جامعه منتظر باید قرآنخوان باشد/برش استانی نقشه مهندسی فرهنگی استان فارس برای سال ۱۴۰۰ اجرایی شود
به گزارش روابط عمومی نهاد نماینده ولی فقیه در فارس و امام جمعه شیراز، آیتالله لطفالله دژکام، نماینده رهبر معظم انقلاب در فارس، امروز، ۲۶ بهمنماه در جلسه شورای فرهنگ عمومی این استان که به صورت وبینار و با دو دستور جلسه راهاندازی شورای عالی قرآن و بررسی برش استانی نقشه مهندسی فرهنگی برگزار شده بود، به برنامهریزیهای انجام شده برای راهاندازی شورای عالی قرآن اشاره کرد و گفت: در این رابطه به دنبال ایجاد تشکیلات و کاغذبازی نیستیم بلکه میخواهیم برای سال آینده کار قرآنی انجام دهیم.
وی افزود: در سال ۱۴۰۰ دو مرتبه بحث سالروز ولادت امام زمان(عج) را در پیش داریم که البته برای آن برنامههای متنوعی هم از سوی مردم و هم مسئولان اجرا میشود اما باید برای این قضیه بیانیه گام دوم انقلاب را مدنظر قرار دهیم که رهبر معظم انقلاب در آن فرمودند باید جایگاه را برای ظهور حضرت آماده کنید. جامعهای که میخواهد برای ظهور آماده شود باید قرآنخوان باشد و هیچ نسخه دیگری هم برای این کار نیست.
آیتالله دژکام با بیان اینکه وضعیت ما به لحاظ قرآنخوانی اصلاً خوب نیست، گفت: اگر میخواهیم آماده ظهور شویم باید قرآنخوان باشیم و برای آن برنامه مناسبی داشته باشیم. سال آینده هم فرصت مناسبی است که قرآن خواندن را یاد بگیریم و این مسئله مقدمه ظهور و دستور رهبر معظم انقلاب است البته خودمان هم میدانیم که باید اینگونه باشد اما برنامهای برای آن نداریم.
امام جمعه شیراز بر ضرورت هماهنگی نهادهای مختلف قرآنی با نهادهای مردمی قرآنی و اهل بیتی در قالب یک چارچوب تأکید کرد و گفت: باید مدیریتها با فعالیتهای نهادهای مردمی قرآنی و اهل بیتی در یک چارچوب هماهنگ کنیم تا دچار مشکل نشویم.
وی با بیان اینکه تمام فعالیتهای را در یک قالب و چارچوب قرار دهیم، گفت: اگر این کار راهاندازی شورای عالی قرآن در استان فارس را درست سامان دهیم، قطعاً فعالیتهای قرآنی هم رشد خواهد کرد و برای این کار هم نیاز به هماهنگسازی میان فعالیتها داریم.
آیتالله دژکام با یادآوری اینکه برای انجام فعالیتها نیاز به بودجه داریم که برای فعالیتهای قرآنی هم عددی تعریف شده است، گفت: با این حال همیشه یک سؤال برای گروههای مردمی وجود دارد که این بودجهها چگونه هزینه میشوند و ما هم باید به آنها بهصورت شفاف و رسمی پاسخ دهیم و فعالیتها و زحمات انجام شده را نشان دهیم وگرنه مبلغی که در وضعیت فعلی هزینه میکنیم نسبت به آن چیزی که مردم در بحثهای فرهنگی انجام میدهند، عدد قابل توجهی نیست اما انگیزهبخش است و میگویند نظام و دولت قرآن و عترت را مدنظر قرار داده است.
نماینده رهبر معظم انقلاب در فارس با تأکید بر اینکه باید همه فعالیتها و نهادهای قرآنی را با یکدیگر در قالب این شورا هماهنگ کنیم، از اعضای شورای فرهنگ عمومی خواست تا برای سال ۱۴۰۰ فکر کنند که برای ترویج فرهنگ قرآن و عترت چه قدمهایی برداریم.
وی با ذکر این نکته که نام این شورا را شورای قرآن و عترت استان فارس گذاشتهایم و بخش عترت را هم به آن اضافه کردیم، گفت: نوع کار ما در این شورا هماهنگ کردن این دو ثقل است به خصوص برای سال آینده که دو مرتبه میلاد امام زمان(عج) در پیش داریم لذا باید کلیات این شورا را مصوب کنیم.
آیتالله دژکام با تأکید بر اینکه باید فعالیتهای قرآنی را تسهیل کرده و در چارچوب ساختارها نمانیم و اقدامات عملیاتی خود را انجام دهیم، گفت: اخیراً جلسهای با حضور تولیتهای عتبات ایران در مشهد مقدس برگزار شد که در آنجا طرحی برای آموزش و ترویج قرآن کریم مطرح شد که به یاری خدا از ابتدای سال ۱۴۰۰ اجرا خواهد شد و ما هم در اجرای آنها مشارکت خواهیم داشت و نگاه این طرح دقیقاً به تشکیلات مردمی است.
امام جمعه شیراز به سخنان استاندار در خصوص اضافه شدن تشکیلات اشاره کرد و گفت: ما نمیخواهیم یک تشکیلات زیادی اضافه کنیم که ندانیم با آن چه کار کنیم اما در این شورایی که شکل میگیرد، باید فرصت و مجالی برای تشکلهای مردمی ایجاد شود تا عرض اندامی کنند و حرفی زنند و این فرصت ایجاد ارتباط تشکلهای مردمی با مسئولان ادارات مختلف اعم از تبلیغات اسلامی، ارشاد و اوقاف را شورای قرآن و عترت استان راحتتر فراهم میکند یعنی به نوعی کار این شورا تسهیل ارتباطات میان تشکلهای مردمی با مدیران است.
وی تأکید کرد: هدف راهاندازی شورای قرآن و عترت در استان فارس توسعه فرهنگ قرآنی به خصوص آموزش روخوانی و روانخوانی قرآن کریم و همچنین عترت است که باید برای سال آینده بهصورت ویژه در اولویت قرار گیرد و همه دستگاهها و اعضا هم کمک دهند تا بتوانیم مشکلات قرآنی استان را شناسایی کرده و با همکاری استاندار فارس آنها را برطرف کنیم.
آیتالله دژکام در بخش دیگری از سخنان خود به بحث تدوین برش استانی مهندسی فرهنگی استان اشاره کرد و گفت: در یک زمانبندی مشخص این سند را باید نهایی کرده و به صحن شورا آوریم تا مصوبه نهایی شود و بعد از آن به دنبال اجراییسازی آن باشیم.
نماینده رهبر معظم انقلاب در فارس با تصریح اینکه برخی از استان ها در تهیه این سند نسبت به استان ما بسیار عقب هستند، گفت: در جلسهای که بهصورت وبیناری با حضور دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد، اعلام کردیم که نوع همکاریهای شکل گرفته در استان فارس در این رابطه بسیار خوب است و ما مشکلی نداریم به جز اینکه باید تأمین اعتبارات این سند به شورای برنامهریزی استان هم بیاید و مصوب شود.
وی با بیان اینکه جهتگیری فرهنگی را مدیران استانداری هم قبول دارند که باید در جای دیگری این جهتگیریها هماهنگ شود، گفت: بحمد الهی در استان فارس با عنایت استاندار و مجموعه مدیران این نهاد، چنین مسئلهای با هماهنگی به پیش رفته است و باید تلاش کنیم تا این سند را بهعنوان سند پیشران و سند اصلی برای برنامههای فرهنگی استان در سال ۱۴۰۰ داشته باشیم.
دیدگاهتان را بنویسید