در نظام بودجهریزی و تقسیم منابع کشور، باید تغییرات اساسی ایجاد کنیم، تغییراتی که به برقراری عدالت منجر شود
به گزارش “روابط عمومی نهاد نماینده ولی فقیه در استان فارس و امام جمعه شیراز آیت الله دژکام پیش از ظهر امروز، با مدیران شرکت های تابعه وزارت نفت در استان فارس دیدار و گفتگو کرد.
متن خام سخنان آیت الله دژکام در این دیدار به شرح زیر می باشد :
بسم الله الرّحمن الرّحیم
از خدای متعال می خواهیم که در این ماه رجب که ماه خدا، ماه میلاد امیرالمومنین، ماه مبعث پیامبر و مناسبت های متعددی است و سراسر نورانیت و خیر برای مومنین است به همه ما جمیع خیر دنیا و آخرت را عنایت کند و همه شر دنیا و آخرت را از جامعه ما، ملت ما و از جمع حاضر دور بفرماید.
خیلی خوشحال هستم که در محضر برادران و خواهران عزیز و بزرگوار مجموعه نفت، گاز و پتروشیمی شیراز و استان فارس و منطقه جنوب کشور هستم و فرصت این دیدار مهیا شده است.
طبیعتا فرصت های بیشتری می طلبد تا بنده بتوانم یک اشراف کامل نسبت به مسائل و مباحثی که طرح شد پیدا کنم.
ما ضمن اینکه در حوزه فعالیت خود کارهای تخصصی داریم در یکسری مسائل نیاز مشترک داریم که باید برآورده شود و آن نیازهای معنوی و دینی است.
دانشجویان گاهی سوال می پرسند که چرا درس معارف اسلامی در همه رشته ها باید خوانده شود در حالیکه در رشته های مهندسی یا پزشکی دروس عمومی برای آنها خیلی معنا ندارد.دروس عمومی البته فقط معارف نیست و ادبیات و … می خوانیم و نیاز است تا ما بتوانیم با دیگران که در رشته ما نیستند ارتباط برقرار کنیم و یک سررشته حداقلی از مواردی که برای ارتباطات اجتماعی نیاز است پیدا کنیم.
مسئله دین و آموزش های دینی که از آموزش های عمومی است از این جهت است و نیاز همگانی است.
بنابراین بنده از این حرکت ارزشمندی که در قالب انجمن های اسلامی یا در قالب ستاد اقامه نماز و فعالیت های فرهنگی که در وزارت نفت شکل می گیرد تقدیر می کنم و امیدوارم که این حرکت ها هرچه بهتر و تاثیرگذارتر هم برای کارکنان و هم برای خانواده ها انشاالله شکل بگیرد.
نکته ای را از مباحث دینی مورد استناد قرار می دهم و وارد مساله نفت میشوم.
مسلما در همه ادیان خصوصا در دین اسلام، دین همیشه طرفدار عدالت بوده است یعنی شما نمی توانید بگویید ما دین الهی پیدا می کنیم که طرفدار ظلم هم باشد.دین همیشه طرفدار عدالت است و دین داران همیشه باید به توسعه و ترویج عدالت کمک دهند چون خدا به عدالت فرمان داده است.در پیام گام دوم انقلاب که مقام معظم رهبری صادر فرمودند ایشان تصریحا بیان کردند که عدالت ارزش فراموش شدنی برای بشر نیست و انقلاب ما انقلابی بوده است که برای عدالت برپا شده است و برخی گلایه ها به خاطر این است که عدالت برپا نمی شود.
انتقادات به خاطر عدم وجود عدالت است و باید به فکر عدالت باشیم.مسئله عدالت مسئله بسیار دقیق و پیچیده ای است برخلاف آنچه که ممکن است در اذهان باشد که فکر میکنیم می توان یک روزه بحث عدالت را سامان دهیم.امروزه حتی در بین تحصیل کرده ها و فرهیختگان جامعه در بحث نظری عدالت اختلاف داریم.
اشتباه است که خیال کنیم کاری ندارد.ظرافت کار را نباید نادیده بگیریم.اینکه میگوییم میتوانیم به این معنا نیست که کار کوچکی است؛ کار بزرگی است اما می توانیم.باید حساب شده، معقول و منطقی در این مسائل وارد شویم.
