besmelah
daftar home
emam
  • زندگی‌نامه
    • شهید آیت الله دستغیب
    • مرحوم آیت الله حائری
    • مرحوم آیت الله ایمانی
    • آیت الله دژکام
  • بیانات
  • خطبه ها
    • خطبه ها
    • مجله آدینه
  • چند رسانه ای
    • فیلم
    • تصاویر
  • کتاب
  • ارتباط با ما
    • پرسش و پاسخ
    • ارتباط با دفتر
  • امور شرعی
date شنبه, 17 مهر , 1400 2:32 ب.ظ
نماینده ولی فقیه در فارس :

bullet مبلغ رسالت الهی باشیم/ عدالت‌خواهی همراه با خشیت باشد


تصاویر ::

به گزارش روابط عمومی نهاد نماینده ولی فقیه در فارس و امام جمعه شیراز، آیت‌الله دژکام، نماینده رهبر معظم انقلاب در فارس، امروز، ۱۷ مهرماه در مراسم اختتامیه پویش ملی «نسل حسینی» و مسابقه ملی کتابخوانی «آیینه تمام‌نما» که در تالار حافظ شیراز برگزار شد، با اشاره به استقبال گسترده از این دو رویداد فرهنگی ـ مذهبی، گفت: نظیر چنین کارهایی می‌تواند باز هم شکل گرفته و نتایج مطلوب آن را شاهد باشیم.

وی با اشاره به آیه ۳۹ سوره احزاب «الَّذِینَ یُبَلِّغُونَ رِسَالَاتِ اللَّهِ وَیَخْشَوْنَهُ وَلَا یَخْشَوْنَ أَحَدًا إِلَّا اللَّهَ وَکَفَى بِاللَّهِ حَسِیبًا؛ همان کسانى که پیام‌هاى خدا را ابلاغ مى‌کنند و از او مى‏‌ترسند و از هیچ کس جز خدا بیم ندارند و خدا براى حسابرسى کفایت مى‌‌کند»، افزود: در این آیه مبارکه خداوند  در رابطه با نقش پیامبران الهی و کسانی که میراث‌دار پیامبران هستند می‌فرماید که رسالات خداوند متعال را تبلیغ می‌کنند.

آیت‌الله دژکام با بیان اینکه اگر بناست مبلغ رسالات الهی به وراثت از پیامبر اسلام(ص) باشیم، باید شرایط و ویژگی‌های آن را هم بدانیم و اجرا کنیم، گفت: جایگاه مدیریت دستگاه‌های فرهنگی در حقیقت ارث پیامبر(ص) است و باید مراقبت کنیم که میراث‌دار چه شخصیتی هستیم. کسی که رسالت الهی مستقیماً به عهده‌اش است، پیامبر(ص) است اما جانشینان پیامبر(ص) به حسب چیزی که خود حضرت فرمودند علما جانشینان من هستند، باید کار ایشان را ادامه دهند.

امام‌جمعه شیراز با تصریح اینکه تعبیر تبلیغ در آیه مذکور است، گفت: در روایات متعددی از پیامبر(ص) است کسانی که اینجا حضور دارند به کسانی که غائب هستند برسانند و تبلیغ کنند. این به دیگران گفتن همان کار تبلیغ است یعنی شنوندگان موعظه‌ها و خطبه‌های نماز جمعه اعم از مردم و خبرنگاران باید اینگونه رفتار کنند.

وی بیان کرد: ممکن است خبرنگاران برای خطبه‌های نماز جمعه تیتری بزنند که حتی موردپسند باشد اما معمولاً نسبت به آنچه که شنیدیم، مبلغ نیستیم و تنها بخشی از سخنرانی را بیان می‎کنیم. در اینجا بحث بر سر این است که نقش خود را به عنوان تبلیغ رسالات الهی ایفا کنیم و برای ایفای این نقش هم اینگونه نیست که صرفاً یک گوشه از را مطلب کار کنیم و تمام شود. خبرنگار، دستگاه فرهنگی و رسانه در مقابل آیه مذکور باید احساس وظیفه کند اما این مسئله در جامعه ما پررنگ نیست.

عضو مجلس خبرگان رهبری سخنران رهبر معظم انقلاب را در این رابطه یادآور شد و افزود: اگر معظم‌له فرمودند ما در تبلیغ ضعف داریم، یک دلیلش همین است. گاهی اوقات بعد از محافلی که با خبرنگاران داریم، مشاهده می‌کنیم مطالبی که در فضای مجازی منعکس و منتقل شده است در مقایسه با آنچه که پیام جلسه بود، اصلاً کاری انجام نشده است. نباید با خود تعارف کنیم. مقام معظم رهبری فرمودند در این زمینه ضعف داریم و این ضعف هم به نظام اسلامی لطمه می‌زند و خود یک گناه است.

