آیت الله دژکام : صبوری، لازمه تبدیل شدن کشور به یک ابرقدرت جهانی است
به گزارش روابط عمومی نهاد نماینده ولی فقیه در فارس و امام جمعه شیراز، آیتالله دژکام با رؤسای کلانتری ها و پاسگاه های سراسر استان فارس دیدار و گفت و گو کرد.
شرح بیانات آیت الله دژکام در این دیدار به شرح زیر میباشد:
بسم الله الرّحمن الرّحیم
خداوند متعال در آیه آخر سوره مبارکه آل عمران می فرماید ” یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا اصْبِرُوا وَصَابِرُوا وَرَابِطُوا وَاتَّقُوا اللَّهَ لَعَلَّکُمْ تُفْلِحُونَ “، ای اهل ایمان، (در کار دین) صبور باشید و یکدیگر را به صبر و مقاومت سفارش کنید و مهیّا و مراقب کار دشمن بوده و خداترس باشید، باشد که فیروز و رستگار گردید.
خدمت همه شما برادران عزیز عرض سلام و خوش آمد دارم.چشم ما به شما عزیزان، نیروهای جوان تازه به میدان آمده و آماده به کار نیروی انتظامی روشن هست و دلمان به وجود شما گرم است.
در آیه پایانی سوره مبارکه آل عمران چند توصیه خدای متعال به ما کرده است که این توصیه ها برای زندگی خود چه خانوادگی چه شغلی نیاز است.
مسلمانی یعنی یک نوع زندگی کردن که نسبت به سایر زندگی ها شرف دارد.
ما عقیده نداریم که اگر کسی در این وادی مسئولیتی گرفت یا در جامعه اسلامی زندگی می کند از مواهب زندگی محروم باشد و یا در این دنیا به او خوش نگذرد و تارک دنیا شود و این مطلوب نیست و دعای همه ما ” رَبَّنَا آتِنَا فِی الدُّنْیَا حَسَنَهً وَفِی الْآخِرَهِ حَسَنَهً ” است.هم دنیا و هم آخرت برای ما مطلوب است و خدا انشاالله آن نگاه و بینش عمیق را به ما بدهد که غیر از خوبی و خوشی در این عالم چیزی نبینیم.این کار نیاز به ظرافت دارد یعنی گاهی یک نفر در اوج نعمت است ولی چون نگاه او نامیزان است کج و خلاف می بیند و از آن طرف شخصی ممکن است دارای زندگی معمولی باشد اما نگاهش عمیق شده است و دنیا را خوب می بیند.
بیش از آنکه خوشی و لذت مربوط به مسائل رفاهی اطراف ما باشد مربوط به بینش ما است. به این مسئله دقت کنیم چون همه ما میدانیم شرایط معیشتی زندگی کارمندی چگونه است.
در این شرایط آیا می شود خوش بود؟برای خوش بودن نیاز داریم نگاه و بینش درست داشته باشیم.
چگونه بعضی ها در همین جامعه ما با این زندگی ساده که دارند از زندگی لذت می برند؟ در دوره های بصیرت می خواهیم این را تغییر دهیم وگرنه اگر حرص در وجود کسی آمد هیچ گاه سیر نمی شود.همان طورکه سعدی فرموده”چشم تنگ مرد دنیا دوست را…یا قناعت پر کند یا خاک گور”
انسان حریص از زندگی لذت نمی برد و فقط جمع می کند و حرص از دورن زندگی را خراب می کند و لذت نمی برد.
این ۴ توصیه که در این آیه مبارکه است برای زندگی شخصی و زندگی اداری و شغلی خود باید به کار گیریم.
خدا در ابتدا فرموده است ” اصْبِرُوا”، اول صبر کنید.
کار دست خدا هست و نباید در کار خدا دخالت کرد چون خدا بنده خود را می شناسد.گاهی اگر در زندگی انسان پول زیادتری نصیبش شود خراب می شود.خدا بنده شناس است.
ما باید معتقد باشیم که خدا روزی رسان است و اگر دیر و زود می شود باید صبور باشیم.
اگر صبر کنید از حلال روزی می رسد و اگر صبور نباشیم حرام می شود.روزی همان است که باید باشد اما حلال و حرام آن را ما رقم میزنیم، این باور خیلی ها نیست در حالیکه خدا فرموده است صبر کنید.امروزه گاهی زندگی واقعا دشوار می شود؛ چون درد مشترک داریم باید به یکدیگر بگوییم که راه رسیدن به روزی حلال صبر است.
اگر صبر نکنیم نمی توانیم مقابل آمریکا و استکبار بایستیم.امروز همه از ضعف مدیریت گلایه دارند.نمی گویم مدیریت ها در مشکلات امروز ما تاثیر ندارد اما جامعه ما یک گیر اصلی دارد و آن اینکه باید به یقین برسیم که باید صبور باشیم تا به ابر قدرت جهانی تبدیل شویم.
