نشست معاونین و مدیران شبکه های سراسری رسانه ملی با حضور آیت الله دژکام در سومین حرم اهل بیت(علیهم السلام)
به گزارش روابط عمومی نهاد نماینده ولی فقیه در استان فارس و امام جمعه شیراز، نشست معاونین و مدیران شبکه های سراسری رسانه ملی با حضور آیت الله دژکام در سومین حرم اهل بیت(علیهم السلام) برگزار شد.
متن کامل بیانات آیت الله دژکام در این نشست بدین شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
در ابتدا خدمت همه عزیزان و سروران گرامی تشریف فرمایی به حرم سوم اهل بیت را خوش آمد می گویم و ایام ماه شعبان را تبریک می گویم و به صورت ویژه تشکر میکنم از جناب آقای برمهانی معاون سیمای سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلام ایران که به جمع حاضر اشراف دارند و تشکر از آقای پهلوانیان مدیر مرکز فارس که این فرصت را فراهم کردند.
بنده روز چهارشنبه گذشته که در خدمت آقای دکتر جبلی رییس سازمان بودم خلاصه حرفم را با ایشان مطرح کردم و بحث این بود که به نظر ما می رسد فارس حتی در مناسبت های ملی و میهنی آنچنان که خود مردم ابراز ادب می کنند در شبکه های ملی دیده نمی شود و این پرسش عمومی است که مطرح است و تولیت محترم حرم، استاندار و بنده این ذهنیت را داریم.نه اینکه زحمات دوستان را نمی بینیم و کار بسیار سنگین و بزرگی صدا و سیما انجام می دهد و بالاخره چهره ایران و نظام اسلامی در دنیا از این آیینه دیده می شود و قاعدتا کار بسیار سخت و سنگینی است و چالش هایی که خصوصا در این چند ماه اخیر از داخل و بیرون صدا و سیما وجود داشت و برخی از چهره هایی که مربوط به خود شما بودند آنطور که مطلوب جریان انقلابی بود موضع نگرفتند و مدیریت نیروهای داخل یک مجموعه رسانه ای و امنیتی مثل صدا و سیما از مدیریت بیرون سخت تر است و متوجه هستیم این کار بزرگ و سنگینی است و از این جهت از دوستان متشکریم.اما بیشتر نگاه ما این است که ما از درون استان چطور کار کنیم و شما از بیرون استان چگونه می توانید کمک دهید تا توقعی که در سطح استان است و شاید خدمتی که بتواند فارس انجام دهد برای تحقق اهداف نظام در ناحیه رسانه و صداو سیما بهتر انجام شود و از این جهت خود رییس سازمان اظهار لطف کردند که این مسئله را مدنظر دارند و امیدواریم در دوره مدیریت آقای پهلوانیان با همکاری شما این مسائل سامان پیدا کند.
مسئله اول در مورد استان فارس، ساختمان حرم را دیده اید و این ساختمان به عنوان ساختمان شبکه ۲ کشور اینجا ساخته شده است و از همان قبل از انقلاب اینجا به عنوان یک مرکز مهم برای صدا وسیما مطرح بوده است و این نشان می دهد شیراز و فارس در طول تاریخ گذشته خود چقدر مورد توجه بوده است و این توجه ویژه در یک جمله رهبر معظم انقلاب در مورد فارس هم تجلی پیدا کرده و رهبری فرمودند فارس در قله فرهنگ است و مسلما کار همه شما شبکه ها با مسائل فرهنگی است و این قله باید نقش خود را به عنوان در قله بودن ایفا کند و مدعی نیستیم که سهم یک استان دیگر را بگیریم و این نگاه محدود در شیراز کم است و شیرازی ها شهرت دارند که منطقی هستند و اگر در قله هستیم یعنی یک وظیفه بیشتر بر گردن ما هست و این را باید درست ایفا کنیم ولی متاسفانه این احساس برای مجموعه های فرهنگی استان ما وجود ندارد که نقش و رسالت خود را در سطح ملی درست انجام می دهند.
بنده گاهی وقتی صدا و سیمای کشور را دنبال میکنم کمتر می شود که از گذشته فرهنگی فارس و شیراز چیزی مطرح نشود و حتی وقتی رهبری سخنرانی میکنند از سعدی و حافظ خطی خوانده می شود و این کلیشه کار فرهنگی ما هست و نمی شود از آن رد شد.
