بازبینی و بازنگری عمل شهدا بر همه لازم است/مردم برای امنیت کشور باید شکرگزار خدا و شهدا باشند
به گزارش روابط عمومی نهاد نماینده ولی فقیه در استان فارس و امام جمعه شیراز، مراسم اربعین شهدای امنیت و بزرگداشت شهدای مدافع حرم نیروی مخصوص ۳۳ المهدی با حضور آیت الله دژکام، خانواده معظم شهدا و اقشار مختلف مردم در مصلی نمازجمعه جهرم برگزار شد.
متن کامل سخنان آیت الله دژکام در این مراسم به شرح زیر است :
بسم الله الرحمن الرحیم
خدای متعال در آیه ۵۵ سوره مبارکه نور می فرماید “وَعَدَ اللَّهُ الَّذِینَ آمَنُوا مِنْکُمْ وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ لَیَسْتَخْلِفَنَّهُمْ فِی الْأَرْضِ کَمَا اسْتَخْلَفَ الَّذِینَ مِنْ قَبْلِهِمْ وَلَیُمَکِّنَنَّ لَهُمْ دِینَهُمُ الَّذِی ارْتَضَى لَهُمْ وَلَیُبَدِّلَنَّهُمْ مِنْ بَعْدِ خَوْفِهِمْ أَمْنًا یَعْبُدُونَنِی لَا یُشْرِکُونَ بِی شَیْئًا وَمَنْ کَفَرَ بَعْدَ ذَلِکَ فَأُولَئِکَ هُمُ الْفَاسِقُونَ”.
مجلس برای گرامیداشت یاد شهدای امنیت و شهدای مدافع حرم، ۱۸ شهید عزیزی که زیر پرچم امام زمان(عج) و در مجموعه تیپ مقدس المهدی به شهادت رسیده اند، برگزار شده است.مسلما یاد شهدا برای ما مفید هست و اگر با نیت قربت در مجلس یاد شهیدان بنشینیم امید است که انشاالله آنها نیز در عالم دیگری که نیاز داریم به شفاعت شافعان کمک ما دهند و ما را شفاعت کنند.به روح همه شهدای عزیز درود می فرستیم و از حضور افتخار آمیز خانواده های معظم آنها که در مجلس تشریف فرما هستند تشکر می کنیم.
بنده می خواهم ۳ سوال را مطرح کرده و سه پاسخ برای این سوالات محضر شما تقدیم کنم تا شاید وظیفه خودم را مناسب با مجلس شهدا انجام داده باشم.
سوال اول این است که برای همه ما لازم است که بازبینی و بازنگری کنیم که این شهدای عزیز چه کار کرده اند؟تاثیرات سیاسی، اجتماعی و امنیتی آن را عمدتا می دانید اما نگاه بنده به این است که در خود شهدا چه تحولی ایجاد شد؟سوال دوم این هست که خدا می خواهد با جامعه بشری چه کند؟هر روز در یک گوشه از دنیا خبری است و شلوغ است و خدا می خواهد چه کار کند؟و سوال سوم اینکه ما باید چه کار کنیم، اگر دانستیم خدا می خواهد چه کار کند در ادامه ما باید چه کار کنیم؟
هر سه این پرسش در قرآن کریم پاسخ دارد، پاسخ های قرآنی محکم، قاطع و روشنی دارد اما ممکن است جامعه ما از این پاسخ های قرآنی غفلت کند.تلاش دشمنان اسلام و ایران هم آن است که ما پاسخ های قرآنی این قضیه را فراموش کنیم.اگر آمدیم تحلیل های غیر الهی و غیر قرآنی مطرح کردیم نتیجه کار معلوم نیست که چقدر به نفع ما شود.اینکه اخیرا رهبر معظم انقلاب فرموده اند من نمی خواهم تحلیل کنم و تحلیل را دیگران می کنند و می خواهم تبیین کنم یعنی بیان موضع قرآنی خود را کرده باشیم.
