besmelah
daftar home
emam
  • زندگی‌نامه
    • شهید آیت الله دستغیب
    • مرحوم آیت الله حائری
    • مرحوم آیت الله ایمانی
    • آیت الله دژکام
  • بیانات
  • خطبه ها
    • خطبه ها
    • مجله آدینه
  • چند رسانه ای
    • فیلم
    • تصاویر
  • کتاب
  • ارتباط با ما
    • پرسش و پاسخ
    • ارتباط با دفتر
  • امور شرعی
date جمعه, 12 آذر , 1400 2:46 ب.ظ

bullet بیانات آیت الله دژکام در خطبه های نماز جمعه ۱۲ آذر ماه ۱۴۰۰


تصاویر ::

به گزارش روابط عمومی نهاد نماینده ولی فقیه در فارس و امام جمعه شیراز، آیت‌الله لطف‌الله دژکام، نماینده رهبر معظم انقلاب در فارس امروز، ۱۲ آذرماه در خطبه‌های نماز جمعه شیراز ضمن توصیه به رعایت تقوای الهی، تقوا را موجب نجات در هر دو عالم دانست و گفت: تفکر در دین اسلام رابطه بسیار جدی و عمیق با معنویت دارد و به همین دلیل قرآن ما را دعوت به تفکر می‌کند.

وی افزود: در زبان فارسی و استعمالاتی که ما به کار می‌بریم، تفکر و اندیشه کردن غیر از این معنای مشهوری که همه می‌دانیم که یعنی حساب و محاسبه کردن در مورد مسائل، یک معنای دیگر هم گاهی از اندیشه وجود دارد که آن ترس و پرهیز است و این معنا در ادبیات و اشعار فارسی نیز وجود دارد.

آیت‌الله دژکام با بیان اینکه وقتی این معنا را برای تفکر در نظر بگیریم، معنای تفکر دوری کردن از گناه و رعایت تقوا و پرهیزکاری است، گفت: انسان وقتی فکر می‌کند که قیامتی وجود دارد و خداوند از اعمال انسان حساب می‌کشد، قطعاً از عاقبت امر خود خواهد ترسید و اهل پرهیزکاری خواهد بود. کسانی که خدایی ناکرده اهل گناه و معصیت باشند و یا حقی را از کسی ضایع کرده باشند باید از فردای قیامت بترسند و پرهیزگاری پیشه کنند.

امام‌جمعه شیراز بیان کرد: اگر فکر کنیم و اهل اندیشیدن باشیم، خود به خود در دلمان ترس از خداوند و قیامت ایجاد می‌شود. اینکه گناه در جامعه وجود دارد و گاهی برخی علنی مرتکب گناه می‌شوند به این علت است که فکر نمی‌کنند و اهل اندیشه نیستند، پس نتیجه تفکر این است که انسان از گناه و حسابرسی بترسد و از آن دوری کند. این مشکل بزرگ بشریت است.

وی اظهار کرد: خداوند متعال در آیه ۳۶ سوره فاطر می‌فرماید «وَالَّذِینَ کَفَرُوا لَهُمْ نَارُ جَهَنَّمَ لَا یُقْضَىٰ عَلَیْهِمْ فَیَمُوتُوا وَلَا یُخَفَّفُ عَنْهُمْ مِنْ عَذَابِهَا ۚ کَذَٰلِکَ نَجْزِی کُلَّ کَفُورٍ؛ کسانی که کافر شدند، آتش دوزخ برای آنهاست؛ هرگز فرمان مرگشان صادر نمی‌شود تا بمیرند، و نه چیزی از عذابش از آنان تخفیف داده می‌شود؛ این‌گونه هر کفران‌کننده‌ای را کیفر می‌دهیم». آن‌که کافر می‌شود ممکن است به نظرش برسد که این دنیا محل خوش‌گذرانی است اما این‌ها از قیامت غافلند. این روزها متأسفانه برخی اخباری که انسان می‌شنود، نشان می‌دهد که برخی انسان‌ها از خداوند و فردای قیامت غافلند و توجه به عاقبت کار خود ندارند و مرتکب گناه و ظلم می‌شود. اینکه کسی خودکشی می‌کند به همین علت است.

