besmelah
daftar home
emam
  • زندگی‌نامه
    • شهید آیت الله دستغیب
    • مرحوم آیت الله حائری
    • مرحوم آیت الله ایمانی
    • آیت الله دژکام
  • بیانات
  • خطبه ها
    • خطبه ها
    • مجله آدینه
  • چند رسانه ای
    • فیلم
    • تصاویر
  • کتاب
  • ارتباط با ما
    • پرسش و پاسخ
    • ارتباط با دفتر
  • امور شرعی
date جمعه, 10 تیر , 1401 10:14 ب.ظ

bullet خطبه‌های نماز جمعه شیراز (۱۴۰۱/۰۴/۱۰)


تصاویر ::

به گزارش روابط عمومی نهاد نماینده ولی فقیه در استان فارس و امام جمعه شیراز، نماز جمعه امروز، ۱۰ تیر ماه ۱۴۰۱ سومین حرم اهل بیت (ع) در ایران اسلامی به امامت حضرت آیت الله دژکام و با حضور اقشار مختلف مردم شریف شیراز برگزار گردید.

متن کامل خطبه‌های نماز جمعه امروز شیراز را در ادامه می‌خوانید:

بسم الله الرحمن الرحیم

خودم و همه شما خواهران و برادارن ایمانی را به پرهیزگاری و خداترسی توصیه می‌کنم

“یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا لَا تُلْهِکُمْ أَمْوَالُکُمْ وَلَا أَوْلَادُکُمْ عَنْ ذِکْرِ اللَّهِ ۚ وَمَنْ یَفْعَلْ ذَٰلِکَ فَأُولَٰئِکَ هُمُ الْخَاسِرُونَ وَأَنْفِقُوا مِنْ مَا رَزَقْنَاکُمْ مِنْ قَبْلِ أَنْ یَأْتِیَ أَحَدَکُمُ الْمَوْتُ فَیَقُولَ رَبِّ لَوْلَا أَخَّرْتَنِی إِلَىٰ أَجَلٍ قَرِیبٍ فَأَصَّدَّقَ وَأَکُنْ مِنَ الصَّالِحِینَ وَلَنْ یُؤَخِّرَ اللَّهُ نَفْسًا إِذَا جَاءَ أَجَلُهَا ۚ وَاللَّهُ خَبِیرٌ بِمَا تَعْمَلُونَ”

در خطبه اول چند هفته‌ای است پیرامون مراقبت اجتماعی صحبت می‌کنیم، بارها این را تصریحا و تلویحا عرض کردم که معنویت همانطور که می‌تواند در فرد جلوه کند و رشد کند، می‌تواند در اجتماع هم جلوه کند و رشد کند؛ شهری که شهر خدایی است، شهری که شهر معنوی است و شهری که حرم سوم است، اینها جنبه‌های معنوی اجتماعی است.

بنده یک نقاشی را دیدم مربوط به شیراز، از یک نقاش مشهوری از نقاشان شیراز،  یک خانم شیرازی را تصویر کرده است، این تصویر برای من خیلی جالب بود که این خانم با وجود اینکه بچه‌اش را هم به همراه دارد با یک پوششی نقاشی شده که معلوم است کوچه های شیراز و محیط مذهبی اطراف حرم که شهر تاریخی شیراز می‌شود بانوانش چگونه رفت و آمد می‌کردند.

وقتی به پیشینه یک شهر نگاه می کنیم، سرّ اینکه می شود شهر معنویت آشکار می شود، اگر این معنویت‌ها را از دست بدهیم مشکل خواهیم داشت. در این راستا خوب است توجه کنیم که چه اقداماتی از نظر اجتماعی باید انجام دهیم تا حیا و عفاف در جامعه ما رنگش کم نشود. یک سری اقدامات سلبی قاعدتا خیلی زود به ذهن می‌آید و انجام می‌شود که آن هم در جای خود نیاز است و قانون پیش بینی کرده است، شرع اسلام هم پیش‌بینی کرده است، اما یک سری اقداماتی است که جنبه ایجابی دارد اینها را هم باید انجام دهیم.

