نقش اصلی برگزاری مراسمهای فرهنگی به عهده مردم باشد
به گزارش روابط عمومی نهاد نماینده ولی فقیه در فارس و امام جمعه شیراز، آیتالله لطفالله دژکام، نماینده رهبر معظم انقلاب در فارس امروز، ۱۹ اسفندماه در جلسه ستاد بزرگداشت اعیاد شعبانیه و یوم الله ۱۲ فروردین که در حرم مطهر حضرت شاهچراغ(ع) برگزار شد، گفت: در سال ۱۴۰۰ دو مرتبه عید بزرگ نیمه شعبان در پیشرو خواهیم داشت و اصل برگزاری این جلسات آن است که در سال آینده برای نزدیک شدن ظهور حضرت حجت برنامهریزیهای لازم را داشته باشیم.
وی با بیان اینکه اجرای برنامههای فاخر و جریانساز جهت حضور حضرت حجت با همافزایی و جبهه شدن برای پیشبرد اهداف شکل میگیرد، گفت: ضلع دیگر برنامهریزیها در بحث قرآن است و امام زمان(عج) شریک قرآن است و این شراکت را پیامبر مکرم اسلام(ص) با حدیث ثقلین به ما آموزش دادهاند لذا بحث قرآن هم باید مدنظر قرار دهیم.
آیتالله دژکام تأکید کرد: سال ۱۴۰۰ باید با همفکری و همکاری دستگاهها و نهادهای مختلف بهعنوان سال قرآن و عترت نامگذاری کنیم و فعالیتهای قرآن و عترت را در این سال تقویت کرده و با هم پیوند دهیم.
امام جمعه شیراز از عدم تکریم مناسب مناسبتهای مذهبی در شیراز انتقاد کرد و گفت: کار به جایی رسیده است که مناسبتهای مذهبی در شیراز جلوهای ندارد. یکی از عوامل اینکه مناسبتهای جلوه نمیکند این است که کارها پراکندهانجام میشود و فلسفه تشکیل جلسه امروز همین است که کارها با یکدیگر متحد و یکپارچه شوند.
وی با تأکید بر اینکه باید در این جهاد فرهنگی تلاش کنیم تا اقدامات ما به خوبی جلوه کند و توقع از مجموعه فعالان فرهنگی همین است، گفت: جامعه ما به خصوص جوانان نیاز دارد که در این محافل رشد فرهنگی و معنوی پیدا کنند لذا باید بر روی این قضیه تمرکز کنیم.
رویدادهای فرهنگی باید تأثیرگذار باشند
آیتالله دژکام به اجرای راهپیمایی نیمه شعبان در سالهای گذشته اشاره کرد و آن را اقدام مناسبی توصیف کرد که در اجرای آن دستگاهها و نهادهای مختلف همراهی و همکاری کرده بودند و سپس ادامه داد: باید مراسمهای خود را تبدیل به یک رویداد فرهنگی کنیم. فرق میان رویداد و مراسم این است که برای مراسم تنها به دنبال اجرا برای ارائه گزارش کار هستیم اما رویداد در پرورش نسل بعدی انقلاب باید تأثیرگذار باشد.
تولیت آستان مقدس حضرت شاهچراغ(ع) بیان کرد: رهبر معظم انقلاب فرمودند باید هزینهای که میکنید جواب بگیرید. بهعنوان مثال مجموعهای میشناسم که در طول سال قریب ۱۱ میلیارد هزینه میکند اما خروجی ندارد و بود و نبود آن فعالیتها تفاوتی ندارد بنابراین فعالیتهای فرهنگی باید تأثیرگذار باشند، در غیر این صورت مانند روضهای است که کسی در آن گریه نمیکند.
وی با تأکید بر اینکه جشن باید حس جشن بودن را به مردم القا کند، گفت: همچنین باید این نوع فعالیتها را مردمی کنیم. بنیاد مهدویت در این زمینه میتواند از طیف علاقهمندانی که به حضرت علاقه دارند اما مسئول نیستند، استفاده کند و باید بر روی این مسئله همفکری کنیم.