با این گذشته و پیشینه ای که خدمت شما عرض کردم قاعدتا باید یک مسئله دیگری برای صدا و سیما به طور کلی و صدا و سیمای مرکز فارس به صورت ویژه داشته باشیم و آن این است که مرجعیت صدا و سیما در افکار عمومی را از دست ندهیم.
بنده به عنوان کسی که مسئول فرهنگ عمومی استان هستم می خواهم بدانم که وقتی دوستان رسانه ای به میدان می آیند به هدف می زنیم نه اینکه صدا و سیما در چشم مردم چنان پایین بیاید که جایگاه خودمان را از دست دهیم و مسلما لطمه میخورد و خود شما بیشتر از بنده در جریان هستید و نظرسنجی ها را انجام می دهید و نباید از نظر جایگاه مرجعیت افکار عمومی افت داشته باشیم و استان فارس یک ویژه نگاهی می خواهد به شبکه فارس تا از این نظر تقویت شود.
البته نگاه ما صرفا به داخل کشور نیست و تعداد قابل توجه ای از ایرانیان را در خارج و در همین محدوده خلیج فارس و کشورهای امارات، قطر، کویت، بحرین، عمان و… داریم که باید مخاطبین ما باشند و اصالتا اهل همین مناطق ما هستند و باید به عنوان مخاطب روی آنها حساب کنیم و خیلی اوقات به کمک ما می آیند و نیاز به توجه ویژه دارند و ظرفیت های اینجا باید این کار را انجام دهد.
صدا و سیما در استان گیلان یک مرکزی را برای آسیای میانه درست کرده است و در ذهن بنده آمد که قاعدتا همچین کاری را در شیراز باید برای منطقه خلیج فارس انجام دهیم.
جذب مخاطب در این منطقه لازم است ولی دستگاه صدا و سیمای ما در جنوب کشور برای این قضیه ابزار، امکانات، سخت افزار و نرم افزار آنچنانی ندارد و برخی از موارد باید در سند صدا و سیمای ما بیاید.ما باید اول این موارد را در سند بیاوریم و بعد تعهدهایی که به وجود می آید ببینیم چه بخش هایی در خود استان باید کمک دهند و کجا را خود مرکز باید عنایت داشته باشد و برای بنده افقی به این معنا ترسیم نشده است ولی باید به نحوی باشد که هدف مدیران کلان استان باشد.
بحث دیگر فضای مجازی است.امروزه فقط به روی آنتن صدا و سیما رفتن تنها به کمک ما نمی آید و خیلی جای کار در فضای مجازی داریم.
ببینید مسلما تیم های تولید کننده لازم نیست کارمند صدا و سیما باشند و مهم این است کار استاندارد ارائه دهند و شما از آنها حمایت کنید.در شیراز چند تیم از این تولید کننده ها هستند و خوشحال هستیم که کار می کنند اما نگاه آنها با نگاه انقلاب اسلامی شاید در برخی موارد هماهنگ نباشد یعنی در مسائلی مثل میراث فرهنگی و از این سنخ کار فرهنگی میکنند اما ظرفیت بسیار خوبی در جوانان داریم که اگر حمایت و کار آموزشی شود می توانیم ده ها گروه تولید کننده انقلابی هم در فضای مجازی داشته باشیم.در همین شیراز یک گروه راه اندازی شد و چند تا از کارهای تولید شده در این بخش در شبکه های ملی ما پخش شد و این یک گروه است و میتوانیم ده ها گروه داشته باشیم، بچه هایی که احساس میکنند حمایت نمی شوند و گاهی لج می کنند و در طرف مقابل ما قرار میگیرند.هدف از این جلسات این است که یک عنایت ویژه داشته باشید و بحث بزرگ تر از استان است و ظرفیت های بسیار زیادی هست که می توانند به کمک مجموعه ها بیایند.
موضوع دیگر بحث ارتباط گیری است، بنده دوست دارم ارتباط گیری ها صمیمی تر شود و بتوانیم برخی مسائل را راحت مطرح کنیم. گاهی وقتی به صورت مطالبه گری موضوعی از یک شبکه پخش می کنید بسیاری ذهنیت منفی پیدا می کنند در حالیکه با ارتباط گیری صحیح، ما همان موضوع را به شکل بهتری مطرح می کنیم که برای نظام بهتر باشد.
این خوب است که مردم اعتماد داشته باشند که اگر نیاز باشد صدا و سیما حرف خودش را میزند و این حق رسانه و مردم است اما گاهی به عنوان مطالبه گری همه چیز را زیر سوال می بریم به نحوی که احساس عمومی این می شود که در این مملکت هیچ کار درستی انجام نمی شود.
