جلسه جامعه روحانیت مبارز استان فارس
به گزارش روابط عمومی نهاد نماینده ولی فقیه در استان فارس و امام جمعه شیراز، جلسه جامعه روحانیت مبارز استان فارس با حضور رئیس کمیسیون کشاورزی و منابع طبیعی، آب و محیط زیست مجلس شورای اسلامی به مناسبت هفته جهاد کشاورزی با حضور آیت الله دژکام، برگزار گردید.
متن کامل بیانات آیت الله دژکام در این جلسه بدین شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
بسیار متشکر هستم و انشاالله همه عزیزان سربلند، پیروز و موفق باشند، بنده چند نکته را در محضر سروران مکرم روحانی عرض می کنم.
در ابتدا باید ببینیم ما که در این جلسه نشسته ایم و این جلسه مختص مباحث مربوط به کشاورزی است آیا امروز یک نظام تقسیم کار اجتماعی در کشور وجود دارد که بدانیم هر کدام از ما چه کاره هستیم؟
عزیزان حاضر در این جلسه در مجموعه بحث اقتصادی کشور و علی الخصوص مباحث تولیدات کشاورزی کجای کار قرار دارند؟ اگر ما یک نظام تقسیم کاری را ایجاد نکنیم از این به بعد نیز هرچه جلو می رویم بغرنجی مسائل در ذهن مردم و خود ما زیادتر می شود چون تکلیف روشن نیست و معلوم نیست ما چه کاره هستیم و دیگران چه کاره هستند.
اگر بخواهیم از منظر گام دوم انقلاب اسلامی به مسئله نگاه کنیم همان بحث جامعه پردازی است که رهبر معظم انقلاب فرمودند از انقلاب ۴۰ سال گذشته است و امروز در گام دوم انقلاب یک دوره طولانی خودسازی، جامعه پردازی و تمدن سازی خواهیم داشت.
پس گمان نکنیم که با برگزاری جلسه مشکلات حل می شود و مسئله بخش کشاورزی تا حل شود نیاز به کار طولانی دارد. در این مسیر طولانی اولین مسئله این است که در تقسیم کاری که انجام می دهیم ما به عنوان روحانی چه نقشی در این قضیه داریم؟ بالاخره الگوی اداره کشور باید معلوم شود، برادران شما عموما جلودار حرکت انقلابی بوده اید و الان هستید، مسائل امروز انقلاب با مسائل سال ۵۷ متفاوت است و در گام دوم انقلاب هستیم، در این قسمت اگر ندانیم چه کاره هستیم و چه کار باید بکنیم پیشرفت نخواهیم کرد.
یک نگاه راهبردی است که مشخص می کند مثلا در بخش کشاورزی ۴ سال دیگر استان فارس در چه وضعیتی است؟ استان خانه ما است، در بخش کشاورزی از گوشت، گندم، کالاهای استراتژیک و غیر استراتژیک شرایط استان به کجا می رسد؟
اگر می خواهیم نظام تقسیم کار را در جامعه درست کنیم باید شروع به کار کنیم. روحانیت در ترویج این تفکر برای کشور چه کاره می تواند باشد؟ از طرفی مردم هم توقع دارند تا ما در تریبون و منبر خود مطالبه کنیم. رهبر انقلاب فرمودند از نظر اجتماعی مسائل کشور را سامان دهید تا مسئولیت ما و همه مشخص باشد.
این مسئله امروز کشور است. مجلس شورای اسلامی پیش از انجام هرکاری و بررسی جزییات باید این موارد را مشخصکند. چرا با یکدیگر تعارف میکنیم؟ آیا می خواهید شرایط را تغییر دهید یا خیر؟ این تغییر همان جامعه پردازی است.
بحث عمده که نقش اصلی ما طلبه ها است هدایت اخلاقی است، از نظر اخلاقی فقه هم هست.وقتی می دانید یک محصول کشاورزی سرطان زا است آیا حق دارید به بازار بفرستید و این کار شرعا حلال است؟
ما وظیفه هدایت اخلاقی داریم یعنیحلال و حرام را باید متناسب با این موضوعات تطبیق کنیم و به مردم بفهمانیم که حلال یا حرام است.بسیاری از پزشکان تایید کرده اند که بسیاری از بیماری ها و سرطان ها به خاطر همین نوع غیر بهداشتی و غیر ارگانیک بودن تولیدات است.اگر دلیل علمی دارد ما روحانیون باید وظیفه خود را انجام دهیم و به میدان بیاییم.آیا این جز وظایف ما هست؟اگر هست خب انجام میدهیم و در مقابل بخش های دیگر هم مسئولیت دارند و این تقسیم کار است.
نقش دولت در جامعه چیست؟ اصل کار بخش کشاورزی با دولت است.حال تمام کمبود امکانات را دولت باید بدهد؟ پس ساختاری که در اصل ۴۰ قرار بر تغییر بود برای چه بود؟ وظیفه دولت آیا این است که همه پول را خود بیاورد؟پول نفت را گرفته و توزیع می کند و ما خیال میکنیم تولید بخش کشاورزی است در حالیکه می خواهیم تولید بخش کشاورزی طوری باشد که شیر نفت را ببندیم خب به سرمایهدار مردمی در اینجا چقدر نقش دهیم؟ اگر به این پرسش ها پاسخ ندهیم مسئله حل نخواهد شد.چقدر جلسه بگیریم و صحبت کنیم؟ موتور قضیه را باید حرکت داد.
باید همدیگر را درک کنیم، نقشه راه بخش کشاورزی را بفهمیم، تقسیم کار کنیم، جایگاه و نقش روحانیت را مشخص کنیم و در آن قسمت خدمت ارائه کنیم و به صورت مقابل کمک و همکاری دریافت کنیم. این نوعی تقسیم کار اجتماعی است. یک مسئله نیز بحث آب است که در اوج گرما مصرف آن بیشتر می شود و نگرانی برای کشور وجود دارد.
باید مشکل را حل کنیم. عزیزان روحانی خواهش دارم؛ به همان زبان خودمانی که بلد هستید با توجه به مصرف آب در اوج خود سعی کنید تشویق کنید و مسئله را مدیریت کنید و در مجالس صحبت کنید تا کنترل کنند و از اوج مصرف آب که در ۲ ماه آینده خواهد بود به لطف خدای متعال رد شویم.
دیدگاهتان را بنویسید