اداره جامعه به افرادی از جنس جهادگران جهاددانشگاهی نیاز دارد
به گزارش روابط عمومی نهاد نماینده ولی فقیه در استان فارس و امام جمعه شیراز, آیتالله دژکام، نماینده ولیفقیه در استان فارس، امروز، ۱۴ مرداد در دیدار با رئیس و معاونان جهاددانشگاهی استان که به مناسبت چهل و سومین سالگرد تأسیس جهاددانشگاهی برگزار شد، گفت: برای ایفای نقش دستگاههای اجرایی در جامعه باید هماهنگی وجود داشته باشد اما گاهی فاصله بسیار بین مجموعههای مدیریتی احساس میشود در این صورت درک متقابل نیز از فعالیتها برای ایجاد همپوشانی و هماهنگی به وجود نخواهد آمد.
وی با تأکید بر اینکه ایران کشوری پهناور و اثرگذار در جهان است، افزود: برگزاری جلسات و دیدارها برای شناخت یکدیگر و احصای جایگاه خدمتگزاری دستگاههای اجرایی و خدماتی است، بنابراین برای ساماندهی امورات داخلی و حتی روابط بینالملل کشور، هماهنگی بین نهادها بسیار ضروری خواهد بود.
آیتالله دژکام با اشاره به اینکه در چند دهه اخیر دنیا با ظهور فناوریها متحول شده است، اظهار کرد: در ایران نیز فضای تکنولوژی و فناوری پیشرفت کرده و بر مدیریتها نیز تأثیر گذاشته است، از این رو باید در این فضا نقش خود را پیدا کنیم و بدانیم که ارتقای هوش مصنوعی و سایر فناوریها هیچگاه جای انسان آگاه را نمیگیرد بنابراین در واقعیت باید از فناوریها شناخت پیدا کرد.
نماینده ولیفقیه در استان فارس با بیان اینکه جهاددانشگاهی در فضای انقلاب اسلامی برای پر کردن خلأ مدیریتی آن زمان کشور ایجاد شد، گفت: با پیروزی انقلاب اسلامی احساس میکردیم چارچوب مدیریت زمان کشور، جوابگو نیست بنابراین برای رفع این نیاز اساسی جهاددانشگاهی تشکیل شد.
امام جمعه شیراز ادامه داد: نیاز کشور با گذر زمان در حال تغییر است از این رو باید جهاددانشگاهی نیز انعطافپذیر باشد و نیازهای روز جامعه را برطرف کند چراکه برای اداره علمی و ارزشی جامعه نیاز به افرادی از جنس جهادگران جهاددانشگاهی داریم.
این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه در طول تاریخ شاهد حضور عالمها و اصحاب فکر در کنار حکومتها هستیم، اظهار کرد: علم جایگاه ویژهای در اداره جوامع دارد و جهاددانشگاهی میتواند در کاربردیسازی علم در جامعه نقشآفرین باشد.
نماینده مردم فارس در مجلس خبرگان رهبری با تأکید بر اینکه فلسفه وجودی جهاددانشگاهی و روحانیت با کار کارمندی سنخیت ندارد، تصریح کرد: جهاددانشگاهی باید نقش عالم را در جامعه ایفا کند چراکه امروزه مردم به علم نیاز دارند و هماهنگی با سایر نهادها باعث رشد کشور خواهد شد.
او با اشاره به حادثه ضرب و شتم یک بانوی آمر به معروف در نارنجستان قوام شیراز، لزوم تفکر در مسئله چگونگی اداره محیطهای گردشگری در شهری نظیر شیراز را متذکر شد و گفت: در گردشگری کشور باید پروتکلی برای حضور گردشگران و یک کار هماهنگ در مدیریت اماکن گردشگری داشته باشیم.
امام جمعه شیراز با تصریح اینکه باید در نگاه فرهنگی حاکم بر جامعه اسلامی ایران در فضاهای گردشگری نمود داشته باشد، بخشی از مشکلات ایجاد شده در فضاهای گردشگری و رعایت نشدن برخی از اصول حاکم بر جامعه اسلامی در این محیطها حتی بعضی مساجد را ناشی از بی توجهی به تئوریسازی در سطح دانشگاه دانست.
