بیانات در بازدید از مناطق سیل زده بیرم
به گزارش روابط عمومی نهاد نماینده ولی فقیه در استان فارس و امام جمعه شیراز، آیتالله دژکام، شنبه ۹ بهمنماه از مناطق سیل زده بیرم، در شهرستان لارستان بازدید کرد.
متن کامل بیانات آیت الله دژکام در این بازدید بدین شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
خدای متعال در آیه ۷ سوره ابراهیم می فرماید “وَإِذْ تَأَذَّنَ رَبُّکُمْ لَئِنْ شَکَرْتُمْ لَأَزِیدَنَّکُمْ”، و (باز به خاطر آرید) وقتی که خدا اعلام فرمود که شما بندگان اگر شکر نعمت به جای آرید بر نعمت شما میافزایم.
ایام پیش روی ما هم از حیث شمسی هم از حیث قمری روزهای بسیار مهم و بزرگی است، روز سه شنبه ۱۲ بهمن و آغاز ایام الله دهه فجر و سالگرد بازگشت و ورود رهبر عظیم الشأن، قائد حرکت انقلاب اسلامی و بنیانگذار نظام مقدس جمهوری اسلامی حضرت امام خمینی (ره) است و پایان هفته آغاز ماه رجب و روز میلاد پنجمین ستاره درخشان آسمان امامت و ولایت حضرت امام محمد باقر (ع) است که این مناسبت ها به همه ما یادآوری می کند که نسبت به نعمت های الهی شکرگذار باشیم تا خدای متعال هم درهای رحمت خود را بیش از پیش به روی ما باز کند.
منطقه شما در تاریخ خود قله هایی از افتخار و عظمت برای ایران و اسلام دارد که باید این صحنه ها و ارزش های بزرگ دینی و معنوی را همه ما پاس بداریم.
همه ما در جنوب فارس از برکات وجودی و حرکت عظیم امام زاده عالیقدر و بزرگ از اولاد امام حسن مجتبی (ع) حضرت سید عفیف الدین که بین ما به شاه زندو معروف است بهره های فراوان برده ایم.
برکات وجود این امام زاده و محوریت آن در حرکت فرهنگی از روز اول تا همین امروز مدنظر بوده است. مردم این منطقه در اصالت، تشیع و ارادت به اهل بیت ویژه بوده اند و اینکه میگویند دارالاولیاء یعنی جایی که کسانی پیش خدا قرب و منزلت داشته اند در آن زندگی می کرده و زندگی می کنند و به برکت این امام زاده ها است که فرهنگ رشد کرده است و ما باید بتوانیم این طلایه داری حرکت فرهنگی را باز هم ادامه دهیم.
البته طبیعی است زمینه سازی هایی باید برای این کار بشود. لارستان در گستره وسیع خود حرکت مشروطه را راهبری کرده است و این موارد را نباید از حیث ارزش کم فرض کنیم. منطقه لارستان با ورود مرحوم آیت الله عظمی سید عبدالحسین نجفی لاری یک حرکت جدید را دوباره شروع کرد از همان سنخ حرکتی که در زمان شاه زندو یک بار انجام شد و می دانید که نزدیک به ۲۳ سال ایشان در لار و فیروز آباد و جهرم مرجع و محور حرکت دینی و فرهنگی بوده اند و برکت وجودی ایشان ادامه دارد.
می دانید که مرقد آیت الله نجفی لاری در جهرم زیارت می شود چون علمیت و کمالات معنوی ایشان به جایی رسیده است که شاعر مشهور ما، ملک الشعرا بهار که در زمان سید لاری زندگی می کرده است در یک قصیده مفصل می گوید “ای سید لاری ای سپهدار … کرمان بگرفته تا خط لار” ، از کرمان تا لار حیطه نفوذ ایشان بوده و فتوای ایشان را از بوشهر تا کرمان می خواندند و این شما مردم بودید که نفس دادید. برای حمایت کردن و پرچم دین را بالا بردن عده ای باید پای کار بایستند و شما محکم در این قضیه ایستاده اید و همیشه این حرکت بزرگ آثارش وجود دارد و این موضوع را نباید از یاد ببریم.
اینکه بچه های این دیار در قطر و سایر کشورهای حوزه خلیج فارس حسینیه می سازند به اسم مردم این منطقه است یعنی هر جا می روید پرچم دین روی دوش شماست و اینگونه توفیقات را هرکسی ندارد.
کار شما کار بزرگی در تاریخ ایران و تاریخ معاصر ما بوده است و به روح همه مردهایی که پای حرف حق ایستادند تا اسلام جهان گیر شد درود می فرستیم و امیدواریم روح همه آنها شاد و مهمان امام حسین (ع) باشد و نفس و دعای آنها از آن عالم دستگیر شما باشد تا شما اصل این حرکت را به خوبی ادامه دهید.