بنده دو نوع کاری که یکی کار دستگاه‌های اجرایی است و یکی کار عموم مردم می‌تواند باشد امروز یادآوری می‌کنم که اگر می خواهیم جلوه شهرمان جلوه یک شهر دیانت مآب حرم سومی باشد، این کارها را باید همه انجام دهیم. بخش اول مربوط به نقشه مهندسی فرهنگی استان فارس است که بحمدالله تدوین شده و جلوی روی هر کسی است که بخواهد خدمتی کند؛ برخی مواقع می گویند نمی دانیم چه کاری انجام دهیم، الان هیچ دستگاه اجرایی نمی‌تواند بگوید نمی‌دانیم، برای سال اول اجرای سند که همین سال ۱۴۰۱ است، ۴۶ دستگاه اجرایی وظیفه دارند یک اقداماتی را انجام دهند، اگر مدیرش پای کار بیاید، اینها در این سند نوشته شده است.

البته مطمُنم هستم مجموعه‌های مدیریت عالی  استان اینها را در پایان سال ملاک ارزشیابی مدیران قرار می‌دهند گرچه برخی مدیران اکنون سر خود را پایین انداخته اند و به نظرشان می رسد نباید کاری را انجام دهند یا نمی توانند! این راحت‌طلبی‌ها به نظر می‌رسد جایی ندارد؛ بنده دیشب پرسیدم گفتند از ۴۶ دستگاه چیزی نزدیک ۲۰ دستگاه اعلام کرده اند که می‌خواهیم چه کاری انجام دهیم،حداقل گفته اند! مابقی هنوز نیامده اند اعلام کنند که چه کاری می خواهیم انجام دهیم! در حالی که طبق برنامه موظف بوده اند اقدام کنند.

جا دارد از قرارگاه اعتلای فرهنگی یک نفر بیاید اینجا توضیح دهد -اسم شخص خاصی را نمی برم ولی پیشنهادا به آنها خواهم گفت- یک نفر به عنوان سخنگوی مجموعه بیاید و بگوید چه کسانی تاکنون چه اقدامی کرده اند و چه کسانی اقدامی نکرده اند. ما استان و شهری هستیم که طرح خانواده متعالی بیش از یک سال است جهت اجرا بر روی میز آقایان است! نمی‌شود بگوییم معلوم نیست می خواهند چه کاری انجام دهند، خیر، معلوم است که می خواهند چه کاری انجام دهند الا اینکه برخی مدیران مثل اینکه نمی خواهند کاری انجام دهند!

این را ان شاء الله به شکل جدی بیایند گزارش دهند، بالاخره این مربوط به مردم است و فرهنگ مردم، سبک زندگی اسلامی را هر دستگاهی باید متناسب با وظیفه‌اش انجام دهد و نمی تواند بگوید من نشستم‌ کنار! بحث اقتصاد مقاومتی و فرهنگ اقتصاد مقاومتی تدوین شده و واضح است، باید بیایند پای کار، می بینید که رئیس جمهور محترم درخواستش از مدیران مجموعه‌ها این است که جهادی پای کار باشند، وقتی رئیس جمهور اینگونه می خواهند چرا اینجا برخی مدیران انجام ندهند؟!

بنده شاهد هستم که استاندار محترم هم در استان به صورت جدّ درخواست دارند و تمام چیزهایی که من می‌گویم ایشان به امضای خود ابلاغ کرده اند که آقای مسئول شما باید اقدام کنید،  اما آنکه باید اقدام کند اگر کوتاهی کرده است باید مطمئن باشد که مردم و مسئولان ارشد با او برخورد می‌کنند، این یک قسمت کار است، بنده در ماه چهارم از سال ۱۴۰۱ درخواستم این است و به صورت رسمی همینجا می‌گویم و بحث نامه‌نگاری ندارد، باید یک نفر از این قرارگاه بیاید و پیش از خطبه برای مردم توضیح دهد، بگوید چه شده است و بعد از این چه باید بشود؛ تا کارهای خوبی که در بحث‌های ایجابی انجام شده است را مردم متوجه باشند.

