besmelah
daftar home
emam
  • زندگی‌نامه
    • شهید آیت الله دستغیب
    • مرحوم آیت الله حائری
    • مرحوم آیت الله ایمانی
    • آیت الله دژکام
  • بیانات
  • خطبه ها
    • خطبه ها
    • مجله آدینه
  • چند رسانه ای
    • فیلم
    • تصاویر
  • کتاب
  • ارتباط با ما
    • پرسش و پاسخ
    • ارتباط با دفتر
  • امور شرعی
date جمعه, 26 بهمن , 1403 6:17 ب.ظ
آیت الله دژکام :

bullet تحقق اقتصاد مقاومتی با همراهی مردم میسر می‌شود/رشد ۸ درصدی اقتصاد با وجود تحریم‌ها هم محقق می‌شود


تصاویر ::

به گزارش روابط عمومی نهاد نماینده ولی فقیه در استان فارس و امام جمعه شیراز، آیت‌الله لطف‌الله دژکام امروز، ۱۹ بهمن، در خطبه‌های نماز جمعه شیراز ضمن توصیه به رعایت تقوای الهی گفت: روز میلاد آقا و ولی نعمتمان، بهانه بقا آسمان و زمین، علت روزی گرفتن همه مردم در کره زمین که به برکت وجود او همه موجودات عالم روزی می خورند، آن آقایی که چشم امید همه اولیا و انبیا به وجود نازنین او است یعنی مهدی آل محمد(ص) را به پیشگاه خود آن وجود مقدس و غائب از نظر و همه مستضعفان عالم، همه چشم انتظاران ظهور آن وجود نازنین، همه مسلمانان، همه شیعیان بالاخص حضرت نائب الام آیت الله العظمی امام خامنه ای و عموم مراجع معظم تقلید جهان تشیع و شما برادران و خواهران ایمانی تبریک عرض می کنم و از خدای متعال تعجیل در ظهور آن حضرت و اینکه همه ما را از اعوان و انصار خوب امام زمان(عج) باشیم می طلبم.

نماینده ولی فقیه در فارس ادامه داد: روز میلاد آقا امام زمان (عج) روز مستضعفین هم نامگذاری شده است به دلیل اینکه از جهتی به خود آن حضرت مستضعف گفته می‌شود و به جهت دیگر مستضعف ما هستیم که باید آقا به دادمان برسد.

وی با اشاره به آیه ۷۵ و ۹۸ سوره نساء گفت: در این سوره در دو آیه کلمه مستضعفین ذکر شده و طبق روایتی که از امام صادق(ع) نقل شده در آیه ۹۸ سوره نسا می فرماید “إِلَّا الْمُسْتَضْعَفِینَ مِنَ الرِّجَالِ وَالنِّسَاءِ وَالْوِلْدَانِ لَا یَسْتَطِیعُونَ حِیلَهً وَلَا یَهْتَدُونَ سَبِیلًا” و مستضعف به کسانی گفته می‌شود که شما باید هوادارشان باشید. کسانی که گرفتار هستند و انسان نمی‌تواند انسان گرفتار را ببیند و بی‌توجه باشد و مردانگی و انسانیت انسان اجازه بی خیالی نمی‌دهد.

امام جمعه شیراز افزود: عقیده و منطق ما این است که “میازار موری که دانه کش است” و انسانیت انسان که در ادبیات فارسی ما گل کرده می گوید به مورچه دانه کش هم نباید ظلم کنیم و نامردی است و نباید ظلم شود تا چه برسد به انسان هایی که تحت ظلم قرار بگیرند. بنابراین همه مظلومان عالم که از طرف قدرت‌های بزرگ مورد ظلم و ستم قرار می‌گیرند و حقشان خورده می‌شود از این نگاه مستضعف هستند و ما باید تلاش کنیم مستضعفین را نجات دهیم. اینکه گاهی افرادی در جامعه ما می‌گویند ما چه کاری به فلسطین داریم، فلسطینی‌ها که مسلمان هستند و غیر مسلمان را هم خدا می‌گوید نگذارید به آنها ظلم شود و بی خیال باشید. پس یک گروه از مستضعفان کسانی هستند که حقشان خورده شده و قاعدتاً باید به شکلی از آنها حمایت شکل بگیرد.