نماینده ولی‌فقیه در استان فارس در ادامه سخنان خود به کتاب «مکتب انقلاب اسلامی» مقام معظم رهبری اشاره کرد و گفت: برخی مباحث در خصوص معنویت را از یک جلد از این کتاب مهم استفاده می‌کنم که متأسفانه رسانه‌ها به درستی این جلد از کتاب که در باب معنویت است را معرفی نکرده‌اند و نسبت به آن کم‌لطفی شده است، اما مسئله این است که اساس کار ما در خصوص معنویت است. اینکه مشاهده می‌کنیم یک جوان امروز برای دفاع از حرم یا دفاع از مقدسات می‌رود و شهید می‌شود به این خاطر است که اهل معنویت بوده و از معنویت اثر پذیرفته و تربیت شده است، بنابرین نباید از آن غفلت کرد.

برشمردن ویژگی‌های حرکت دانشجویان

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به در پیش رو بودن ۱۶ آذر، روز دانشجو گفت: آنچه از دانشجویان توقع داریم آن است که به عنوان چشم و چراغ ملت حضور اجتماعی فرهنگی و سیاسی خودشان را با چند ویژگی ادامه و استمرار دهند و همواره برای حفظ این ویژگی‌ها در خود تلاش کنند.

آیت‌الله دژکام نخستین ویژگی دانشجو را ارزش‌گرا بودن حرکتش برشمرد و افزود: در سال‌های پیش از انقلاب جریان‌های متفاوتی در دانشجویان کشور وجود داشت به عنوان مثال طیف کمونیستی و یا جریان‌های دیگر التقاطی که همه در دانشگاه حضور داشتند اما آنچه دل دانشجوها را جذب کرد و آنان را متوجه خود ساخت حرکت ارزشی اسلامی بود که جای هیچ تردیدی در این خصوص وجود ندارد.

عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه وقتی حرکت اصلی دانشجویی ایجاد شد، رنگ جنبش و حرکت اسلامی را به خود می‌گیرد، گفت: وقتی امثال شهید مطهری، باهنر و مفتح شروع به نشر ایدئولژی اسلامی کردند، جریان‌های اسلامی و دینی در دانشگاه‌ها شکل گرفت و حرکت خود را آغاز کردند و با نهضت مقدس اسلامی امام(ره) همراه شدند بنابرین اگر دانشجو حرکت و فعالیت اجتماعی و فرهنگی و سیاسی دارد، اولین ویژگی حرکت او ارزش‌گرا بودن است.

وی نکته دوم را بحث آرمان‌گرایی برشمرد و افزود: برای انقلاب اسلامی آرمان‌هایی داریم که اگر نگاهمان به این آرمان‌ها نباشد ممکن است فریب بخوریم و از مسیر منحرف شویم. وقتی این آرمان‌ها توسط دانشجوها دنبال شود، چرخ کشور را به حرکت در می‌آورد و آن را به سمت آرمان‌های مقدس انقلاب اسلامی رهنمون می‌سازد.

دانشجویان باید آرمان‌ها را مطالبه کنند

آیت‌الله دژکام ویژگی سوم را مطالبه‌گری دانست و گفت: دانشجویان باید آرمان‌ها را مطالبه کنند و به دنبال رساندن جامعه به این آرمان‌ها باشند البته اینجا نکته‌ای وجود دارد که باید به آن توجه شود و آن این است که مسئول مستقیم کار را باید دقیق و درست تشخیص داد و از او مطالبه کرد نه اینکه به صورت کلی مسئله‌ای مطالبه شود و مشخص نشود چه کسی در مورد این مسئله مسئول است. اگر چنین باشد مشکلات نیز حل نخواهد شد و مطالبه‌گری نیز به نتیجه مطلوب نخواهد رسید.

وی با بیان اینکه دانش‌مدار بودن دانشجو نیز بسیار مهم است و نباید از آن غفلت شود، افزود: این مسئله باید یکی دیگر از ویژگی‌های دانشجو باشد چرا که اگر این بعد کمرنگ شود، ابعاد دیگر نیز کارایی لازم را نخواهد داشت. برکات حرکت دانشجویی در این است که دانشجو اهل علم و تخصص باشد و بتواند در حیطه تخصص خود به جامعه خدمت کند.

