بیانات در یادواره ۳۵۰ شهید روحانی استان فارس
به گزارش روابط عمومی نهاد نماینده ولی فقیه در استان فارس و امام جمعه شیراز، یادواره ۳۵۰ شهید روحانی استان فارس ، دوشنبه ۱۱ بهمن ماه با حضور آیت الله دژکام برگزار گردید.
متن کامل بیانات آیت الله دژکام در این یادواره بدین شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
خداوند متعال در آیه ۱۹۳ سوره مبارکه بقره می فرماید “وَقَاتِلُوهُمْ حَتَّى لَا تَکُونَ فِتْنَهٌ وَیَکُونَ الدِّینُ لِلَّهِ”، و با کفار جهاد کنید تا فتنه و فساد از روی زمین برطرف شود و دین خدا حاکم باشد و بس.
در ابتدا به خاطر اینکه مجلس برگزار شده است تا تجلیل کنیم از شهدای روحانیت استان پهناور فارس اشاره ای به شهادت های پیاپی روحانیت در تاریخ معاصر ایران خدمت شما خواهم داشت که مسلما لازم است برای همه ما که این اشارت را داشته باشیم و توجه به نقش روحانیت برای آینده انقلاب اسلامی بسیار مهم هست گرچه خود روحانیون محترم به عنوان اینکه بخواهند یک ادعای صنفی داشته باشند هیچ وقت وارد این عرصه نشده اند اما نقش آفرینی عالم دینی و روحانی اگر مورد غفلت مردم و انقلابیون قرار بگیرد ضرری متوجه ما می شود که باید همه برای پیشگیری از این ضرر گاهی اشارت هایی و یادآوری هایی داشته باشیم.
اگر شما تاریخ ایران را ملاحظه کنید یکسری حرکت ها و نهضت های پیوسته بهم و دارای یک روح و معنویت واحد از زمان نهضت تنباکو در ایران شاهد هستیم. نهضت تنباکو و بعد مشروطیت و بعد نهضت ملی شدن نفت و مرحله بعدی قضایای ۱۵ خرداد و نهایتا مسائل دهه فجر و انقلاب اسلامی، که منجر به پیروزی انقلاب اسلامی شد. همه یک ویژگی مشترک دارد و آن این است که به رهبری روحانیت انجام شده است و جلوداری روحانیون در این نهضت تقریبا ۱۴۰ ساله که داریم بی هیچ تردیدی مشاهده می شود و ما باید در این خصوص تحلیلی برای خود و جامعه داشته باشیم.
مسلما در نهضت تنباکو مردم فارس و شاگردان میرزای شیرازی نقش بسیار بزرگی داشتند. یکی از شهدای روحانیت فارس که این مجلس هم همان طور که عزیزان برگزار کننده فرمودند به نوعی متوجه شخصیت این شهید نیز هست، یکی از شاگردان جناب میرزای شیرازی است یعنی مرحوم آیت الله شهید شیخ محمد باقر استهباناتی که از علمای بزرگ فارس بوده و از کسانی است که در شیراز اقامت داشته و در سمت مرجعیت بوده است و در قضایای مشروطیت به شهادت رسیده و قبر نورانی ایشان در حافظیه است که متاسفانه ما توجه ای به این مرجع عالیقدر و عالم بزرگ نکردیم و یکی از کارهای این همایش باید تجلیل از همین بزرگ مرد باشد.
شهدای روحانیت فارس در مشروطیت فقط مرحوم آیتالله استهباناتی نیست، شیخ زکریای کوهستانی از شهدای اصالتا دارابی است. ما توجه نکردیم که شهادت در جمع روحانیت افتخار همیشگی بوده است و هیچ وقت روحانیت این ارزش را فروگذار نکرده که تبلیغ کند و خودش پیشرو باشد برای اینکه بخواهد دیگران را به این راه بیاورد و ادامه دهنده راه باشد.
مرحوم آیت الله علامه امینی در کتاب ” شهداءالفضیله” خود از ۱۴۴ مجتهد مسلم و مرجع تقلید در تاریخ تشیع اسم می برد که به شهادت رسیدند. روحانیت برای پیشبرد اهداف اسلام ۱۴۴ مرجع شهید تقدیم کرده است و البته شهدای رده های دیگر روحانیت هم جای خود دارند.
در قضیه انقلاب اسلامی و جنگ تحمیلی برحسب آمار رسمی موجود در بنیاد شهید روحانیت کشور ما ۹ هزار نفر رزمنده به جبهه فرستاده است و اگر کسی نرفته است از کسانی بوده که قرآن فرموده رسما معذور بوده اند “لَیْسَ عَلَى الْأَعْمَى حَرَجٌ وَلَا عَلَى الْأَعْرَجِ حَرَجٌ وَلَا عَلَى الْمَرِیضِ حَرَجٌ” و حرجی بر آنها نبوده و نمی توانستهاند
۹۰۰۰ نفر در جریان جنگ تحمیلی در جبهه حاضر شدند البته کسانی بودند مثل مرحوم آیت الله اشرفی اصفهانی که توان جنگیدن وسط میدان را نداشتند اما حضور در بین رزمندگان را برای خود وظیفه می دانستند تا ۲۲۰ نفر از روحانیون جوان تر که فرماندهی گروهان و گردانها را داشتند و رزمی بودند و نه تبلیغی و از فرماندهان جنگ بودند. روحانیت میدان داری کرد چون وظیفه اش بود و اگر عالم دین به چیزی که می گوید پایبندی خود را نشان ندهد ایمان مردم سست می شود..
ما به یاد داریم وقتی مرحوم آیتالله حائری به جبهه میآمد زمانی که خمپارهای میآمد ایشان راست مثل سرو میایستاد ، رزمندگان میگفتند آیتالله حائری دارد به همه ما درس میدهد که باید ایستاد، این رزمندگی و مجاهدت روحانیت بزرگ شیعی در ایران بود که ۴۰۰۰ نفر شهید در طول جنگ تقدیم کرده است و پای این حرف ایستاد، نه اینکه بگوید تمام شده است. امروز هم ما تا دفاع از حرم در خدمت شهید سلیمانی، روحانی شهید داریم و امیدواریم این خط را خدای متعال عنایت کند و بتوانیم ادامه دهیم.
ارزش طلبگی و روحانیت به همین است که هر وقت پای جان فدا کردن باشد بگوییم ما هستیم، ما برای لحظات دشواری خود را آماده کرده ایم و همین الان روحانیت در تحمل و صبر در سختیهای انقلاب به حسب وظیفه اش در صف اول ایستاده است و این را نباید فراموش کنیم.
حال این جامعه روحانیتی که صمیمانه از ارزش های انقلاب دفاع می کند بهره ای که از معیشت می برد در این عرصه ها چقدر است؟ می بینید که خیلی کم است و همه میدانند
دیدگاهتان را بنویسید