بیانات آیت الله دژکام در دیدار با اعضای ستاد بازسازی عتبات عالیات استان فارس
بسم الله الرّحمن الرّحیم
من از همه شما عزیزان که سالیانی هست برای عتبات عالیات زحمت می کشید و به حمدالله کارهای خوبی در ستاد عتبات عالیات شکل می گیرد تشکر میکنم و اجرتان با خدا هست و هر کسی برای اهل بیت کار کند مزدش را هم در دنیا و هم در آخرت می گیرد.
نکته دوم این است که ما گاهی ستاد هستیم، گاهی نهاد و گاهی اداره می باشیم.این را باید متوجه باشیم که حالت ستادی جنبه بسیجی دارد و نباید این ذهنیت برای ما ایجاد شود که حالا می خواهیم کاری کنیم از سبک کارهایی که ادارات انجام می دهند.هر چه از این نوع کارها شکل می گیرد باید مردمی باشد و مردم محور کار باشند تا سرمایه اجتماعی و دینی افزایش یابد.
هیچ حرم امامی، حرم امام زاده یا مسجدی اینجور نبوده است که دولتی اداره شود. اگر بنا شد که مردم احساس کنند این اماکن دولتی هستند که متاسفانه گاهی این برداشت می شود و برخی بر علیه این اماکن تبلیغ می کنند و عمدا می خواهند حالت اداری پیدا کند، در این صورت با رویگردانی مردم مواجه میشویم.
بنابراین باید مردمی بودن اداره این اماکن همچنان به قوت خود باقی بماند.
شما اگر در تاریخ حرم ها و مساجد بررسی کنید میبینید که مردم از روی شوق و احترامشان به مکان های مذهبی آمدند کمک کردند و کار را انجام دادند.
پیامبر اسلام در حدیثی می فرمایند “إِنَّ هَذَا الدِّینَ مَتِینٌ فَأَوْغِلُوا فِیهِ بِرِفْقٍ”.
دین اسلام دین متینی است و هر وقت کاری در آن می خواهید انجام دهید با رفاقت و صمیمیت انجام دهید.گاهی ما می خواهیم دین را به پیش ببریم اما رفاقت را از دست می دهیم و این خدمتی به دین حساب نمی شود.مطمئن باشید کار برای خدا هست و نتیجه کار را از پیشگاه خدای متعال باید بگیریم.بنابراین رفاقت و متانت را در کار باید افزایش دهیم.دستگاه های تبلیغی بیگانه تعمد دارند که هر جا ما هستیم و کاری را برای رضای خدا انجام می دهیم بخواهند فاصله ای بین ما و مردم ایجاد کنند.ما باید در نقطه مقابل دشمنان بدلش را اجرا کنیم.امروزه در عرصه جنگ نرم طبیعتا دشمنان بررسی می کنند تا هر کدام از کارهای مذهبی و تبلیغی ما را زیر سوال ببرند.
امیرالمونین علی (ع) نیازی به این ندارد که من و یا شما و یا دیگری، برای ایشان و یا فرزندان بزرگوارشان حرمی بسازیم و یا آجری روی آجر بگذاریم بلکه این ما هستیم که نیاز داریم در این امر خیر شریک شویم و دیگران را نیز شریک کنیم و توجه مردم را به سمت کانون های معنویت معطوف کنیم…
اجراییات طبیعتش همین است، انسان درگیر کار که می شود پایین می آید.این حیثیت را برای ستاد نگه دارید که کار برای اهل بیت روی رفاقت و متانت انجام می شود.بقیه موارد بر زمین مانده هم به مرور حل می شود ما هر چقدر عجله کنیم این صحن ها و فضاهایی که می خواهیم بسازیم زمان می برد.
در شهر خودمان هم کارهایی داریم. تکمیل طرح توسعه حرم مطهر احمد موسی کار دارد.قرار بر این است که این دو حرم به هم متصل شودو این نیازمند کمک و همراهی شورای شهر و شهرداری نیز هست که تا این همراهی در عمل حاصل شود شاید طول بکشد.
گاهی ممکن است ضریح ما در حرم علی ابن حمزه(ع) باشد و دیگری برای حضرت عباس(ع) باشد اما همه در یک جهت است و دشمنان به دنبال این هستند که حتی بین شیعیان با عقاید یکسان نیز تفرقه بیاندازند، بنابراین نباید بگذاریم بین ما خط و مرزها زیاد شود.
این احساس باید باشد که همه در این محیط های ارزشی و حرم های مقدس در یک راستا حرکت می کنند.
