آیتالله یزدی؛ مصداق بارز عمل به دستورات دین / نقد دلسوزان دین را بپذیریم
به گزارش روابط عمومی نهاد نماینده ولی فقیه در فارس و امام جمعه شیراز، آیتالله لطفالله دژکام، نماینده رهبر معظم انقلاب در فارس امروز، ۲۵ آذرماه در مراسم بزرگداشت مرحوم آیتالله یزدی که در بستر فضای مجازی در مسجد جامع شهدای شیراز برگزار شد، آن مرحوم را عالمی مجاهد و وفادار به امام و انقلاب اسلامی و رهبر معظم انقلاب توصیف کرد و گفت: مرحوم آیتالله یزدی مصداق بارز عمل به احادیث اهل بیت(ع) و دستورات اسلامی بودند.
متن بیانات آیت الله دژکام در این مراسم به شرح زیر می باشد :
بسم الله الرحمن الرحیم
این مجلس برای بزرگداشت عالم مجاهد، وفادار به امام و انقلاب اسلامی و رهبری معظم، حضرت آیت الله یزدی برپا شده است و بعد از بیانات کافی حضرت آیت الله خاتمی که همه بهره مند شدیم وظیفه بنده صرف تشکر از عزیزان و بزرگوارانی است که با همه محدودیت هایی که بوده در چارچوب یک قاعده بهداشتی امروز تلاش فرمودید برای اینکه یاد و خاطره این بزرگ مرد را گرامی بدارید و به روح ایشان درود بفرستید و مجلسی برای بزرگداشت ایشان برقرار کنید و این از وظایف انقلابی و دینی همه ما بوده است.
از همه عزیزان تشکر می کنیم و انشاالله اجر شما با خدای متعال باشد و حشر همه ما و آیت الله یزدی در کنار حوض کوثر با پبامبر و اهل بیتش باشد.
بنده ۳ حدیث که به خوبی آیت الله خاتمی به مضمون این احادیث اشاره فرمودند خدمت شما عرض می کنم که وقتی کلام اهل بیت ذکر می شود نورانیت و برکت نازل می شود و انشاالله همگی از این نورانیت کلام اهل بیت استفاده کنیم.
مصداق بارز عمل به این احادیث در روزگار ما و در این سال های اخیر را در شخصیت آیت الله یزدی می دیدیم و از این جهت همه ما به نوعی بدهکار این بزرگ مرد هستیم و انشاالله ثواب خواندن این روایات را به ایشان تقدیم می کنیم.
در روایت اول آمده است که “إنَّ اللّه َ تعالى قالَ لموسى علیه السلام : هَل عَمِلْتَ لی عَملاً قَطُّ ؟” خدای متعال از حضرت موسی(ع) سوال پرسید تا به حال برای من کاری انجام داده ای؟و حضرت موسی(ع) در پاسخ عرضه داشت که خداوندگارا نماز خواندم، روزه گرفتم، صدقه دادم و ذکر تو را گفتم.
خدای متعال فرمود نمازی که خواندی که نورانیتش برای خودت است و روزه ای که گرفتی سپر آتش جهنم خودت هست و صدقه ای که دادی سایه بالای سر خودت در روز قیامت است و ذکری که گفتی نوری است در چهره خودت و برای من چه کردی؟
حضرت موسی (ع) عرضه داشت خدایا من را راهنمایی کن تا کاری که برای خودت هست را انجام دهم و خدای متعال فرمود “یا موسى ، هَل والَیْتَ لِی وَلِیّا ؟ و هَل عَادَیْتَ لِی عَدُوّا قَطُّ ؟ فَعلِمَ موسى أنّ أفْضَلَ الأعْمالِ الحُبُّ فی اللّه ِ و البُغْضُ فی اللّه “، ای موسی آیا تا حالا به خاطر من ولی من را دوست داشته ای و حمایت کرده ای یا خیر؟
همان طور که امام راحل نه فقط برای زمان خود بلکه برای همیشه فرمود اگر اسلام سیلی بخورد چنان زمین خواهد خورد که دیگر بلند نمی شود.اینجا باید ثابت کنیم که ولی امر خود را می پاییم وگرنه نماز و روزه که همه می خوانند و فقط ظاهر مقدسی است که درست کرده ایم و این به درد نمی خورد.باید وظیفه خود را بشناسیم و آنجایی که سخن رهبر می خواهد زمین بماند ما باید سر خود را فدا کنیم اما نگذاریم حرف رهبری زمین بماند.اینگونه باید حرکت را ادامه دهیم.آیت الله یزدی اینگونه بود.اینکه شنیدید عده ای از فوت ایشان خوشحال شدند مانند زمانی که در زمان حضرت علی(ع) از شهادت مالک اشتر هم خوشحال شدند و مالک وقتی رفتی غصه به دل ولی خدا بود.
