تحقق پیروزی امت اسلامی از مسیر انفاق و جهادی که توسط مردم صورت میپذیرد محقق میشود
به گزارش روابط عمومی نهاد نماینده ولی فقیه در استان فارس و امام جمعه شیراز، آیت الله لطف الله دژکام شامگاه جمعه در خطبه های مجازی که از صدا و سیمای مرکز فارس پخش شد، با اشاره به اینکه در روزهای پایانی ماه شعبان و در آستانه ماه مبارک رمضان که ماه خدای متعال، ماه رحمت، مغفرت، خیر و خوبی برای همه مومنان است قرار گرفته ایم، اظهار داشت: برای اینکه آماده ورود به ماه خداوند شویم باید از هم اکنون به فکر آماده کردن خود برای عبادت هایی که فرصت آن در ماه مبارک رمضان آماده می شود باشیم.
وی در ادامه با تصریح اینکه قطعا روزه مهمترین عبادتی است که در ماه رمضان مورد توجه است، بعد از نماز که خداوند در تمام ایام سال از ما اقامه ان را خواسته است، ماه مبارک رمضان را مختص روزه گرفتن قرار داده است، اضافه کرد: در روایتی آمده است که «روزه برای خود خداوند است» قابل توجه کسانی که می گویند ماه خودمان می دانیم با خداوند چگونه رفتار کنیم، اگر می خواهیم رابطه خصوصی و صمیمی با خداوند داشته باشیم باید از مسیر روزه وارد شویم.
نماینده ولی فقیه در استان فارس افزود: اگر در طول روز که ما روزه دار هستیم همه کارهایی که روزه دار باید انجام دهد را مانند خوردن، آشامیدن و بقیه کارهایی که در هنگام روزه داری حرام است را ترک کنیم، اما نیت ما به روزه نباشد و نیت ما با خدای متعال درست نشده باشد، واقعیت پیدا نمی کند، بنابراین روزه را باید برای خدا انجام داد.
وی عنوان کرد: آنچه که مسلم است این بوده که خدای متعال وظیفه روزه داری را از دوش برخی از افراد به خاطر عذرهایی که دارد برداشته است، از این رو بیاییم قبل از ماه مبارک رمضان هرکدام از ما مشخص کنیم که آیا عذری برای نگرفتن روزه داریم یا نه؟ اگر کسی عذر دارد خداوند از او تکلیف نمی خواهد، اما در غیر این صورت نباید این واجب عظیم الهی را ترک کند، که باید در روز قیامت پاسخگوی خداوند باشد، افرادی که خود متخصص نیستند به مرجع تقلید خود که مجتهد و آگاه است مراجع کنند.
امام جمعه شیراز در ادامه بیان داشت: موضوع دیگری که در ماه شعبان دنبال کردیم را امروز می خواهیم با یک تفصیلی بیان کنم و این موضوعی است که مقام معظم رهبری با استفاده از تعالیم اسلامی برای ما تبیین کرده اند که تلاش کنیم در این سالی که به واسطه بیماری فراگیر کرونا مردم دچار مشکلاتی از نظر معیشتی و اقتصادی شده اند آن دسته از افرادی که توانایی دارند به کسانی که مشکل معیشتی دارند رسیدگی کنند و وظیفه مواسات و کمک مومنانه به افراد نیازمند را با جدیدت دنبال کنیم.
وی با بیان اینکه به واسطه فرمایش مقام معظم رهبری و حرکتی که در جامعه ما ایجاد شده برای اینکه بخواهیم به این وظیفه الهی عمل کنیم باید به حدثی از حالات حضرت زهرا(س) توجه کنیم، اظهار کرد: انجام دادن هر کاری برای ما انسان ها به واسطه الگوها و مدل های رفتاری که در جلو چشم خود می بینیم امکان پذیر است.
آیت الله دژکام گفت: امام صادق(ع) از قول جابر بن عبدالله نقل کرده اند که پیامبر(ص) بیان کرده است که یک روز، یک پیرمرد بیابان گردی خدمت ایشان آمد و بیان کرد، یا رسول الله(ص) من گرسنه هستم غذایی برای خوردن می خواهم، لباسی برای پوشیدن می خواهم و اگر امکانی برای رسیدن به خانه و زندگی خود ندارم برای من این امکان ها را فراهم کنید، پیامبر(ص) فرمود من اکنون چیزی برای این نیازهای شما ندارم.
وی خاطرنشان کرد: غیر از خداوند که غنی است هر موجود دیگری در عالم نیازمند است و گاهی ممکن است داشته باشد و گاهی هم ممکن است نداشته و نیازمند باشد، دارد، پیامبر(ص) نیز با آن عظمت فرمودند اکنون چیزی در اختبار ندارم، ممکن است ماهم در این روزها که روزهای دشواری است چیزی نداشته باشیم البته اینکه اکنون چیزی در اختیار افرادی که کمک می کنند نیست از شان آنان چیزی نمی کاهد، اگر کسی به واسطه محدودیت های معامله تجارت، دستش خالی شده است زیاد سخت نگیرد چراکه همه انسان ها گاهی ممکن است نیازمند باشد.