من و شمای مسلمان می دانیم که مسیر همه اولاد آدم به سوی مرگ است “کُلُّ نَفْسٍ ذَائِقَهُ الْمَوْتِ ثُمَّ إِلَیْنَا تُرْجَعُونَ”(آیه ۵۷ سوره عنکبوت)، مگر غیر از این است؟یعنی کسی پیدا می شود که نمی میرد؟همه از این دنیا می روند و اینکه چگونه می روند مهم است.قرآن آمده به ما بگوید که چگونه بروید که آبرومند باشد و خیر به شما رسیده باشد و سعادتمند شده و خوشبختی را در آغوش گرفته باشید و اینها درس های قرآن است.درس هایی که الحمدالله ما در کشوری و در بین خانواده های معظم شهدایی زندگی می کنیم که باور به این درس های قرآنی دارند.
برای بنده از روزی که به استقبال پیکر پاک و مطهر این شهدا در فرودگاه رفتم دلگرمی و اطمینان قلبی پیدا شد که باور به آنچه قرآن گفته است در ملت ما هست و این باور کار خود را می کند و هر چه برخی ها کوتاهی می کنند و همه دل پرخون ما را، ایمان و باور خانواده های معظم شهدا به امیدواری تبدیل می کند که درست است دیگرانی خطا می کنند اما خدا هست و معامله خانواده های شهدا با خدای متعال دارد مسیر انقلاب اسلامی را پیش می برد و عزت و عظمت ایران را روزافزون می کند.
این باور شما، ما را هم محکم می کند که تردید نداشته باشیم و ادامه دهیم و محکم باشیم در مسیری که شهدا رفته اند که این مسیر، مسیر سعادت، عزت و عظمت دنیا و آخرت است و هیچ تردیدی نداشته باشیم که در نهایت این مسیر پیروزی برای اهل حق است.
شهدا چه کار کرده اند؟همه می روند، عمر تمام شدنی است و مهم این است که چطور برویم؟شهدا چطور رفته اند؟پاسخ قرآن کریم پاسخ عجیبی است، خدای متعال در آیه ۲۴ سوره انفال فرموده است که “یا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا اسْتَجِیبُوا لِلَّهِ وَلِلرَّسُولِ إِذَا دَعَاکُمْ لِمَا یُحْیِیکُمْ”، ای کسانی که ایمان دارید جواب خدا و پیامبر را بدهید.آنها به چه چیز دعوت کرده اند که جواب دهیم؟فرمود به اینکه زنده شوید.
ما که اینجا هستیم مرده ایم و حساب خودمان را از نگاه قرآن برعکس نگیریم، ما مرده ایم و شهید زنده می شود و می رود.شهدا زنده هستند و زنده گام در عالم دیگر می گذارند و مرگ سراغشان نمی آید.زنده شده اند به حیاتی که قلبشان از طپش می ایستد اما زنده تر از دیگران در جامعه حضور دارند.این زندگی را آنها برای خودشان یافته اند.
چه زیبا شهید آوینی فرمود که “خیال نکنید که شهدا رفته اند و ما مانده ایم و شهدا زنده هستند و ما مرده ایم و آماده برای رفتن نیستیم”.
این آمادگی برای رفتن را در شرح حال شهدای اخیری که برای امنیت بوده اند شنیدیم.شهدای ما به باور قطعی دینی زنده شده اند و زندگی را از اینجا شروع کرده اند و زندگی که مرگ سراغ آن نمی آید.این کاری است که شهید برای خودش کرده است و دست ما را باید بگیرند و زنده کنند.زنده شدن و حیات جاوید پیدا کردن را شهدا در ابتدا برای خودشان تجربه کردند، خلاف این باور را داشته باشیم نه باور دینی است و نه باور انقلابی و دشمن دلش می خواهد این را در ما رسوخ دهد.
شواهد زنده بودن شهدا زیاد است که باید از جمع خانواده های عزیز شهدا پرسید و شنید که آنها زنده هستند و دارند دیگران را هدایت می کنند.
متاسفانه مدتی است که ما به مباحث معنوی و عرفانی که به این موضوع مرتبط هست کم توجه شده ایم، امام راحل روی این مسئله تاکید داشتند که نگذارید مباحث معنوی در جامعه سرد شود.اگر معنویت را از دست دادیم این نوع حرف ها به گوش کسی آشنا نخواهد بود.
صحبت های همسر یکی از شهدا را در فضای مجازی دیده اید که چگونه باورمندانه نسبت به حیات جاوید همسرش سخن می گوید و با رهبر معظم عهد می کند که ادامه این راه را می دهیم.
