خطبههای نماز عید سعید فطر شیراز (۱۴۰۲/۲/۲)
به گزارش روابط عمومی نهاد نماینده ولی فقیه در استان فارس و امام جمعه شیراز، امروز ۲ اردیبهشت ۱۴۰۲ نماز عید سعید فطر سومین حرم اهل بیت (ع) در ایران اسلامی به امامت حضرت آیت الله دژکام و با حضور اقشار مختلف مردم شریف شیراز برگزار گردید.
متن کامل خطبههای نماز عید فطر را در ادامه میخوانید:
خطبه اول
از خدای متعال در این روز مبارک می خواهیم که همه عبادات، روزه ها و طاعات مومنین و مومنات را در ماه مبارک رمضانی که گذشت از همه قبول کند و ثواب این عبادت ها و بندگی ها را نجات از آتش جهنم و دخول به بهشت قرار دهد.
عید سعید فطر را به پیشگاه مقدس حضرت ولی عصر امام زمان(عج) و همچنین به پیشگاه نایب ایشان رهبر معظم انقلاب اسلامی حضرت آیت الله خامنه ای دام ظلی عالی و به پیشگاه همه مراجع تقلید جهان تشیع و شما برادران و خواهران ایمانی زائران حضرت احمد ابن موسی کاظم که در این نماز عید نزد همدیگر جمع شده اید تبریک می گویم.
امروز مسلما برای کسی که ماه رمضان را به عبادت خدا گذرانده و خدا از او قبول کرده است عید است و این ساعت نماز و دعا همه ما باید از خدا بخواهیم که ما را جزء آنها قرار دهد.
متاسفانه شیطان همیشه فریب دهنده است و برخی ممکن است در روزه خود با وجود اینکه موظف بوده اند کوتاهی کرده باشند و باید حواسشان باشد امروز روز عذرخواهی است و برگردند و از خدا می خواهیم که توفیق توبه به آنها عنایت کند.
در خطبه اول حدیثی از امام حسین(ع) خدمت شما یادآور می شوم که ناظر به بحثی است که رهبر معظم انقلاب اسلامی امسال در حرم حضرت امام رضا(ع) مطرح فرمودند.
مقام معظم رهبری در روز عید نوروز در مشهد مقدس مسئله لزوم تحول در مجموعه نظام را مطرح کردند و فرمودند ما که می گوییم “یا محوّل الْحوْل و الْأحْوال” یعنی حالمان را تغییر بده و باید به سمت خوب شدن و بهتر شدن تحول ایجاد کنیم.منظور دشمن از تحول برای ما این است که دست از دین خود برداریم که این کار را نخواهیم کرد بلکه ما می گوییم تحول یعنی دین خود را بهتر پیاده می کنیم و آنجایی که در کار کشور نقصی وجود دارد تلاش می کنیم تا جبران شود.
این خلاصه حرف رهبری بود و در ادامه فرمودند در جهات مختلف باید تحول رخ دهد، از مسائل اقتصادی، بودجه ریزی، قانون گذاری و سایر مسائل که به تفصیل بیان کردند و همه شنیدید اما این تحول اگر بخواهد رخ دهد ما باید چه کار کنیم؟امام حسین(ع) در یک کلمه جواب همه این سوالات را داده است که این همه تغییر و تحول در جامعه می خواهد رخ دهد چه کاری باید کنیم؟همه دوست داریم تحول انجام شود ولی چگونه این تحول را کلید بزنیم و به نتیجه برسیم؟
در این حدیث می فرماید “اُوصِیکُم بِتَقوَى اللّه ِ فَإنَّ اللّه َ قَد ضَمِنَ لِمَنِ اتَّقاهُ أن یُحَوِّلَهُ عَمّا یَکرَهُ إلى مایُحِبُّ” مردم، خواهر و بردار مسلمان مومن این روز عید فطر این جمله امام حسین(ع) در خاطر همه ما بماند.حضرت فرمود همه شما را توصیه می کنم به تقوا چرا که خدای متعال ضمانت کرده برای کسی که با تقوا باشد از آنچه که دوست ندارد او را دور می کند و به آنچه دوست دارد او را می رساند.
خدا ضمانت کرده است.تقوا باشد مسائل کشور حل می شود.تقوا باشد بحث اشتغال حل می شود.اشتباه نکنید، بعضا عده ای دنبال الگوهایی می روند که از بیگانگان اخذ کنند و آن راه حل نیست بلکه امام حسین(ع) فرمود راه حل تقوا است.
