نتیجه رویکرد ایمانی به جهان، برکت است/فرهنگ میتواند در عرصه صنعت حضور داشته باشد
به گزارش روابط عمومی نهاد نماینده ولی فقیه در فارس و امام جمعه شیراز، آیتالله لطفالله دژکام، نماینده رهبر معظم انقلاب در فارس امروز، ۲۱ بهمن در مراسم افتتاح پارک ملی علوم و فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی خلاق واحد جهاد دانشگاهی فارس، گفت: از نظر تاریخی سیر صنعتی شدن در ایران ناقصالخلقه بوده است یعنی وقتی ورود به عرصه صنعت کردیم، معمولاً مونتاژکننده بودیم و علت اینکه ما چرا از آن نقطه در صنعت شروع کردیم، خیلی باید مورد دقت قرار گیرد. هرچند در زمینه صنعت جلو رفتیم اما آن ناقصالخلقه بودن روز اول اجازه نمیدهد کار را به پایان ببریم.
وی با تصریح اینکه فرهنگ میتواند در عرصه صنعت حضور داشته باشد و اینها میتوانند دست به دست هم دهند و تولید ثروت کنند، گفت: این ارتباط را برخیها یا نمی دانند یا تعمداً انکار میکنند و باید این را برگردیم و درست کنیم چراکه طبق آیات قرآن کریم اگر ایمان بیاوریم و تقوا به خرج دهیم، برکت نازل میشود یعنی نتیجه رویکرد ایمانی به جهان، برکت است.
آیتالله دژکام با تأکید بر اینکه در عرصه تولید باید تغییر رویکرد مبتنی بر ایمان و تقوا و یک جهان بینی الهی دهیم، گفت: شیراز، شهر ملاصدراست لذا باید از تفکر عمیق صدرایی استفاده کنیم و اصل گفتوگوی ما در عرصه رشد و توسعه اقتصادی که خیلی اوقات با مقاومت روبهرو میشویم، همین است و در اینجا باید جاهایی مثل جهاد دانشگاهی تلاش کنند و به مرور این مسئله را حل کنند.
نماینده رهبر معظم انقلاب در فارس در ادامه سخنان خود با ذکر این نکته که مرکز تولید تفکر فلسفی در کشورمان حوزههای علمیه است، گفت: همیشه در این عرصه آن چیزی که به عنوان مباحث نو مطرح شده است، از حوزههای علمیه بوده است بهعنوان مثال علامه طباطبایی از دانشگاه رشد نکرد، بلکه مرکز آن حوزههای علمیه بوده است. اگر حوزویان در گوشهای فلسفهپردازی کنند و دانشگاهیان هم در گوشه دیگر فقط فناوری ایجاد کنند، هیچگاه آن چیزی که میخواهیم محقق نمیشود.
وی به سخنان رئیس پارک ملی علوم و فناوریهای نرم و صنایع خلاق فرهنگی مبنی بر استقبال حوزههای علمیه از فعالیتهای این پارک اشاره کرد و گفت: اینکه حوزههای علمیه به سراغ این پارک آمدهاند اتفاق میمون و مبارکی است.
آیتالله دژکام ادامه داد: به نظر میآید قبل از اینکه مرکز رشد فناوری حوزوی در قم مطرح باشد، در شیراز مطرح شده باشد که البته این مسئله را در سفر دو سال پیش آیتالله اعرافی، مدیر حوزههای علمیه کشور مطرح کردیم و هماکنون هم قریب ۲۰۰ نفر از فارغالتحصیلان دانشگاهی مشغول تحصیل دروس حوزوی هستند و اینان ذهنیات خوبی برای مرکز رشد دارند و تقریباً ۴ شرکت فناوری به ثبت رساندهاند، در شیراز هم به دنبال این هستند که چنین مرکز رشدی را راهاندازی کنند.
وی خواستار همکاری فعالان عرصه فناوری برای این کار در شیراز شد و گفت: در راستای این استراتژی معین شده، میتوانیم استراتژی برای پارک ملی فناوری صنایع فرهنگی استان مطرح کرده و در شورای فرهنگ عمومی استان در خدمت آنها باشیم.
آیتالله دژکام از مسئولان جهاد دانشگاهی فارس خواست این استان به عنوان استانی که از نظر فرهنگی همگان آن را قبول دارند و جایگاه ویژه ای در حوزه صنایع فرهنگی و دستی دارد، چنین اقداماتی را حتماً در دستور کار خود قرار دهند و سپس گفت: جای شناسنامه دار کردن و استاندارد کردن صنایع دستی در مراکز فرهنگی است زیرا اینها میتوانند تولید ثروت کنند لذا این مسئله را میتوان در شورای فرهنگ عمومی به عنوان هدفگذاری سال ۱۴۰۴ پیشبینی کرد.
دیدگاهتان را بنویسید