همایش یاوران معنوی اربعین
به گزارش روابط عمومی نهاد نماینده ولی فقیه در استان فارس و امام جمعه شیراز، همایش یاوران معنوی (کمیته فرهنگی آموزشی ستاد اربعین حسینی علیه السلام) ، با حضور آیت الله دژکام برگزار گردید.
متن کامل بیانات آیت الله دژکام در این همایش بدین شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
خدای متعال در آیه ۳۰ سوره روم می فرماید “فَأَقِمْ وَجْهَکَ لِلدِّینِ حَنِیفًا فِطْرَتَ اللَّهِ الَّتِی فَطَرَ النَّاسَ عَلَیْهَا لَا تَبْدِیلَ لِخَلْقِ اللَّه”، پس تو مستقیم روی به جانب آیین پاک اسلام آور در حالی که از همه کیشها روی به خدا آری، و پیوسته از طریقه دین خدا که فطرت خلق را بر آن آفریده است پیروی کن که هیچ تغییری در خلقت خدا نباید داد.
در ابتدا ایام شهادت و عزای حضرت ابی عبدالله حسین (ع) و ماه عزای آن حضرت ماه محرم را تسلیت عرض میکنم و تشکر می کنم از همه سروران گرامی که از نقاط مختلف استان فارس، ائمه محترم جمعه سراسر استان، مسئولین مواکب و فعالان اربعین قبول زحمت کردند و در این جلسه تشریف فرما شدند و در رأس تشکر می کنم از حضرت حجت الاسلام والمسلمین حاج آقای نواب که رنج سفر را تحمل فرمودند و به استان فارس آمدند و به همه زیارت قبولی میگویم که به حرم سوم اهل بیت در ایران اسلامی مشرف شده اید.
جلسه برای این است که ما امسال در حد خودمان در خدمت زیارت اربعین باشیم تا انشاالله بهتر، باشکوه تر و پرتاثیرتر برگزار شود. این کار ابعاد مختلفی دارد که در ستاد اربعین استان پیگیری شده و استاندار محترم هم به عنوان مسئول ستاد اربعین پیگیر ابعاد مختلف قضیه بوده اند و یک بخش فرهنگی دارد که بخش فرهنگی را بعثه مقام معظم رهبری در سطح کشور به عهده دارند. در استان هم حج و زیارت استان با مدیریت جناب آقای حجت الاسلام منصور آبادی و همین طور آقای زینلی که در خدمتشان هستیم تلاش در این راستا را شروع کرده اند و همه شما کمک خواهید داد.
در اینکه چه کار کنیم واقعیت این است که گستره کار اربعین و امام حسین(ع) به گونه ای است که هر چه انجام دهیم به نسبت آنچه شایسته دستگاه امام حسین(ع) است کار ناقابل و ناقصی خواهد بود اما بالاخره تحفه مور است و ما در حد خود تلاش را انجام می دهیم.
بنده یک نکته عرض می کنم.ببینید برادران و خواهران محترم، اینکه مردم دلشان سمت زیارت اربعین تمایل دارد کار ما نیست و از جای دیگر مدیریت می شود و خدا دل ها را به این سمت برده است اما ما روی موازین دینی خود میتوانیم بگوییم گرایش فطرت بشر به امام حسین (ع) است که اجتماع بزرگ اربعین را شکل میدهد و هر ساله یک جمعیت چند میلیونی از ملتهای مختلف را به سوی کربلا و زیارت اربعیت میکشاند
حضرت امام خمینی(ره) که انقلاب را شروع کردند شاگرد یک بزرگ مردی بودند که ایشان مشهور است به فیلسوف فطرت یعنی مرحوم آیت الله شاه آبادی که بعضی از مطالبی که مرقوم فرمودند و موجود است را اگر بررسی کنیم ظاهر ساده ای دارد اما هرچه فکر میکنیم میبینیم مطالب عمیق است چون بر شالوده فطرت بشر نهاده است و حالا ما می خواهیم در قسمت فرهنگی انقلاب و در گام دوم و در مسیر اربعین کاری کنیم. از اهمیت و اثر فطرت انسان نباید غافل باشیم و از این مسیر فاصله بگیریم. بلکه کوشش کنیم همان طور که خدای متعال در آیه مبارکه سوره روم می فرماید ما مبلغیم و کار فرهنگی می خواهیم انجام دهیم و این کار دین است. تعریف دین که در این آیه آمده خدا فرموده فطرت الله است
مبلغ دین اگر جایی از این چارچوب خارج شود مسلما در خدمت فرهنگ عاشورا، فرهنگ اربعین و فرهنگ انقلاب اسلامی نخواهد بود پس مقداری خود را آماده کنیم. بنده وقتی فرض میکنم ۲۰ میلیون انسان از ملیت های مختلف می آیند و ما به نوعی خود را در مقام مهمان داری آنها در این کاروان ها قرار دادیم به نظر می رسد که وظیفه موکب داران و مبلغین سنگین می شود و امیدوار هستم که به گونه ای تلاش کنیم که پاسخ مثبت را بگیریم.
نکته ای هم در رابطه با استان فارس و حرم مطهر حضرت احمد ابن موسی(ع) به حسب تجربه چندسال گذشته عرض می کنم، عزیزان اگر راه زمینی بخواهد به سمت عتبات باز باشد از هند، پاکستان، افغانستان، بنگلادش و کشورهای متعددی در این فضا حتی در استان سینتیانگ چین هم علاقه مندان شیعی قوی کربلا برو دارد.امام حسین (ع)دلباخته دارد حتی در استان های غربی چین که هم مرز با افغانستان و کشمیر هستند.
این مسلمانان از مسیر فارس و حرم مطهر حضرت احمد ابن موسی(ع) رد می شوند و در سال های قبل از محدودیت کرونایی که خدمت کاروانها می رسیدیم چند کاروان از هند و پاکستان داشتیم که در شیراز اتراق کرده و زیارت حضرت احمد ابن موسی(ع) آمدند و سپس برای زیارت امام حسین(ع) به سمت مرزهای غربی حرکت کردند.
ریشه های تاریخی و ارتباطات زیادی در شیراز وجود دارد، در حیدرآباد هند فضاسازی های بخش تاریخی مشابهت بسیاری با شیراز دارد. ما باید این مسئله را مدنظر داشته باشیم.ورودی استان ما از سمت شرق که می آیند گاهی سردرگم می شوند و نقشه ای برای آنها موجود نیست و عزیزان باید در شهرهای شرقی استان مانند نی ریز و داراب فکری کنند.ورود آنها استقبال محترمانه شود و برای خروج آنها از قسمت های غربی استان نیز ائمه جمعه محترم فکر کنند که عزیزان و سروران با هم فکری یکدیگر تلاش کنند برای اینکه آباد باشد و در آنجا نیز مبلغ نیاز داریم، در ورودی ها و خروجی ها و حرم مطهر طراحی کنیم تا مبلغینی که با زبان آنها یا زبان بین المللی آشنا هستند حضور داشته باشند و خدمت رسانی به زائرین اربعین کنند و از این جهت نیازهایی داریم که امیدواریم مدنظر عزیزان قرار بگیرد و برای حل آن تلاش کنیم.
خدمت خود کار فرهنگی و تبلیغی است و اینکه در گوشه ای بنشینیم و فقط تبلیغ کنیم کار جور در نمی آید و مبلغ ما باید پای کار خدمت زائر امام حسین(ع) بایستد تا کار تبلیغی او حسن تاثیر داشته باشد.
دیدگاهتان را بنویسید