

به گزارش روابط عمومی نهاد نماینده ولی فقیه در استان فارس و امام جمعه شیراز، آیتالله دژکام عصر یکشنبه، ۲۵ خرداد در نشست علنی شورای شهر که با حضور شهردار شیراز، شهرداران مناطق و اعضای شورا برگزار شد گفت: این شهدا عزیزان و مایه مباهات و افتخار امت اسلامی هستند و شهادتشان نه چیزی به دشمن میافزاید و نه چیزی از ما کم میکند، چراکه شهادت، مردن نیست بلکه حیات جاویدان است.
وی با بیان اینکه فتح الفتوح از منظر امام خمینی (ره)، تربیت چنین انسانهایی است که پس از بیش از ۴۰ سال مجاهدت، به شهادت میرسند، اظهار کرد: این شهادتها نشاندهنده موفقیت امت اسلامی در تربیت نیروهایی است که تا آخرین لحظه در مسیر حق باقی میمانند و به همه عزیزانی که این داغ ها و فراق ها را تحمل می کنند تسلیت می گوییم و از خدای متعال می خواهیم که اجر و صبرشان را افزایش دهد و همه ما را در مسیر مقاومت و ایستادگی در مقابل دشمنان خدا ثابت قدم بفرماید.
امام جمعه شیراز از همراهی و دقتنظر مدیریت شهری در مواجهه با مسائل اخیر و نیز توجه به مباحث مطرحشده در «نشست حکمرانی خوب شهری» قدردانی کرد و گفت: خوشحالم که اعضای شورا و شهرداری شیراز به پایههای دانش ایرانی و اسلامی احترام گذاشتهاند و آنچه از فیلسوفان بزرگی چون فارابی و خواجه نصیرالدین طوسی درباره حکمرانی خوب و سیاست مُدُن(اداره شهرها) نقل کردم، مورد استقبال قرار گرفت.
آیتالله دژکام افزود: برای اینکه بدانیم حکمرانی بر پایه مهرورزی یک نظریهی ریشهدار است، باید توجه داشت که بیش از هزار سال است که اندیشمندان مسلمان ایرانی درباره آن اندیشهورزی کردهاند؛ از فارابی تا خواجه نصیر و همدوره او سعدی و از حد ایده به نظریهپردازی دقیق رسیده است.
نماینده ولیفقیه در فارس با اشاره به آیه ۵۴ سوره مائده گفت: خدای متعال میفرماید «فَسَوْفَ یَأْتِی اللَّهُ بِقَوْمٍ یُحِبُّهُمْ وَیُحِبُّونَهُ أَذِلَّهٍ عَلَی الْمُؤْمِنِینَ أَعِزَّهٍ عَلَی الْکَافِرِینَ یُجَاهِدُونَ فِی سَبِیلِ اللَّهِ وَلَا یَخَافُونَ لَوْمَهَ لَائِمٍ»، که این آیه در وصف امیرالمؤمنین علی(ع) و پیروان اوست. این محبت، آغازگر تمام فعالیتهای اجتماعی است؛ از محبت خدا به بندگان و بندگان به خدا تا مهر میان اهل ایمان. اما در همین بستر محبت، اقتدار و جهاد نیز معنا مییابد.
وی در ادامه با طرح این پرسش که اگر حکمرانی بر پایه محبت باشد، جنگ را چگونه باید توجیه کرد، گفت: رهبر معظم انقلاب همواره بر همان منطقی تأکید دارند که سعدی حدود ۷۰۰ سال پیش در شعرش گفته است: «ترحم بر پلنگ تیزدندان / ستمکاری بود بر گوسفندان»؛ یعنی اگر این درندهخو را مهار نکنیم، همه جامعه بشری آسیب خواهد دید.
نماینده مردم فارس در مجلس خبرگان رهبری افزود: شهید سلیمانی نیز با همین منطق میفرمود که «حریفت منم». فلسفه جنگ، درونبافت حکمرانی محبتمحور است، نه بیرون از آن.
وی با اشاره به شعر قاآنی شیرازی که میگوید «رسم عاشق نیست با یک دل دو دلبر داشتن / یا ز جانان یا ز جان باید دل برداشتن»، اظهار کرد: این بیت ترجمهای شاعرانه از آیه ۲۴ سوره توبه است که میفرماید اگر پدر، فرزند، خانواده و مال دنیا را بیش از خدا دوست دارید، راه را گم کردهاید. این منطق عاشقانه از قرآن برخاسته است و شاعران ایرانی مانند قاآنی آن را به زبان هنر درآوردهاند.
نماینده ولیفقیه در فارس تصریح کرد: امروز اگر در این معامله که برایمان پیش آمده است، طرف امام زمان (عج)، رهبر معظم انقلاب و انقلاب اسلامی نایستیم، در واقع دست از خدا کشیدهایم. اگر طرف آنها بایستیم، جنگ و سختی دارد، اما باید پای آن ایستاد. ما میخواهیم از صحن شورای شهر شیراز اعلام کنیم که شیراز، شهر عشق است و ما از جانان خود دست نمیکشیم.
وی با اشاره به ریشههای قرآنی، فلسفی و ادبی حکمرانی بر پایه محبت، تأکید کرد: فلسفه جنگ نیز در همین بستر محبت الهی معنا مییابد، چراکه محبت خدا به مؤمنان، آنها را در برابر دشمنان خدا مقاوم و سرافراز میسازد.
امام جمعه شیراز با تأکید بر اینکه پایه حکمرانی بر مهرورزی، ریشه در قرآن، حدیث، فلسفه اسلامی و ادبیات فارسی دارد، گفت: این مبنا باید بازخوانی و بهروزرسانی شود و این وظیفه شورای شهر، شهرداری و مرکز پژوهشهای شورا است. اگر اداره شهر را میخواهیم بر پایه مهرورزی قرار دهیم، باید متون کهن ایرانی را احیا و کاربردی کنیم.
دیدگاهتان را بنویسید