در افق ما می خواهیم در سال ۱۴۰۴ قدرت منطقه شویم به طوری که در تصمیم گیری های منطقه ای نظر ما شرط باشد و تا به آنجا نرسیم گیر داریم و بدون صبر به نتیجه نمی رسیم.این کم لطفی برخی جریان های سیاسی است که در کشور ما مسئله صبر را به گونه ای پیش برده اند که با اینکه خدا در قرآن دعوت به صبر کرده است اما فراموش کرده ایم.
استقامت سختی دارد.محاسبه کارها را اگر انجام دهیم همان طور که خدا فرموده باید صبر کنیم و در انتخاب بعدی خود باید بیشتر دقت کنیم و درست انجام دهیم.باید به فکر آینده باشیم؛ اگر نظم و آرامش جامعه بهم بریزد کار نمی شود.
پس صبر یکی از توصیه های مهم الهی است و اگر کسی گفت بدون صبر مسائل جامعه را حل می کنیم نمی شود و فقط فتنه را افزایش می دهد.
بنابراین باید بدانیم استقلال، ایستادگی و استقامت هزینه دارد و هزینه آن، صبر بر مشکلات و سختیهاست. اگر میخواهیم به یک ابرقدرت بلامنازع در جهان تبدیل شویم، باید صبر کردن را بیش از پیش تمرین کنیم.
خداوند در ادامه فرموده است ” وَصَابِرُوا “، دیگران را نیز به صبر دعوت کنید.
اولین افراد فرزندان خود هستند. باید به بچه های خود بگوییم تا وقتی به سن بلوغ رسیدند صبوری یاد بگیرند.
در سومین توصیه خدای متعال فرموده است ” وَرَابِطُوا “.امام صادق(ع) فرموده اند منظور از رابطوا در اینجا ” رابِطُوا إِمَامَکُمْ ” است یعنی با امام خود ارتباط داشته باشید.بصیرت جز با این رابطه شکل نمی گیرد.تحلیل های سیاسی بدون این رابطه نمی شود.با تحلیل های سیاسی بصیرت اضافه نمی شود؛ بصیرت یعنی راهی که انسان می رود ببیند و در این راه امام را ببیند بصیرت پیدا می کند و غیر از این نمی شود.
وقتی فتنه ها را بررسی می کنیم می بینیم که طرف نمی داند از چه کسی باید فرمان برد و اگر می دانست مشکل حل می شد.
امام حسین(ع) فرموده است که عبادت خدا یعنی اینکه امام زمان خود را بشناسید.شناخت امام زمان هست که عبادت و معرفت را تکمیل می کند و تا امام را نشناسیم سردرگم خواهیم بود.
خدا بر ما اطاعت از امام را واجب کرده است.امروز اطاعت امام زمان(عج) بر ما واجب است و امام برای زمان غیبت خود کسی را تعیین کرده است و اطاعت از آن فرد واجب است. هر چه غیر از این انجام دهیم گیر می افتیم.
اصل بصیرت به خدا شناسی، پیامبر شناسی، امام شناسی و ولی امر شناسی بر میگردد.این مسیری است که وظیفه ما را مشخص می کند.وسط فتنه هر کسی این موضوع را بفهمد نجات پیدا می کند.کسی که اطاعتش واجب است را بشناسید.
عزت، عظمت و پیشرفت می خواهیم باید فرمان ولی امر را گوش دهیم.ارتباط با رهبر،امام و ولی کلید حل مشکل در جوامع مختلف است.
امیرالمومنین علی (ع) می فرماید” وَ اللهِ ـ یُمِیتُ القَلْبَ وَ یَجْلِبُ الْهَمَّ مِنِ اجْتِمَاعِ هؤُلاَءِ القَوْمِ عَلَى بَاطِلِهمْ، وَ تَفَرُّقِکُمْ عَنْ حَقِّکُمْ!”، هر چه خون دل است برای من است که طرفدارن معاویه او را قبول دارند اما طرفداران علی حرف خود را می زنند و برای خود کار می کنند.
حرف گوش دهید.ارتباط را با ولایت محکم کنید و این آخر خط است و مسیر جامعه را تعیین می کند.
و در آخر می فرماید “وَاتَّقُوا اللَّهَ لَعَلَّکُمْ تُفْلِحُونَ”، تقوا به خرج دهیم و باید از خدا بترسیم.روز قیامت شفاعت پیامبر شامل حال افرادی می شود که تقوا به خرج داده اند.
والسّلام علیکم و رحمهالله و برکاته
دیدگاهتان را بنویسید