وی با بیان اینکه گاهی اوقات رسانه‌های ما جاخالی می‌دهند و واقعاً آن چیزی که مطرح می‌کنیم و باید آن را تبلیغ کرد، درست منعکس نمی‌کنند، به مشارکت ۱۹ هزار نفر از سراسر کشور در پویش ملی «از نسل حسینی» و مسابقه ملی کتابخوانی «آیینه‌ تمام‌نما» اشاره کرد و گفت: این جمعیت کمی نیست یعنی ظرفیت کار موجود است به شرط اینکه پیام را درست منتقل کنیم و برای اینکه پیام درست منتقل شود، باید ضعف‌ها برطرف شود و برای آن هم یک شرط اساسی داریم که در آیه مذکور بیان شده است و آن یخشون‌الله است و این مسئله هم متأسفانه منتقل نمی‌شود و گروه‌های مختلف رسانه دارند و هر کدام هم حرف‌های خودشان را تیتر می‌کنند.

آیت‌الله دژکام با تصریح اینکه در میان رسانه‌ها تیتری که نشان از خشیت الهی داشته باشد، کم مشاهده می‌شود و باید برای این قضیه فکری شود وگرنه در تبلیغ موفق نخواهیم شد، گفت: ممکن است تیتری برای گرفتن حق از ظالم مخالف پیدا کند، که این یک گوشه قضیه است ولی گستره خشیت بیش از این‌هاست. باید مطالبی که در قرآن است برایمان ملاک باشد زیرا می‌خواهیم همین‌ها را تبلیغ کنیم و چیز دیگری نیست. اگر نتوانیم بگوییم این حرفی که می‌زنیم سخن خدا و انعکاس پیام الهی است، به هیچ دردی نمی‌خورد.

وی با تأکید بر اینکه باید وقتی خطبه خوانده می‌شود، خشیت الهی جلوه پیدا کند، گفت: عدالت‌خواهی کار خوبی است اما اگر همین فریاد عدالت بوی خشیت ندهد، مشکل دارد. قیام امام حسین(ع) برای عدالت بود اما وقتی نام ایشان را می‌آوریم منظورمان آن عدالت خشک سوسیالیستی یا کمونیستی نیست بلکه عدالت معنوی است. پس کافی نیست که بگوییم عدالت مهم است بلکه باید عدالت را در مجموعه رسالات الهی ببینیم و این‌گونه عدالت را تبلیغ کنیم.

آیت‌الله دژکام یادآور شد: رهبر معظم انقلاب فرمودند هر کاری می‌کنید پیوست عدالت و فرهنگی داشته باشد یعنی همه این‌ها باید زیر چتر معارف قرآنی بیاید و اگر بدین شکل تبلیغ شد، درست است و برای این کار هم باید از خودمان شروع کنیم یعنی باید خشیت داشته باشیم.

وی با تأکید بر اینکه اگر می‌خواهیم کارهای فرهنگی تأثیرگذار باشند باید به همان نسبت خشیت الهی هم مدنظر داشته باشیم، گفت: باید خشیت را در جریان خبری رسانه‌ها و فضای مجازی رواج داد. همچنین این غیر از خدا نترسیدن هم باید در جاهایی جلوه کند که طرف حق می‌گوید ولو اینکه قدرتمندان می‌خواهند آن را حذف کنند. اگر تیتری بزنیم که قدرتمندان خوششان نیاید، اما خداوند خشنود است باید آن را ادامه دهیم و اینها مسائلی است که باید موشکافانه به آن دقت کنیم.

آیت‌الله دژکام در ادامه با بیان اینکه طی هفته‌های گذشته در خطبه‌های نماز جمعه مباحثی درباره معنویت مطرح شده است، گفت: نوآوری رهبر معظم انقلاب در باب معنویت، در بحث مدیریت‌های اجتماعی است. آن معنویتی که در کتاب عرفا دیده‌ایم، صرفاً معنویت در بعد فردی است اما رهبر معظم انقلاب در باب معنویت مدیریت‌های اجتماعی مطالبی را مطرح فرموده‌اند.

وی از مدیران خواست تا به این بخش از منویات معظم‌له توجه ویژه داشته باشند، گفت: مدیر و مسئول در جامعه اسلامی باید هم معنویت فردی و هم اجتماعی را مدنظر قرار دهد و این فرهنگ را هم به دیگران منتقل کند. اگر نقش خود را در این عرصه درست ایفا نکنیم، تکیه بر صندلی مدیریت حرام است زیرا صندلی مدیریت، صندلی کار است.

امام‌جمعه شیراز با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب محاسبه شخصی را به بعد اجتماعی آورده است، گفت: اگر دنبال این حرف را بگیریم، قاعدتاً باید کتاب جدید عرفانی نوشته شود زیرا در هر منزلی از منازل سلوک به عنوان مدیر اجتماعی وظیفه داریم و باید برای مردم هم سلوک ایجاد کنیم و این قسمت هم باید رشد دهیم.