این گوشه ای از کار تاریخی شماست پس حیثیت کار را مسئولین باید خیلی بالاتر از این بگیرند که صرفا کار عمرانی کنند، اینجا اگر کار عمرانی می شود پیشاپیش پیوست فرهنگی آن را مردم آماده کرده اند و بدون اینکه کار عمرانی انجام شود حرکت دینی خود را انجام داده اند تا برسد به اینکه کار عمرانی هم ان شاالله تحقق پیدا کند.
اما در خصوص مسائلی که در باب بحث سیل و برخی مسائلی که از حیث پیشرفت و توسعه شهرستان و این بخش مدنظر است می خواهم خدمت شما عرض کنم که چند مسئله را باید از هم جدا کنیم.
اول اینکه در حین این سیل همدلی رخ داده است و مدیران بزرگواری کرده اند که از همه تشکر می کنیم چون ما باید تشکر کنیم و فرهنگ این مردم فرهنگ شکر گذارانه است اما اینکه همدلی می کنیم یک مورد است و اینکه آیا کار را متناسب با امروز نظام اسلامی انجام می دهیم؟ موضوع دیگری است.
مقام معظم رهبری بحثی تحت عنوان تحول در حکمرانی را شروع کرده اند که یعنی از این مرحله رد شویم که همه چیزهایی که به صورت نعمت نازل می شود به خاطر بدی مدیریت ما تبدیل به نقمت نشود و باید فکری کنیم. ائمه محترم جمعه باید آستین همت را بالا بزنند برای اینکه این تحول محقق شود.
در صحبتی که با جناب آقای موسوی خرم داشتم ایشان به نکته خوبی اشاره کردند که حرکت برای تحول و برای اینکه نیروهای جوان به میدان بیایند تا بتوانند در عرصه تحول نقش آفرینی کنند شروع کرده اند.ممکن است این مسائل زود جواب ندهد برای اینکه کار فرهنگی مسلما طول می کشد تا به ثمر برسد.
همان طور که از قدیم شنیده ایم که “جوز سی سال عمر می خواهد تا به بار آید و ثمر بدهد” ما باید امروز به فکر آینده مجموعه شهر و دیارمان باشد تا نسل بعد قدردان کار امروز ما باشد.باید کاری کنیم که نتیجه آن برای نسل های آینده ملموس باشد و تغییر در وضعیت رخ دهد.
این تغییرها را از حیث برنامه ریزی ملی رهبر معظم چند سال جلوتر از ما حرکت کرده و مشخص فرموده است. ما امروز مجموعه ای داریم به نام سیاست های کلی هر بخشی از نظام و سیاست کلی را رهبر معظم مشخص، تبیین و ابلاغ کرده است ولی دولت ما هنوز توان اینکه حرکت مناسبی انجام دهد در آن ایجاد نشده است و مردم ما هم برای چنین تغییراتی خود را آماده نکرده اند.
مثلا امروز متاسفانه سیاست های کلی بخش آب یا کشاورزی مشخص است همه گله از بی آبی داریم ولی سیاست های کلی بخش آب یا کشاورزی اجرایی نشده است یا سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی چیست و همه گله داریم اما نمی دانیم ۱۰ سال است که سیاست کلی ابلاغ شده است و باید اجرا می کردند.
آیا مدیریت ما در این راستا حرکت می کند؟بنده با تأنی به این مناطق سیل زده آمدم چون هر کسی با سرعت می آید و قول هایی می دهند و اجرا نمی شود، این سبک مدیریت باید تغییر کند.یا قول ندهید یا پای قول و حرف خود بایستید و این باید در متن مدیریت ما بیاید نه اینکه قول دهیم و عمل نکنیم.این فاصله چگونه حل می شود؟اصل صحبت ما همین است.
شعار دادن که کاری ندارد.مسائل فرهنگی شاید ساده حل شود اما فقط گله می کنیم و به راه حل نمی اندیشیم.شما مردمی هستید که در طول تاریخ راه حل ارائه کرده اید.
در مشروطیت یک سید اینجا آمده و یک حرکت ۱۰۰ ساله انجام داده است و بیش از ۱۰۰ سال ایران تجربه قانون گذاری دارد و ۷-۸ نفر مانند همین سید نجفی لاری در همه ایران بیشتر نبوده اند که این کار را انجام داده اند.
