ولایتپذیری را در عمل محقق کنیم نه با شعار
به گزارش روابط عمومی نهاد نماینده ولی فقیه در فارس و امام جمعه شیراز، آیتالله دژکام، نماینده ولی فقیه در استان فارس در نشست هماندیشی با نمایندگان استان در یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی گفت: باید در مسائل راهبردی استان وحدت رویهای داشته باشیم، اگر جز این باشد، نمیتوانیم خواستههای مردم این استان را در سطح ملی پیگیری کنیم.
متن خام سخنان آیت الله دژکام در این نشست به شرح زیر می باشد :
بسم الله الرّحمن الرّحیم
خدمت همه شما دوستان عرض سلام و ادب دارم. اصل بحث ما با شما نمایندگان عزیز که به زودی در کسوت نمایندگی مردم این استان درخواهید آمد، این است که ما باید در مسائل راهبردی استان وحدت رویهای داشته باشیم، اگر جز این باشد ما نمیتوانیم خواستههای مردم این استان را در سطح ملی پیگیری کنیم.
مسلماً در عرصه سیاسی، اقتصادی و اجتماعی در طول سالهای گذشته این مشکل وجود داشته است، بنابراین برای اینکه موضوع را حل کنیم باید راهکاری داشته باشیم که ما را به انسجام برساند و ارتباطات شبکه ای میان نمایندگان، متخصصان و نخبگان و نهایتا مسئولان استان ایجاد کند.
همه ما دارای ارش های مشترکی هستیم وباید منافع ملی و یا استانی را بر منافع شخصی مقدم بداریم. این مساله اگر جزو باورهای ما شد ایجاد انسجام و کار تشکیلاتی ممکن است اما اگر شخصی به منافع خود روی آورد و پیگیر مسائل خود در مجلس شد تحقق این هدف دیگر امکانپذیر نیست.
نکته دیگری که در بحث ارزشها وجود دارد موضوع ولایتپذیری است که باید در عمل به آن عقیده داشته باشیم و تنها ورد زبانمان نباشد.
همچنین دانشمحور بودن نیز یکی دیگر از موضوعات مهمی است که باید مدنظر قرارگرفته شود، تا اقتضای دانش را ندانیم و تا به صورت تخصصی و کارشناسی کارها را پیش نبریم، نمیتوانیم بهصورت منسجم عمل کنیم.
امام خمینی(ره) میفرمودند که مجلس عصاره فضائل ملت است، اگر فضیلت علم، خود را نشان ندهد نمیتوانیم خود را نشان دهیم، ازاینرو برنامه باید برپایه علم نوشته شود، هر چیزی که مطرح میشود باید پایه علمی داشته باشد، ارزشهای مشترک باید در مسائل حفظ شود.
در پی آگاهی مشترک، هدف مشترک نیز باید دنبال شود، اگر فضیلت محور شد، کارها به نحو مطلوبی پیش خواهد رفت اما اگر اینگونه نشد و هر شخصی برای خود انگیزهای مطرح کرد کارها به سمتی پیش میرود که انجام نخواهد گرفت، بنابراین اهداف مشترک به دنبال ارزشهای مشترک میآید.
رقابت بین استانها را باید درک کرد، درک رقابت استانی ضعیف است، در برخی مواقع استانهایی که جمعیت کمتری دارند بودجههای مطلوبی دریافت میکنند اما ما در رقابت استانی ضعیف هستیم و بعضا با واگذاری منابع و معائن استانمان به دیگر استانها مواجه می شویم، ضعفی که از این منظر در کار است باید سامان داده و برطرف شود.
دیدگاهتان را بنویسید