پیشبرد اهداف انقلاب اسلامی مرهون مجاهدت معلمان است
به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل نهاد نماینده ولی فقیه در استان فارس، آیت الله دژکام با مدیرکل آموزش و پرورش،معاونین و رؤسای چهار ناحیه و جمعی از معلمان بسیجی به مناسبت روز معلم دیدار و گفت و گو کرد.
متن خام سخنان آیت الله دژکام در این دیدار به شرح زیر می باشد :
بسم الله الرّحمن الرّحیم
در ابتدا خوش آمد عرض می کنم خدمت همه برادران و خواهران گرامی که در این جلسه تشریف فرما شدند و امیدوارم توفیق عبادت، روزه و تلاوت قرآن کریم در ماه مبارک رمضان نصیب همه ما باشد.
روز معلم را که به نوعی علت اصلی تشکیل این جلسه نیز هست خدمت شما بزرگواران تبریک عرض می کنم و یک تشکر ویژه دارم از مدیرکل آموزش و پرورش به خاطر تلاش هایی که در زمینه اهداف آموزشی و تربیتی مبذول می کنند و امیدواریم این جلسه به نوعی بازنگری و همفکری در راستای همان اهدافی که همه ما در باب آموزش و پرورش داریم حساب شود .
بنده در خانواده ای بزرگ شدم که همه اعضای آن معلم بودند و خودم نیز معلم هستم.در عین روحانی بودن شغل من معلمی است و اتفاقا به نظرم می آید جمع بین روحانیت و معلمی در جامعه ما سابقه طولانی دارد.عموما نسل قبلی معلم های ما روحانیونی بودند که مکتب خانه داشتند و در بافت قدیم و سنتی ایران مکتب خانه ها به جای دبستان بودند. و از این جهت زندگی معلمی را درک می کنم.اینکه زندگی معلمی چیست و مشکلات، افتخارات و لذات زندگی معلمی چیست برای بنده ملموس است. در همین فضایی که به عنوان معلم صحبت میکنم مسلما دردسرها و مشکلات معلمی یکی از دغدغه های امروزی است که هر چه به مسائل دیگر بپردازیم باز هم این مورد خود را نشان می دهد.
معمولا در وضعیت های اقتصادی مثل امروز که درگیر هستیم آنهایی که درآمد ثابت دارند آسیب میبینند و لطمه می خورند.امروز می دانیم این وضعیت به لحاظ معیشتی برای معلمان مشکل هست اما اینکه در این رابطه چه باید انجام دهیم مسئله ما هست. مسئله سر این است که ما در یک تغییر و تحول اجتماعی و سیاسی و فرهنگی قرار گرفته ایم که شروع کننده این تغییر خود ما بوده ایم.
ما یک حرکت انقلابی را آغاز کردیم که در سال ۵۷ اوج حرکت بود و به پیروزی هم رسیدیم و روزی که این حرکت را آغاز کردیم میدانستیم کار آسانی نیست. آن روزها تکبیر لازم بود اما امروز فقط با تکبیر گفتن و شعار دادن، به وظیفه انقلابی بودن خود و مبارزه با استکبار عمل نکرده ایم چرا که امروز با شعار نمی شود خیلی از مسائل را حل کرد؛ شاید آن روز در مقابل حکومت طاغوتی می خواستیم اظهار وجود کنیم و شعار می دادیم اما امروز باید برنامه و طرح داشته باشیم و به آن عمل کنیم و به نتیجه برسیم و این خیلی فاصله دارد با آن چیزی که قبلا می گفتیم.
به صورت طبیعی در این مسیری که ما آمدیم عموما از نیروهای آموزش و پرورش در نهادهای مختلف که بعد از انقلاب شکل گرفت استفاده کردیم و پیشبرد اهداف انقلاب اسلامی مرهون مجاهدت معلمان است . کسانی که در انقلاب مورد اعتماد ما بودند و به کار دولتی وارد بودند از قشر معلم ها بودند و پیش از انقلاب هم آدم های متدین و سالم معلم می شدند و همان ها بعد از انقلاب مسئولیت ها را قبول کردند چون به کار اداری آشنا بودند.معلم ها به مناسبت شهادت شهید بهشتی و حادثه ۷ تیر پیامی برای امام خمینی (ره) زدند که در آن گفتند:ما معتقدیم راه انقلاب از سنگلاخ می گذرد و اتوبانی نیست.
