بیانات آیت الله دژکام در خطبه های نماز جمعه ۱۰ آبان ماه ۹۸
بسم الله الرّحمن الرّحیم
به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل نهاد نماینده مقام معظم رهبری در استان فارس آیتالله لطفالله دژکام، نماینده ولیفقیه در استان فارس، امروز، ۱۰ آبان در خطبههای نماز جمعه شیراز در ادامه مباحث هفتههای گذشته مطرح شده در نماز جمعه، حدیثی از امام جعفر صادق(ع) بیان کرد و گفت: حضرت میفرماید که ایمان در قرآن به چهار معنا به کار رفته که میشود آن را چهار مرتبه یا درجه برای ایمان دانست.
وی اظهار کرد: اولین درجه ایمان به معنای اقرار است، اینکه به اعتقادات حق دینی، اقرار کنیم؛ در دعاها و زیارت نامهها این را همه میخوانیم؛ مسلماً همه مؤمنان و مسلمانان باید عقاید حق را اقرار کرده و به زبان جاری کنند، اگرنه یک واجب دینی را انجام ندادهاند.
امام جمعه شیراز با بیان اینکه امام صادق(ع) میفرماید که اقرار ایمان نیست اما خداوند اسم ایمان روی آن گذاشته است، گفت: ما طلبهها در اصطلاحات عربی میگوییم حقیقتاً ایمان نیست اما علاقه بیانی است.
آیتالله دژکام با اشاره به آیات ۷۱ تا ۷۳ سوره نساء و داستان قرآن پیرامون اقوامی که به زبان، عقاید را بیان میکنند، گفت: بسیج شدن و حرکت کردن برای اهداف انقلابی و ایمانی دستور قرآن کریم است.
وی اضافه کرد: گاهی اوقات رفتارمان با کسانی که ممکن است جذب شوند و همراهی کنند با صفوف مؤمنان رفتار قشنگی نیست، در حالیکه رهبر معظم فرمودند جذب حداکثری.
نماینده رهبر معظم انقلاب در فارس در خصوص سایر مراحل ایمان، با استناد حدیث امام صادق(ع) گفت: مرحله دوم مهمترین مرحله ایمان یعنی تصدیق است؛ یعنی وقتی از اعماق قلب قبول داشته باشیم خدا و پیامبر را و به دستورات الهی عمل کنیم؛ این تصدیق قلبی حقیقت ایمان و دو مرحله بعدی کمال ایمان است.
آیتالله دژکام با اشاره به اینکه هفته پیشرو روز بسیج دانشآموز به حرمت یک شهید نوجوان نامیده شده است، گفت: در دلمان بررسی کنیم که آیا قبول داریم که شهید زنده است؛ لحظهای مؤمن هستیم که باور کنیم شهید فهمیده زنده است و نزد خداوند روزی میخورد.
وی بر لزوم بررسی و تقویت باور قلبی تأکید کرد و گفت: این نظام مقدس افکار و عقایدش را در چند نسل توانسته بگرداند و این افتخاری برای ما محسوب میشود.
امام جمعه شیراز با اشاره به اینکه امام از سال ۴۲ نهضت خود را آغاز کرد و عدهای به شکل واقعی و قلباً با امام همراه شدند، گفت: در سال ۵۷ نسل دومی به میدان آمدند که باور داشتند و برای باورشان شهید شدند، تا پایان دهه شصت، این نسل ایستاد و مبارزه کرد و نظیر شهید فهمیدهها را داد؛ رهبر معظم فرمودند که اکنون هم این موضوع ادامه دارد.
وی با بیان اینکه امروز هم بسیج دانشآموزی بخشی از حرکت مؤمنان انقلابی است که انقلاب را باور دارند، تأکید کرد: برای ترویج انقلاب و اسلام باید این باور قلبی را توسعه و تعمیق بخشیم.
امام جمعه شیراز با اشاره به مناسبتهای هفته پیش رو، مهمترین این مناسبتها را شهادت حضرت امام حسن عسکری(ع) دانست و گفت: آنچه مسلم است، شهادت امام حسن عسکری(ع) در تاریخ تشیع و اسلام ناب محمدی یک مرحله بسیار بسیار حساس بهشمار میرود زیرا آغاز عصر غیبت است.
وی گفت: تکالیفی که در زمان غیبت متوجه شیعه شد از جهتی دقیقتر از زمان ظهور ائمه(ع) بوده است، نظیر بحث مرجعیت و مراجعه به نائبان ائمه، بحث وکالت از طرف معصوم، اینها را امام حسن عسکری(ع) بنیان گذاشتند که تا امروز بهرهمند هستیم از نقش ارزشمند و بیبدیل مرجعیت علمای شیعه.
