بیانات آیت الله دژکام در دیدار با رئیس سازمان آتش نشانی و جمعی از همکاران
بسم الله الرّحمن الرّحیم
در ابتدا به همه شهدا بالاخص شهدای عزیز و ارزشمند آتش نشان کشور درود می فرستیم که حقیقتا در موقعیت های مختلف با به خطر انداختن جان خود، جان مردم را نجات می دهند و حتی امکانات و خدمات عمومی که وجود دارد برای مردم حفظ و حراست می کنند و از عزیزان آتش نشان جای تقدیر وتشکر دارد و همه ما میدانیم که آتش نشانی از مشاغل سخت هست و حداقل کاری که می توانیم نسبت به دوستان انجام دهیم این است که ابراز کنیم میدانیم برای مردم خالصانه خدمت می کنید و از خدمات شما متشکریم.
انشالله که کشور ما همیشه از سوانح و بلایا دور باشد ولی خب طبیعت به صورت عادی همیشه درگیر این مسائل بوده است و ما باید برای پیشگیری یا اطفای حریق طراحی و برنامه ریزی داشته باشیم و این کار از عرصه های جنگلی و محیط زیست پیرامونی شروع می شود و تا درون شهرها ادامه خواهد داشت.
با توجه به اینکه آتش نشانی زیر مجموعه شهرداری هست گاهی خیال میکنیم باید خدماتش محدود به شهر باشد اما بنده گمان نمیکنم توقع محدود به شهر باشد یعنی اگر هر جایی سانحه باشد ماموران زحمت کش آتش نشانی حضور دارند.
در کار شما قاعدتا آمادگی علمی و عملی لازم است. آمادگی بدنی هم نیاز است و یک آتش نشان در حد یک کماندو یا رنجر باید آمادگی بدنی داشته باشد تا در صحنه های سخت بتواند حضور داشته باشد و برای این کار باید زمینه فراهم کنیم.
توانایی علمی و تکنولوژیکی برای اطفای حریق باید به موازات گسترش شهرها اضاف شود.
امروزه ما مواجه هستیم با اینکه شیراز کلان شهری است که از شرق تا غرب گسترده است و ممکن است در هر گوشه ای از شهر به شکلی حادثه ای رخ دهد، ساختمان ها و برج های بلند از یک طرف هست.از طرف دیگر در شیراز باغ ها هم وجود دارند که گاهی آتش سوزی عمدی در آنها رخ می دهد که آسیب های زیادی ایجاد می کند که باید نسبت به همه آنها آمادگی و اشراف و تکنولوژی وجود داشته باشد.
قاعدتا شما با اشراف و مطالعاتی که دارید به فکر این قضایا بوده اید اما در فضای شیراز بخش آموزش باید با جدیت بیشتر دنبال شود و ایمنی در کارهای دیگر هم باشد.شما محدود به آتش هم نیستید.هرگونه کارهایی که جنبه سانحه و خلاف روال عادی دارد معمولا شما کمک می دهید و گستره کار هم بیش از صرف آتش است و ما باید برای همه این موارد آمادگی لازم را کسب کنیم.
در خصوص شهر شیراز یک سوم ایستگاه هایی که لازم است را نداریم و از لحاظ آماری این خوب نیست و یک ضعف جدی است و نیاز به جدیت شهر، شهرداری و شورای شهر دارد که حتما به این مسئله بپردازد.
بحث ایمنی و خدماتی که از این جهت ارائه می شود می گویند حالا که پیش نیامده است و نیاز نیست اما وقتی پیش می آید خیلی جالب نیست.قضیه پلاسکو را ببینید که چند شهید آتش نشان داشتیم و این برای کشور مناسب نیست.
در روز آتش نشانی و ایمنی باید توقعات منعطف شود به سمت مدیران شهری تا با توجه به امکانات خوبی که در اختیار مدیران شهر هست حداقل استانداردی که برای آتش نشانی شیراز لازم است تامین شود.
شیراز در طول این چند سال گذشته از نظر مدیریت شهری حرکاتی انجام شده است ولی هنوز خیلی کارهای اساسی بر زمین مانده است که باید پیگیری شود.
والسّلام علیکم و رحمهالله و برکاته
دیدگاهتان را بنویسید