وی با تصریح اینکه اگر بخواهیم این رشد را ایجاد کنیم، باید کار زیادی انجام دهیم، گفت: در نگاه مدیریتی در عین حالی که مراقب خویش باشیم باید درصدد تربیت کسانی هم باشیم که قدم بعدی را می‌خواهند بردارند تا چنین نگاهی منتقل شود. به عنوان مثال من در مسجد شهدا در بحث خطبه‌ها حبس هستم زیرا رسانه هیچ کمکی برای تبلیغ رسالات الله به من نمی‌دهد. در این قسمت باید خود را تقویت کرده و تمرین کنیم.

آیت‌الله دژکام نخستین قدم این کار را نترسیدن از غیر خدا دانست و گفت: باید حال و هوای ما تنها ترسیدن از خداوند متعال باشد و به حساب خود برسیم قبل از اینکه در آن دنیا به حسابمان رسیدگی کنند.

عضو مجلس خبرگان رهبری در ادامه حکومت‌داری را مسئولیت دانست و گفت: وقتی به میدان برای کار آمدیم باید به فکر قیامت هم باشیم زیرا در این دنیا در هر جایگاهی که باشیم باید در قیامت پاسخگوی این جایگاه باشیم، پس در همین دنیا به حساب کار خودمان برسیم که آنجا کار سخت است.

وی در ادامه با اشاره به مشارکت ۱۳ هزار نفر از خارج از استان در دو برنامه فرهنگی مذکور، این میزان مشارکت را کار ارزشمندی توصیف کرد و گفت: باید نظیر این فعالیت‌ها را برای نوجوانان و جوانانی که در فضای مجازی رها هستند، ترتیب داد. باید به اندازه ظرفیت فراوانی که داریم کار کنیم و قطعاً خداوند در امورات ما خیر می‌اندازد اما متأسفانه به اندازه ظرفیت و توان خودمان به میدان نیامدیم. باید در هر پایگاه و جایگاهی هستیم رسالات الهی را تبلیغ کرده و این کار را توسعه دهیم و در این صورت قطعاً آینده بهتری پیش روی ما خواهد بود البته در این راه هم باید بردبار بوده و حلم داشته باشیم.

آیت‌الله دژکام با بیان اینکه صبر ایستادگی است و باید در راستای هدفی که داریم ایستادگی کنیم، گفت: حلم بردباری است و بردباری یعنی هنگامی که کارمان را انجام می‌دهیم اگر کسی حرف ناجوری گفت، نادیده بگیریم و از آن رد شویم.اگر بردبار نباشیم، حاشیه‌ها انسان را معطل می‌کند و اصل از دست می‌رود.

امام‌جمعه شیراز با تأکید بر اینکه اگر صبورانه و بردبارانه با مردم رفتار نکنیم، ضرر خواهیم کرد، گفت: باید فعالیت‌های فرهنگی فاخر را برای انتقال ارزش‌ها به جامعه ببریم زیرا مردم تشنه همین مسائل هستند. امروز دستگاه‌های رسانه‌ای دشمن به خصوص در فضای مجازی به گونه‌ای عمل می‌کند که گویی ما ظالم هستیم و بایدن هم در اوج مظلومیت قرار دارد یعنی دارند جای جلاد و شهید را عوض می‌کنند. اینها مسائلی است که باید برای مردم تبیین کنیم.

وی در پایان خواستار توسعه فعالیت‌های فرهنگی شد و از همه دست‌اندرکاران دو برنامه پویش نسل حسینی و مسابقه کتابخوانی آیینه تمام‌نما قدردانی کرد و گفت: باید تلاش کنیم تا مخاطبان این برنامه‌ها را چندین برابر کنیم که البته این کار هم با وحدت و همدلی رخ می‌دهد.

لینک کوتاه :
آیت الله دژکامامام جمعه شیرازخشیت الهیرسالات الهیعدالت الهیمسابقه کتابخوانی آینه تمام نماهمایش پرسش ملی نسل حسینی
ثبت دیدگاه
.

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

16 + 1 =

فیلم
.
  • صوت خطبه های نماز جمعه ۱۹ بهمن ۱۴۰۳ شیراز video
  • صوت خطبه های نماز جمعه ۱۲ بهمن ۱۴۰۳ شیراز video
  • صوت خطبه های نماز جمعه ۵ بهمن ۱۴۰۳ شیراز video
عکس نوشته ها
.
ارزش های اسلامی، خردورزی ایرانی
دفع شرّ دشمن
شکرگزاری نعمت انقلاب اسلامی
روز جهانی کتاب کودک
روز جمهوری اسلامی
عید سعید فطر
راهپیمایی روز قدس
عدالت در توزیع ثروت
احسان و نیکوکاری
دین داری و مردانگی
Previous Next
  • صفحه اصلی
  • آرشیو
  • اخبار
  • ارتباط با ما
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به پایگاه اطلاع رسانی دفتر نماینده ولی فقیه در استان فارس و امام جمعه شیراز می باشد