پس شهدا زنده هستند و این تعبیری است که از آیات قرآن کریم فهمیده می شود یعنی اگر ما می خواهیم به آن جایگاه برسیم باید یک حیات بالاتری پیدا کنیم نه اینکه فکر کنیم ما زنده هستیم و این حیات عادی جسمانی طبیعی در مقابل حیاتی که شهدا از اینجا شروع کردند و باعث شد مرگ به سراغشان نیاید، هیچ حساب نمی شود.
البته آمادگی برای مرگ یک چیزی است و اینکه خدا طرف را به عنوان شهید قبول کند یک توفیق اضافه ای است.
اما سوال دوم؛ در این عالمی که شبانه روز شما می بینید چقدر شلوغ است، ۸ میلیارد جمعیت زندگی می کند و در هر گوشه از دنیا و کشورها خبری است و بیشتر ما اخبار جنگ و صلح را می شنویم اما هیچ کجای دنیا بی غوغا نیست و در این غوغای عجیبی که در عالم راه افتاده است ما باید گاهی از خود بپرسیم که خدا می خواهد با خلق خود چه کار کند؟کار خدا و هدف غایی از این خلقت را فراموش نکنیم که اگر به فراموشی سپردیم دچار باخت و ضرر بزرگی می شویم برای اینکه با هدف الهی همراهی نخواهیم کرد.
خدای متعال در سوره مبارکه نور گفته که می خواهم با مخلوقات خود چه کار کنم، آیه ۵۵ این سوره را همه مکرر می خوانیم و باز به معنای آن توجه کنیم.خدا می فرماید دارم شما را امتحان می کنم و دو دسته بیشتر نمی شوید، یا مومن یا کافر.
با کافران کاری ندارم که خودشان را بدبخت کرده اند و اگر آنها ۴ روز نفس می کشند و قدرت و حکومتی دارند از برکت سر مومنان هست و خدایی که خلقت کرده کاری به کافران ندارد و ارزش اینکه مستقیما هدف خدا از آفرینش باشند ندارند و اینقدر نمی ارزند.یعنی ترامپ و همه مملکتش که از غرب شروع کردیم و تا شرق عالم بیایید و این رؤسا خیلی هستند به اندازه اینکه خدا یک نگاه رحمت به آنها کند نمی ارزند و فرموده اینها از صدقه سر مومنین چند روز زندگی می کنند.آنها نفس می کشند چون در این عالم مومنین هستند.این موضوع را وارونه حساب نکنیم و همین کافران شبانه روز در فضای مجازی چیز دیگری را تکرار نکنند و در گوش ما می خوانند تا یادمان برود که نفس کشیدنشان از صدقه سر مومنین است.
خدا به آقای مومنان و شما که منتظر او هستید وعده داده است که “وَعَدَ اللَّهُ الَّذِینَ آمَنُوا مِنْکُمْ وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ لَیَسْتَخْلِفَنَّهُمْ فِی الْأَرْضِ”، شما را خلیفه زمین قرار می دهد.یقین داریم که همه کفار نابود می شوند و دیر و زود دارد اما سوخت و سوز ندارد.
آینده دور نیست و متعلق به شما مردم، شما منتظران امام زمان(عج) و شما شیعیان علی(ع) است و این را خدا وعده داده است و خدا خلاف وعده خود عمل نمی کند، وعده الهی شدنی است.
“وَلَیُمَکِّنَنَّ لَهُمْ دِینَهُمُ الَّذِی ارْتَضَى لَهُمْ”، خدا وعده داده که دین شما در همه جهان اجرایی می شود، پیروان قرآن و منتظران امام زمان(عج)، شریک قرآن که امام زمان(عج) هست می آید و در همه جهان حکم قرآن شما پیش خواهد رفت.
دشمنان تمام تلاش خود را انجام می دهند که بگویند نمی توانید، جلوه های بد حجابی و بی حجابی را ببینید و رهبری فرمود صهیونیست ها و آمریکایی ها نقشه می کشند و این اداها را در می آورند تا امید شما را ناامید کنند.ما روزهایی از این سخت تر گذراندیم و ناامید نشدیم.روزهایی بود که رهبر این انقلاب و بنیان گذار نظام را تبعید کرده بودند و رهبر فعلی ما در زندان بود و آن روز ناامید نشدیم، امروز که جای خود دارد.