امروز رهبری به جهاد تبیین و تحول در حکمرانی اشاره فرموده اند و باید به میدان بیایید.اگر کوتاه بیایید مسئله حل نمی شود.همین قدر که خدا به شما عنایت فرموده که شما صاحب افکار عمیقی هستید و صاحب خلق کریمی هستید و ویژگی هایی که خدا به شما داده است.اینجا ۷۰۰۰ سال تاریخ دارد.
ما معمولا بار برای دولت نبوده ایم بلکه بال بوده ایم.در طول این سالیان بعد از انقلاب هم این منطقه بال نظام بوده است.می دانید که مسیر لار به جهرم و شیراز که افتتاح شد مردم منطقه سرمایه گذاری کردند.این را ما در خود می بینیم و فرهیختگی همین است که شما به جای اینکه مشکل بیآفرینید مشکل برای نظام حل می کنید.
الان نوبت یک حرکت دیگری برای شما فرا رسیده است.همه از مقامات و مسئولین پای کار هستند و با صحبتی که با جناب استاندار داشتم ایشان نیز قاطعانه تاکید کردند که مسئله آب بیرم باید حل شود.همین طور در سایر موارد بنده وظیفه پیگیری دارم و دنبال می کنم اما از همین جا به هم قول دهیم که مثل همیشه نقش آفرین باشیم در چیزی که چشم رهبر به من و شما دوخته شده است.
گاهی می بینیم بار سنگینی از کارهای سنگینی که روی زمین مانده است روی دل رهبری است و شما باید باز هم راه حل این قفلی که برخی احساس می کنند در کشور وجود دارد را از همین جا کلید بزنید و ما با حمایت از هدفی که هدف خیر رهبر و نائب امام زمان (عج) است حکمرانی را به سمتی انشاالله متحول می کنیم که بتواند هر موقع وارد عرصه عمل می شود فقط فکر امروز نکند و فکر آینده کشور هم داشته باشد.
اینکه رهبر معظم در زلزله بم فرمود مقاوم سازی ساختمان ها را شروع کنید.از آن روز سال ها گذشته است و بعد از سیل در این منطقه حدود ۶۰۰ خانه تخریب و نیاز به احیا و بازسازی دارد و این یعنی مقاوم سازی انجام نشده است.
طرح هادی روستایی باید فکر سیل را می کرده است.اینکه فقط در تریبون لیست دهیم و آمار بگوییم سودی ندارد و رهبر معظم انقلاب هم فرمود به این آمارها خیلی اعتمادی ندارم.
عملیاتی باید معلوم شود وقتی باران می آید مقاوم سازی انجام شده و نتیجه گرفته ایم.
این تلاش را انشاالله همه داشته باشید و فکر، فرهنگ و توسلتان به اولیا و معصومین را در یک سبد قرار دهید تا تحول در حکمرانی رخ دهد.الحمدالله زمینه خوبی در این دولت فراهم شده اما این دولت بدون کمک شما نمی تواند و صریح می گویم شما مردم باید پای کار دولت بایستید و از آنها هم بخواهید.
رهبر معظم انقلاب به تحول در حکمرانی اشاره فرمده اند و در گام دوم انقلاب اسلامی باید از روزمرگی رد شویم و این مسائل را حل کنیم.
“یُصْلِحُ اللَّهُ تَبَارَکَ وَ تَعَالَى أَمْرَهُ فِی لَیْلَهٍ” ، خداوند متعال کار او [ امام مهدی (علیه السلام)] را در یک شب اصلاح میکند.
دعا را کم نشمارید، تلاش و پیگیری و دنبال کار رفتن لازم است و با نشستن کار نمی شود اما در کنار آن باید دعا، توسل، ذکر و یاد خدا باشد تا خدا به آن برکت دهد.از تو حرکت و از خدا برکت و این برکت را باید خدا بدهد.انشاالله در این راستا تلاش کنیم.
در آخر الزمان آخرین مطالبه مردم بحث عدالت است.در مسئله عدالت هم خودمان باید به خودمان ظلم نکنیم. دنیا به ما ظلم می کند و معلوم نیست زورمان به دنیا برسد و آن را ان شاالله امام زمان (عج) جبران می کند ولی خودمان به خودمان ظلم نکنیم.
دعوت به تقوا که هر هفته در خطبه های نمازجمعه یادآوری می شود از همین نقطه شروع می شود که از خدا بترسید و ظلم به هم نوع، هم کیش، هم دین، همشهری و هموطن خود نکنید و این را مراعات کنیم.اگر نسبت به هم انصاف داشته باشیم دل ها به هم نزدیک تر می شود و نتیجه کارمان را بهتر و بیشتر خواهیم گرفت.
دیدگاهتان را بنویسید