بسم الله الرّحمن الرّحیم
به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل نهاد نماینده ولی فقیه در استان فارس، آیت الله لطف الله دژکام، نماینده ولی فقیه در استان فارس بیست و سوم آذر ماه در خطبه های نماز جمعه شیراز ضمن دعوت خود و نمازگذاران به رعایت تقوا و پرهیزکاری، همچون خطبه های گذشته نکاتی درخصوص ارتباط عدالت با تقوا مطرح کرد.
امام جمعه شیراز با اشاره به آیه هشتم سوره مائده «یا أَیُّهَا الَّذینَ آمَنُوا کُونُوا قَوّامینَ لِلّهِ شُهَداءَ بِالْقِسْطِ وَ لا یَجْرِمَنَّکُمْ شَنَآنُ قَوْم عَلى أَلاّ تَعْدِلُوا اعْدِلُوا هُوَ أَقْرَبُ لِلتَّقْوى وَ اتَّقُوا اللّهَ إِنَّ اللّهَ خَبیرٌ بِما تَعْمَلُونَ؛ اى کسانى که ایمان آورده اید! همواره براى خدا قیام کنید، و از روى عدالت، گواهى دهید. دشمنى با جمعیتى، شما را به گناه و ترک عدالت نکشاند. عدالت کنید، که به پرهیزکارى نزدیک تر است! و از (معصیت) خدا بپرهیزید، که خداوند از آنچه انجام مى دهید، با خبر است»، گفت:پرودگار متعال در این آیه خطاب به مردم گفته است که عدالت پیشه کنید که به این به تقوا نزدیک تر است.
وی درخصوص نزدیکی ارتباط عدالت با تقوا، با اظهار اینکه طبق مطالبی که در هفته پیش گفته شد عدالت دو قسم (عدالت فردی و اجتماعی) است، اذعان داشت: فردی که عدالت فردی (کسی که مرتکب گناه و خلاف شرع نشود و کاری که خشنودی خداوند در آن نباشد را انجام ندهد) ندارد نباید توقع داشت که عدالت اجتماعی را رعایت و ایجاد کند.
نماینده ولی فقیه در استان فارس بیان کرد: عدالت اجتماعی آن است که مردم بین خودشان حق دیگری را نخورند، حقوق یکدیگر را رعایت کنند و توزیع ثروت به صورت عادلانه باشد.
آیت الله دژکام با تاکید بر اینکه نباید از فردی که شخصا عادل نیست امید و توقع اجرای عدالت اجتماعی داشت، تصریح کرد: باید توجه کنیم به کسی که در اجتماع مسئولیت می دهیم عدالت فردی داشته باشد، چرا که فرد عادل، عدالت را در جامعه اجرا می کند و جلوی ظلم را می گیرد.
امام جمعه شیراز با بیان جمله ای مبنی بر اینکه سنگ انداختن در چاه آسان است اما بالا آوردن آن آسان نیست، گفت: شما اگر درست انتخاب نکنید و به فردی مسئولیت بدهید که قادر به ایجاد عدالت و گرفتن ظلم در جامعه نباشد و کیسه برای خود بدوزد چه کاری از من بر می آید لذا باید در مرحله اول، مسئولیت ها توسط مردم با دقت و توجه ویژه ای واگذار شود.
وی افزود: در حکومت جمهوری اسلامی مردم دائما در حال انتخاب ریاست جمهوری، مجلس شورای اسلامی و شورای شهر هستند که اگر انتخاب ها به نحو شایسته ای صورت گیرد فردِ مسئول نیز در پی اجرای عدالت خواهد بود.
استاد دانشگاه شیراز اذعان داشت: قبل از انتخاب فرد را باید شناخت و نباید به کسی که ظلم می کند اجازه میدان داری داده شود تا با انتخاب غلط، حق خود و دیگران را ضایع نکنیم.
نماینده ولی فقیه در فارس بیان کرد: یکی از مصادیق ظلم این است که فرد، خدا و قیامت را قبول ندارد چنانکه هم اکنون در کشوری چون فرانسه این موضوع قابل ملاحظه است، اعتراض به بی عدالتی در حالی صورت می گیرد که وضعشان خوب است و علت آن هم وجود ظلم در کشورشان است.