دشمن شما و کسانی که بالاخره یک زاویه ای با موضع متدینین دارند، مدام می گویند شما هیچ کاری انجام نمی دهید، حجم قابل توجهی کار شده است که باید آنها گزارش دهند و کسانی هم که کار نمی‌کنند باید مشخص شوند، این را باید واضح کرد، که ان شاء الله در همین یکی دو هفته آینده یک جمع‌بندی مناسب و یک ارائه گزارشی در حضور مردم و برای مردم انجام خواهد گرفت؛ وقتی رئیس جمهور می گوید دولت باید مردمی باشد یعنی مردم باید بدانند که چه کاری می‌خواهد برای آنها انجام شود، هر کس کاری را انجام داده مردم تشکر می کنند و هر کس هم کار نکرده باید واضح باشد که اینها کاری را انجام نداده اند.

مسئله دوم که ناظر به خودمان است؛ یعنی عموم مردم در راستای فرهنگ عفاف و حجاب سوای اینکه من هفته قبل گفتم که ما مخالف مظاهر شکننده هنجارهای اجتماعی هستیم مخالف فحشا و منکرات هستیم این مخالفت که واضح هست و مردم هم ابراز کردند باز هم اگر لازم باشد ابراز می کنند، جمعیت هم یکی و دوتا و صدتا و هزارتا و ده هزارتا نیست، ما می دانیم که اکثریت قاطع مردم با ارزش‌های اخلاقی موافقند، این اشتباه پیش نیاید که با عکس و فیلم مثلا در فضای مجازی طوری بخواهند نشان دهند که انگار کسی طرفدار این ارزش‌ها نیست، خیر، اتفاقا برعکس است؛ با نگاه علمی و نظرسنجی دقیق می‌گوییم که اکثریت قاطع مردم طرفدار ارزش‌های اخلاقی هستند و از اجرای قانون در این راستا حمایت می کنند و این مسئله واضحی است، اما سوای آن بخشی که به عنوان مطالبه‌گری ما وارد عرصه می‌شویم و مردم از یک عده‌ای مطالبه می‌کنند اقدام را، خود ما هم‌کارهایی می‌توانیم بکنیم، می‌خواهم در روزی که روز ازدواج آسمانی امام علی‌(علیه السلام) با حضرت فاطمه(سلام الله علیها) است، برخی از این چیزها را که می‌توانیم انجام دهیم بگویم.

یکی بحث ازدواج آسان است، ما می‌گویم فحشا نباشد، پس ازدواج باید آسان بشود، نمی شود بگوییم از این طرف ازدواج سخت از آن طرف فحشا نباشد، خود مراسم ازدواج یک چیز است، و هزینه های زندگی یک چیز دیگر است، بنده شنیدم یک محترمی از متدینین فوت شده و وضع خوبی داشته است و فرزندان خوبی داشته به من گفتند که هزینه سالگرد این فرد را صرف ۱۴ جهیزیه برای ۱۴ جوانی که می‌خواهند زندگی خود را شروع کنند قرار دادند هر شب که در آن عالم میگذرد آن مرحوم مهمان یکی از اهل بیت است. اگر کسی نمی تواند جهیزیه کامل بدهد اما یک وسیله کوچک را که می تواند تهیه کند، همان را انجام دهد، هر کس متناسب با دارایی‌ خود وارد این میدان شود، چه اشکالی دارد در شیراز شما متمکنین بگویند این ایام عید غدیر است برای روز عید غدیر ما می خواهیم جهیزیه بدهیم، هر جوانی که می‌خواهد ازدواج کند اما امکان جهیزیه نیست بگویند به او کمک می دهیم و جهیزیه برای او فراهم می کنیم، نمی شود گفت اینجا هم دولت وارد شود، دولت هر چه هم پول داشته باشد نمی تواند این کارها را انجام دهد.

خیلی وقتها در خانواده ها ممکن است دختر و پسری قصد ازدواج داشته باشند ولی شرایط فراهم نیست اما اگر چند نفر کمک بدهند جهیزیه اینها برای شروع زندگی فراهم می شود، بله اگر کسی نگاهش خیلی سطح بالا باشد ممکن است هیچ وقت جور نشود، اما جوانان عموما قانع هستند و می گویند در حد نیازهای ضروری زندگی. اینکه مقام معظم رهبری امسال را سال اشتغال آفرینی قرار دادند؛ تولید دانش بنیان و اشتغال آفرین، این برای این است جوانی که می‌خواهد زن بگیرد بگوید برای خرج ضروری زندگی می توانم کار کنم و هزینه ها را تامین کنم، این اشتغال آفرینی کار بزرگی است، عده ای از نهادهای دولتی و ادارات دولتی مثلا مسئول هستند اشتغال آفرینی کنند و یک قسمتی هست که خود مردم می توانند.

