besmelah
daftar home
emam
  • زندگی‌نامه
    • شهید آیت الله دستغیب
    • مرحوم آیت الله حائری
    • مرحوم آیت الله ایمانی
    • آیت الله دژکام
  • بیانات
  • خطبه ها
    • خطبه ها
    • مجله آدینه
  • چند رسانه ای
    • فیلم
    • تصاویر
  • کتاب
  • ارتباط با ما
    • پرسش و پاسخ
    • ارتباط با دفتر
  • امور شرعی
date جمعه, 5 بهمن , 1397 3:33 ب.ظ

bullet بیانات آیت الله دژکام در خطبه های نماز جمعه ۵ بهمن ماه ۹۷


تصاویر ::

بسم الله الرّحمن الرّحیم

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل نهاد نماینده ولی فقیه در استان فارس، آیت الله لطف الله دژکام پنجم بهمن ماه در خطبه اول نماز جمعه شیراز ضمن دعوت خود و نمازگزاران به رعایت تقوا، نکاتی درخصوص عدالت و تقوا بیان کرد.

امام جمعه شیراز در ادامه به فرا رسیدن چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی اشاره کرد و گفت: در آستانه دهه مبارکه فجر انقلاب اسلامی قرار داریم، این ایام با برکت، یادآور چهل سال زحمتی است که مردم سربلند ایران برای اعلام کلمه‌الله و برافراشتن پرچم دین در جهانی که یکپارچه به سمت کفر می‌رفت، بود.
وی با تصریح اینکه هیچ انسان منصفی نمی‌تواند بگوید کاری انجام نشده است، گفت: کسی بداند کجا بودیم و الآن کجا هستیم و جزئی آشنایی با سیر تحولات جامعه بشری داشته باشد، متوجه کار بزرگی که ایرانی‌ها در این چهل سال انجام داده‌اند، خواهد شد.
نماینده رهبر معظم انقلاب در فارس، مهم‌ترین دستاورد انقلاب اسلامی ایران را خداگرایی و خداخواهی و دین‌خواهی و رواج آن در دنیا دانست و گفت: انقلاب اسلامی زمانی در جهان واقع شد که تمدن حاکم بلامنازع عالم، لیبرال دموکراسی بود،‌ تمدنی که بر پایه قهر با خدا ایجاد شده است.

آیت‌الله دژکام یادآور شد: حرکت اروپا بعد از رنسانس از قهر کردن با خدا شروع شد، آنان با کلیسا قهر کردند و رسیدند به اینجا که می‌بینید؛ آن‌وقت حرف و اندیشه خود را حتی به ایران تسری دادند.
امام جمعه شیراز با بیان اینکه شاه، جرائم و خلاف‌های متعددی مرتکب شده بود، جرم اول شاه را قهر با خدا و دین دانست و گفت: آن ملعون رسماً در میدان آستانه قم ایستاد و به حرم مطهر حضرت معصومه(س) اشاره کرد و گفت به این‌ها بگویید دوره شما و دین تمام شده است.
وی اظهار کرد: ملت ایران با حرکت خود نشان داد که دوره خداخواهی و دین خواهی نه تنها تمام نشده بلکه امروز هم به امید دوره‌ای در حال تلاش و نبرد هستیم به امید روزی که پرچم خداخواهی و حکومت عدل مهدوی در سراسر جهان برپا شود.
آیت‌الله دژکام با تصریح اینکه آمریکا از این حرکت دین‌خواهی و خداخواهی هراس دارد، گفت: اگر نترسیده بود نمی‌گفت تحریم همه جانبه می‌کنیم، ترامپ ترسیده است و گمان می‌کند قیافه می‌گیرد و قلدری می‌کند، ملت ایران ترسیده، اما فریاد بلند مردم ایران که مبارزه با استکبار را در یک شعار خلاصه کرده است، همچنان تا تبدیل کاخ سفید به حسینیه ادامه دارد.

وی با تصریح اینکه حرکت انقلاب اسلامی رو به جلو است، گفت: خداوند انقلاب را پیروز کرد و تا امروز آن را نگه داشت و به حتم آن را به حکومت امام زمان(عج) وصل خواهد کرد؛ ما باید نسبت به این نعمت شکرگذار باشیم.
امام جمعه شیراز یکی از جهات شکرگذاری نعمت خداخواهی و دین‌خواهی را برگزاری و گرامیداشت ایام دهه فجر دانست و از مدیران دستگاه‌های مختلف خواست که گرامیداشت چهل سالگی انقلاب را به خوبی نشان دهند، بهترین کار هم احترام به ارباب رجوع است.

