مجموعه مدیریت اجرایی و نمایندگان فارس باید تلاش کنند سهم این استان را از اعتبارات ملی عادلانه بگیرند و عادلانه نیز در سطح فارس توزیع کنند
به گزارش روابط عمومی نهاد نماینده ولی فقیه در فارس و امام جمعه شیراز، آیت الله لطف اله دژکام شنبه ۲۲ شهریورماه با حضور در سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان فارس با مدیران و مسئولان این سازمان دیدار و گفتگو کرد.
متن سخنان آیت الله دژکام در این دیدار به شرح زیر است:
بسم الله الرحمان الرحیم
در ابتدا از مسئول محترم این سازمان و همه همکاران محترم تشکر میکنم که لطف کرده و امروز مهمان شما هستیم.
در این جلسه بنده میخواهم برنامه ای را خدمت شما به عنوان همفکری و همکاری پیشنهاد دهم چون از این نوع جلساتی که شما گزارش اجمالی میدهید و ما تشکر می کنیم بسیار است اما شاید نتیجه بخش نباشد و توقع مردم از مجموعههای مثل ما و دیگر مدیران این باشد که به تعامل و همکاری بیشتری برسیم تا مسائل مردم حل شود؛ امروزه با همه آماری که مطرح می کنیم به جهات مختلف، اما اقداماتی که انجام میشود با توقعات مردم هماهنگ نیست و مردم را اقناع نمیکند و اگر میخواهیم این مشکل را حل کنیم باید همه بخشهای مختلف مدیریت اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و فرهنگی به یک نحوه زبان مشترک رسیده و با هم همکاری کنیم.
اصل برگزاری این جلسه بر سر همین موضوع است که ما به نحوی با دور هم نشستن به صورت سازمان یافته و همراه با برنامه نه صرف ارائه گزارش بتوانیم به اهدافی که معمولا در برنامهها دیده شده اما بر روی کاغذ است و تا اجرا فاصله دارد برسیم.
به نظر بنده میآید در بحث برنامهریزی باید بتوانیم از ظرفیتهای نهاد های مختلف استفاده کنیم و از این نظر نکاتی را خدمت شما عرض میکنم.
شما امروز در فضای مجازی هم که نگاه میکنید هر جا مشکلی وجود دارد مقصر آن در استان فارس بنده هستم و در سطح کشور به جای اینکه به سمت مدیر اجرایی کشور و رییس جمهور باشد نگاهها بیشتر به سمت رهبری است اما در مقام اطلاع از مسائل اجرایی مثلا نهاد نماینده ولی فقیه در استان در جلسه برنامه ریزی استان نمایندهای ندارد و پس از تشکیل جلسه نتایج و برنامهها را به ما ارائه میدهند در حالیکه اگر نمایندهای از نهاد در جلسه برنامهریزی استان حضور داشته باشد در جهت همفکری و همراهی بیشتر مناسب خواهد بود.
در بحث برنامه و بودجه دو کار داریم؛ اول اینکه سهم خود از اعتبارات را در سطح ملی افزایش دهیم بالاخره در جاهایی ما افت داشتهایم و نیاز است سهم خود را در سطح ملی افزایش دهیم و این افزایش به معنی این است که ثروت عادلانه شود نه اینکه ظلم کنیم و سهم دیگران را برداریم.
این کاری است که نیاز به همکاری ما، مجموعه مدیریت و برنامهریزی استان، مجموعه نمایندگان مجلس و مسئول اجرایی استان دارد یعنی همه باید تلاش کنیم که سهم استان را از اعتبارات ملی عادلانه و به اندازه خود بگیریم و قدم دوم این است که این اعتبارات چگونه تقسیم شود؟ برای چگونگی تقسیم چند سند مانند سند ۱۴۰۴، سند آمایش سرزمینی، سند اقتصاد مقاومتی و… نوشتهایم و اهدافی وجود دارد.
با تغییری که در نمایندگان مجلس شورای اسلامی ایجاد شد همه نمایندگان مردم از شما متوقع هستند و در اینکه چگونه اعتبارات هزینه شود اختلاف وجود دارد. این سندهای بالادستی کجا تبیین میشود و چه کسی باید این نقش تبیینی را ایفا کند؟ این کاری است که از قدیم روحانیت انجام می داده است یعنی روحانیت جامعه نخبگانی توجیه میکرده که اعتبارات چگونه خرج شود و شاید خرج امروز به سودش باشد ولی در آینده به ضرر خواهد بود.
حال اگر این نقش را بخواهیم ایفا کنیم قاعدتا باید در جلسه برنامهریزی استان حضور موثر داشته باشیم که در خصوص این امر شما و استاندار محترم باید تصمیمگیری کنید.
به نظر میآید در مسئله ایفای نقش راهبردی و تبیین و ترویج برنامههای راهبردی که وجود دارد باید مجموعه ائمه جمعه نقش ایفا کند وگرنه اجرایی نخواهد شد.
ما نیاز به اطلاع رسانی و آگاهی بخشی داریم تا اندیشه واحد ایجاد شود.