وقتی شما در مورد عدالت می خواهید صحبت کنید باید ببینیم چگونه عدالت را در جامعه پیاده کنیم؟خیلی وقت ها ممکن است نظریات بسیار دقیق فلسفی، اقتصادی و اجتماعی در اینجا مطرح شود که مغز را باید به کار بگیرید تا حل شود.
عدالت جزائی حدی دارد و قرآن کریم می فرماید بیشتر از حد نروید یعنی علم و تخصص می خواهد و باید بررسی شود و به این سادگی نیست که فوری بخواهیم اجرا کنیم.در عدالت توزیعی کار از این سنگین تر است برای اینکه همه مدعی و مطالبه گر هستند.
رهبر معظم انقلاب تاکید فرمودند در نظام بودجه ریزی و توزیع منابع باید تغییر حاصل شود که تغییر به سمت عدالت ایجاد عدالت باشد.
ما باید به عدالت اهمیت دهیم و یکی از موضوعاتی که باید دقیق تر و عالمانه تر به آن بپردازید همین است که بحث عدالت را چه کنیم؟این پرسش دائمی بشر است که پاسخ عاقلانه می خواهد وگرنه همیشه این معضلات وجود خواهد داشت.
در خصوص مسئله نفت و گاز و پتروشیمی و فارس بحث جذاب عدالت را مطرح می کنم.
به گفته دوستان از سال ۱۳۳۸ شرکت پتروشیمی در استان فارس شکل گرفته است.اگر ۶۰ سال پیش از اولین های کشور بوده ایم که پتروشیمی داشته ایم معلوم است که فارس در زمینه دانش و عمل در زمینه نفت و گاز خیلی وقت است حرف دارد.ما در دانشگاه به موازات شرکت رشته های مربوط به نفت و گاز داشتیم یعنی فارس هم پیشینه علمی قوی و هم پیشینه عملی و اجرایی قوی در زمینه نفت و گاز داشته است. بنابراین باید حق استان فارس و بچه هایی که در این زمینه تلاش کردند رعایت و دیده شود.
بحث عدالت که می کنیم به دنبال دعوا نیستیم و سطح نظام ما به حمدالله بالاتر از این است که با دعوا مسائل را حل کند و خیلی معقولانه می توان این مسائل را سامان داد اما باید به موضوع فکر کرد و فکر از ناحیه شما مسئولان باید باشد.
در خصوص بحث نفت و گاز هم قضیه همین است.شما برای اینکه عدالت را تامین کنید و بچه های شما از حق خود محروم نشوند چه اندیشیده اید؟!امروز ۱۹۸ هزار جوان داریم که مانند فرزند خودمان هستند و در اشتغال آنها معضل داریم.
می گویند استان فارس برخوردار است.امروز استان ما برخوردار و توانمند است اما اگر برنامه ریزی نداشته باشیم و بیخیال حق استانمان در زمینه های مختلف شویم همه چیز را از دست میدهیم و به عقب خواهیم رفت در حالیکه دیگران در حال پیشرفت هستند.
فارس می تواند در فرآیند توسعه جلودار باشد و به سایر استان ها کمک دهد تا رشد کنند.
این مسئله خارج از استان بود ولی در داخل استان هم اگر توزیع عادلانه نسبت به امکانات نداشته باشیم بعد از مدتی خود استان از درون دچار چالش خواهد شد.در این خصوص همه در ناحیه مسئولیت های خود باید به فکر باشید؛ مدیریت سوای کار فنی است.مدیریت باید نگاهش به عدالت به عنوان محور توسعه به گونه ای باشد که در چند سال آینده همه مردم فارس احساس کنند که دارای منافع مشترک هستند.
اگر عدالت در استان مشاهده نشود مردم حاضر نیستند با شما همکاری کنند و این همان چیزی است که رهبر تذکر دادند و سرسختانه در بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی دنبال این قضیه هستند که ما به سمت عدالت برویم.
والسّلام علیکم و رحمهالله و برکاته
دیدگاهتان را بنویسید