آیت الله دژکام افزود: اما در معنی مستضعف در آیه ۷۵ سوره نساء که می‌فرماید “وَمَا لَکُمْ لَا تُقَاتِلُونَ فِی سَبِیلِ اللَّهِ وَالْمُسْتَضْعَفِینَ مِنَ الرِّجَالِ وَالنِّسَاءِ وَالْوِلْدَانِ” چرا برای مستضعفین نمی‌جنگید، امام صادق (ع) می‌فرماید منظور از مستضعف ما اهل بیت هستیم. چون ما قیام نکردیم و حمایت نکردیم و حق امام را گرفتند و حق امام زمان (عج) این است که بر عالم حکومت کند و از همه صالح‌تر برای حکومت امام زمان (عج) است و در حالیکه حضرت غایب است بقیه حکومت می‌کنند پس چرا تلاش نمی‌کنید و چرا کاری نمی‌کنید که زمینه ظهورش مهیا شود.

نماینده ولی فقیه در استان فارس با اشاره به اینکه صالح‌ترین فرد برای حکومت، امام زمان(عج) است و باید تلاش کنیم تا زمینه ظهور فراهم شود، گفت: روز جهانی مستضعفان ۲ جهت و هدف دارد، اول اینکه حق الهی حکومت را به صاحب اصلی آن بازمی‌گرداند و دوم اینکه همه مظلومان از زیر بار ظلم خارج می‌شوند. ملت ایران این کار بزرگ را شروع کرده تا حق به حق‌دار برسد و ظلم بشریت خاتمه پیدا کند.

آیت‌الله دژکام افزود: در بحث ولایت هم ما باید توجه داشته باشیم که نظیر همین استضعاف دو حیثیت و دو نگاه وجود دارد یکی ولی و والی هست یکی مولی علیه است. باید هوای امام زمان(عج) را که ولایت دارد، داشته باشیم. اگر حضرت ولی عصر(عج) بیاید ذره‌ای بی‌عدالتی در دنیا وجود نخواهد داشت و با یک کار ۲ هدف را می‌زنیم. حکومت امام زمان(عج) یک حکومت الهی و مردمی است، یعنی مردم و مسئولان در خدمت خدا قرار می‌گیرند.

وی ادامه داد: هر نوع حکومت در دنیا از دموکراسی، دیکتاتوری، الیگارشی و… به چه درد می خورد؟یک حکومتی را بگویید که وقتی آن حکومت را داریم هم خدا را داریم هم مردم خشنود هستند و رضایت همگی تحصیل می شود و آن حکومتی است که اسمش ولایت الهی است.

امام جمعه شیراز تصریح کرد: فیلسوفان دنیا به دلایل دنیوی از ولایت الهی سخن نمی‌گویند و بشریت را از سردرگمی نجات نمی‌دهند، در صورتی که باید خلیفه‌الله حکومت کند تا عدالت و حکومت الهی برقرار شود.

آیت الله دژکام در پایان خطبه اول دعا کرد و گفت: خدایا دیدن امام زمان(عج) را از ما دریغ ندار و ظهورش را نزدیک بدار و همه ما را از خدمتگزاران و سربازان خالص امام زمان(عج) قرار بده. خدایا دعای خیر امام زمان(عج) را شامل حال همه ما قرار ده و زمین را از شر دشمنان امام پاک بفرما و عزت و عظمت امت اسلامی را به ظهورش نزدیک فرما. پروردگارا آنچه برای دین و دنیای ما هست به ما الهام فرما و آنچه به ضرر ما هست از ما دور بفرما.بارالها امرزو به حرمت آقا قسمت می دهیم که ظهورش را نزدیک کن، خدایا دشمنانی که با امت اسلامی پیرو قرآن درافتادند را نابود بفرما، پروردگارا هر چه خیر، خوبی، عزت و عظمت است نصیب این امت اسلامی و سربلند ایران و جبهه مقاومت قرار ده.