من به صورت صمیمی خدمت شما عرض میکنم که در جامعه نخبگانی که تبادل اطلاعات شده تا این برنامهها و سندها مصوب شده نهاد روحانیت کمتر ارتباط داشته است در حالیکه میدانید باید به تفاهم برسیم به جای اینکه به این تقابلها دامن بزنیم.
اگر میخواهیم تفاهم داشته باشیم باید نهاد روحانیت نیز وارد میدان شود و برای آنها به نحوی اطلاع رسانی کنیم.
یعنی باید یکدیگر را درک کنیم نه اینکه لج و لج بازی کنیم. میتوانیم با ملایمت و کارگاههای آموزشی اصول کلی مسائل را به هم یاد دهیم و در ادامه ببینیم دغدغههای ما چیست تا این همه فاصله در ذهن ما ایجاد نشود یعنی به جای اینکه همه با هم به فکر مردم باشیم بین ما فاصله ایجاد شده است. مگر از نظر تاریخی چقدر زمان داریم که مشکلات را حل کنیم؟
زحماتی که کشیده اید باید به نحوی با گروههای دیگری که تاثیر گذار سیاسی اجتماعی هستند به مشارکت گذاشته شود تا نظر واحد ایجاد شود وگرنه هرچه جلو رویم بیشتر دچار مشکل می شویم.
امروز وضعیت ما به جایی رسیده است که حتی بین همفکرها نیز اختلاف ایجاد شده و فضای مجازی را ببینید چگونه برعلیه هم پست میگذاریم. با پست گذاشتن و صحبت در فضای مجازی جز ایجاد شکاف و فاصله چیزی نصیب ما نمیشود.
اینگونه میخواهیم کشور را پیش ببریم؟ برای حل این مسائل کنار هم نشستن و همکاری کردن لازم است و با هم کار کردن را باید تجربه کنیم.
با توجه به اینکه معمولا ائمه جمعه یک دوره طولانیتر از مدیران اجرایی هستند بنده میخواهم در دوره ای که ممکن است چند جریان سیاسی در حاکمیت باشند نقش خود را به عنوان هماهنگ کننده ایفا کنم تا با همراهی برای حل مشکل کشور و استان قدم برداریم.
بنابراین وظیفهای در ناحیه گرفتن اعتبارات از مرکز داریم که نیاز به همراهی و همکاری تمام مجموعه های استان دارد و یک کار در نحوه توزیع و تقسیم اعتبارات داریم که مطابق با برنامههای برش استانی است و در هر دو قسمت بنده و سایر ائمه جمعه محترم استان باید به نحوی نقش ایفا کنیم.
در شروع کار باید به جلسه برنامهریزی استان توجه داشته باشیم و از طرفی کارگاههای آموزشی برگزار کنید تا ما در آن به اصطلاح شاگرد باشیم و آگاهی در این خصوص پیدا کنیم چون کشور و استان با همفکری اداره می شود و این همفکری را باید ایجاد کنیم.
مطابق گزارش و برنامه ای که جناب آقای نوروزی ارائه داده اند شاید ۶ یا ۷ سرفصل و محور داشته باشیم که باید بر روی هر قسمت بحث کرده و جلسه داشته باشیم تا بگوییم در آن قسمت نوع همکاری ها چگونه باشد و بعد سراغ قسمت بعدی برویم.
با ارائه گزارش صرف، مشکل کشور حل نمی شود، بنده عرض می کنم که در گام دوم انقلاب باید نحوه تعامل نهادهای مختلف ازجمله مجموعه نهاد نماینده ولی فقیه در استان با مجموعه برنامه و بودجه واضح شود.اگر این مسئله را تعامل و حل کنیم در ادامه نوع همکاری بقیه مدیران و مجموعه ها نیز با شما مشخص می شود و این همه زحماتی که کشیده می شود بر روی کاغذ نمی ماند.ما به دنبال تحقق اهدافمان هستیم.
به نحوی نباید برخورد کنیم که با گزارشهای اشتباه این توقع ایجاد شود که کار انجام شده است بلکه باید با هم فکری و همدلی کار را پیش ببریم.باید در چهل سال دوم این نوع هم فکری را تمرین کنیم و به نظر بنده میرسد شیراز ظرفیت دارد که از این جهت الگو شود چون شیراز شهر با حساب و کتاب و قاعدهمندی است. رفتار با هم بودن را به گونهای تنظیم کنیم که برای دیگران الگو باشد.
ما نقطه مقابل هم نیستیم و برای حل مسائل استان و در نهایت کشور همکار یکدیگریم و انشاءالله خدا در این مسیر و همکاری به ما کمک دهد.
همه کمک دهید این مسیری است که میتواند شیراز را به عنوان یک مجموعه سامان یافته از نظر تمدنی و شهری جلوهگر کند ولی اگر از هم فاصله بگیریم از همینی که امروز هستیم نیز تنزل پیدا میکنیم.
دیدگاهتان را بنویسید