خطیب جمعه شیراز افزود: پیامبر(ص) به آن پیرمرد بیابان گرد جلمه دیگری فرمود که برای افرادی که می خواهند در این رزمایش شرکت کنند بسیار مهم است، فرمود؛ کسی که دیگران برای یک کار خیری راهنمایی کند پاداش کسی را می برد که آن کار خیر را انجام می دهد.
وی گفت: گاهی این جمله را برخی به کار می برند که «خداوند رحمت کند باعث و بانی را» باعث آن فردی است که انگیزه ای برای کمک ایجاد می کند، امروز رزمایش مواسات و همدلی به این معنا نیست که همه بخواهند هزینه کنند، از این رو کسی هم که ندارد کمک کند باید در این رزمایش شرکت کند و حضور آن با فراخواندن دیگران در این کار صورت می گیرد.
نماینده ولی فقیه در استان فارس گفت: پیامبر(ص) در ادامه به آن پیرمرد بیابانگرد فرمود خودم چیزی ندارم که به شما کمک کنم اما می توانم از دیگری خواهش کنم که اقدام کند.
وی با اشاره به اینکه امروز من از همه خواهشم می کنم که حرکت کنید، زبان خیر بگذارید و دیگران را در مشارکت در این امر خیر دعوت کنید و از همه آنان بخواهید در حد توان به نیازمندان کمک کنند، عنوان کرد: پیامبر(ص) فرمود بروید درب خانه حضرت زهرا(س) به نظر می رسد حضرت(س) اکنون بتواند خدمتی برای شما کند، پیرمرد رفت به درب خانه زهرا(س) و همان گفته ها را برای حضرت(س) نیز تکرار کرد، حضرت زهرا(س) نگاه کردند به خانه که ببینند چه چیزی برای برای کمک کردن به این فرد دارند یا نه، حسب روایت این است که یک پوست دباغی شده بود که برای استراحت حسن و حسین(ع) استفاده می شد، حضرت زهرا(س) این پوست را به پیرمرد دادند، پیرمرد نگاهی به این پوست انداخت و گفت نیاز مند این نیست و این نیز نمی تواند نیاز من را برطرف کند.
آیت الله دژکام تصریح کرد: نیازمندی امروز به سطح بالایی رفته است، پیرمرد عرض کرد من مشکلات را عرض کردم خیلی خرجم بالاتر از این است حضرت(س) تاملی کردند، ظاهرا یک جفت گوشواره ای را که دختر حمزه سید الشهدا(ع) به یک مناسبتی به ایشان هدیه کرده بودند و گردنبندی را روی این گذاشتند و فرمودند این را بگیر امیدوارم از این خیر ببینید.
وی اضافه کرد: اینکه ما در چنگ تحمیلی به یاد داریم برخی از زنان طلای خود را بخشیده اند و رهبر معظم انقلاب هم اخیرا فرمود مادر شهیدی خانه ای را برای بیماران کرونایی بخشیده اند، به دلیل این است که مادران سرزمین ما از حضرت زهرا(س) الگو و درس گرفته اند البته این حرکتی که حضرت انجام داد در جامعه آن روز تاثیر گذاشت چنانچه حرکت این مادر شهید ما را به این فکر انداخت که امروز روز کمک کردن است.
امام جمعه شیراز بیان داشت: این فقیر گوشواره و گردنبند را خدمت پیامبر(ص) برد و فرمود نیاز من چیز دیگری است، عمار که در آنجا نشسته بود، بلند شد به پیامبر عرض کرد یا رسول الله(ص) اجازه می دهید من این را بخرم، رسول اکرم(ص) فرمودند بخرید، پیرمرد نیز این موارد را به سه موردی که نیاز داشتند فروختند.
وی خاطرنشان کرد: مسیر پیروزی امت اسلامی از جهاد و انفاق مردم است، به عمار برخورده بود که یک بانویی این کار را کرده و خود نشسته است، فرمود من باید این اجر و پاداشت انفاق را ببرم، پس از آن، گردنبند و گوشواره را به حضرت زهرا(س) برگرداندند.
آیت الله دژکام در پایان ابراز کرد: می خواهم به همه کسانی که در این رزمایش شرکت می کنند مژه ای دهم و آن این است، امروز اگر شما برای رفع مشکل مردم در جامعه قدمی بردارید قطعا خداوند در ازای این کار یک در دنیا و هزار در آخرت به شما خواهد داد.
دیدگاهتان را بنویسید