آیت‌الله دژکام در ادامه سخنان خود با اشاره به منویات رهبر معظم انقلاب در خصوص تغییرات شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی گفت: ایشان توصیه داشتند برای اینکه مراسمی که در خصوص مناسبت‌های مختلف در جامعه برگزار می‌شود هم مردمی باشند و هم با محوریت مساجد شکل بگیرد.

امام‌جمعه شیراز درخواست کرد محور قرار گرفتن مساجد در سطح شهر به بهانه انجام یک کار عالی، کنار گذاشته نشود و ادامه داد: در روایت داریم که مَن عَمِلَ بما یَعلَم عَلَّمَهُ الله ما لَم یَعلَم؛ اگر امروز در مسائل مربوط به مساجد مباحثی وجود دارد که می‌دانیم و به آن علم داریم عمل کنیم خداوند به ما عنایت می‌کند تا بتوانیم آنچه را نمی‌دانیم نیز به دست بیاوریم و به آن عمل کنیم.

انتقاد از غفلت از طرح‌های مسجدمحوری

وی تصریح کرد: طرح‌های مختلف بسیاری در خصوص مسجد محوری و شبکه‌سازی مساجد وجود دارد که متأسفانه از آن غفلت شده و به خوبی به آن عمل نمی‌شود.

آیت‌الله دژکام در بخش دیگری از سخنان خود با طرح این سؤال که هدف مذاکرات وین چیست، گفت: حرف اصلی ما در این مذاکرات این است که چرا طرف‌های مقابل به حرف و وعده خود عمل نمی‌کنند وگرنه ما به همه آنچه توافق کردیم، عمل کردیم.

وی با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب راهبرد اصلی کشور را از سال‌ها قبل بیان فرموده‌اند که نگاه ما باید به درون باشد و از ظرفیت داخلی کشور استفاده کنیم، گفت: مدیران سابق کشور به این فرمایش رهبر معظم انقلاب اهمیتی ندادند اما مدیران فعلی خوشبختانه اذعان دارند که مسیر درست همین است.

امام‌جمعه شیراز با تأکید بر اینکه باید اقتصاد مقاومتی را اجرایی کنیم و نگاهمان درون‌زا باشد و با امکاناتی در اختیار ماست می‌شود مشکلات را برطرف کرد، گفت: خداوند بالای سر ماست و باید به او توکل کنیم. وگرنه مشکل ما در این شرک خفی است که برخی خیال کردند از طریق دیگری باید به دنبال حل مشکلات رفت. نگاه ما باید به ظرفیت‌های داخلی باشد و از طرف دیگر کشورهایی که در دنیا می‌خواهند با ما در ارتباط باشند کم نیستند. به عنوان مثال همین پیمان شانگهای که دیدید ما به عضویت این پیمان بزرگ در آمدیم و همچنین در حال مراوده با کشورهای زیادی در دنیا هستیم.

نماینده ولی‌فقیه در استان فارس تأکید کرد: مسائل ما قابل حل است اما به شرطی که مدیران بدون دلسردی و با توکل به خدا پای کار بایستند و برای رفع این مسائل تلاش کنند.

لینک کوتاه :
آیت الله دژکامارزشگریامام جمعه شیرازخطبهدانشجویانمسجدمحوریمطالبه گرینماز جمعهنماینده ولی فقیه
ثبت دیدگاه
.

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

5 × 2 =

فیلم
.
  • صوت خطبه های نماز جمعه ۱۹ بهمن ۱۴۰۳ شیراز video
  • صوت خطبه های نماز جمعه ۱۲ بهمن ۱۴۰۳ شیراز video
  • صوت خطبه های نماز جمعه ۵ بهمن ۱۴۰۳ شیراز video
عکس نوشته ها
.
ارزش های اسلامی، خردورزی ایرانی
دفع شرّ دشمن
شکرگزاری نعمت انقلاب اسلامی
روز جهانی کتاب کودک
روز جمهوری اسلامی
عید سعید فطر
راهپیمایی روز قدس
عدالت در توزیع ثروت
احسان و نیکوکاری
دین داری و مردانگی
Previous Next
  • صفحه اصلی
  • آرشیو
  • اخبار
  • ارتباط با ما
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به پایگاه اطلاع رسانی دفتر نماینده ولی فقیه در استان فارس و امام جمعه شیراز می باشد