بیانات در مراسم آیین افتتاحیه اولین رویداد دانشجویی ویژه رتبه های برتر دانشگاه شیراز با عنوان آینده روشن
به گزارش روابط عمومی نهاد نماینده ولی فقیه در استان فارس و امام جمعه شیراز، آیتالله دژکام در آئین افتتاحیه نخستین رویداد دانشجویی ویژه رتبههای برتر دانشگاه شیراز با عنوان «آینده روشن»، خطاب به دانشجویان حاضر در جلسه بیان کرد: اینجا جمع شدهایم که بگوییم تلاش میکنیم آینده شما روشن باشد و شما هم تلاش کنید تا آینده کشورتان روشن باشد.
متن کامل بیانات آیت الله دژکام در این دیدار بدین شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
خدای متعال در آیه ۲۵۷ سوره بقره می فرماید ” اللَّهُ وَلِیُّ الَّذِینَ آمَنُوا یُخْرِجُهُمْ مِنَ الظُّلُمَاتِ إِلَى النُّورِ “، خدا یار اهل ایمان است که آنان را از تاریکی های جهل بیرون آرد و به عالم نور برد.
اینجا جمع شده ایم که بگوییم تلاش می کنیم آینده شما روشن باشد و شما هم تلاش کنید تا آینده کشورتان روشن باشد.این آینده روشن به دست نیروهای جوان اهل علم و دانش رقم خواهد خورد و جا دارد از نظر مفهومی بیاندیشیم که چطور آینده ما روشن می شود؟
معمولا ما در نگاه های سطحی حداقل های آن چیزی که موجب خوشبختی ما می شود را در نظر می گیریم که اگر باشد آینده روشن است و ممکن است در طول روزگار مقداری از این شاخص های روشن بودن آینده برای ما تغییراتی بکند.
این اتفاقی است که بنده در جامعه می بینم که برای آینده ای روشن عموما تلاش می کنند به طور مثال در این ایامی که مدارس حضوری شد دیدیم که پدر و مادر ها چگونه برای آینده روشن فرزند خود تلاش می کنند و باید از پدر و مادر تشکر کرد که اینچنین زحمت می کشند و به دنبال آینده روشن فرزند خود هستند.این تلاش ها که به شکل وسیعی صورت می گیرد اگر یک پشتوانه ای از تصور صحیح از آینده روشن کمکش نکند ممکن است احساس خشنودی و رضایت از زندگی در پایان آن نباشد.
اساتید باید با دانشجویان جوان همکاری کنید، خیلی از جوان ها اگر بیاندیشند به نقاط خوب می رسند و نیازی نیست از دیگری مفاهیم به آنها تحمیل شود اما این فرصت اندیشه ورزی را باید در دانشگاه ایجاد کنیم.
خیلی اوقات دانشجویان ما آنقدر درگیر به مسائل دیگر می شوند که پاسخ درست و دقیقی برای این سوال ندارند که چطور آینده روشن می شود؟
بررسی کنید که واقعا تصور ما از آینده روشن چیست و بعد کمک دهیم به هم که یک تصور قابل پذیرش داشته باشیم.در مورد سعادت مندی و اینکه آینده زندگی ما روشن باشد در طول تاریخ فکر شده است، در کتاب اشارات و تنبیهات ابن سینا یک نمط در بهجت است.
.بهجت و سعادت عنوان یکی از نمط های این کتاب است. یعنی امثال ابن سینا و ملاصدرا در این خصوص فکر کرده اند که چگونه انسان سعادت مند می شود؟اگر این همه پشتوانه فلسفی داریم مقداری از آن را با دانشجویان نخبه که با رتبه های برتر وارد دانشگاه شده اند به مشارکت بگذارید شاید فکر شما در ادامه تاریخ ابن سینا و امثالهم مطلب قشنگ تری ارائه داد و بشر استفاده خواهد کرد و خود شما نیز بهره مند خواهید شد. تا یک تصور صحیحی از آینده روشن داشته باشیم.
گاهی برخی از افراد درآمد میلیاردی دارند اما احساس رضایت از زندگی در آنها نمی بینیم، دوستان ممکن است در آخر اینگونه شوید که کارخانه پول سازی برای کسان دیگر شوید اما از زندگی خود لذت نبرید.
خوشبختی و آینده روشن کجا رفت؟چطور به دست بیاوریم؟چه کارکنیم از زندگی خود لذت ببریم؟ پرسش هایی است که در طول تاریخ بوده است و امروز به شکل اجتماعی می خواهیم به فکرآینده روشن نسل بعدی که شما هستید باشیم.
من به عنوان طلبه در این شهر باید چه کار کنم که بچه های نسل بعد ما آینده روشنی داشته باشند؟آیا برای استاندار این پرسش وجود ندارد که چه کارکنیم این جوانان خوشبخت شوند؟این سوالات هست اما پاسخ های مناسب برای این سوال را به اشتراک افکار بگذاریم.اصرار نداریم بگوییم فقط ما پاسخ را پیدا کرده ایم چون می دانیم شما هم فکرهای قشنگی دارید.
منکر این جهت نیستیم.بنده چون در طول عمرم در این کشور معلمی کرده ام هر بار که می خواهم وارد کلاس شوم با همکاری دانشجویان فهیم افق دیگری از مطالب گشوده شده و استفاده کرده ام.
تعامل استاد و دانشجو خیلی کار می کند، شما جوانان عزیز صاحب رتبه برتر هستید بیایید کمک دهید. الحمدالله شما یک رویکرد دارید که مطالبه گر هستید و ما هم تشویق کردیم که مطالبه گر باشید. مطالبهگری باید باشد اما کمک دادن هم باید باشد.
قرآن کریم می فرماید ” وَتَعَاوَنُوا عَلَى الْبِرِّ وَالتَّقْوَى”، برای آینده روشن به همدیگر کمک دهید و همفکری کنید.
شرایط می شود بهتر از این باشد اما با کمک جوانان با استعداد و با فکر، این را شروعکنیم چون فرصت برای مردم و ملت ما زیاد نیست و تحولاتی که در دنیا اتفاق می افتد اگر به موقع اقدام نکنیم ممکن است عقب افتادگی چند نسلی نصیب ما شود.
دیدگاهتان را بنویسید