حضور معنادار مردم در انتخابات نشان داد این انقلاب برای ملت ما از همه چیز با ارزشتر است/ برخی فرایندهای انتخابات در آینده باید اصلاح شود
صبح امروز یکشنبه ۳۰ خردادماه آیت الله دژکام با حجت الاسلام والمسلمین عباس زاده رئیس هیات نظارت شورای نگهبان استان فارس و بازرسان این مجموعه و نیز حجت الاسلام والمسلمین موسوی رئیس کل دادگستری استان فارس دیدار و گفتگو کرد.
در این دیدار، حجت الاسلام والمسلمین عباس زاده و موسوی، گزارشی از روند برگزاری انتخابات ۲۸ خرداد در استان فارس و شهر شیراز ارائه کردند و در ادامه، آیت الله دژکام به ارائه برخی نقطه نظرات و دیدگاه های خود پرداختند.
متن سخنان آیت الله دژکام در این دیدار به شرح زیر است.
بسم الله الرحمن الرحیم
در ابتدا میلاد مسعود حضرت ابوالحسن علی ابن موسی الرضا (ع) را تبریک عرض میکنم، امسال به برکت این ایام پرنور میلاد آن حضرت برای کشور و مردم ما الحمدالله یک انتخاب مناسب و خوب را به دنبال داشت.
تشکر می کنیم از همه بزرگوارانی که زحمت کشیدند برای اینکه این کار بزرگ ملی به خوبی انجام شود و خصوصا از دوستان شورای نگهبان و نظارت که انصافا جدای تلاش های فیزیکی که انجام می دهند معمولا تحت یک تنش شدید از نظر روحی و روانی هم قرار میگیرند و در این شرایط کار کردن جز با اراده و ایمان قوی راه دیگری وجود ندارد.
به حمدالله با همه فشارهای چندساله برای اینکه امروز دشمن خوشحال باشد ملت به میدان آمدند و بصیرت خود را نشان دادند و به جای اینکه دشمنان شاد باشند امروز مومنین شاد هستند.
خب در بحث تحریم ها که در زمان ترامپ اوج گرفت از نظر معادله اقتصادی به عقیده خود آنها باید در طول ۱٫۵ سال جواب می داد و نظام اقتصادی ما به کلی از هم فرو می پاشید اما آنها امروز فشارها و تحریم ها را نزدیک به ۳٫۵ سال ادامه داده اند تا شاید انتخابات ایران مثل انتخابات آمریکا باشد که ترامپ آنجا به خاطر سیاست هایش شکست خورد اما در کشور ما الحمدالله دوباره مردم نشان دادند که در انتخابات ارزش های انقلابی از همه چیز برایشان مهم تر است.
۳٫۵ سال تحریم و این همه فشار باز هم مردم به آنها نه گفتند و اعتقاد داشتند که راه نجات پای صندوق رای است و این بسیار کار بزرگی بود که مردم انجام دادند.
البته ما از نقش ولایت فقیه و شخص رهبری برای این جهت نیز نباید غفلت کنیم یعنی به نظر بنده می رسد که شاید اگر توجه به نقش ولایت فقیه در حضور مردم پای صندوق های رای را جدی نگیریم باز لطمه بخوریم و تحلیل غلطی خواهیم داشت.
این موضوع بسیار مهمی است، این رای مربوط به نظام و رهبری بود و زمانی که در روز قبل از انتخابات رهبر معظم انقلاب سخنرانی فرمودند بسیاری از مردم کوچه و بازار به خاطر حرف رهبری پای صندوق آمدند.
این رهبری و ولایتی که در ادامه ولایت رسول الله است الحمدالله در کشور ما هرجا که دچار مشکل می شویم و گیر می افتیم به داد ما می رسد.امیدواریم سایه ایشان مستدام باشد و همه بهره مند از راهنمایی های ایشان باشیم.
موضوع دیگر بحث فرآیند انتخابات است که باید در آینده اصلاح و تکمیل شود، بالاخره ما در طول این چند دوره انتخابات و همین دور اخیر، متوجه ضعف هایی در فرآیند برگزاری انتخابات شده ایم که باید در جهت رفع و تکمیل آن اقدام کنیم یعنی امروز ما در گام دوم انقلاب اسلامی که هستیم خطوط کلی حرکت را رهبری مشخص کرده اند ولی در ریز کارها و جزئیات قسمت هایی وجود دارد که اصلاح آنها کار شما مسئولان محترم است و اگر این فرآیندها اصلاح نشود بهانه همیشه در دست دشمن است.
