امروز در طرف جبهه حق ایستادن شجاعت بسیار میخواهد
به گزارش روابط عمومی نهاد نماینده ولی فقیه در فارس و امام جمعه شیراز، آیتالله لطف الله دژکام در دیدار با جمعی از پیشکسوتان و رزمندگان هشت سال دفاع مقدس اظهار داشت: جنگ در نظام مقدس جمهوری اسلامی موجب تحولات مختلفی شد که از جمله این تحولات میتوان به منشأ قرار گرفتن مردم در راستای حفظ اصول اساسی جمهوری اسلامی اشاره کرد.
متن سخنان آیت الله دژکام در این دیدار به شرح زیر است:
بسم الله الرحمان الرحیم
به همه شما عزیزان خوشامد عرض میکنم.مسئله ای بعد از اتمام جنگ در برخی از بچه های جنگ رخ داد و آن این بود که عده ای در همان صحنه جنگ ماندند یعنی نگاهشان این بود که دوران خوش دفاع مقدس دیگر تمام شد و امروز دیگر آن حالات وجود ندارد و به نوعی از صحنه تحول اجتماعی بریدند.
اما رزمندگان دیگری نیز بودند که متوجه شدند جنگ به شکل دیگری ادامه دارد و ما باید در آن عرصه با اقتضائات خاص خودش بجنگیم. امروز همانند جنگ رو در روی نظامی نیست ولی جنگ است. کسانی متوجه این قضیه شده و به میدان آمدند و تلفات دادند و بسیاری از تلفات آبرویی که از افراد برده شد یعنی رزمنده این عرصه به وسط میدان جنگ آمد و در راستای اهداف و ارزش های انقلاب آبرویش به حراج گذاشته شد و آسیب دید اما کسی نفهمید. امروزی بسیاری از کسانی که هدف حملات و تخریب های ناجوانمردانه هستند و لطمه می بینند واقعا حقشان نیست ولی باید برای انقلاب اسلامی و تداوم این مسیر پر ارزش تحمل کنند و کار خود را انجام دهند.
در زمان جنگ تحمیلی وقتی رزمنده ای ترکش می خورد مردم به فکرش بودند اما امروز کسی که برای حفظ ارزش ها و آرمان های انقلاب فحش می خورد کسی به فکرش نیست و متاسفانه تخریب ها، سیاه نمایی ها و آبروریزی ها و وارونه نمایی حقایق به خصوص در فضای مجازی به شدت وجود دارد و این صحنه جنگ امروز است و بسیار شجاعت لازم دارد که کسی این طرف بایستد.
پس بدانید صحنه جنگ ادامه دارد در حالیکه حواسمان نیست در همان وضعیت هستیم و اینکه اقتضاء این صحنه چیست را باید انجام دهیم.
نکته دیگر اینکه احساس بنده این است که وقتی مقام معظم رهبری فرمودند قرارگاهی عمل کنید یعنی نگاه ما به این باشد که کار ما به صورت قرارگاهی ادامه پیدا کند و اگر جلسه ای برگزار می شود در پایان تصمیم برای قدم بعدی را بگیریم.
بحث دیگری را عرض می کنم.مولفه های قدرت را اگر بررسی کنیم یک سری از مولفه های قدرت در نظام جمهوری اسلامی در اختیار مسئولین است ولی الحمدالله تا امروز این موضوع که مردم منشا قدرت هستند را برای اصل هویت این نظام حفظ کرده ایم، شما باید این جهت را ایجاد کنید.
وقتی کسی مطالبه گر باشد ولی جایگاهی نداشته باشد مطالبه گری او به نتیجه مطلوب نمی رسد.این جایگاه می تواند متکی به مسئولیت یا مقام باشد یا از طرفی می تواند متکی به مردم باشد.
مسجد جایی بود که مولفه قدرت مردمی را متمرکز می کرد و این لطمه خورده است.
ما برای زنده کردن مسجد تلاش هایی کرده ایم و بحث شبکه مساجد و بسیج مساجد را داریم.در قدیم نقش امام جماعت مسجد برای شما عزیزان چه بوده است؟ آیا روحانی مسجد امروز همان نقش و کارکرد روحانی دهه های قبل را دارد؟ آیا نقش محوری مساجد در محله ها امروز تنزل پیدا نکرده و لطمه نخورده است؟ از رزمندگان دفاع مقدس تقاضا و دعوت میکنیم برای احیای این نقش های کاربردی به میدان بیایند.
کار ما باید از حالت خطابه خارج شود. ما به عنوان نهاد روحانیت باید ببینیم اهداف نظام در عرصه های مختلف محقق شده است یا خیر و از مسئول مربوطه مطالبه کنیم. کلیه روستاهای بالای ۲۵ خانوار در برنامه پنجم قرار بود دارای آب و برق شوند اما امروز در استانهای فارس و خوزستان مناطقی را می شناسیم که از آب یا برق محروم هستند. کجای کار ما گیر است؟
ما با کسی عقد اخوت نبسته ایم که خطاها را بپوشانیم و با عدل و انصاف باید کاستی ها را بیان کنیم و از مسئولان مربوطه مطالبه کنیم.
باید به نسل جوان القا کنید که ما در جنگ ایستادیم و خدا کمک کرد و امروز اگر بایستیم خدا کمک می دهد. ما در اخلاق، مروت و مردانگی به شما نیاز داریم که تجارب به نسل بعدی منتقل شود. متاسفانه امروز نامردی باب شده است و باید به جوانان یاد دهیم که مردانگی رواج پیدا کند.شما صحنه هایی که مردانگی در آن اوج گرفته را نشان می دهید و وقتی شما را می بینیم همان موارد یادآورمان می شود که حس و حال خوبی پیدا میکنیم.امروز نیاز است به این موارد و اول باید قدرت مردمی پیدا کنیم و نیاز به قدرت سیاسی نیست.
وقتی نامردی و نارفیقی در جامعه رواج یافت خیابان همینی است که میبینید و ما باید پنهان شویم.
رهبری در طول جنگ خود مرد میدان بود و وسط میدان آمد. اینکه ایشان اخیرا فرمودند همه کارهایی که در جنگ کرده ایم معقول بوده یعنی کار امام معقول بود و نقش امام را گم کرده ایم.
رهبر معظم انقلاب در وصف اهل بیت می فرماید انسان ۲۵۰ ساله یعنی صلح امام حسن(ع) درست است و جنگ امام حسین(ع) نیز درست است.اگر کسی فقط یک مورد را درست دانست اصلا ولایت را نمی فهمد.
ممکن است یک نفر در طول مدت حاکمیت هر دو شکل را داشته باشد.
حضرت علی(ع) در صفین جنگیده و در ادامه قرارداد امضا کرده است. ما متوجه این موضوعات نیستیم.امروز دیگر باید برای ظهور زمینه سازی کنیم.این موضوع کمرنگ شده است و مقداری از آن تقصیر خودمان هست.باید ولایت پذیری را یاد بگیریم و به دیگران به ویژه جوان ترهایمان یاد بدهیم.
دیدگاهتان را بنویسید