به این موارد توجه داشته باشید.روحانیت باید به گونه ای باشد که دوستان خدا آنها را تایید کنند و اگر دشمن ما را تایید کند که ارزش ندارد و ضد ارزش است.دشمن از رفتن آیت الله یزدی خوشحال شد.
همان طور که جاذبه لازم است دافعه نیز لازم است و روحانیت به جای خود باید به میدان بیاید و حرف خود را بزند و موضع محکم خود را بگیرد و حمایت از ولایت را اعلام کند.
” هَل والَیْتَ لِی وَلِیّا ؟ “امروز خدای متعال از همه ما به واسطه اینکه لباس اهل علم بر تن داریم این سوال را می پرسد که شما آیا ولایت ولی من را محکم چسبیدید تا ضایع نشود؟امام راحل فرمود اسلام اگر سیلی بخورد تا قرن ها بلند نمی شود و در وسط این میدان عده ای کار را رها کردند و کار را برای خود توجیه می کنند.
ببینید نماز کار برای خدا نیست.نماز را همه می خوانیم کار این است که جایی برای خدا بایستید و اگر دشمن خدا ناراحت شود و بد بگوید و شما را بکوبد اما شما برای خدا این کار را کرده اید.
” و هَل عَادَیْتَ لِی عَدُوّا قَطُّ “،برخی می گویند اسلام رحمانی است و دشمن ندارد، خیر؛ این نمی شود.خدا دشمن دارد.اسلام و ولایت دشمن دارد و ما باید مراقب این موضوع باشیم.
و در پایان روایت می فرماید ” فَعلِمَ موسى أنّ أفْضَلَ الأعْمالِ الحُبُّ فی اللّه ِ و البُغْضُ فی اللّه “، این افضل اعمال است و کار برای خدا است یعنی اگر عشق به خدا نباشد عشق به دنیا طرف را می برد و باعث می شود موضع نگیرد.
محبت دنیا یک جلوه اش به مسائل مادی و خانه و ماشین آنچنانی است، جلوه دیگرش این است که در کمال ظاهر زاهدانه اما به دنبال این است که همه او را تایید کنند ولو دشمنان خدا قبولش داشته باشند.
حدیث دوم در کتاب “عیون الاخبار الرضا” از امام رضا(ع) نقل شده است که” یَا عَبْدَ اللَّهِ أَحْبِبْ فِی اللَّهِ وَ أَبْغِضْ فِی اللَّهِ وَ وَالِ فِی اللَّهِ وَ عَادِ فِی اللَّهِ فَإِنَّهُ لَنْ تُنَالَ وَلَایَهُ اللَّهِ إِلَّا بِذَلِکَ وَ لَا یَجِدُ رَجُلٌ طَعْمَ الْإِیمَانِ وَ إِنْ کَثُرَتْ صَلَاتُهُ وَ صِیَامُهُ حَتَّى یَکُونَ کَذَلِکَ وَ قَدْ صَارَتْ مُؤَاخَاهُ النَّاسِ یَوْمَکُمْ هَذَا أَکْثَرُهَا فِی الدُّنْیَا عَلَیْهَا یَتَوَادُّونَ وَ عَلَیْهَا یَتَبَاغَضُونَ”.