نماینده ولی فقیه در فارس در خطبه دوم نمازجمعه با بیان اینکه به مناسبت جشن‌های نیمه شعبان و ولادت امام زمان (عج)، در شیراز حداقل ۵۰۰ مجلس و محفل قابل توجه برگزار شد، گفت: انصافاً کارهای شایسته و خاصی برگزار شد که جای تقدیر دارد اما باید برای جشن‌های خودمان شیوه نامه‌های مناسب درست کنیم، اینکه جشن می‌گیریم خوب است و نیت همه خیر است اما جشن‌ها باید به افقی برود که رضایت امام زمان (عج) را در برداشته باشد.
وی تاکید کرد: دیشب مراسم، جشن‌ها و احیا مفصلی برگزار شد و همه ارزشمند است اما ممکن است در ضمن کارهایی که می‌کنیم برخی مورد رضایت آقا نباشد و باید بررسی کنیم و یاد بگیریم طبق شیوه نامه کار کنیم و امیدوار هستم به شکلی همه مدیران فرهنگی به عنوان یک درخواست از بنده، پیگیری‌ها را از فردا شروع کنند.
آیت‌الله دژکام عنوان کرد: مسئول شورای هماهنگی تبلیغات، سازمان تبلیغات و بقیه مدیران پیگیری کنید و برنامه ریزی و آموزش آداب داشته باشیم برای اینکه شیوه‌نامه جشن مشخص باشد، وقتی ۵۰۰ مجلس در شیراز برگزار می‌شود باید از قبل آموزش داده باشیم و این جهت‌گیری شده است.
وی با اشاره به سخنی از مرحوم آیت الله حائری گفت: از مرحوم آیت الله حائری یاد کنیم که این جمله از ایشان مشهور است “ما برای جشن گرفتن شیوه و آداب را بلد نیستیم ولی برای عزاداری بلد هستیم، چون کار کردیم” و این از برکات نظام مقدس جمهوری اسلامی است که همه را امیدوار به ظهور حضرت کرده است و ظهور، آغاز جشن است و روزی است که اثری از ظلم نباشد و آن روز می‌آید و ما عید می‌گیریم و این عید گرفتن‌ها را با شیوه نامه مناسب و مورد امضای شرعی و توافق همه مؤمنین کار خواهیم کرد تا همه به راحتی و به خوبی در این مراسم هزینه و خرج کنند. ما شیوه نامه باید داشته باشیم که طبق آن هر که عمل کرد ثواب دارد. فضلا و بزرگواران این موضوع را حتما پیگیری خواهند کرد که به آن نیاز داریم.
آیت‌الله دژکام در ادامه سخنان خود به مراسم ۲۲ بهمن و راهپیمایی باشکوه مردم اشاره کرد و گفت: مردم شیراز در راهپیمایی ۲۲ بهمن غوغا کردند. دوستان صدا وسیما گفتند که در پایان مراسم راهپیمایی هنوز از مبدا مسیر راهپیمایی جمعیت می آمد و این فاصله چند کیلومتر جمعیت نشان داد ملت ایران از روستا تا شهر و کلان شهرها حماسه آفریدند و نشان دادند پای کار اسلام و انقلاب ایستاده و خود را برای ظهور امام زمان(عج) آماده می‌کنند.

امام جمعه شیراز در بخشی دیگر از سخنان خود  در خصوص اقتصاد مقاومتی، اظهار کرد: روز دوشنبه هفته آینده روز اقتصاد مقاومتی و کارآفرینی است. زمانی که به کارنامه انقلاب اسلامی نگاه می‌کنیم، همانند طاووس زیباست و در دنیا می‌درخشد، اما به بحث اقتصاد که می‌رسد، سر خود را پایین می‌اندازیم. بنابراین باید برای حل مشکلات اقتصادی تلاش کرد.

وی افزود: امروز در ایران اسلامی فاصله ملت و دولت برداشته شده گرچه ممکن است برخی به زمان سابق نگاه کنند و حرف‌های پوسیده قبلی را بزنند، اما عموما قضیه عوض شده و باید برسیم به نقطه نهایی که ملت و دولت باید محکم پای کار اقتصاد بایستند تا بتوانند از مشکلات رد شوند.

آیت‌الله دژکام با تصریح اینکه اقتصاد مقاومتی یعنی اگر توانایی داریم، گرهی از مشکلات باز کنیم، گفت: بسیاری از پدران می‌توانند برای فرزند خود شغل ایجاد کنند اما منتظر دولت می‌مانند. اگر خرج دولت زیاد شود نمی تواند، دلسوزی برای فرزندان خود کنید تا دولت برای کسانی که دستشان از همه جا کوتاه است تلاش کند. این به نوعی حرص محسوب می‌شود، لذا باید حرص را کنار گذاشت و جوانان را حمایت کرد. اقتصاد مقاومتی وقتی شکل می‌گیرد که در امور اقتصادی کشور چشم‌پوشی و کوتاهی نکنیم.