دیدیم که جهان و حرکت اسلامی رو به پیش است، ذهنیت ایجاد نکنند که قبلا عثمانی بوده و امروز هم می خواهند همان را ادامه دهند؛ خیر، نمی توانند و عثمانی ادامه یک حرکت بوده که به آنجا رسید و اسلامی نتیجه حرکت علی و اولاد علی است.
شما الحمدالله شروع کرده اید و صدای شما از یمن می آید، بازتاب صدای شما از لبنان می آید و فریاد شما امروز در گوشه گوشه دنیا پاسخ می گیرد.در وسط آفریقا و در کشوری مثل نیجریه یک مسلمان شیعه کم پیدا می شد و امروز ۲۰ میلیون ۲۰ میلیون شیعه درست می شود و حرکت شما رو به پیش است و خدا وعده داده است و می خواهد شما را بر عالم حاکم کند و شما عزتمند آینده دنیا هستید و به وعده الهی دلگرم باشید.این حرکت رو به پیش است و زوال نخواهد داشت.
برای اینکه شهدای امنیت بوده اند بقیه آیه را ترجمه کنم که “وَلَیُبَدِّلَنَّهُمْ مِنْ بَعْدِ خَوْفِهِمْ أَمْنًا”، دولت امام زمان(عج) دولت امنیت است و آفرین به سربازان امام زمان(عج) که پیشاپیش برای کشور امام زمان(عج) امنیت می آفرینند.جان ما به فدای عزیزانی که در مرزهای مختلف جمهوری اسلامی ایستاده اند و امنیت این نظام و کشور را برای مردم تامین می کنند و پای عهدی که با خدا و رسول و امام راحل و رهبر معظم بسته اند چنان ایستاده اند که کسی جرات نمی کند به مرزهای جمهوری اسلامی نزدیک شود.
جا دارد ویژه از این همه ایثار، جهاد، مقاومت و ایستادگی تشکر کنیم که فرمانده دلاور المهدی در شهرستان کارزین رسما اعلام کرد که ما در میدان حفظ و حراست از نظام اسلامی و ایجاد امنیت برای مردم و کشورمان محکم ایستاده ایم و وارد چنین میدان هایی خواهیم شد، المهدی سربلند و با افتخار پای کار ایستاده است.
اما سوال سوم ما باید چه کار کنیم؟این وعده الهی است و مسلم می شود اما سوال این است که امروز وظیفه من و شما چیست؟خدای متعال حکومت آخر الزمان را برای مومنان قرار داده است و لازمه ایمان آوردن به این باور این است که یکسری کار انجام دهیم.
بار دیگری آیه مبارکه ۱۵۵ سوره بقره را یادآور خود شویم که “وَلَنَبْلُوَنَّکُمْ بِشَیْءٍ مِنَ الْخَوْفِ وَالْجُوعِ وَنَقْصٍ مِنَ الْأَمْوَالِ وَالْأَنْفُسِ وَالثَّمَرَاتِ وَبَشِّرِ الصَّابِرِینَ”، از روز اول این حرف را زده ایم و تا پایان پای این حرف خواهیم ایستاد و خدا فرموده که شما را امتحان می کنم.عزیزان امتحان هست تا وقتی که جان را تسلیم نکرده ایم ما مورد امتحان هستیم.در همه امتحانات باید از خدا بخواهیم که روسفید بیرون بیاییم، تا وقتی که در این عالم خاکی هستیم امتحان است.
امتحان الهی تعطیلی ندارد و همه امتحان می دهیم، روحانیت امتحان می دهد، خوب رفتار کنیم تا در پیشگاه امام صادق(ع) که شاگرد مکتبش بوده ایم آبرومند می شویم.ارتشی ها و سپاهی ها امتحان می دهند.مردها و زن ها، پولدار و فقیر، همه امتحان می دهند.
اما خدا چگونه امتحان می گیرد؟در این آیه مبارکه اول فرموده ترس و ناامنی؛ ببینید چقدر بچه های ما همت می کنند که امنیت را دوباره بر می گردانند.اگر امنیت نباشد شب در منزل نمی توانیم استراحت کنیم.امروز عزیزان شهید ما نزدیک به ۲ هزار کیلومتر دورتر از منزل خود رفته و شهید شده اند برای اینکه کیلومترهای داخل کشور امن باشد.مرد شدند و در امتحان ایستادند و پای کار را محکم گرفتند و عزت و شهادت نصیب خودشان و امنیت نصیب مردم شد.