آیتالله دژکام تاکید کرد: نسبت به حضور گردشگران در مساجد تاریخی به عنوان یکی از اماکن گردشگری مذهبی باید نگاه متفاوتی داشت؛ با به میدان آمدن دانشگاه برای تئوریسازی و نظریهپردازی علمی در پروتکل حضور گردشگران میتوانیم شاهد هماهنگی در اداره محیطهای گردشگری تاریخی باشیم. اگر این تئوری از دانشگاه صادر شود، همه آن را قبول خواهند داشت؛ پشتیبان کار باید دانشگاه باشد.
او با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری طی سالهای متمادی بر اهمیت تمدنسازی و تمدن نوین اسلامی، لزوم ورود مجموعههایی نظیر جهاددانشگاهی به حیطه فرهنگی برای رفع خلاءها را یک ضرورت برشمرد و خاطرنشان کرد که امروز علیرغم وجود مقالات بسیار در زمینه فرهنگ و تمدن اسلامی، شاهد جریان سازی اجتماعی نبودهایم. کار فرهنگی باید عالمانه باشد، با چماق نمیشود این عرصه را مدیریت کرد.
نماینده ولی فقیه در فارس یکی از مطالبات جدی خود را بحث الگوسازی و تئوریپردازی و تدوین پروتکلهایی برای بحث اداره اماکن گردشگری و مقابله با جریانی غیرفرهنگی که سعی دارد در جامعه غالب شود، ذکر و تاکید کرد که از موضع خود در این زمینه عدول نخواهد کرد.
آیتالله دژکام، گفت: اگر شاهد مطرح و مقبول شدن حرفهای شهید مطهری بودیم، علت این بود که از دانشگاه طرح موضوع شد؛ دانشگاه در دهه ۵۰ در همه حوزهها به ویژه فرهنگ نقش آفرین بود، اما الآن آن نقش را ندارد، قطعا آنکه در هیئت سخنرانی میکند جایگاه مهم و اثرگذاری دارد اما نقش فرهنگی دانشگاه را ایفا نمیکند
نماینده ولیفقیه در استان فارس با اشاره به نقش جهاد دانشگاهی در حیطه فرهنگ، گفت: رهبر معظم انقلاب سالهای متمادی بر تمدن نوین اسلامی تأکید دارند از اینرو جهاد دانشگاهی میتواند در این زمینهها ایفای نقش کند چراکه مقالات متعدد و پژوهشهای بسیاری در زمینه فرهنگ و تمدن نوین اسلامی وجود دارد، اما منجر به جریانسازی اجتماعی نمیشود.
امام جمعه شیراز، نقشآفرینی دانشگاه در مسائل فرهنگی را یک ضرورت دانست و افزود: در اوایل انقلاب دانشگاه در مسائل فرهنگی جامعه ایفای نقش میکرد، اما اکنون شاهد حضور دانشگاه در این عرصه نیستیم چراکه پیشرفت در فناوری بسیار مهم بوده، اما کافی نیست و اگر مسئله فرهنگی پرداخته نشود در صورت استفاده نادرست از فناوریها، تبعات جبرانناپذیری به وجود خواهد آمد و از مسیر مطلوب خود خارج میشود.
نماینده مردم فارس در مجلس خبرگان رهبری با اشاره به اینکه دانشگاه از نقشآفرینی در تحول فرهنگی و تمدنسازی نباید غافل باشد، بیان کرد: تعامل و همکاری بین جریانهای کشور باید رخ دهد و حداکثر استفاده از فرصتها انجام شود همچنین شهر شیراز دارای ویژگیهای بسیاری در مقایسه با دیگر شهرهای کشور است بنابراین باید به تأثیرگذاری این شهر توجه ویژه کرد.
دیدگاهتان را بنویسید