نماینده ولی فقیه در استان فارس با اشاره به منویات مقام معظم رهبری(مدظله) در خصوص تحقق رشد ۸ درصدی در برنامه هفتم توسعه اظهار کرد: متخصصان اقتصاد معتقدند که با تحریم‌ها می‌توان به رشد ۸ درصدی دست یافت، یک گروه ۲۰ نفره از متخصصان اقتصادی دانشگاهی کار کرده و از بقیه متخصصین نیز نظرخواهی کردند که اگر تحریم‌های ایران ادامه داشته باشد، باز هم به رشد ۸ درصدی اقتصاد می‌رسیم. ترامپ(رئیس جمهور آمریکا) نمی‌تواند دل مردم ایران را خالی کند، چون تحریم کار تازه‌ای نیست، کار تازه را ملت ایران انجام می‌دهند که با تحریم‌های ظالمانه رشد اقتصادی را محقق خواهند کرد و پاسخ یاوه‌گویی آمریکای جنایتکار خواهند داد.

وی ادامه داد: باید یک نفر از اساتید امور اقتصادی، واقعیت‌های ایران را توضیح دهد، چون در مورد وضعیت اقتصادی ایران تبلیغات بسیاری انجام می‌شود. ایران کشور ثروتمندی است و البته باید چگونه خرج کردن را با تجربه بیاموزد.
آیت‌الله دژکام افزود: با همه تحریم‌ها طبق آمار بانک جهانی، ایران در سال گذشته ۲۸ میلیارد دلار در تراز تجاری مثبت بوده است، یعنی ۲۸ میلیارد دلار جنس فروختیم و پولش را دریافت کردیم. الحمدالله ظرفیت برای رشد اقتصادی موجود است، لذا همه باید پای کار بیایند تا مسئله اقتصادی حل شود.
امام جمعه شیراز در پایان سخنان خود به هفته سربازان گمنام نیز اشاره کرد و گفت: روز ۱۵ شعبان آغاز هفته سربازان گمنام امام زمان (عج) است، ما متوجه نیستیم که این افراد چه زحمت بسیاری برای ایران و مردم می‌کشند و حتی بعد از شهادت به صورت یک مومن عادی دفن می‌شوند. این افراد به گردن مردم ایران حق بسیاری دارند و زحمات بسیاری را متحمل می‌شوند تا ایران در امنیت و ثبات باقی بماند. سربازان گمنام امام زمان(عج) در فکر هستند و لحظه به لحظه پیگری می کنند تا امنیت جمع فراهم شود. همه شما مورد حمله دشمن هستید و در صحن مطهر چقدر شهید دادیم؟زائران حضرت شاهچراغ(ع) هدف حمله تروریستی قرار گرفتند و ده ها مورد خنثی می شود و باید تشکر کنیم و ممنون زحمات آنها هستیم.
لینک کوتاه :
آیت الله دژکاماقتصاد مقاومتیامام جمعه شیرازجشنحکومت الهیخطبهراهپیمایی 22 بهمنرشد 8 درصدی اقتصادسربازان گمنام امام زمان(عج)سوره نساقرآنمستضعفین عالمنماز جمعهنماینده ولی فقیهنیمه شعبانولایت الهی
ثبت دیدگاه
.

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هشت + 20 =

فیلم
.
  • صوت خطبه های نماز جمعه ۱۹ بهمن ۱۴۰۳ شیراز video
  • صوت خطبه های نماز جمعه ۱۲ بهمن ۱۴۰۳ شیراز video
  • صوت خطبه های نماز جمعه ۵ بهمن ۱۴۰۳ شیراز video
عکس نوشته ها
.
ارزش های اسلامی، خردورزی ایرانی
دفع شرّ دشمن
شکرگزاری نعمت انقلاب اسلامی
روز جهانی کتاب کودک
روز جمهوری اسلامی
عید سعید فطر
راهپیمایی روز قدس
عدالت در توزیع ثروت
احسان و نیکوکاری
دین داری و مردانگی
Previous Next
  • صفحه اصلی
  • آرشیو
  • اخبار
  • ارتباط با ما
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به پایگاه اطلاع رسانی دفتر نماینده ولی فقیه در استان فارس و امام جمعه شیراز می باشد