” یَا عَبْدَ اللَّهِ أَحْبِبْ فِی اللَّهِ وَ أَبْغِضْ فِی اللَّهِ وَ وَالِ فِی اللَّهِ وَ عَادِ فِی اللَّهِ”، دعای پیامبر پشت سر شماست اگر این کار را انجام دهید.
” فَإِنَّهُ لاَ یُنَالُ وَلاَیَهُ اَللَّهِ إِلاَّ بِذَلِکَ””تا برای خدا ولایت نداشته باشید و تا برای خدا با دشمن خدا دشمنی نکنید ولایت الهی نصیب شما نخواهد شد.
و بعد فرمود ” وَ لَا یَجِدُ رَجُلٌ طَعْمَ الْإِیمَانِ وَ إِنْ کَثُرَتْ صَلَاتُهُ وَ صِیَامُهُ حَتَّى یَکُونَ کَذَلِکَ”، کسی مزه ایمان را در کام خود نخواهد چشید ولو اینکه زیاد نماز بخواند و زیاد روزه بگیرد و عبادات ظاهری را زیاد انجام دهد الا اینکه برای خدا دوست بدارد و برای خدا با دشمنان خدا دشمن باشد.
” وَ قَدْ صَارَتْ مُؤَاخَاهُ النَّاسِ یَوْمَکُمْ هَذَا أَکْثَرُهَا فِی الدُّنْیَا”، امام رضا(ع) فرموده اکثر رفاقت های دنیا امروز بر سر مسائل مادی است و باید برای خدا برنامه ریزی کنید.
“عَلَیْهَا یَتَوَادُّونَ وَ عَلَیْهَا یَتَبَاغَضُونَ”، بغضی که به آیت الله یزدی عده ای داشتند به خاطر دنیا بود و دنیا دوستی آنها نمی گذاشت که ایشان را قبول کنند.
و در آخر حدیث سوم را عرض کنم که حضرت علی(ع) فرمود ” أحبب فی الله من یجاهدک علی صلاح دین”، ببینید عزیزان این حالت را باید تمرین کنید و امیدواریم در ما به وجود بیاید.ممکن است کسی به ما انتقاد کند ولی انتقادش به خاطر پیشرفت دین است نه اینکه با ما غرضی داشته باشد و فرموده چنین کسی را دوست داشته باشید.وقتی در نقد غرض نیست و به خاطر پیشرفت دین انتقاد می کند باید از او استقبال کنید.اگر این کار را کنید شما به مقام یقین خواهید رسید.مقام یقین متعلق به کسی است که در این موارد تسلیم کلمه حق و دلیل است نه اینکه از حرف خود ولو باطل کوتاه نمی آید.
ما باید بدانیم اگر نیت طرف مقابل ما خیر است لج نکنیم.اگر حرف ما حق است با دلیل بگوییم و اگر حق نیست تسلیم حق می شویم و این مباحثه علمی است.
در این روایت فرموده اگر کسی با دلسوزی دینی نقد می کند او را همراهی کنید تا حرف حق جا بیفتد.اگر ما در جامعه خود این بساط اخلاقی را جا بیاندازیم و سعی کنیم حامی حق باشیم و علم حق بر دوش ولی امر است و اگر از این پرچم جدا شویم حق نیست و اصطلاحات ما را فریب ندهد.مطیع حق بودن مهم است و این روز قیامت به ما آبرو می دهد و مرحوم آیت الله یزدی از کسانی بود که هرچه از محضر ایشان استفاده کردیم و بررسی کردیم و مواضع ایشان را دیدیم پای حق می ایستاد و دنبال کار حق بود و همین افتخار برای ایشان بس است که در مواضع خود خیرخواه اسلام و مسلمین بوده است و امروز تایید ولی امر را در نامه عمل خود دارد و به روح مطهر ایشان درود می فرستیم و از خدای متعال می خواهیم که همه ما را در مسیر ولایت پیرو محض حضرت ولی عصر(عج) و نایب بزرگوار ایشان مقام معظم رهبری قرار دهد و این انقلاب و نظام را انشاالله با صلابت و قدرت به دست مبارک امام زمان (عج) برساند.
دیدگاهتان را بنویسید