آیت‌الله دژکام همچنین بر لزوم پاسداشت و احترام ایام فاطمیه را متذکر شد و تاکید کرد که برپایی جشن چهل سالگی انقلاب نباید در قالبی انجام شود که تناسبی با ایام فاطمیه نداشته باشد.
نماینده رهبر معظم انقلاب در فارس در ادامه با بیان اینکه نقطه ضعفی که انقلاب از ما گرفته، مشکلات اقتصادی است،‌ گفت: طی ۱۵ سال اخیر مدام مانور می‌دهند که کارآمدی اقتصادی باید اصلاح شود اما از طرفی مدام فشار می‌آورند و تحریم می‌کنند تا کارآمدی نداشته باشیم.

وی از تمام مسئولان خواست که در موضوع اقتصاد مقاومتی، اشتغال و معیشت مردم، حرکت جدی انجام دهند و با قدردانی از موضع استاندار فارس، تاکید کرد که در سخنان استاندار تاکید بر مسئله معیشت و اشتغال بوده است.
امام جمعه شیراز با تأکید بر اینکه امروز نباید تو و منی کرد، گفت: تمام جریان‌های سیاسی، خودی و درون نظام هستند، هر جریانی که در مسیر اشتغال و معیشت گام بردارد، مورد حمایت ما نیز خواهد بود.

نماینده رهبر معظم انقلاب در فارس ادامه داد: اگر قرار بر رشد شهر و استان ما باشد، با تداوم دعواهای سیاسی که بعضا مربوط به دیگران هست، حاصل نخواهد شد، امروز عده‌ای زیادی به اشتغال و بسیاری نیز به چاره‌اندیشی معیشت نیاز دارند.
وی همچنین با اشاره به حرکت جدید علمی در کشور در خصوص توسعه علوم و فناوری‌های شناختی، آن را فاز جدیدی از علم و ارتباط دهنده علوم تجربی و انسانی دانست و بر توجه به آن در فارس تاکید کرد.
آیت‌الله دژکام با طرح این سئوالات که آیا بر اساس طرح آمایش، به اندازه کافی دانشگاه در سراسر استان فارس وجود دارد و اینکه مراکز آموزش عالی ایجاد شده تنها توسعه فیزیکی دارد یا به لحاظ علمی هم نقش درستی ایفا می‌کنند و آیا در بحث علوم شناختی کجای کار قرار داریم؟ پاسخ به این پرسش‌ها را ضروری دانست.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به آیه ۸ سوره مائده « یا أَیهَا الَّذِینَ آمَنُوا کُونُوا قَوَّامِینَ لِلَّهِ شُهَدَاءَ بِالْقِسْطِ وَلَا یجْرِمَنَّکُمْ شَنَآنُ قَوْمٍ عَلَى أَلَّا تَعْدِلُوا اعْدِلُوا هُوَ أَقْرَبُ لِلتَّقْوَى…؛ اى کسانى که ایمان آورده‏ اید براى خدا به داد برخیزید [و] به عدالت‏ شهادت دهید و البته نباید دشمنى گروهى شما را بر آن دارد که عدالت نکنید عدالت کنید که آن به تقوا نزدیکتر است…»، گفت: خداوند در خصوص توجه و عمل به عدالت برای کسی که کینه و دشمنی با او داریم، خداوند دستور داده، برای برادر دینی که دیگر مسلماً است.

وی با تأکید بر اینکه اگر می‌خواهیم با تقوا باشیم باید تلاش کنیم که در رفتار با دیگران از مرز انصاف خارج نشویم، افزود: اگر کسی بخواهد عدالت را در جامعه پیاده کند، خودش باید عادل باشد، نه اینکه موردی عدالت را اجرا کند، شخصیتش باشد؛ مدیران جامعه اسلامی باید عادل باشند.
آیت‌الله دژکام تأکید کرد: هیچ رئیسی نباید بگوید که هر کس که دلم خواست در مناصب می‌گذارم، وقتی افراد عادل وجود دارند باید در انتخاب افراد مراقب باشیم.
امام جمعه شیراز با بیان اینکه عادل فردی است که گناهان کبیره و حتی گناه صغیره هم انجام نمی‌دهد، گفت: عادل کسی است که خلاف انصاف و مروت انجام نمی‌دهد.

وی با تصریح اینکه هنوز با مفهوم کامل عدالت مدنظر اسلام خیلی فاصله داریم، گفت: همه خلق عالم بر علیه‌ ما هجمه می‌کنند، اما ناامید نیستیم زیرا خدا را داریم.
آیت‌الله دژکام در ادامه با بیان اینکه یکی از موارد که جزو گناهان کبیره محسوب می‌شود، توجه نکردن به حقوق والدین است،‌ گفت:‌ برخی از صحنه‌ها بسیار رنج آور است، باید کاری کنیم که رفتار جوانان با بزرگترها درست باشد؛ جوانگرایی یعنی هم مسئولیت بده هم مسئولیت بخواه، یکی از جوانب مسئولیت خواستن، رعایت احترام والدین است.