باورمان این باشد که اگر می خواهیم انقلابی باشیم می خواهیم از مسیرهایی برویم که سخت است و اتوبانی نیست. عبور از سنگلاخ زحمت و دردسرهای زیاد دارد و بار آن به روی دوش کسانی می افتد که معتقد به انقلاب هستند.
امروزه یا باید تفکر انقلاب اسلامی را کنار بگذاریم یا اگر می خواهیم آن را حفظ کنیم که۴۰ سال است پای آن ایستاده ایم باید معتقد باشیم تا به جایی برسیم که ما هم جز قدرت های دنیا رسمیت پیدا کنیم و در دنیا حرف برای گفتن داشته باشیم.در این مسئله فشارهای زیادی هست و غیر ممکن است که بتوانیم حلش کنیم مگر اینکه از این سنگلاخ ها عبور کنیم.بدون زحمت نمی شود انقلابی بود و ما برای انقلاب اسلامی بیش از ۳۰۰ هزار شهید داده ایم.
فضا اینگونه است و فشارهایی بر ما هست که تحمل آن آسان نیست و اینجا به مفهومی در دین اسلام رو به رو می شویم تحت عنوان صبر؛ ماه رمضان هم ماه صبر است و صبر یعنی روزه. این صبر را اگر ما توانستیم نشان دهیم همانطور که گفته اند “الصبر مفتاح الفرج” نتیجه صبر پیروزی است اما اگر نتوانستیم همین امروز باید باخت را قبول کنیم.بی صبرها در مسیر انقلاب باختند و غیر ممکن است پیروز شوند و کسانی که اهل صبر نباشند از قطار انقلاب جا می مانند. خدای متعال فرموده است در روز قیامت به آنهایی که صبر می کنند بی حساب و کتاب مزد می دهد.
از عزیزان آموزش و پرورش امروز واقعا توقع می رود.آیا می شود فرزندان خود را بیخیال شویم که هر طور می خواهند تربیت شوند؟آیا ما باید عرصه انقلاب را به خاطر فشارهایی که روی قشر ما بیشتر از دیگران است را ول کنیم؟این سوالی است که در پاسخ به آن باید تصمیم جدی بگیریم.
بحث تحریم و خروج از برجام را به اوج رساندند و چه کسی در این مسیر پیروز می شود؟آنکه صبر کند و همین است که رهبر انقلاب فرمودند امروز جنگ اراده ها است.کسی که اراده اش قوی تر است پیروز خواهد شد. به نظر بنده می رسد نقطه آغاز که شما بودید و در نقطه پایان هم باید شما باشید.یعنی تعیین تکلیف برای یک قسمت بزرگ از حرکت اسلامی را شما معلم ها انجام می دهید به خاطر اینکه اولا یک قشر وسیع و گسترده هستید و هیچ قسمت از دولت به اندازه معلم ها گسترده نیست و ثانیا ارتباطات بسیار وسیعی دارید.
در این وضعیت انتخاب با شماست و نتیجه آن را در دنیا و آخرت خواهید دید.این انتخاب گری مهم است و هیچ کس نمی تواند به شما تحمیل کند که کدام طرفی باشید و چه انتخابی می کنید.تشویق و تنبیه هست اما هیچ کدام جلوی انتخاب شما را نمی تواند بگیرد. امروز ما معلم ها در یک امتحان بزرگ قرار گرفته ایم و قدرتمندان عالم هرچه توانستند فشار بر سر ما آورده اند و بیشتر از این نمی توانند کاری کنند.رهبر معظم انقلاب نیز فرمودند ما شروع کننده جنگ نیستیم و امروز در یک پیچ تاریخی هستیم و باید رد شویم.یا رد می شویم و پیروزمندانه و سربلند و قدرتمند دنیا تسلیم ایران و ایرانی می شود یا خدایی نکرده باید بیخیال انقلاب شویم که اینگونه نخواهد شد و خدا رو شکر همچنان ایستاده ایم.ما در مشروطیت یا در جریان نهضت ملی قضیه را ول کردیم و حسرتش بر دلمان ماند.