بترسید از اینکه نگران دیگران باشید که چرا کارهای خود را درست انجام نمی دهند اما فکر خود نباشید، که متاسفانه در ادبیات مطالبه گری خود اینگونه هستیم و بنده بارها به دوستانی که مطالبه گری می کنند گفته ام که اول خود را ببینید و یک قدم خودتان حرکت کنید.بارها به دیگران می گویید چرا این کار را نکرده اید؟ما هم مثل آیینه همان کارهایی که شما نکردید را می گوییم و هیچ کدام کاری نمی کنیم.
تلاش کنیم که هر چه وظیفه است را انجام دهیم و اول خود کار را انجام دهیم و بعد از دیگری بخواهیم کار انجام دهد.
این را امام حسین(ع) فرموده است.از این ایامی که پیش رو داریم تا به محرم برسیم چقدر وقت داریم؟حرف حضرت را گوش دهیم.تلاش کنیم در این مدتی که به محرم مانده است که دوباره تجدید بیعت با عزیز زهرا(س) کنیم بگوییم ما به همانی که حضرت فرمود عمل کردیم.
بهشت را به طاعت می دهند، فرمان خدا را ببریم و تقوا پیشه کنیم.انشاالله خدای متعال تحول در همه ابعاد زندگی فردی، اجتماعی، انقلابی و سیاسی برای همه ما نصیب بفرماید و از آنچه دوست نداریم به سوی آنچه که دوست داریم متحول شویم.
خطبه دوم
خودم و همه ما برادران و خواهرا ایمانی به تقوا و پرهیزکاری توصیه می کنم که تقوا کلید نجات است و سعادت دنیا و آخرت را به دنبال ذارد و مثل رسم هر ساله دعای حضرت ولی عصر را می خوانیم.
اللّهُمَّ ارْزُقْنا تَوْفِیقَ الطّاعَهِ، وَبُعْدَ الْمَعْصِیَهِ، وَصِدْقَ النِّیَّهِ، وَعِرْفانَ الْحُرْمَهِ، وَأَکْرِمْنا بِالْهُدىٰ وَالاسْتِقامَهِ، وَسَدِّدْ أَلْسِنَتَنا بِالصَّوابِ وَالْحِکْمَهِ، وَامْلَأْ قُلُوبَنا بِالْعِلْمِ وَالْمَعْرِفَهِ، وَطَهِّرْ بُطُونَنا مِنَ الْحَرامِ وَالشُّبْهَهِ، وَاکْفُفْ أَیْدِیَنا عَنِ الظُّلْمِ وَالسَّرِقَهِ، وَاغْضُضْ أَبْصارَنا عَنِ الْفُجُورِ وَالْخِیانَهِ، وَاسْدُدْ أَسْماعَنا عَنِ اللَّغْوِ وَالْغِیبَهِ،وَتَفَضَّلْ عَلىٰ عُلَمائِنا بِالزُّهْدِ وَالنَّصِیحَهِ، وَعَلَى الْمُتَعَلِّمِینَ بِالْجُهْدِ وَالرَّغْبَهِ، وَعَلَى الْمُسْتَمِعِینَ بِالاتِّباعِ وَالْمَوْعِظَهِ، وَعَلىٰ مَرْضَى الْمُسْلِمِینَ بِالشِّفاءِ وَالرَّاحَهِ، وَعَلىٰ مَوْتاهُمْ بِالرَّأْفَهِ وَالرَّحْمَهِ؛ وَعَلىٰ مَشایِخِنا بِالْوَقارِ وَالسَّکِینَهِ، وَعَلَى الشَّبابِ بِالْإِنابَهِ وَالتَّوْبَهِ، وَعَلَى النِّساءِ بِالْحَیاءِ وَالْعِفَّهِ، وَعَلَى الْأَغْنِیاءِ بِالتَّواضُعِ وَالسَّعَهِ، وَعَلَى الْفُقَراءِ بِالصَّبْرِ وَالْقَناعَهِ، وَعَلَى الْغُزاهِ بِالنَّصْرِ وَالْغَلَبَهِ، وَعَلَى الْأُسَرَاءِ بِالْخَلاصِ وَالرَّاحَهِ، وَعَلَى الْأُمَراءِ بِالْعَدْلِ وَالشَّفَقَهِ، وَعَلَى الرَّعِیَّهِ بِالْإِنْصافِ وَحُسْنِ السِّیرَهِ،
وَبارِکْ لِلْحُجَّاجِ وَالزُّوَّارِ فِى الزَّادِ وَالنَّفَقَهِ، وَاقْضِ ما أَوْجَبْتَ عَلَیْهِمْ مِنَ الْحَجِّ وَالْعُمْرَهِ، بِفَضْلِکَ وَرَحْمَتِکَ یَا أَرْحَمَ الرَّاحِمِینَ.
دیدگاهتان را بنویسید