مردم برای این امنیت باید شکرگزار خدا و شهدا باشند و هر چه تقدیر کنیم از شهدا و خانواده های شهدا کم است برای اینکه یک ملت بدهکار این شهدا هستند و امنیتشان را از برکت خون مقدس این شهدا دارند.
شهدا خوب امتحان دادند و افتخار آفریدند و همه دشمنان را متوجه این موضوع کردند که مرز ایران، مرزی نیست که بشود به آن هجوم آورد.
دوم “جوع”، گرسنگی و نداشتن است.می بینید چه امتحان سختی در این ایام برای مردم لبنان شد؟چه امتحان سخت تری برای غزه هست؟واقعا عجیب است.یک کلمه در طول این مدت بعد از طوفان الاقصی شنیده نشده است که مردم غزه بگویند ما راضی به این کار نیستیم و حماس را حمایت کرده اند و کاری نکنیم فردا خدای متعال آنها را برای ما حجت بیاورد که با این وضعیت آنها ایستادند و شما مقداری شرایطتان بد شد ایستادگی نکردید.ما که الحمدالله در آنطور وضعی نیستیم ولی کم و زیاد خیلی داریم و صبر می خواهد.
“وَنَقْصٍ مِنَ الْأَمْوَالِ”، یعنی ارزش پول کم می شود و گرانی پیش می آید و همین تورمی است که گرفتار آن هستیم و امتحان است و از این امتحان باید سربلند بیرون بیاییم.بنده نمی گویم مطالبه از دولت برای حل آن نداریم و اتفاقا سرسختانه مطالبه می کنیم اما نظام ما خیلی بیشتر از این برای ما می ارزد.دشمن می خواهد گرانی را بهانه کند و نظام را بزند و ما با گرانی مخالفیم و باید دولت تلاش کند و ملت هم کمک دهد تا حل شود.ما به دنبال راه حل هستیم و دشمن می گوید نگذارید راه حل پیدا شود تا مردم از نظام ناامید شوند.
بنده همین جا به یاد این شهدای عزیز می خواهم به شما مردم بگویم که اگر این حرف دلتان هست اعلام کنید تا همه دشمنان اسلام، از بایدن که دارد می رود و ترامپی که می آید و همه قدرتمندان مستکبر جهان بدانند که ملت ایران، مردم سربلند شیعه علی(ع) و ارادتمندان و منتظران امام زمان(عج) در این امتحاناتی که برخی از آنها به واسطه خیانت و جنایت آنها دارد متوجه ملت ما می شود ما با تمام قدرت در مقابل همه مکر و حیله آنها خواهیم ایستاد و فریاد می زنیم “هَیْهَاتَ مِنَّا الذِّلَّه”.
دنیا خواهد دید که ما این سختی ها را پشت سر خواهیم گذاشت و ترامپ و سردمداران استکبار به هیچ کدام از مطامع خودشان نسبت به کشور ایران دست نخواهند یافت.این کار امتحان الهی است.الحمدالله مومن هستید و خدا می خواهد ببیند صابر هم هستید یا خیر؟صبر کنید “وَبَشِّرِ الصَّابِرِینَ”، امروز تکلیف صبر برای ما سنگین است اما هست.
شما تا امروز صبر کرده اید تا جایی که رهبر عزیز انقلاب فرمود ملت ایران صبار شکور است و انشاالله باز هم صبر خواهیم کرد تا آخر خط که پیروزی اسلام ناب محمدی نتیجه آن است.
به خاطر این صبر خدا فرموده هرچه در دنیا می خواهید متعلق به شماست و هر چه هم در آخرت می خواهید برای شماست و این را خدا وعده داده است و آن را مطالبه کرده است و معامله با خدا کار شماست و هرکس خوب معامله کرد نتیجه اش را خواهد دید و هر کس خدایی نکرده بد معامله کرد خدا به من و شما محتاج نیست و فرمود قوم دیگری را می آورم و دوباره امتحان می کنم و آنقدر امتحان می کند تا آنکه پاک است بیاید.امیدواریم ما باشیم آنهایی که ظهور امام زمان(عج) را می بینیم.
دیدگاهتان را بنویسید