نماینده ولی فقیه در فارس بیان کرد: موضوع ولایت فقیه هم از مسائل دوران غیبت است و از این جهت باید نسبت به شهادت امام حسن عسکری(ع) و تحلیل شرایط فعلی شیعیان، جدیت بیشتری داشته باشیم.
آیتالله دژکام با بیان اینکه موضوع انتظار فرج و ظهور امام زمان(عج) و اینکه در زمان غیبت باید چه کاری انجام داد از مهمترین مسائلی است که در چند دهه اخیر نقطه اختلاف به ظاهر مسلمان و متدین است، گفت: کسانی که به بهانه انتظار میگویند دست روی دست بگذارید و کسانی که میگویند که انتظار مکتب انقلابیگری و فریاد زدن علیه ظلم و خدمت به مؤمنان برای فراهم شدن زمینه ظهور است، یکی از این دو اسلام آمریکایی و انگلیسی و دیگری اسلام انقلابی و به تعبیر امام راحل ناب محمدی است.
وی با تأکید بر لزوم توجه به این موضوع و تفاوتهای آن، گفت: امام راحل(ره) مسیری را برای منتظران واقعی ترسیم کردند که همین مسیر را جانشین عزیر و سربلندش رهبر عالیقدر انقلاب اسلامی حضرت آیتاللهالعظمی امام خامنهای تأکید و تقویت فرمودند؛ این راهبرد، راهبرد خدمت در زمان انتظار است.
امام جمعه شیراز گفت: اگر ما منتظر واقعی هستیم باید به شیعیان و منتظران امام خدمت کنیم و دست روی دست گذاشتن و مجال را برای مظلومیت بیشتر اهل بیت و دوستداران اهل بیت فراهم کردن درست نیست.
آیتالله دژکام با اشاره به تأکیدات مقام معظم رهبری در خصوص جنگ با فقر، گفت: این حرکت را سپاه سربلند انقلاب اسلامی شروع کرده اما ما انتظارمان از دولت و مدیران دستگاههای اجرایی آن است که قبل از اینکه نوبت به سپاه برسد همه تلاششان را کرده باشند، نکند کوتاهی یک مسئول، بد تصمیم گرفتن یک مسئول و بیفکری یک مسئول مردم را خسته و ناراحت کند.
وی تأکید کرد: بین مدیران و مسئولان کم نیستند که اعتقاد به امام زمان(عج) دارند، آنهایی که میدانند فرصت پشت میز نشستن یک امتحان است؛ اینکه مشخص شود چقدر برای این مردم حاضر هستیم تلاش و فداکاری کنیم.
امام جمعه شیراز با اشاره به فشارهای معیشتی و اقتصادی جامعه، گفت: باید مدیران قبل از دیگران این مسئله را درک کنند و هر چه میشود برای کاهش آلام مردم تلاش کنند.
آیتالله دژکام در ادامه با اشاره به اینکه طی این هفته و هفته آینده فرصت اروپا برای انجام تعهداتش در قالب برجام به پایان میرسد، برداشته شدن گام چهارم از گامهای کاهش تعهدات برجامی ایران اسلامی را یک ضرورت دانست که نباید در برداشتن آن تردید کرد.
وی افزود: در طول سال گذشته به دلیل خروج آمریکا از برجام و ناتوانی دولتهای اروپایی از وفای به عهد و اجرایی کردن این پیمان، ایران به خاطر حقی که در همین قرارداد نوشته شده میتوانست تعهداتش را کاهش دهد، سه مرحله تاکنون این تعهدات را کاهش دادهایم.
آیتالله دژکام گفت: گام چهارم کاهش تعهدات برجامی را باید برداشت و این گام تنها پوستهای را باقی خواهد گذاشت؛ این اقدام براساس همان توافق برجام است. این ملت به مدیران میگویند که در مسیری که مسیر عزت و سربلندی ایران اسلامی است نباید تردید کرد.
نماینده ولی فقیه در فارس همچنین گفت: یک مدیر بعضی وقتها مجاهدانه کارش را انجام میدهد، اما سلیقه سیاسی و جناحی باعث محرومیت مردم از خدمات او میشود، این کارها هیچ زمانی به نفع هیچ جناحی نبوده و نیست.
وی ادامه داد: یک آدم ضعیف را به دلیل اینکه همفکریم به مسئولیت میگماریم و یک مدیر قوی را به این بهانه که همفکر و هم عقیده سیاسی ما نیست برمیداریم.
نماینده ولی فقیه در استان، بهترین توصیه که هر مسلمان به مسلمان دیگر میکند را توصیه به تقوا دانست و گفت: هر کس راه بیتقوایی پیش گیرد گرچه یک لذت آنی نصیبش شود اما بیآبرویی طولانی برایش بهدنبال خواهد داشت.
دیدگاهتان را بنویسید