در عتبات عالیات آنچه بوده تا آنچه الان هست خیلی متفاوت شده است و باز هم بهتر می شود.در شرایط امروز که دشمنان جنگ اقتصادی راه انداخته اند و با اینکه کار برای مردم سخت شده است باید کار کنیم که احساس نکنند فشاری به آنها می آوریم.
کمک به بازسازی عتبات عالیات یعنی عشق و باید این عشق را متبلور کنیم.
این نمود عشق است که خانمی می آید در حرم و النگوی خود را از دست در می اورد و اهدا می کند. باید بعضی از ادبیات خود را در نوع تبلیغاتمان قوی تر کنیم.ما باید کاری کنیم که وقتی مردم چیزی را می بخشند اعتلای روحی پیدا کنند. مردم باید متوجه شوند که کار برای دین است نه برای خودمان تا همراهی کنند.خیلی باید ظرافت به خرج دهیم و دقت کنیم.
کار ستاد عتبات عالیات برای اهل بیت است و اگر سر ما خاک پای زائرهای اهل بیت شود باید افتخار کنیم.
امروزه که دشمن متمرکز شده است از ما خطایی بگیرد و بزرگ نمایی کند ما باید دقت کنیم تا آبروی نظام اسلامی حفظ شود و متانت، سنگینی و احترام کار برای اهل بیت ضایع نشود.
در خصوص فرقه ضاله و منحرف بهاییت در هفته اخیر اتفاق ناگوار و تاسف باری افتاد و بنده در این باره عرایضی داشتم ولی نکته ای گفتم که این اشتباه را به عنوان دستاویز از هم نگیریم چون طرف مقابل هم به فکر تلافی است. اگر جرم بودن اصل قضیه را بپذیرد و کیفر متناسب با خودش انجام شود راه را برای ادامه همکاری باز می گذارد اما بعضی وقتها ما از یکدیگر اصطلاحا آتو و گزک میگیریم و طرف مقابل را با اغراض غیر حقیقی زیر سوال می بریم و بعد انتظار هم داریم طرف مقابل همچنان با ما در یک جبهه باشد!
آنکه گناهکار است باید پای خطای خود بایستد و آن نهاد هم باید اشتباه عضو خود را قبول کند اما یک خطا را به دیگران سرایت دادن نیز اشتباه است و بعضی جاها باید کار را با ریش سفیدی حل کرد.
در کشور ما چه شده است که همه با هم دعوا می کنند و در جدل هستند؟هر چه به این ریش سفیدی ها لطمه بزنیم فردا مشکلاتمان بیشتر می شود.باید تک تک ما به نحوی به این مسئله بپردازیم که جواب را پیش از آنکه برسد به مرحله برخورد و اعمال فشار گرفته باشیم و مسئله حل شود.
همه ارگان ها و هر کسی که دلش برای دین می سوزد باید به این نقطه برسند که می توان صمیمانه و با محبت خیلی کارها را حل کرد.متاسفانه امروزه ما بیشتر از اینکه دشمن را بزنیم خودمان را می زنیم.این رفتارها خوب نیست.
شما که علم امام حسین(ع) روی دوشتان هست در این قضیه پیش قدم شوید و صفا و صمیمیت در جامعه ایجاد کنیدو جواب می گیرید.
بنده ۲۷ سال است که تدریس میکنم و همیشه تجربه کرده ام که اگر قشنگ توضیح دهیم حتی مخالفان ما هم قبول می کنند اما اگر نتوانیم درست مسائل را توضیح دهیم حتی دوستان و اطرافیان از ما فاصله می گیرند.
احساس محبت، مودت، همکاری، همیاری و احترام گذاری ایجاد کنید.
در این فضا کار کردن برای حرم های مطهر سخت است چون ستاد می خواهد کاری که میکند، به مردم حس معنوی دهد.وقتی یک چیز ناقابلی برای ائمه می برید چون هیچ قابلی برای آنها ندارد باید یک چیز از آنجا بیاورید.همین معنویت، صفا، صمیمیت، احترام، مردانگی، آداب و اخلاق را می آورید.مردم به حسب مردانگی که از ما می بینند پای ما می ایستند.
ما یک چیز جزئی میبریم خدمت آنها و مقدار زیادی معنویت برمی گردانیم و رابط این کار شما هستید و خوش به حال شما که رابط بین مردم و اهل بیت می باشید.
والسّلام علیکم و رحمهالله و برکاته
دیدگاهتان را بنویسید