شیراز بهعنوان یکی از شهرهای مهم جهان اسلام جلوهگری کند
به گزارش روابط عمومی نهاد نماینده ولی فقیه در فارس و امام جمعه شیراز، نماینده ولیفقیه در استان فارس، شامگاه دوشنبه، ۱۵ اردیبهشت ماه در مراسم افتتاحیه نکوداشت هفته شیراز که در مسجد جامع وکیل برگزار شد، به سبقه نامگذاری روز شیراز اشاره کرد و گفت: در سال ۱۳۸۱ به پیشنهاد شورای شهر شیراز و با تصویب مجلس شورای اسلامی ۱۵ اردیبهشت به نام روز شیراز نامگذاری شد.
وی با بیان اینکه امروز هجدهمین سال است که روز شیراز را گرامی میداریم، گفت: رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز در ایام گرامیداشت شیراز به این کلانشهر سفر کردند و این شهر و اهالی آن را گرامی داشتند.
آیتالله دژکام با تصریح اینکه باید از خودمان بهعنوان کسانی که به شیراز علاقه داریم بپرسیم که واقعیت هویت و ماهیت این شهر چیست، گفت: اگر نتوانیم هویت و واقعیت شیراز را آنچنان که هست، دقیقاً تبیین کنیم، ممکن است تلاشهای بسیاری از ناحیه مدیران شهری و مسئولان انجام شود، ولی به آن نقطه مطلوب که رسیدن شیراز به جایگاه مناسب در میان شهرهای برازنده عالم است، نرسیم.
امام جمعه شیراز از پژوهشکده شورای شهر و این شورا و همچنین مسئولان استان فارس خواست تا تلاش بیشتری برای تبیین هویت و ماهیت شیراز انجام دهند و ادامه داد: در اینجا دو پیشنهاد را مطرح میکنم؛ نخست اینکه شیراز یک شهر شعر و شاعران بزرگ است و باید ببینیم شاعران غیر شیرازی هم که به اینجا آمده و رفتهاند، شیراز را چگونه دیده و یاد کردهاند.
وی چند بیت از شعر شهریار را در این رابطه یادآور شد و گفت: شهریار در چند بیت به شیراز سلام کرده است: «سلام ای شهر شیخ و خواجه شیراز/ سلام ای مهد عشق و مدفن راز/ سلام ای شهر عشق و آشنایی/ سلام ای آشیان روشنایی» و این اشعار ما را به هویت و ماهیت شیراز از نگاه دیگرانی که به ما مینگرند، نزدیک میکند.
آیتالله دژکام اظهار کرد: نکته دومی که بهعنوان مبدأ فکری در رابطه با این پرسش پیشنهاد میکنم، بحث توجه و تأمل در مجموعه سخنانی است که رهبر فرهیخته انقلاب اسلامی، آیتاللهالعظمی خامنهای در سفرشان به شیراز خیلی متواضعانه در مورد این شهر مطرح کردند.
نماینده رهبر معظم انقلاب در فارس ادامه داد: معظمله فرمودند که شیراز مشهورتر از آن است که نیاز باشد بیخودی تعریفش کنیم اما گوشهای از واقعیت شیراز را بازگو میکنم و بعد ۵ ویژگی را حداقل برای شیراز برشمردند اینکه شیراز دیار علم و هنر و فرزانگی است، شیراز شهر ایمان عمیق دینی و شهر فناوری، تحقیق و نوآوری و شهر جهاد و شهادت و شهر ادب و شهر سعدی و حافظ است.
وی با تأکید بر اینکه شیراز را در این چارچوبی که معظمله مطرح فرمودند به هر کسی که سراغمان میآید، نشان دهیم، گفت: مسلماً شیراز شهری است که باید بهعنوان یکی از شهرهای بسیار بسیار مهم جهان اسلام جلوهگری کند. اینجا شهری با ماهیت اسلامی و حرم سوم اهل بیت(ع) در ایران اسلامی و مرکز همه هنر، ادب، زیبایی، زیباییپسندی و عشق و صفاست.
دیدگاهتان را بنویسید