ادبیات مطالبه گری را می توان تصحیح و تلطیف کرد.ارتباط قوی تری داشته باشیم تا با مدیران خصوصا مدیران فرهنگی راحت تر هماهنگی ایجاد کنیم، البته نمیخواهیم رسانه ملی آنقدر تنزل پیدا کند که مردم احساس کنند در صدا و سیما حرف آنها زده نمی شود، خیر؛ صدا و سیما باید حرف مردم را بزند.
سعدی میگوید من حرفم را به نحوی به پادشاه میزنم که تاثیر کند تا خیر کار را به مردم برساند ولی به لج نمی افتد.گاهی انتقادات ما به مدیر باعث لج بازی می شود در حالیکه حرف حقی بوده اما ادبیات مناسبی به کار نبرده ایم.بنده به دوستان مطالبه گر بارها گفته ام که بوستان و گلستان سعدی را بخوانید.
می شود این کار را تلطیف کرد و جای آن همین شیراز است برای اینکه هیچ کس در گفتن این مطالب از سعدی توانمندتر نبوده است و این را در طول ۷۰۰ سال گذشته ثابت کرده است ولی امروز ما می خواهیم این موضوع را از گفتار و شعر در قالب های جدید هنری ببریم و همان نوع رشد و بالندگی را نشان دهیم و توقعی است که باید در شیراز باشد و این ظرفیت در اینجا وجود دارد.
در رابطه با سند توسعه صدا و سیمای فارس متناسب با مطالبی که ذکر کردیم بعضی موارد نیاز به بازنگری دارد و ابعاد مختلف کار مطرح شود و نهایتا یک بازتعریفی نسبت به نقش امام جمعه کرده باشیم.
ببینید عزیزان بعد از انقلاب اسلامی یک تحول اجتماعی داشتیم و یک مشکل در سراسر کشور ما هست حتی در جهان اسلام وجود دارد و مشکل این است که نقش علما از نظر اجتماعی و نقش امام جمعه چیست؟این موضوع را مقام معظم رهبری درجلسه اخیر خود با اعضای مجلس خبرگان دوباره مطرح کردند.
رهبر انقلاب اسلامی شرح وظایف را برای ائمه جمعه و نمایندگان ولی فقیه مشخص کردند و باید در چارچوب وظایف خود درست اقدام کنیم.نیاز داریم وظایف اقشار مختلف اجتماعی را در جامعه اسلامی درست تبیین کنیم و جا بیاندازیم.
در مسائل فرهنگی هم به صورت سنتی راهبردها را علما میدادند و در جامعه اسلامی بعد از انقلاب این موضوع باید تقویت شود چون ما یک خلایی داریم و عده ای که مدعی حاکمیت قبل از انقلاب بودند حذف شدند و این علما باید نقش خود را درست ایفا کنند تا آن خلاء پر شود یعنی قبل از انقلاب بالاخره شاه یکجوری جهت گیری مسائل فرهنگی و اجتماعی را مشخص میکرده و آن طاغوت بوده است و امروز که نیست نیاز به راهبردها در جامعه وجود دارد که متاسفانه به آن توجه نمی شود .مسائل راهبردی فرهنگی باید از یک نقطه تعیین شود و این وظیفه رییس شورای فرهنگی استان است.این ساختار اجتماعی اگر شکل نگیرد و ندانیم کجا میخواهیم چه اقدامی انجام دهیم به اهداف خود نخواهیم رسید.
در بحث فرهنگی به نظرم می آید شما عزیزان که از شیراز شروع کردید بزرگواری کنید و به کل کشور بروید، صدا و سیما آیینه نظام ما هست و ارتباطاتش را با مدیران فرهنگی کشور درست کنید و اگر این ارتباط درست شد بنده و سایر مدیران فرهنگی در کشور چون در جریان مسائل قرار میگیریم مرتب هدف شما را تکرار میکنیم.ما اگر هماهنگ شویم نظام بسیار سریعتر جلو می رود.
از این جهت مدیریت راهبردی بخش فرهنگ و در کل راهبرد پیشرفت کشور به نوعی به ولی فقیه و نمایندگان ولی فقیه در کشور برمیگردد.سند پیشرفت را رهبری تنظیم کرده اند و این کار وظیفه نهاد رهبری است و انشاالله این اتفاق اگر یک صورت منطقی پیدا کند خیلی راحت تر می توانیم با همدیگر همکاری داشته باشیم و به اهداف خود می رسیم.
دیدگاهتان را بنویسید