نماینده رهبر معظم انقلاب در فارس با تاکید براینکه اگر دل مادر یا پدری شکست، فرد خیر نخواهد دید، گفت: از بس فیزیک خواندیم متافیزیک یادمان رفته، فکر می‌کنیم همه چیز در همین دنیای ملموس است؛ نباید دعای مادر را فراموش کنیم.
آیت‌الله دژکام اظهار کرد: یکی از عوامل شکننده شدن جامعه این است که به متافیزیک و تاثیر مسائلی نظیر دعای مادر، احترام والدین و … توجه نداریم یا کم توجه شده‌ایم.
وی با بیان اینکه کسی که دل مادرش را شکسته است نمی‌تواند مدیر باشد، گفت: کسی که دل پدر و مادر را شکسته است، دل مردم را به راحتی خواهد شکست. کسی که صله رحم نکند برای خود و دیگران مشکل ایجاد می‌کند. صله رحم سی سال عمر را اضافه می‌کند.
امام جمعه شیراز، رمز دستیابی به آرامش را صله رحم و تعامل با خانواده و فامیل دانست و گفت: ائمه اطهار(ع) گاهی با فامیل،‌ حتی کسانی که دشمنانشان بودند مراوداتی داشتند و دست آنان را می‌گرفتند؛ همیشه نمی‌توان با مر قانون مسائل را حل کرد، قرار نیست به واسطه صله رحم قانون را زیرپا گذاشت، صله رحم به این معنا نیست که از میز و مسئولیت برای آن‌ها خرج کن، رانت به قوم و خویش نده اما محبت را دریغ نکن، صله رحم ارتباط دوستی و محبت با بستگان است.

وی همچنین با تاکید براینکه قسم دروغ و شهادت دروغ، گناه کبیره است، گفت: رباخواری که دارد مانند موریانه اقتصاد کشور را می‌خورد، چه در ظاهر چه در پنهان، گناه کبیره است، اگر از این گناهان کبیره بتوانیم دور شویم شخصا عادل خواهیم شد، اگر شخصا عادل شویم، جامعه را به سمت عدالت سوق خواهیم داد.

آیت الله دژکام در انتهای سخنان خود در خطبه های نماز جمعه شیراز بیان کرد : طبق نظر رهبری، ارتباط بین علوم تجربی به معنای متعارف در تمدن اروپایی با علوم انسانی با محورهای فراتر از فیزیک و مافوق طبیعت و علوم جدید بایستی با محوریت خدا باشد نه اینکه با خدا قهر باشد.
این استاد اخلاق با بیان اینکه فارس به تعبیر رهبری در قله قرار دارد، اظهار داشت: این استان باید در عرصه علم و فرهنگ برای خودش جهت گیری داشته باشد و برای ادامه این حرکت بایستی شب و روز نشناسد.
وی با طرح این سوال که دانشگاه های فارس (منظور از فارس فقط شیراز نیست) کجا هستند و آیا مراکز عالی آموزشی را از لحاظ آمایشی به اندازه کافی و با تناسب به جمعیت توسعه داده ایم، تصریح کرد: سوال دیگر این است که آیا کار خود را به درستی انجام داده ایم یا نه؟

والسّلام علیکم و رحمه‌الله و برکاته

لینک کوتاه :
آیت الله دژکامامام جمعه شیرازانقلاب اسلامیایام فاطمیهتکریم والدینخطبهدهه فجررباخواریصله رحممدیر عادلمعشیت مردمنماز جمعهنماینده ولی فقیه
ثبت دیدگاه
.

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

17 + 8 =

فیلم
.
  • صوت خطبه های نماز جمعه ۱۹ بهمن ۱۴۰۳ شیراز video
  • صوت خطبه های نماز جمعه ۱۲ بهمن ۱۴۰۳ شیراز video
  • صوت خطبه های نماز جمعه ۵ بهمن ۱۴۰۳ شیراز video
عکس نوشته ها
.
ارزش های اسلامی، خردورزی ایرانی
دفع شرّ دشمن
شکرگزاری نعمت انقلاب اسلامی
روز جهانی کتاب کودک
روز جمهوری اسلامی
عید سعید فطر
راهپیمایی روز قدس
عدالت در توزیع ثروت
احسان و نیکوکاری
دین داری و مردانگی
Previous Next
  • صفحه اصلی
  • آرشیو
  • اخبار
  • ارتباط با ما
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به پایگاه اطلاع رسانی دفتر نماینده ولی فقیه در استان فارس و امام جمعه شیراز می باشد