مساجد جهت دهنده حرکتهای اجتماعی و سیاسی هستند
به گزارش روابط عمومی نهاد نماینده ولی فقیه در فارس و امام جمعه شیراز، آیتالله لطفالله دژکام، نماینده رهبر معظم انقلاب در فارس امروز، ۱۸ اسفندماه در نشست شورای هماهنگی کانونهای فرهنگی ـ هنری مساجد این استان با ذکر این نکته که مسجد گستره بسیار وسیعی دارد، کانونهای فرهنگی ـ هنری مساجد را یکی از مجموعههای فعال عنوان کرد.
وی با بیان اینکه علیرغم همه محدودیتها کانونهای فرهنگی ـ هنری مساجد مراکز تأثیرگذاری بودهاند، گفت: بهصورت روزانه مسائل کانونهای فرهنگی ـ هنری مساجد در استان را دنبال میکنم.
آیتالله دژکام با تأکید بر اینکه ولایت سازماندهنده فعالیتهای کانونهای مساجد است، به نقش مسجد با شکلگیری انقلاب و حکومت جمهوری اسلامی در ایران اشاره کرد و گفت: مسجد مبنای حرکت است نه اینکه سیاسیون برای آن تصمیم بگیرند.
امام جمعه شیراز ادامه داد: تصور اینکه بودجهای به مساجد داده شود و توقع همفکری با جریان و جناح سیاسی داشته باشند صحیح نیست و هیچگاه مسجد و آخوند ما اینگونه نبوده است.
وی با تأکید بر اینکه مسجد باید راه دولت را ترسیم کند، گفت: وظیفه دولت حمایت از مسجد است اما اینکه توقع کند که در جاهایی مسجد توجیه کننده کارهای غلط دولت باشد، قابل پذیرش نیست.
آیتالله دژکام با بیان اینکه پاکتهایی که پس داده میشود معنی دارد و به معنای این است که تحت حمایت و بلیت کسی نیستیم، گفت: ما نمیتوانیم توجیهگر باشیم و به بهانه کمک از یک جریان سیاسی از کسی حمایت کنیم.
تولیت آستان مقدس شاهچراغ(ع) با تصریح اینکه هر کس با خانه خدا در افتاده زمین خورده و از این پس هم زمین خواهد خورد، افزود: ضرورت دارد نشستهایی مبنی بر «چگونگی تعریف ارتباط مسجد با دولت» در دستور برگزاری در آینده قرار گیرد.
وی همچنین با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب بر برگزاری انتخابات پر شور و خوب تأکید کردهاند، گفت: انتخاب خوب یعنی وقتی کسی مسئول شد دستور خدا بیش از دنیا و دیگران برای او اهمیت داشته باشد و این شخص هرگز حق مسجد را تضعیف نخواهد کرد.
آیتالله دژکام در ادامه سخنان خود به نقش مسجد بهعنوان یک نهاد دینی در جامعه اشاره کرد و گفت: چه در زمانی که حاکمیت اسلامی داشتهایم و چه غیر از آن، مساجد نقش خود را ایفا کردهاند و در واقع باید بدانیم که مسجد مبنای ایجاد حکومت دینی است.
امام جمعه شیراز با بیان اینکه اگر مسجد یک نهاد دینی با سابقه و با عظمت است پس باید کارهای درون مسجد را بر پایه دستورات الهی سامان دهیم، گفت: آبادی مسجد به کسی است که ایمان داشته و به روز قیامت معتقد باشد اما عموماً وقتی فضای گفتمانی برایمان ایجاد میشود به سمتی میرویم که توجه به روز قیامت به اولویتهای آخرمان تبدیل میشود.
وی با تأکید بر اینکه مساجد باید کانون توجه به روز قیامت باشند، گفت: باید اطلاعرسانی مناسب در کانونهای فرهنگی ـ هنری مساجد در این باره ایجاد شود و اینکه گفته میشود مدیریتها باید شفاف باشد، بدین معناست که باید از کانال اطلاعرسانی دنبال شود.
آیتالله لطفالله دژکام با تاکید بر اینکه باید برای شفافیت حساب و کتاب قائل شویم، افزود: در تصمیمهای مدیریتی تا چیزی به نتیجه نرسیده حق مدیر است که اظهار نکند اما اگر آن کار نتیجه داد باید پاسخی برای آن داشته باشد.
تولیت آستان مقدس شاهچراغ(ع)، اطلاعرسانی را مقدمه بصیرت دانست و گفت: شبکه مساجد در فارس باید یکپارچه باشد تا فعالیتهای کانونهای فرهنگی ـ هنری به گوش همه برسد.
وی با بیان اینکه ارتباط بیشتر کانونهای فرهنگی ـ هنری مساجد موجب نتیجه بخش بودن اقدامات میشود، افزود: علت اصلی اینکه رقبا میدانداری میکنند این است که کسی را با تفرقه در مقابل ذهن دیگری قرار میدهند.
دیدگاهتان را بنویسید