دیروز با یکی از نمایندگان محترم شیراز در مجلس صحبت می کردم گفت یک مجموعه‌ای در شیراز هست که می‌تواند هزار نفر را مشغول به کار کند و حقوق بدهد، و چند سال معطلش کرده اند با ۱۰۰ نفر؛ یعنی تمام ابزار و امکانات دارد خراب می شود، دولتی‌هایی که مسئول هستند خب اینجا ۹۰۰ جوان پای کار می رود و ۹۰۰ خانواده شکل می گیرد،  اینجاها نامردی نکنند، نامردی هست که می‌داند می شود چنین کاری کرد ولی کوتاه می آید! این جوان چکار کند؟

نکته دیگری که هست بحث نذر حجاب است، بعضا خانواده‌هایی با دو سه نفر خانم که در یک خانه هستند، واقعا تهیه چادر برایشان مشکل است، نه اینکه نمی خواهند، یک قشری از مردم گرفتارند، چه اشکالی دارد کسی که نیتی دارد نذر کند و بگوید من چند چادر برای اینها فراهم می کنم. اگر امکان تهیه‌اش باشد خیلی‌ها هستند که دوست دارند با چادر که حجاب برتر است رفت و آمد کنند ولی امکان تهیه آن برای یک عده ای نیست، کمکشان کنیم، نذر حجاب کار بسیار خوبی است؛ عده ای بیایند و کمک بدهند تا بتواند خانم‌ها آن حجاب مناسب خود را انتخاب کنند.

خطبه دوم

در این خطبه دوم ضمن اینکه بار دیگری خودم و همه شما برادران و خواهران ایمانی را به خدا ترسی و فرمان خدا بردن دعوت می‌کنم، نکاتی هست که گذرا محضر شما عرض می کنم.

روز اول ماه ذی‌الحجه هست، ماه حاجیان است، که الحمدلله پس از یکی دو سال محدودیت‌های خیلی شدید امسال جمعیت قابل توجهی از حجاج ایرانی توفیق پیدا کرده اند در جوار خانه خدا و مدینه النبی صل الله علیه و آله و سلم مناسک و زیارت خود را به جا آورند و برای همه آنها دعا می‌کنیم که توفیقاتشان زیاد باشد و با دست پر از این سفر معنوی برگردند و آنها هم که دوست داشته اند و موفق نشده اند در کتاب های ادعیه اعمالی پیشنهاد شده است که با ثواب آنها شریک شویم و این شب‌های ماه ذی الحجه آن دو رکعت نماز مخصوص را دارد، طول این ۹ روز اعمال و دعاهای ویژه‌ای که هست تا روز عرفه توفیق پیدا کنند و انجام دهند.

در هفتم ذی الحجه که روز پنجشنبه هفته آینده است، شهادت امام پنجم ما شیعیان امام محمدباقر علیه السلام است، که مسلما همه عزیزان نسبت به تجلیل از این امامی که غریب است و بقعه و بارگاهش را در بقیع خراب کرده اند ویژه ان شاء الله عرض ادب خواهند کرد، در حرم مطهر هم برنامه های ویژه پیش بینی شده، چون شب پنجشنبه و جمعه است قاعدتا شیرازیها برای زیارت شب جمعه حضرت احمد موسی علیه السلام ویژه برنامه دارند، اهمیت بیشتری بدهید و در مجلس امام محمدباقر علیه السلام ان شاء الله همه شرکت کنند.

در ماه ذی الحجه از روز عید قریان تا ده روز به نام دهه ولایت نامگذاری می شود و  روز ۱۸ این ماه روز عیدالله اکبر عید سعید غدیر خم است، از همین امروز دعوت می‌کنم، روز هجدهم موقع نماز ظهر موقعی است که پیامبر صل الله علیه و آله و سلم دست امیر المومنین علیه السلام را به ولایت بالا برد، برای همان ساعت جشن ویژه پیروان ولایت در حرم مطهر پیش بینی شده، اطلاع‌ رسانی مفصل هم خواهد شد، اما دلم می‌خواهد که شما هم ویژه برنامه‌ریزی کنید و ۱۸ ذی الحجه ان شاء الله به صورت انبوه حاضر شوید و یک جلسه بسیار بسیار بزرگ برای بزرگترین عید خدا (عید سعید غدیر خم) ترتیب دهید و بقیه برنامه‌های دهه ولایت را هم همه همکاری و همراهی خواهند کرد.