آیت الله دژکام در ادامه به آیه ۳۲ سوره فاطر «ثُمَّ أَوْرَثْنَا الْکِتابَ الَّذینَ اصْطَفَیْنا مِنْ عِبادِنا فَمِنْهُمْ ظالِمٌ لِنَفْسِهِ وَ مِنْهُمْ مُقْتَصِدٌ وَ مِنْهُمْ سابِقٌ بِالْخَیْراتِ بِإِذْنِ اللَّهِ ذلِکَ هُوَ الْفَضْلُ الْکَبیرُ؛ سپس این کتاب را به کسانی از بندگانمان که برگزیدیم به میراث دادیم پس برخی از آنان [در ترک عمل به کتاب] ستمکار بر خویش اند، و برخی از آنان میانه رو، و برخی از آنان به اذن خدا در کارهای خیر [بر دیگران] پیشی می گیرند، این است آن فضل بزرگ»، اشاره کرد و گفت: امروز حقیقت قرآن دست امام زمان است و مردم در مقابل امام به سه دسته تقسیم می شوند؛ عده ای ظالم به خود می شوند و امام زمان را نمی شناسند و در همین راستا پیرو از امام را بر خود واجب نمی کنند.
وی اظهار داشت: نشناختن ولیِ امر یک مصداق از ظلم است؛ برخی هنوز مرکب پای حکمشان خشک نشده برای ولیِ امر شاخ و شانه می کشند.
امام جمعه شیراز تاکید داشت: راه انداختن حکومت و تمدن سازی اسلامی باید مطابق قرآن باشد، در انتخاب ها باید هر آنچه مدنظر خداوند است را مورد توجه قرار داد و به فردی رای داد که کارهایش برای خشنودی خداوند متعال است.
آیت الله دژکام حضور در انتخابات را واجبِ شرعی عنوان کرد که اگر فردی این کار را نکند به خودش ظلم کرده است و گفت: حضور در انتخابات باید آگاهانه، مسئولانه و خدا ترسانه باشد.
نماینده ولی فقیه در فارس در ابتدای خطبه دوم نماز جمعه شیراز به قانون عدم بکارگیری بازنشستگان در مسئولیت های دولتی اشاره و بیان کرد: برخی به نوعی از کار کناره گرفتند که باید سعی کنیم خیلی زود جایگزین این افراد را تعیین کنیم تا مدیریت مستمر و قوی به دادِ مردم برسد و بتوانند درصدد رفع مشکلات بر بیایند و اگر نمی شود نگذارند مشکلات سنگین تر از این بشود.
آیت الله دژکام خاطرنشان کرد: در استان فارس نیز تغییراتی رخ داده که به نظر می رسد زمان انتخاب افراد جایگزین طولانی شده است.
وی با اعلام اینکه چند ماه است که به نحوی در مدیریت ها ضعف ایجاد شده است، افزود: این طبیعی است که وقتی یک نفر دارد می رود شاید دیگران حرفش را گوش ندهند.
استاد دانشگاه شیراز ضمن تقدیر از پای کار ایستادن مدیران سابق تا زمان رفتنشان، اظهار داشت: اکنون دولت در حال بررسی و تحقیق برای پیدا کردن نیروی مناسبی برای کار در استانداری و فرمانداری هستند که بنای ما ورود در وظایف دولت نیست چرا که دولت وظیفه اش را انجام می دهد و مردم نیز قضاوت می کنند، فایده مردم سالاری دینی همین است.
امام جمعه شیراز در ادامه با بیان اینکه استدعا داریم برای سامان دادن به وضعیت استان مقداری تعجیل صورت گیرد تا کار بر روی زمین نماند، درباره انتخاب مدیر که باید شرایطی داشته باشد خطاب به انتخاب کنندگان، به مصرعِ « توانا بود هر که دانا بود» اشاره کرد و گفت: توقع داریم فردی که انتخاب می شود کاربلد و عالِم باشد، مسئولیت خود را بداند و توانا باشد که به دانسته ها و وظیفه اش عمل کند.
نماینده ولی فقیه در فارس دارا بودن انگیزه کار جهادی را سومین لازمه فردِ مدیر دانست و اذعان داشت: امروز کشور به مدیرانی جهادی احتیاج دارد که سیاست زده نباشد و خود و مردم را درگیر کارهای سیاسی نکند.
