علمیت و جهاد در شخصیت مرحوم آیت الله العظمی سید عبدالله شیرازی موج میزد
به گزارش روابط عمومی نهاد نماینده ولی فقیه در استان فارس و امام جمعه شیراز، آیت الله دژکام، امام جمعه شیراز در آیین بزرگداشت چهلمین سالگرد ارتحال مرحوم آیت الله العظمی سید عبدالله شیرازی(ره) افزود: آنچه که این جمع ارزشمند اهل علم، فضل و فضیلت را اینجا گردهم آورده است احترام به شخصیت عالی مرجع بزرگواری است که اسوه مرجعیت و مجاهدت بود.
وی با اشاره به اینکه دو عنصر علمیت و جهاد را در شخصیت مرحوم آیت الله سید عبدالله شیرازی(ره) به صورت شاخص دانست که همه علاقه مندان به شخصیت وی را به خود جذب کرده است،گفت: شأن علمی حضرت آیت الله العظمی شیرازی در دقت های ویژه و بیانات خاص علمی که داشته کاملا مشخص است.
نماینده ولی فقیه در استان فارس عنوان کرد: دارالعلم شیراز در طول تاریخ چند قرن گذشته همیشه مرکزی برای مطالعات عالی علوم دینی بوده و معتقدم که شیراز در بین حوزه های علمیه صاحب یک مکتب است و فارغ التحصیلانی که در این مکتب تحصیل کرده اند به صورت ویژه در مجامع مختلف علمی درخشیده اند.
وی ادامه داد: مرحوم آیت الله العظمی شیرازی(ره) در ۲۳ سالگی در همین حوزه علمیه شیراز اجازه اجتهاد اول خود را از مرحوم آیت الله شیخ علی ابیوردی گرفته است و امیدوارم با همکاری همه علما این مکتب احیا و تقویت شود زیرا مکتب شیراز در زمینه های مختلف حرف برای گفتن دارد.
آیت الله دژکام اضافه کرد: نیاز است در مجالس مربوط به علمای بزرگی مثل مرحوم آیت الله شیرازی(ره) به این فکر باشیم و یکی از ستون های حوزه های علمیه تشیع که در شیراز به صورت تاریخی وجود داشته است را مستحکم کنیم تا بهره های جدید از اینجا برده شود.
وی تاکید کرد: عالمی که به این توانمندی و فرهیختگی رشد می کند و از حوزه علمیه شیراز بیرون می آید و ستاره ای می شود که می درخشد و ماه مجلس می شود قاعدتا بایستی در عرصه عمل به دانش خود جامعه را متوجه به حوزه و علمیت حوزه علمیه کند.
آیت الله دژکام با بیان اینکه در رحلت مرحوم آیت الله شیرازی اگر مطالعه کنید می بینید که همهمه ای در همه عالم از رحلت این بزرگمرد پیچید و در نزدیک به ۲۰ کشور برای وی مجلس برپا شد و جهان متوجه این شد که یک چهره نورانی علمی را از دست داده است،اظهار کرد: حال این سوال مطرح است که روی کدام کمالات آیت الله العظمی شیرازی(ره) باید متمرکز شد؟روی مجاهدت، مرابطه در مرزهای دین و دانش، فریادگری بر علیه ظلم در هر لباس و مکانی و این موارد را باید به نمایش بگذاریم تا برای خود ما درس باشد که پوشیدن لباس علم یعنی مسئولیت در قبال مردم مسلمان و امت اسلامی که عزت امت اسلامی را با هیچ چیزی مبادله نکند.
امام جمعه شیراز گفت: گوشه هایی از مجاهدت های این بزرگ مرد را شنیده اید، آنجایی که مرز می شود و شیطان میخواهد دین مردم را برباید این عالم ایستاده و به دفاع از کیان دین فریاد می زند و مبارزه می کند و ۸۰ سال از عمرش را در این سنگر بوده است.
وی در ادامه عنوان کرد: امروز ما به ایثارگرانی که در جبهه های جنگ چندین سال حضور داشتند افتخار می کنیم و این ایثارگران از چه کسانی یاد گرفته اند که باید ایستاد و جنگید و چه کسی پای سند شهادتشان را امضا کرد؟
آیت الله دژکام افزود: علما این گونه عمل کردند و عالم بزرگی مثل آیت الله العظمی شیرازی که ۸۰ سال در این مرز ایستاد و هر وقت دشمن خواست لشکری به راه انداخته و حمله کند و دل های شیعیان را متزلزل کند این کوه استوار فقاهت و مرجعیت در مقابلش ایستاد تا روزی که می خواست انقلاب اسلامی پیروز شود.
وی خاطرنشان کرد: آیت الله العظمی شیرازی(ره) رهبریت انقلاب را وقتی می بیند پشت ایشان می ایستد و این درس است برای بقیه که عَلَم اسلام را باید پایید و وقتی متوجه شد این عَلَم در حرکت انقلاب گرانقدر اسلامی ایران شخصیت آیت الله العظمی امام خمینی(ره) است محکم آمد و پای کار شد و تا روز آخر که از دار دنیا رفت پای کار اسلام ایستاد.
نماینده ولی فقیه در استان فارس با بیان اینکه اگر بتوانیم رفتارهای عالمانه، مجاهدانه و اخلاقی این عالم بزرگوار را برای خود مرور کنیم بزرگ ترین درس برای تهذیب نفس و اخلاق است که این بزرگان به ما دادند در پایان گفت: امیدوارم همه بتوانیم با چهره های نورانی و مایه افتخار شیراز و استان فارس بیشتر آشنا شویم و وظیفه خود را نسبت به آنها بهتر انجام دهیم.
دیدگاهتان را بنویسید