آییننامه اجرایی زکات باید تدوین شود
به گزارش روابط عمومی نهاد نماینده ولی فقیه در استان فارس و امام جمعه شیراز، آیتالله لطفاله دژکام امروز ۱۵ دی ماه در جشنواره علمی ترویجی زکات در شیراز با اشاره به برگزاری این جشنواره به میزبانی شهر شیراز و با بیان اینکه زکات کاری مردمی است و در این زمینه مردم استان فارس قدمهای بزرگی برداشتهاند، گفت: این افتخار نصیب همه ما شده که مردم عزیزمان پای کار زکات بودهاند.
ایشان با اشاره به ۲ آیه قرآن کریم درباره زکات افزود: ۳۶ بار کلمه زکات در قرآن تکرار شده اما اهمیت زکات در ۲ آیه سوره تنزیل به صورت ویژه بیان شده است.
امام جمعه شیراز با بیان اینکه همه تعالیم دین به توحید بازمیگردد و به تعبیر مرحوم علامه طباطبایی دین، بسط کلمه لاالهالاالله است، افزود: باید نگاه توحیدی را در دنیا منتشر کنیم؛ طرف مقابل ما مشرک است اما ما موحدیم.
آیتالله دژکام با اشاره به این مفهوم دینی و الهی که برای خدا بایستید و مقاومت کنید و از خدا مغفرت بطلبید عنوان کرد: امروز در نظام جمهوری اسلامی با این مفهوم آزمایش میشویم که چه کسی پای کار خدا و توحید ایستاده است. ایستادگی در اینجا ایستادگی مهمی است. این طرف جبهه توحید است و باید محکم بایستید اما وای بر مشرکان که به تعبیر قرآن مشرکان کسانی هستند که زکات نمیدهند.
امام جمعه شیراز تصریح کرد: مرز توحید و شرک خیلی حساس است؛ در قرآن آمده مشرکان آنهایی هستند که زکات نمیدهند؛ اینکه در روایات آمده که اگر کسی ذرهای از زکات را منع کند؛ موقع مردن مسلمان نمیمیرد ناظر به این آیه از قرآن است.
ایشان با بیان اینکه مسلمان بودن به تعبیر قرآن مشروط بر این است که زکات را بپردازند، تاکید کرد: زکات فروع دین است اما اهمیتش این چنین است بنابراین با توجه به اینکه زکات یکی از مرزهای مسلمانی و نامسلمانی است؛ باید در برنامهریزی برای زکات مراحلی را طی کنیم.
عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب اسلامی نکتهای را فرمودند مبنی بر اینکه تشکیل حکومت اسلامی یک فرایند است نه یک دستور؛ گفت: از قدیم فلاسفه فرایند خلقت را ۷ مرحله دانستند پس مدیریت و حکومت نیز مراحلی دارد که باید این مراحل را شناسایی کنیم، اینکه به کجا میخواهیم برویم و کدام قدم را درست برداشتهایم و کدام قدم اشتباه بوده است.
امام جمعه شیراز با بیان اینکه فرایند اجرای حکم الهی زکات در جامعه از مراحلی میگذرد؛ گفت: باید دید که امروز کجای این فرایند هستیم و به کجا باید برسیم؛ وقتی فرایند طی نشود؛ مراحل اجرا محقق نمیشود. اکنون قانون مربوط به فریضه زکات داریم اما ۱۲ سال است که این قانون منتظر آئیننامه اجرایی است.
آیتالله دژکام با بیان اینکه نمایندگان باید نظارت را بیش از قانونگذاری تقویت کنند تصریح کرد: امروز نیاز است که قدرت نمایندگی را نسبت به بخش اجرایی به کار ببندند و بپرسند که بخش اجرایی کجای کار ایستاده و در کدام مرحله است؛ پس از تدوین آییننامه اجرایی، شورای زکات استانها اختیار عمل بیشتری پیدا میکنند و میدانند که باید به کجا بروند و چه بکنند.
وی افزود: پس از این مرحله؛ در زمینه اخذ و مصرف زکات باید مطابق با آییننامه اجرایی کارها شروع شود؛ و نیاز به اطلاعاتی است که براساس آن به عنوان مثال ترویج چقدر انجام شود و کجا انجام شود؛ مخاطبان چه کسانی باشند. بنابرین برنامه اجرایی و عملیاتی ناظر به اطلاعاتی است که به دست میآید و براساس آن اقدامات بعدی انجام شود.
امام جمعه شیراز در پایان گفت: این فرایند از ابتدا که حکم الهی است تا آخرین مرحله که تبدیل به یک کار عامالمنفعه میشود باید طراحی شود و قدم به قدم جلو برویم تا زحمات به نتیجه مطلوب برسد.
دیدگاهتان را بنویسید