وی افزود: برای موفقیت افرادی که مدیران را انتخاب می کنند دعا می کنیم و امیدواریم که افرادی لایق و شایسته برای استان در نظر بگیرند.
آیت الله دژکام در بخش دیگری از سخنان خود به روز شهادت دکتر مفتح در بیست و هفتم آذر ماه اشاره کرد و گفت: این روز که سه شنبه هفته آینده است به نام وحدت حوزه و دانشگاه نامگذاری شده است؛ ما در طول سالیانِ پس از انقلاب در جهت وحدت حوزه و دانشگاه تلاش های فراوانی کرده ایم و موفقیت های خوبی هم داشته ایم اما توقع امام راحل و مقام معظم رهبری برای همکاری این دو نهاد بیش از چیزی است که تاکنون واقع شده است.
امام جمعه شیراز تاکید داشت: اگر این دو نهاد بتوانند با هم هماهنگ باشند و در راستای حل مشکلات مردم فکر و برنامه ریزی کنند کشور پیشرفت های خوبی خواهد داشت.
استاد دانشگاه شیراز با بیان اینکه باید توجه کنیم که وحدت گاهی در مبانی فکری است و زمانی هم در عملکرد تعریف می شود، با ابراز تاسف اظهار داشت: نظام آموزشی ما به گونه ای نیست که تفکرِ مبانی اسلامی را آنگونه که می بایست به صورت عمیق تبیین کرده باشد.
وی با بیان اینکه از این مقوله تحت عنوان پارادایم یاد می شود، که اگر قرار است پارادایم تغییر کند باید همه یکی و بر یک مبنا مشترک باشند، اذعان داشت: علت مخالفت با ۲۰۳۰ این است که می خواهد پارادایم را تغییر بدهد و این در حالی است که ما خودمان حرف برای گفتن داریم اما بجای توجه به ملاصدرا و این سیناها به افرادی چون کانت، هیوم و امثالهم روی آورده ایم.
آیت الله دژکام بیان کرد: البته مدیری که چند ماه است بر سر کار آمده با نظام آموزشی متفاوت است.
نماینده ولی فقیه در فارس بر ضرورت دور هم نشستن دانشگاهیان و حوزویان و صحبت بر روی مسائل و مبانی تاکید داشت و گفت: ما باید مثل یک پازل باشیم کنار هم جور شویم و نگذاریم خلأ وجود داشته باشد چرا که با وحدت و تلاش و همراهی همدیگر مشکلات در کشور حل خواهد شد.
آیتالله دژکام در بخش دیگری از خطبههای نماز جمعه شیراز با اشاره به رخ دادهای مختلف در جهان تأکید کرد که امروز دنیا به دنبال یک عدالت گستر است.
امام جمعه شیراز گفت: در طول ۱۰۰ سال گذشته ۲ جریان بزرگ ادعای عدالت داشت هر دو جریان تمام شد، پایان فکر مارکسیستی و کمونیستی را امام راحل(ره) رسما اعلام کرد و امروز هم شاهد به پایان رسیدن کار مدعیان لیبرال دموکراسی یا ایجاد دولت رفاه هستیم.
وی با بیان اینکه رسانه ها کمتر به مباحث طرح شده در خطبه اول نماز جمعه می پردازند، بر لزوم انعکاس مطالب و نکات طرح شده در خطبه اول که پیرامون مسائل دینی، اخلاقی و اسلامی است، در سانهها تاکید کرد.
نماینده ولی فقیه در فارس افزود: رسانهها بیشتر به خطبه های دوم بیشتر توجه دارند، یک کلام سیاسی که میگوییم تیتر رسانهها میشود، حال آنکه مطالب طرح شده در خطبه اول برای جامعه ضروریتر است.
آیت الله دژکام در انتها خطاب به نمازگذارانی که به احترام آمدنِ نام دوازدهمین اختر تابناک امامت و ولایت ایستادند، گفت: شما امروز جلوی کسی بلند شدید که عدالت را در جهان مستقر خواهد کرد، خوش به حال شما که پایه گذار حرکتی شدید که منتظر عدالت و امام است.
والسّلام علیکم و رحمهالله و برکاته
دیدگاهتان را بنویسید