ببینید یک نظارتی را شورای نگهبان باید انجام دهد و تایید صلاحیت کند. در کشورهای دیگر نیز همین قضیه وجود دارد، ما که نمی توانیم امور اداره مملکت و یا شهرها را به دست کسی دهیم که مثلا جاسوس است و یا مسائل اخلاقی و یا اقتصادی دارد و یا اعتقادی به نظام اسلامی ندارد. بنابراین باید نظارت باشد و این حق ملت است و همه این توضیح و اقناعش انجام شده است اما باز هم به عنوان یک بهانه است.
پس از پایان انتخابات دوباره این بحث را علاوه بر رسانه های خارجی و معاند حتی رسانه های داخلی داغ می کنند و این مشکلی در فرآیند کار هست و باید دقت شود تا اصلاح شود. بالاخره از اول انقلاب تا به امروز بعد از این همه انتخابات و ۸ رییس جمهوری که انتخاب شده اند با این وضعیتی که میبینیم این جهت باید اصلاح شود و برای اقناع حداکثری افکار عمومی تلاش کرد.
ما باید به همه ملت و مجموعه های خبر رسانی به نحوی آموزش دهیم تا از نظر سیاسی آنها را رشد دهیم که این مسئله وجود نظارت شورای نگهبان طبیعی شود. به نظر بنده موقع آن است که اصلاح کنیم.
بحث دیگری در خود قانون است که باید واضح تر و مصداقی تر به مسائل بپردازد.
مثلا فردی مشکلات عدیده اخلاقی دارد اما مدعی می شود به خاطر ضدیت با ولایت فقیه و به استناد فلان بند رد شده ام. در حالی که اگر جرم این فرد و علت رد صلاحیتش واضح شود، هیچکس از آحاد مردم به او حق نمی دهد که در حقش اجحاف شده و نباید رد صلاحیت می شدی. مجلس ما باید این موارد را اصلاح کند و بندها را مشخص کند تا قبل از اعلام عمومی، خود کاندیدا بفهمد که قرار است به فلان دلیل واضح و مشخص رد صلاحیت شود و کنار بکشد اما امروز بعد از فرایند رد صلاحیت و اعلام نتایج، بسیاری از رد صلاحیت شدگان می گویند برخورد سیاسی با ما شده است در حالی که خود آنها هم می دانند که چنین نیست.
مسلما اگر این گره ها و مسائل را حل کنید مردم اطمینانشان بیشتر می شود.
در خود استعلام هم جا دارد که بررسی شود که آیا امکان دارد کسی که می خواهد کاندیدا شود قبل از ورود به جریان انتخابات از وضع خود استعلامی بگیرد که اگر تناسبی ندارد شرکت نکند؟ نه اینکه وقتی درگیر انتخابات شد به او بگویند به خاطر فلان گزارش ها صلاحیت ندارد. برخی افراد واقعا محترمند و در عین حالی که رد صلاحیتشان قانونی است، اما می شود در مناصب دیگری از آنها استفاده کرد اما وقتی مهر رد صلاحیت بر آنها خورد قضیه برایشان گران می شود. این مسئله مهمی است که با پیگیری ها برای دوره آینده ان شالله تصحیح شود.
اصلاح فرآیند انتخابات در جهت اینکه یک الگو برای نظام اسلامی در سطح بین الملل باشد نیز یک نیاز است.
و نهایتا اگر می خواهیم با فساد و ناکارآمدی مقابله کنیم باید نیروهای دلسوز انقلاب را در هر تیم و جناحی که هستند با هم یکی کنیم.
این مسیری است که انقلاب باید طی کند و امیدوارم هستیم همین جهت گیری ها از جاهای دور از مرکز تا خود مرکز با جدیت دنبال شود و نظارت های شورای نگهبان ان شاالله از این جهت متوجه باشد.
انشاالله با همین شعار دولت مردمی و ارتباط دولت و مردم برای حل مشکلات که آقای رئیسی شروع کرده اند و طبق گفته خودشان با الگویی که در آستان قدس داشتند به نتایج خوبی خواهیم رسید و دولت موفقی شکل خواهد گرفت.
آقای رییسی در آستان قدس حرم را به همه مرزهای کشور توسعه داد و امروز همان طور کاری باید بشود و همه پای این کار بیایند تا مشکل کشور را رفع کنند.
اگر این جهت به کمک امام رضا(ع) انجام گیرد ما مطمئن هستیم که ابرقدرتی ایران در جهان تثبیت می شود و غرب می فهمد که باید با ما راه بیاید در غیر اینصورت همین است که مدام فشار می آورند.
دیدگاهتان را بنویسید