امروز در معرض این آزمایش هستیم و آمریکایی ها هر کاری می کنند تا ما بیخیال شویم. نظام ، کشور و انقلاب ما در یک نقطه مهم تصمیم گیری قرار دارد.دشمنان ما یک بار جنگ را آزموده اند و می دانند در جنگ مقابل ما موفق نمی شوند و در ادامه جنگ نیابتی را آغاز کردند و داعش را رو کردند اما باز فهمیدند در جنگ مقابل ما غربی ها و حتی شرقی ها کم می آورند. آنها جنگ را تجربه کردند و نتیجه ای برای آنها نداشته است اما به جنگ اقتصادی امید بسته اند تا کوتاه بیاییم و اینگونه ما را شکست دهند. امروز طرف مقابل ما، چیزی به ما نمی دهند و فقط با تبلیغ به دنبال فریب ما هستند.زحمت و سختی در طرف مقابل سنگین است.
احساس من این است که حتی رهبر معظم انقلاب روزی که فرمودند برجام را به عنوان یک تجربه انجام دهید می خواستند ما در مقابل امتحان سنگین تر بعدی تجربه و آمادگی بیشتری داشته باشیم چون از ابتدا ایشان گفتند من نسبت به برجام خوشبین نیستم. قرارداد نوشتیم و آنها زیر پا گذاشتند و معلوم نیست دشمنان به وعده خود درست عمل کنند چون شیطان هستند و عمل نمی کنند.
ما یا صبر را انتخاب می کنیم و اعتماد می کنیم به خدا و پیامبر که در قرآن کریم فرموده است ” لَنَجْزِیَنَّ الَّذِینَ صَبَرُوا أَجْرَهُمْ”، مزدتان را می دهیم یا اعتماد کنیم به شیطان هایی که دام گسترده اند تا ما را به سمت خود بکشند.
تصمیم گیری شما در سطح نظام تاثیر بسیار مهمی دارد.معلم ها همان طور که نقش آفرین بودند در برهه های مختلف انقلاب اسلامی امروز هم نقش آفرینی مهمی دارند و بچه ها، نوجوانان و جوانان که از بعد تفکر عقلانی ناورزیده تر از شما هستند با شما مواجه اند و حرف شما برای آنها ملاک است و این جهت را باید تامین کنید و بقیه مسائل حل خواهد شد.
من سند تحول را در جلسه مربیان صالحین بسیج به بحث گذاشته ام.برای اینکه احساس کردم همه باید به هم کمک دهیم و هر چند اصل و اساس تربیت بر عهده آموزش و پرورش است و بقیه باید در مسیر ارتقا آن کمک دهند.
این سند را باید بخوانیم و تقاضا دارم به همکاری حوزه و دانشگاه و حرکت صالحین که اکثرا روحانیون هستند سامان بهتری دهیم تا ان شاالله دشمنان اسلام در ۲۰۳۰ متوجه شوند که ما روش و کار تربیتی اسلامی درست و مناسب داشته ایم و به نتیجه هم رسیده ایم و با اجرای این سند باید اثبات کنیم تربیت صحیح نسل ها توسط آموزه های اسلامی امکانپذیر است نه مدل هایی چون سند ۲۰۳۰٫
این فرصتی برای ما هست که خود و سبک تربیتی خود را نشان دهیم. هر کمکی از دست ما بربیاید در خدمت شما هستیم و خدا را شکر حرکت شروع شده است و مسلما شما هم کوتاهی نکرده و نمی کنید تا قدم های بعدی را به خوبی برداریم. از خدای متعال هم می خواهیم که این صبر را که سخت است به ما توفیق دهد تا بتوانیم در این برهه مهم تاریخی نقش خود را مانند نسل قبل درست ایفا کنیم. بنده ارادتمند همه معلم های عزیز هستم و از زحمت شما که تشریف فرما شدید تشکر میکنم.
والسّلام علیکم و رحمهالله و برکاته
دیدگاهتان را بنویسید