جلسه شورای فرهنگ عمومی استان
به گزارش روابط عمومی نهاد نماینده ولی فقیه در استان فارس و امام جمعه شیراز، جلسه شورای فرهنگ عمومی استان با حضور آیت الله دژکام، برگزار گردید.
متن کامل بیانات آیت الله دژکام در این جلسه بدین شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
ابتداً یادآور می شوم حدیثی را که زمینه ی اثر بخشی کارها را بیش از پیش فراهم می کند؛ در خصوص کار اثر گذار فرمودهاند کار مخلصانه است که اثر می گذارد؛ ما عموما در حیطه مسائل فرهنگی دنبال تاثیرگذاری و ماندگاری هستیم، تاثیرگذاری و ماندگاری به حَسب تعلیم دینی ما، تابعی از اخلاص کسی است که انجام می دهد.
در خصوص نوحه ها، روضه ها و سرود ها (همین سرود سلام فرمانده) وقتی وقت می کنیم می بینیم یک چیزی فراتر از موسیقی و ادبیات دل ها را به این سمت می برد و الا کسانی ممکن است باشند که دستگاههای موسیقی را بیش از این خواننده بشناسند و بیشتر هم بخوانند و کیفیت هم بهتر باشد اما اثر نمی گذارد، مشکل از جای دیگری است. دلیل اینکه اینها بر دل می نشیند و اثر می گذارد چیست؟ اینها همه اش برمی گردد به اخلاص آن کسی که یک نفسی داشته و حرفی را زده است.
مرحوم آیت الله بهجت رضوان الله علیه نماز جماعتی داشتند که این نماز تاثیر گذاریش عجیب است، شاید افراد دیگری را پیدا می کردیم که اَقرء باشند، اما آقای بهجت چه کاری انجام می داد که یکبارگی یک مسجد در وسط نماز گریه میکردند؟ این اخلاص و توجه، این را باید در همین کار هایی که گفتیم و شنیدیم مد نظر قرار دهیم، کار مخلصانه است که رشد می کند و ماندگار می شود ” مَآ کَانَ لِلّهِ یَنْمُوُ”؛ هر چیزی که برای خداوند است رشد می کند و تاثیر گذار می شود.
بحث زیست عفیفانه زیر مجموعه سبک زندگی اسلامی است. نگاه ما در بحث زیست عفیفانه گاهی یک نگاه فرهنگی است؛ یعنی مسئله جنبه سیاسی – امنیتی ندارد، این یک نیاز ثابت دائمی است که باید بر روی آن کار کنیم؛ نسل به نسل باید ارزش های سبک زندگی اسلامی تبادل شود و این کار فرهنگی میخواهد؛ ما هم برای این نسل باید همین کار را انجام دهیم و بگوییم این فرهنگ همان فرهنگ انتظار و سبک زندگی منتظران است، بسم الله جلو بروید، این کار مستمر و دائمی است؛ مقام معظم رهبری فرمودند اهمیتش در درجه اول است ولو اینکه اولویت یک کاری مانند مسئله اقتصادی جلو میآید اما این مسئله هیچگاه از ارزش و اهمیت نمی افتد؛ مهمترین مسائل ما بحث فرهنگ دینی و اسلامی است.
اما اکنون در بحث زیست عفیفانه چیز دیگری میدان داری می کند و آن سازماندهی سرویس های بیگانه است؛ وقتی سرویس بیگانه برنامهریزی میکند و با تمام امکانات شان مانند فضای مجازی تا وسط میدان های فرهنگی و اقتصادی کشور ما آمده اند در مقابل ما هم باید همه به همین شکل به میدان برویم.
این که می بینیم وزیر محترم کشور و مجموعه دولت حساس شده اند به خاطر وظایف سیاسی-امنیتی آنها است، و الا باید به ما به عنوان شورای فرهنگ عمومی می گفتند در این قسمت بهتر کار کنید، اما می بینید که قضیه را به شکل دیگری مدیریت میکنند، این مدیریتی که می شود علتش این جهت است؛ یعنی ما هم به عنوان متولیان امر فرهنگی اکنون جزء سازمانی هستیم که در بحث سیاسی امنیتی باید کارش را درست انجام دهد.
این که مقام معظم رهبری میفرمایند جنگ ترکیبی؛ یعنی همه از هر جهت بر سر ما ریخته اند و ما هم باید در پاسخ از همه جهت پاسخ دهیم، بلکه مقام معظم رهبری فرمودند مسئله این نیست که صرفاً شما بخواهید منفعلانه دفاعی بکنید، فرمودند باید فعالانه وارد عرصه شوید و اقدام کنید.
طبق نظر سنجی دقیقی که صدا و سیما انجام داده حدود ۶۸ درصد مردم (شهروندان) در زمینه عفاف و حجاب مطالبه این را دارند که اقدامی شود؛ مطالبه شهروندان است، در برخی محافل می گویند فرهنگ شهروندی را موظف هستید! چه کسی این مرزبندی فرهنگ دینی و فرهنگ شهروندی را انجام میدهد؟! شهروندان ما زیست دینی و عفیفانه را مطالبه می کنند، اینها شهروند هستند که مطالبه دارند، چرا ما اینها را جزء شهروندان نمی آوریم؟ این نوع تفکر را باید کنار گذاشت. ما هستیم و این شهروند، یا برایش کار می کنند یا آنها از مسئولیت سلب هستند.
