به پژوهش و حماسهپردازی درباره شهدا نیاز داریم
به گزارش روابط عمومی نهاد نماینده ولی فقیه در استان فارس و امام جمعه شیراز، آیتالله لطفالله دژکام امروز، ۳۰ اردیبهشت در جلسه شورای سیاستگذاری کنگره ۱۵ هزار شهید استان فارس با بیان اینکه عمق کارهای کمیتهها با ارائه گزارش مشخص نخواهد شد، به مراسم یادواره شهدای فرهنگی استان اشاره کرد و گفت: مراسمی که هفته گذشته برگزار شد، خود یک کنگره محسوب میشد. کارهای پاکیزه و سنگینی صورت گرفت که مورد تایید وزیر آموزش و پرورش هم بود.
وی افزود: در راستای برگزاری کنگره شهدا، فرهنگسازی خوبی در حال شکلگیری است و هر چه به افق کنگره هم نزدیکتر میشویم، برنامهها چه از لحاظ کیفی و چه کمی، بهتر پیش میرود.
نماینده ولی فقیه در استان فارس با بیان اینکه تلاشهای خوبی برای پرداختن به سیره شهدا در حال انجام است، گفت: در فضای مجازی با راهاندازی پویشهای مختلف، چاپ کتاب و عکس، برگزاری جشنوارههای علمی، فرهنگی و هنری، تلاش شده است که در راستای فرمایش مقام معظم رهبری، تولیدات رسانهای به تعداد مطلوبی انجام شود.
آیتالله دژکام همچنین خواستار پرداختن به نقش پزشکان و اصناف در جنگ تحمیلی شد و گفت: به طور کلی سعی شده است تا از بدنه اجتماعی و از هر قشری در این یادوارهها درگیر باشند.
امام جمعه شیراز یکی از مهمترین مسائل و چالشهای برگزاری کنگره را تامین هزینههای برگزاری دانست و گفت: شوق کار برای کمیتههای مختلف ایجاد شده است، اما نیاز است که با همکاری استانداری و ارگانهای ذیربط، کمکهای مالی مورد نیاز هم انجام شود تا دلگرمی لازم ایجاد شود.
وی با تاکید بر اینکه هر چه برای شهدا کار کنیم، باز هم جای کار وجود دارد و نتیجه آن عاید خود ما میشود، گفت: حیثیت کارهای پژوهشی و علمی در خصوص عظمت کار شهدا نباید دست کم گرفته شود. مردم ما حماسه بزرگی آفریدهاند که از جهات علمی و پژوهشی و جنبه های اجتماعی، جای بحث بسیار دارد. نباید به کارهای عاطفی محدود شویم و باید از پژوهشگران این عرصه قدردانی و حمایت کنیم.
آیتالله دژکام در ادامه گفت: باید روی مضمونها و محتواها دقت زیادی شود. سوگ نامه نویسی هدف ما نیست و دفاع مقدس یک حس حماسی بوده که مردم را در مقابل دشمن نگه داشته است، نمیخواهیم خدایی نکرده نسلی افسرده تربیت کنیم بلکه میخواهیم یک نسل پای کار و جهادی در مسئله ترویج فرهنگ ایثار و شهادت تحویل جامعه دهیم.
نماینده ولی فقیه در استان فارس در پایان یکی از اهداف اصلی را «حماسهپردازی» عنوان کرد و گفت: قاعدتا یک بحث فلسفی عمیق، ارتباط حماسه با عرفان است که مخصوصا در حوزه کارهای هنری، باید این نوع روایتگری مد نظر قرار گیرد.
دیدگاهتان را بنویسید