیمانه و صادقانه با مردم در میان بگذاریم نه اینکه توجیه و پنهان کاری کنیم یا خدای نکرده به مردم دروغ بگوییم، امیدواریم یک بازخوانی نسبت به مسئله مدیریت در بین مدیران رخ دهد.
همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند آینده ایران روشن است، وقتی برای خدا کار صورت گیرد خداوند نیز کمک خواهد کرد.
دیدگاهتان را بنویسید