مسلم بدانید نگاه سیاسی که باشد مدیریت سیاسی و امنیتی که وزارت کشور در این زمینه وظیفه اول را دارد باید به میدان بیاید، الحمدلله به میدان آمده اند کارشان را انجام می دهند، ما باید با آنها کاملاً هماهنگ باشیم تا قضیه نتیجهبخش شود.
در عرصه جنگ ترکیبی عرصه های اقتصادی، امنیتی و فرهنگی با هم تداخل پیدا می کند؛ خیلی زیرکی می خواهد که ما بحث فرهنگی خود را منطبق با نیازهایی که در بخش اقتصادی است جلو ببریم؛ باید بگویم هدف گذاری مقام معظم رهبری چیست و این وضعیت جنگ ترکیبی است و این نقشه مهندسی فرهنگی ما کجای کار است؟ نقشه همندسی فرهنگی استان انصافاً میتواند در بعد فرهنگی پاسخ دهد.
اگر در برنامه ها نقشه مهندسی فرهنگی را ملاک کار قرار می دهیم باید به این جهت توجه کنیم که وقتی کاری را انجام می دهیم نتیجه آن ایجاد دوگانگی در اجتماع نباشد، مثلا دوگانگی بین فرهنگ و معیشت! باید به یک شکلی رفتار کنیم که آن دوگانگی را که دشمن ایجاد می کند به هم بزنیم و بگوییم اتفاقاً معیشت و فرهنگ می توانند هم راستا از نظر دینی جلو بروند، این ها ظرافت استفاده از این نقشه است، نقشه خودش که تصمیم نمیگیرد مدیر در یک ارگان است که تصمیم می گیرد، این جهت را ان شاء الله مد نظر داشته باشند.
در خصوص مسئله زیست عفیفانه مجموعه مردم ما دلسوزی دارند؛ آیا مانند همیار پلیس در عرصه زیست عفیفانه نمی توانیم همیار داشته باشیم؟ برخی افراد ممکن است اعتماد به نفس نهی از منکر را نداشته باشند اما وقتی می شود همیار اعتماد بنفس پیدا می کند. این نیاز به همفکری بین نیروی انتظامی و مردم را دارد، هر وقت مردم میآیند و مطالبه میکند دستگاههای اجرایی برای اجرا کردن دلگرم می شوند.
مجموعه آمرین به معروف و مجموعه بسیج و مجموعه نیروی انتظامی یکدیگر را حمایت کنند تا این طرح همیاران زیست عفیفانه شروع شود و در سطح استان ۳۰ تا ۴۰ هزار نفر به کمک پلیس بیایند و پلیس امنیت اخلاقی بداند یک تکه از کارش از ناحیه آنها حمایت می شود، از آموزش و پرورش و دانشگاه و… هم یارانی برای پلیس درست کنیم.
رسانههای ما برای سبک زندگی اسلامی، زیست عفیفانه و حیا یک نقش بسیار مهمی دارند، متاسفانه در این قسمت خیلی تاثیرگذاری رسانه را نمی بینیم، رسانههای داخلی طبق فرموده مقام معظم رهبری نباید منفعل باشید بلکه باید فعالانه عمل کنند، شروع کنید شما بین مردم حامی دارید اگر قشنگ هدف گذاری کنید و موضوع را مطرح کنید مردم حمایت می کنند، یک ذهنیت اشتباه داریم، به گونه ای رفتار می کنیم که گویی درصد مخالفان حیا بیشتر است! خیر. درصد موافقان حیا اکثریت قاطع است، آنها یک عده کمی هستند که میدان داری می کنند، رسانه باید فضا را به نفع خواسته های عمومی مردم تغییر دهد، مردان مطالبهگر هستند ولی سبک سنتی آنها را به سمت رسانه نمیآورد، می برد شان به جای دیگری که مثلاً در مسجد با یک روحانی صحبت می کنند، ما باید این فاصله را کم کنیم رسانه ها را درگیر این عملیات کنیم.
در رابطه با اقدام ایجابی در بحث حجاب، اصل کار خیلی خوب است، اما کار باید به گونه ای انجام شود تا حس و حالش از یک میتینگ سیاسی برود به سمت کار فرهنگی، می بینید مردم به مسائل فرهنگی جواب های خیلی قشنگی می دهند اما تا می شود میتینگ سیاسی، حس غلبه نگاه سیاسی در مسئله بعضی مواقع مقاومت هایی را در عده ای ایجاد می کند، این را برطرف کنیم و حال و هوای خوبی ان شاء الله به آن بدهیم، مسلما حسن تأثیر خواهد داشت. خیلی ممنون هستیم از همه عزیزان سربلند و موفق و پیروز باشید به برکت صلوات بر محمد و آل محمد
دیدگاهتان را بنویسید