نکته دیگر اینکه بارها گفته ام مومن و متدین و کسانی که انسان وقتی نگاه به عملشان می‌کند چشمش روشن می‌شود در این شهر زیاد است، یکی از کارهای خوبی که مومنین انجام داده اند و امسال هم انجام می دهند بحث این است که صاحبخانه هایی هستند که مستاجرشان واقعا ندارند و نمی توانند بیش از این کاری کند و اگر صاحبخانه رحم نکند اینها اثاثشان بیرون است.

عده ای با خدا معامله کردند و گفتند رحم می‌کنیم تا خدا هم به ما رحم کند، من دست یک یک این صاحبخانه ها را از اینجا می بوسم، افتخار برای ما هستند که یک مومن نسبت به برادر همنوع مسلمان خودش اینگونه رفتار کند، از بقیه هم خواهش می‌کنم هر کس هرچه می تواند، ما اینها را نباید همش ببریم در قالب قانون؛ قانون خشک است، ممکن است یک جایی یک صاحبخانه ای گرفتار باشد و یک مستاجری می‌تواند یک جزیی کمک دهد، فرقی که نمی کند، همه برادرانه با هم همکاری کنند.

” تَعاوَنوا عَلَى البِرِّ وَالتَّقوىٰ”؛ برای کار خیر به یکدیگر کمک دهید و ان شاء الله صاحبخانه‌های محترمی که می توانند یک چیزی تخفیف دهند و با مستاجر کنار بیایند تا آنها هم احساس آرامش کنند، این کار را بکنید و به نیت اهل بیت علیهم السلام انجام دهید و مطمئن باشید دست شما را می گیرند و ضرر نخواهید کرد. اهل بیت خیلی بزرگتر و آقاتر از این حرف‌ها هستند که کسی برایشان یک کاری بکند و آنها کسی که کار کرده را رها کنند، حتما دستتان را خواهند گرفت. از این حرکت ارزشمند تشکر می کنیم و پیشاپیش از کسانی که می خواهند انجام دهند باز هم تشکر می کنیم .

نکته پایانی درباره آزمون سراسری است که امروز نیز عده قابل توجهی از جوانان سر جلسه کنکور هستند که برای همه آنها دعا می‌کنیم، اینها یک سال تلاش کردند، قبول شدنشان مقدمه این است که زندگیشان سامان پیدا کند؛ دنبال کار است که می‌رود درس می خواند، دعا کنید خداوند رزق من حیث لایحتسب به آنها بدهد و به گونه ای باشند که آنها هم خشنود باشند و از تلاشی که کرده اند  بهره مناسب ببرند.

لینک کوتاه :
آیت الله دژکامامام جمعه شیرازخطبه های نماز جمعه 10 تیرماه 1401
ثبت دیدگاه
.

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2 × 1 =

فیلم
.
  • صوت خطبه های نماز جمعه ۱۹ بهمن ۱۴۰۳ شیراز video
  • صوت خطبه های نماز جمعه ۱۲ بهمن ۱۴۰۳ شیراز video
  • صوت خطبه های نماز جمعه ۵ بهمن ۱۴۰۳ شیراز video
عکس نوشته ها
.
ارزش های اسلامی، خردورزی ایرانی
دفع شرّ دشمن
شکرگزاری نعمت انقلاب اسلامی
روز جهانی کتاب کودک
روز جمهوری اسلامی
عید سعید فطر
راهپیمایی روز قدس
عدالت در توزیع ثروت
احسان و نیکوکاری
دین داری و مردانگی
Previous Next
  • صفحه اصلی
  • آرشیو
  • اخبار
  • ارتباط با ما
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به پایگاه اطلاع رسانی دفتر نماینده ولی فقیه در استان فارس و امام جمعه شیراز می باشد