بیانات در مراسم تکریم و معارفه مسئول پیشین و جدید نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه شیراز
به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل نهاد نماینده ولی فقیه در استان فارس و امام جمعه شیراز، مراسم تکریم و معارفه مسئول پیشین و جدید نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه شیراز، امروز چهارشنبه ۲۲ دی ماه با حضور آیت الله دژکام برگزار گردید
متن کامل بیانات آیت الله دژکام در این مراسم بدین شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
پیامبر گرامی اسلام می فرماید ” إنَّکُم لَن تَسَعُوا النَّاسَ بِأَموالِکُم فَسِعُوهُم بِأَخلَاقِکُم” ، شما با دارایی خود نمی توانید دل همه مردم را به دست آورید، پس دلشان را با اخلاقتان به دست آورید.
جلسه بسیار ارزشمندی است و جمع عزیزان، فرهیختگان و اساتید محترم برای تقدیر و تشکر از زحمات ارزشمند برادرمان جناب حجت الاسلام والمسلمین نیری و همچنین دعا، خیرمقدم و پیشواز برای برادر دیگرمان جناب آقای نیک خو که انشاء الله منشا خدمت در نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه خواهند بود و افتخار داریم که در خدمت سرور مکرم حجت الاسلام والمسلمین رستمی هستیم که قبول زحمت کرده و تشریف فرما شدند و همه ما افتخار داریم که همکاران خوبی برای تحقق اهداف عزیزان باشیم.
بنده از باب اینکه از جناب آقای نیری تقدیر کرده باشم و همین طور حسن استقبالی برای جناب آقای نیک خو باشد حدیثی را خدمت شما بیان کردم که انشاء الله مصداقش را در هر دو شخصیت محترم ببینیم و دیده ایم و بازگو کنیم.
پیامبر گرامی اسلام فرمود مسلما هیچ وقت نمی توانید با مال و ثروت همه مردم را خشنود کنید.
متاسفانه همانطور که میبینیم در برخی قسمت های جامعه برخی عادتها و فرهنگ های غلطی از جمله همین بالا بودن توقعات و حرص نسبت به مادیات به وجود آمده و متاسفانه برخی رسانهها نیز گاهی به آن دامن می زنند.
ما می گوییم برای حل این مشکل کار فرهنگی نیاز است و عده ای قبول ندارند. توقع را آنقدر می شود بالا برد که حتی اگر یک نفر همه ثروت کشور در اختیارش باشد باز هم کم است و چند برابر بیشتر از این می خواهد.
همین امر گاهی در مدیران جامعه نیز دیده میشود که همین منش و رفتار در برخی مدیران هم وجود دارد و ما گاهی بیشتر از حیطه مدیریتی که در اختیار داریم می خواهیم در حالیکه باید دید آیا ضرورتی وجود دارد؟
این مسیر را اگر شروع کنیم آخر آن دره جهنم است چون حرص هر چه پیش می روید بیشتر به وجود میآید. شما فرهنگ وران هستید که باید این مسئله را در جامعه جا بیاندازید.
بنده به خاطر اینکه هم در دانشگاه هم در حوزه در خدمت دوستان هستم به خود به عنوان یک معلم حق می دهم که بگویم از دانشگاهیان عزیز توقع میرود که در اصلاح فرهنگهای غلط و نوع تفکرات و جهت گیری جامعه کمک کنند. همه این کار صرفا وظیفه روحانیت نیست و همه در برابر آن مسئولیم. یعنی باید نگاه نخبگانی قوی چه در دانشگاه و چه در حوزه پشت سر هم بیاید و جهت گیری صحیح را برای جامعه تبیین کند.
پیامبر گرامی در همین حدیث فرموده با مال نمی شود همه خشنودی ها را به دست آورد. این جهت گیری اشتباه است و جز به حرص، نارضایتی و ناخشنودی نمی انجامد. و شما بزرگواران برای این موضوع باید فکری کنید.
اینکه امام خمینی(ره) فرمود حوزه و دانشگاه دو بال این نظام هستند و باید باهم کار بکنند یکی از کارها همین هدایت جامعه است. باید با همکاری هم این کار را انجام دهیم.
در ادامه پیامبر می فرماید شما با اخلاق خود می توانید همه را زیر سایه لطف خود جا بدهید.
ایامی که گذشت ایام شهادت بانوی ما حضرت زهرا(س) بود که حضرت به همه دعا می کرد. گوشه آن خانه کوچک مدینه حضرت برای همه نیازمندان عالم دعا می کند. این دعای حضرت زهرا(س) است و شامل همه می شود.
می شود همه را زیر سایه لطف گرد آورد ولی پول این توانایی را ندارد و البته هرچه جلو برویم کم می آوریم اما حسن خُلق اثر دارد.
بنده مدتی که در کنار برادر عزیز جناب آقای نیری بودم از خُلق خوب ایشان بهره بردم. الحمدالله حسن خلق را در شخصیت ایشان دیدیم و نوع ارتباط گیری در درون دانشگاه و بیرون دانشگاه و صمیمیتی که داشتند خصوصا برای کسی که مواجه با طیف وسیعی از دانشجویان جوان است بسیار لازم است که بتواند این ارتباط صمیمی را برقرار کند. ایشان الحمدلله برای ارتباط گیری و هدایت نسل جوان توانمند هستند و از همه تلاش های ایشان و همه حسن خلقی که داشتند تشکر می کنیم و امیدواریم انشاء الله بعد از این توفیقات، سلامتی و عنایت حضرت حق شامل حال ایشان باشد.
ورود جناب نیک خو را نیز به فال نیک می گیریم و همه به ایشان کمک می دهیم و امیدواریم محدودیت کرونا کمتر شده و حضور دانشجویان بیشتر شود. و امیدواریم این حسن خلق و رفتار نیک شما مدیریت دانشگاه را کمک دهد تا به اهداف خود برسیم.
دیدگاهتان را بنویسید