آیتالله دژکام اظهار کرد: به یاری خدا دو جشن باید برای نیمه شعبان در سال ۱۴۰۰ برگزار کنیم یکی اول سال و دیگری در آخر سال و این دو جشن باید با یکدیگر متفاوت باشند یعنی دومی بهتر از اولی باشد و در این صورت زمینهسازی ظهور کردهایم وگرنه فایدهای ندارد.
نماینده رهبر معظم انقلاب در فارس از شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی خواست تا به قضیه مهدویت ورود کند و در این زمینه تلاش بیشتری کند، گفت: گل کارهای ما برای مهدویت باید در نیمه شعبان دوم سال ۱۴۰۰ نمایان شود و در مورد قرآن هم همینطور است.
وی همچنین بر ضرورت حضور شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی در شورای قرآن و عترت استان تأکید کرد و گفت: حدود ۱۰۰ مناسبت مذهبی و ملی در طول سال داریم. باید برنامهریزیها برای مناسبتهای مذهبی را در شورای قرآن و عترت هماهنگ کنیم و در مناسبتهای مذهبی برای اینکه محور حرم مطهر حضرت شاهچراغ(ع) در استان فارس است، همه گردهم جمع میشوند.
آیتالله دژکام با بیان اینکه نیت کردیم تا در سال آینده برای قرآن و عترت بیشتر فعالیت کنیم، گفت: اگر بخواهیم قرآن در جامعه اجرایی شود باید حکم شرعی شود. واجبات را از قرآن و عترت برگرفتهایم و برای اجرا شدن آن باید تبیین کنیم.
لازمه اجرای قرآن، آموزش احکام است
عضو مجلس خبرگان رهبری با تصریح اینکه اگر احکام را یاد نگیریم، قرآن در جامعه اجرا نخواهد شد، خواستار استفاده از ظرفیت طلاب حوزههای علمیه در سطوح مختلف در این قضیه شد و گفت: هم باید زیر این علم گردهم آییم و آن را به عنوان تکمیلی حرکتهای خود انجام دهیم چرا که این مسئله به اجرایی شدن احکام قرآن و عترت در جامعه کمک میکند.
وی با یادآوری اینکه آموزش احکام وظیفه حوزههای علمیه است و ظرفیت خوبی هم در این زمینه در حوزههای بانوان و آقایان وجدو دارد، گفت: باید هم آموزش قرآن، هم مهدویت و هم آموزش احکام اسلامی را در سال آینده در سطح استان تقویت کنیم.
آیتالله دژکام با تأکید بر اینکه این حرکتها در باب قرآن و عترت طی سال آینده باید سامان یابند، گفت: اگر چنین برنامههایی سامان نیابند نمیتوانیم قول دهیم که وضعیت امروز خیابانها بهبود یابند. باید معروف را در جامعه به مردم معرفی کنیم که البته در این قضیه عقب هستیم.
امام جمعه شیراز خواستار توجه و استفاده از ظرفیتهای شیراز و استان فارس برای این مسئله شد و گفت: برای اجرای برنامههای خود باید ظرفیت شیراز و فارس هم مدنظر قرار دهیم و باید بدانیم که سنگ بزرگ هم نشانه نزدن است لذا اگر کاری میخواهیم انجام دهیم باید کیفیت داشته باشد و کیفیت در کار فرهنگی بسیار مهم است.
وی در ادامه به فعالیتهایی که در فضای مجازی انجام میشود اشاره کرد و گفت: بحمد الهی فعالیتهای بسیار خوبی در فضای مجازی در سطح استان فارس انجام میشود و قویترین مجموعه هم در این عرصه سازمان فضای مجازی سپاه فجر است البته سایر نهادها نظیر حرم شاهچراغ(ع) و قرارگاه مجازی شهید سلیمانی هم اقدامات خوبی در این عرصه انجام میدهند و تمام این مجموعهها برای پیشبرد و تقویت فعالیتهای قرآن و عترت در سطح استان همراه هستند.
دیدگاهتان را بنویسید